Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК! Георги Марков за пазарлъците в ЕС: Елиминирането на Тимерманс (Сорос) е победа на християнска Европа! Холандия получи отплата, че дискриминира и се гаври с България

САМО В ПИК! Георги Марков за пазарлъците в ЕС: Елиминирането на Тимерманс (Сорос) е победа на християнска Европа! Холандия получи отплата, че дискриминира и се гаври с България

на 04.07.2019
90545
42
САМО В ПИК! Георги Марков за пазарлъците в ЕС: Елиминирането на Тимерманс (Сорос) е победа на християнска Европа! Холандия получи отплата, че дискриминира и се гаври с България

Пазарлъците кой да оглави ЕК възмутиха Европа и света. Но една кандидатура особено много скандализира хората на европейския континент - тази на Франс Тимерманс. Холандецът, освен човек на Сорос, е яростен защитник на Истанбулската конвенция, престъпният Пакт за миграцията на ООН и още безчет родоотстъпни идеи на ментора си.

С отхвърлянето на кандидатурата му, Европа беше спасена, поне за момента. Агенция ПИК потърси за експертен коментар на безпринципните пазарлъци и скандалната кандидатура на Франс Тимерманс, бившия конституционен съдия Георги Марков. С него разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Марков, вие познахте, че нито Вебер, нито Тимерманс ще бъдат избрани за шефове на ЕК. Издигането на Франс Тимерманс от Германия и Франция изглеждаше повече от надеждно. И все пак бе бламиран. Какви са основните изводи?

- Бламирането на Тимерманс (Сорос), е знаково. За първи път Германия и Франция не можаха силово да назначат шефа на ЕК. На 30 юни цели 11 държави се обявиха против. Срещу тях се създаде як блок от Вишеградската четворка и Италия, към който повлякоха крак и прибалтийски, и други страни. Диктатът на Франция и Германия бе дотук.

Елиминирането на Тимерманс (Сорос) е победа за християнска Европа, защото той е ярък поддръжник на миграцията и на пакта на ООН за миграцията, който се опитваше да ни внуши, че тя е източник на благоденствието ни до 2013 г. и яростно се опитваше да наложи Истанбулската конвенция в България. Неговият девиз е, че трябва да свикнем, забележете – С МНОГООБРАЗИЕТО. С други думи – ислямизацията на Европа, еднополовите бракове и джендър идеологията.

При него никога няма да чуете думата християнство – той е Сорос на квадрат. При това говори с назидателен тон. Горкият не знае, че големи политици като Жискар д`Естен, Митеран, Кол, Фелипе Гонзалес и други, не говориха назидателно на малките държави. Не е за вярване, но е факт – въпреки, че 11 държави бяха срещу него, Тимерманс не се оттегли сам, а Туск нямаше куража да подложи на гласуване собственото си предложение, за да не стане Тимерманс тотално за смях.

Г-н Станишев вчера каза, че от развръзката май е най-доволен Виктор Орбан.

- Преди това да спомена, че Мартин Шулц не е на себе си от мъка. Той започна да реве по всевъзможни медии, че е Европа е дадена на Орбан. Г-н Станишев, който за разлика от Шулц не е необразован, а напротив – е културен човек, правилно е разбрал, че Орбан за втори път победи Сорос.

Един път го изхвърли от Унгария, сега яростно попречи да от кандидат шеф на ЕК. Нормално е Орбан да се радва. Миналата година той поиска оставката на Тимерманс като заместник-председател на ЕК. Холандецът си позволи да нарече унгарското правителство фашистко, а Орбан – антисемит, че е изгонил Сорос от страната. Такъв антисемит е Орбан, който направи синагогата в Суботица златна, а лично Натаняху кацна в Будапеща да го подкрепи. Орбан е борец за християнска Европа, а Тимерманс за ислямска Европа.  

Сега е моментът да кажа нещо интересно, което сигурно ще заинтригува г-н Станишев – много българи се радват затова, че Тимерманс беше бламиран. Научих го от агенция булевард „Витошка“ в София, където бях последните два-три дни. Хората ме спират и викат: „Жоре, отстреляха холандеца“.

Явно гневът е много голям затова, че Холандия дискриминира и се гаври с България, а нейни политици се опитват да ни учат на демокрация. Хората в България може да са бедни, но са природно интелигентни. Те не видяха Тимерманс да отиде при холандския премиер Рюте и да му каже: „Абе остави ги тези българи да влязат поне по въздух в Шенген. Ни виждаш ли, че не са като нас да пускат криминални престъпници и терористи, а после те да стрелят по трамваите“.

Г-н Вебер заяви, че е бламиран от Макрон и Орбан.

- Да, прав е г-н Вебер. Наистина, още веднага след изборите френският президент ясно каза, че т.нар. шпиц-кандидати, са хора от статуквото и ги отхвърли. Това съвпада с желанието и становището на Вишеградската четворка, която с 65-милионно население е имала куража да се съпротивлява на комунистическия режим, та камо ли на Тимерманс. Вишеградските премиери считат, че Европа е наболяла от проблеми, а тези двата кандидати са част от проблема. Според Орбан те се различават само физически.

Стана очевидно някакво сближаване между Макрон и Вишеградската четворка?

- Да, повече от очевидно е. Макрон замисли движението „Прогресисти“, което да победи Орбан и Качински, но той загуби от Льо Пен, а Орбан и Качински направиха най-високи резултати – първият над 50%, а вторият – над 40%. Започнаха наистина чести вечери и снимки на вишеградците с Макрон, който очевидно е разбрал, че конфронтацията с тези страни е безсмислена. Орбан каза навремето: „Макрон е млад, но ще се научи: да хвърля ласото“.

Сближаването се дължи на общото виждане, че трябва широка дискусия за бъдещето на ЕС и промени в Лисабонския договор. В тази дискусия, която е неизбежна, те ще влязат с различни позиции, но в дискусията се ражда истината. Не може и да не кажем, че Макрон е видял силното съюзяване на вишеградците с Италия на Салвни. И накрая, нещо много важно – и Макрон, и Вишеградската четворка са наясно, че неолибералният модел е изчерпан. Затова г-н Макрон накара формацията в ЕП АЛДЕ – алиансът на демократите и либералите да махне от своето наименование думата либерален.

А как си обяснявате поведението на Меркел, която е лидер в ЕНП и въпреки това издигна Тимерманс, който е кандидат на ПЕС?

- Обяснявам си го с политическата криза в Германия, която либералните медии прикриват. След безумната фраза през 2015 г. „Елате ще се справим“, Меркел не се справи – премазвания, изнасилвания, убийства на малолетни и публична гавра с жени заля Германия – Берлин, Кьолн, Кемниц, Кандел, Дрезден, Фрайбург и още, и още…

Партията на г-жа Меркел ХДС, е с най-ниския си резултат от Втората Световна война. Повлече със себе си и баварското ХСС, което също за първи път от войната даде резултат под 40%. Миграцията на ножа даде сила на партията „Алтернатива за Германия“, която вече има 100 депутата в Бундестага, даде двуцифрен резултат на евровота и е вече ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ (бившето ГДР). Да не забравяме, че събитията от ноември 1989 г. в Германия започнаха именно в Лайпциг и Дрезден, и именно източногерманците, а не западногерманците, бутнаха Берлинската стена, докато Кол и Геншер бяха в Полша. Най-накрая „Алтернатива за Германия“ е ярък симпатизант на политиката на Орбан срещу миграцията.

Най-накрая – и това е много важно, задушени в коалиционната прегръдка с Меркел, германските социалдемократи слязоха на шокиращите 15%. Ако не излязат от коалицията с Меркел, те ще имат съдбата на френските социалисти – ще починат и отидат на 6%. Меркел пренебрегна ЕНП и сънародника си Вебер, за да угоди на ПЕС с надежда ПЕС, да повлияе на социалистите в Германия да стоят в коалицията. Социологическите агенции в Германия дават, че ако има избори, ХДС, ХСС и социалдемократите, които в момента управляват, няма да вземат повече от 40%. Това е политическо земетресение, което Меркел гледа да избегне, защото ще има зелена вълна в Западна Германия и дясна в Източна Германия.

Германия е разделена политически. Източногерманците са куражлии не искат миграцията на ножа. Затова Меркел дори не гласува за своята министърка Усрула фон дер Лайен, за да угоди на социалдемократите. Новините от Германия са, че угодия няма.

- Какво ще кажете за избора на Урсула фон дер Лайен, който бе изненадващ?

- Разбира се, че беше изненадващ след бламирането на Тимерманс. Въртяло се е името на Барние в някои кръгове, но това, че тя е жена, е дало предимство на германската министърка. Тя е с очевиден финес, от градско семейство и многодетна майка. При това е от ЕНП, която според вота на евроизбирателите е първа политическа сила в ЕП и логиката е неин представител да оглави комисията. Трябва да подчертая обаче, че голям проблем пред уважаемата г-жа Урсула е, че е федеративно настроена. Тя е за Европейски съединени щати, което е отживелица и това чудо няма да се състои. Очевидно е, че ще трябва да стане реалистка и да разбере, че много от страните-членки не желаят да отстъпват повече от националния си суверенитет.

Тя трябва да върне в европейската политическа лексика фактът, че Европа е християнски континент. До 1 ноември има три месеца и половина и се надявам, че със срещи на ръководителите от различните страни ще разбере, че Европа 2019 въобще не е Европа 2014.

Ами г-н Сорос май остана капо? 

- Не му останаха много места за пробив. Очевидно е, че ще хвърли всички сили Лаура Кьовеши да стане главен прокурор на Европа, независимо, че беше свалена от Конституционния съд на Румъния поради злоупотреби с власт.

Надеждата на Сорос е, че в този случай Унгария и Полша ще са безразлични и няма да проявят активност, защото те отказаха да продадат суверенитета си на такова животно, наречено „европейски прокурор“. На тяхна територия той няма да действа.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 20028
архив

Съпрузи се карат ожесточено. Мъжът нанася последния удар: 
- Ти ли ма, ти ли ма... коя си ти... ти си деветата дупка на кавала!
Жената отвръща: 
- Аз може да съм деветата дупка на кавала, ама на мойта дупка - ти си деветият кавал!!!

няма нови новини
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
сега
1862
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев с поредно изненадващо обръщение към нацията - пак налага вето (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
В СЕЗОНА НА ДЪЖДОВЕТЕ: Дерматолог шокира: Дъждобраните и гумените ботуши са опасни
x