САМО В ПИК! Георги Марков: Орбан вдигна на крака републиканците в Далас. Няма разлика между комунистите и днешните прогресисти либерали

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК! Георги Марков: Орбан вдигна на крака републиканците в Далас. Няма разлика между комунистите и днешните прогресисти либерали

63536
на 05.08.2022
САМО В ПИК! Георги Марков: Орбан вдигна на крака републиканците в Далас. Няма разлика между комунистите и днешните прогресисти либерали
Автор:   Симо Русев

Конституционалистът и бивш депутат от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, който от години живее в Будапеща и е личен приятел с Виктор Орбан, споделя пред ПИК впечатленията си от историческата среща между унгарския премиер и бившия президент и лидера на републиканците в САЩ Доналд Тръмп.

препоръчано

- Г-н Марков, започна най-големият консервативен форум на републиканците в САЩ. Снощи в Далас го откри Виктор Орбан по покана на Доналд Тръмп. Това е 100 дни преди изборите зад Океана. Какъв е вашият анализ? Дайте подробности. Унгарската телевизия го е излъчвала на живо.

- Да, гледах речта на Орбан. Той е отличен реторик и три пъти вдигна залата на крака. Словото бе на английски и продължи 30 минути. Звездна година за него след три поредни победи с по две трети от гласовете в Унгария. Постигна и четвърта с над две трети. А да откриеш най-големия форум на Американския консервативен съюз и на Републиканската партия е огромно признание за авторитета му.

- Какви бяха акцентите на тази среща, защо тя е знакова и важна?

- Орбан засегна злободневни теми за Америка. Похвали се с унгарския опит в опазване на границата от ислямската напаст. Заяви, че Унгария е сигурна държава за живеене и е издигнал не само стена срещу мигрантите, но и срещу джендър идеологията в училищата. Защити традиционното семейство и посочи, че в унгарската Конституция е записано, че татко е мъж, а мама е жена.

Посочи Тексас като самотна звезда във велика Америка, която се бори за суверенитет, свобода и независимост, а днес в Европа такава самотна звезда е Унгария.

Орбан счита, че комунистите и днешните прогресисти либерали са едно и също. Борил се е и с двете породи. Всъщност той е не само най-дълго управлявалият днес премиер в Европа, но и единственият борец срещу комунизма за демокрация. Другите му колеги са я наследили. Май е и между малкото автентични християни с пет деца и петима внуци.

Орбан не се притесни да нападне директно и Сорос като враг на Унгария.

- Тръмп покани Орбан в личната си резиденция в Ню Джърси на вечеря. Австрийски журналист каза, че са на един акъл. Какъв знак е това?

- Те наистина са на един акъл. Преди време Тръмп нарече Орбан свой близнак. А Стив Банън рече, че Орбан беше Тръмп, преди Тръмп да бъде Тръмп. През 2016 година Виктор бе единственият европейски лидер, който подкрепи, без да му пука, Тръмп в кампанията. Орбан няма шеф!

Това, че са на един акъл, е важно, както и това, че имат много акъл. Доста западни политици са загубили ума си, ислямизирайки страните си и ликвидирайки християнското семейство с третия пол и гей браковете.

Неолибералната демокрация на Орбан даде плодове - 50% увеличаване на браковете за 10 години. Приятели, с които се движа из Будапеща, са впечатлени, че виждат доста майки да разхожда по три деца.

Тръмп очевидно залага на Орбан да поведе нова европейска консервативна десница, ЕНП олевя. Неслучайно и Льо Пен кани Виктор да говори по време на кампанията и. Сега това ще направи и Джорджия Мелони, бъдещият премиер на Италия. Унгарецът е любимец на много европейски граждани извън страната си.

Приятел си дойде от Слънчев бряг в Будапеща. Чистачката, като разбрала откъде, е рекла: „Вие поне добър премиер имате.“ А на тръгване от рецепцията, момичето казало много здраве на Орбан.

- Добър сте в прогнозите. Какво ще се случи на изборите в САЩ на 8 ноември, а и след това?

- Тръмп ще помете демократите и отново ще се обяви срещу глобализма, за патриотизма, националната държава и суверенитет. За историческата памет и християнството, срещу миграцията и третия пол. Точно като Орбан. Ще станат Дуо Гранде.

Мисля, че ще започне разследване срещу Байдън и сина му Хънтър за сделки в Украйна. Гърми скандал в "Ню Йорк пост" за износ на зърно от Украйна за Китай с тяхно участие. Нищо в Америка и света няма да е същото.

- Познахте за избори до дупка в България, докога и все така ли ще я караме?

- Изборите до дупка ще продължат, докато не променим радикално избирателната система и не хвърли машините в Перловската река. Докато не изгоним Сорос и не закрием НПО-тата, които нарушават Конституцията, извършвайки политическа дейност.

Не се радвам за тези избори, кирчовците на Америка за България трябваше да изпият чашата си докрай.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и Спаси София Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и "Спаси София"
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК