Вход
София
Времето в София 11 o C

САМО В ПИК! Георги Марков остро за десните: ДСБ е селска партия-джудже, агент на БСП и убиец на СДС - вън от ЕНП!

САМО В ПИК! Георги Марков остро за десните: ДСБ е селска партия-джудже, агент на БСП и убиец на СДС - вън от ЕНП!

на 07.03.2019
102938
48
САМО В ПИК! Георги Марков остро за десните: ДСБ е селска партия-джудже, агент на БСП и убиец на СДС - вън от ЕНП!

Два месеца преди изборите за европейски парламент, Европейската Народна партия е разтърсвана от вътрешни скандали. Причина стана искане на няколко от по-малките партии в нея, които настояват партията на унгарския премиер Виктор Орбан ФИДЕС да бъде изключена. И докато големите европейски партии категорично не желаят това, то един от най-яростните застъпници на това искане е българският евродепутат от ДСБ Светослав Малинов. Крайното решение ще бъде взето на 20 март.

Жан-Клод Юнкер: Орбан и неговата партия не принадлежат към ЕНП

Жан-Клод Юнкер: Орбан и неговата партия не принадлежат към ЕНП

Унгарският премиер Витор Орбан и неговата партия...

на 20.02.2019

Има ли опасност ЕНП да остане без един от най-силните си партньори и така да се лиши от политик от световен мащаб, какъвто безсъмнено е Виктор Орбан? Ще се огъне ли унгарският премиер, задава ли се нов десен алианс, успореден на ЕНП, както и каква е ролята на внезапно появилата се отново под прожекторите след продължително мълчание ДСБ в убийството на СДС и връзките на партията със Сорос, агенция ПИК потърси за ексклузивен коментар депутата Георги Марков, който има най-добри наблюдения върху провежданата политика в Унгария. 

С него разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, ДСБ е под ново наименование „Да, България“ и започна едновременна атака срещу Виктор Орбан и изключването му от ЕНП и срещу Бойко Борисов, обвинявайки го в големи грехове след срещата му с Дмитрий Медведев и, че е слял партията си с държавата.

- ДСБ е селска партия-джудже, агент на БСП, убило СДС и трябва да бъде изключено от ЕНП. Безобразие е, че тази партия от един файтон хора, е в ЕНП и атакува управляващата партия с голям авторитет в ЕНП, каквато е ГЕРБ. При това, докато беше в парламента гласува вот на недоверие срещу Борисов, заедно с бившите комунисти. Днес тя говори с езика на соцрепортерката Елена Йончева, че ГЕРБ е групировка. Само дето шефът на групировката събра 34 министър-председатели в София, което е без прецедент в новата история на Европа, след това китайският премиер Ли Къциян и още 16 европейски лидери, във Варна учреди Балканска четворка. Меркел му следи кръвното, Макрон го нарича „моншер ами“, Вучич и Орбан го наградиха, а Заев свали и му даде своя орден. Ципрас му вика, че може да председателства ООН, а султан Ердоган се изповяда именно на него за опита да го убият.

- Защо ги наричате убийци на СДС?

- Това е исторически факт. Тези хора, станали известни и много богати на гърба на СДС го напуснаха и заявиха, че не искат да извървяват вече своя път към сините избиратели. Разцепиха жестоко СДС, заедно със Софиянски и трите СДС-та бяха бити поединично и перманентно докато изчезнаха. Казаха, че моят приятел Петьо Стоянов не е техният президент и получиха своя президент – Първанов. Заради тях от милионния митинг на СДС на 7 юни 1990 г. са останали само орлите.

Орбан: Мигрантската криза в Европа може да се повтори с още по-голяма сила

Орбан: Мигрантската криза в Европа може да се повтори с още по-голяма сила

Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че мигрантската...

на 03.03.2019

- Но политолози и журналисти ги наричат градска десница, а вие им викате селска партия.

- Те не са дясна формация, защото говорят с езика на Сорос и неолибералите. Евродепутатът им някакъв-никакъв, гласува срещу България заедно със „зелените“ да няма лифт на Банско. Срещу България, защото Банско е национален обект от стратегическо значение за туризма, за спорта, за региона, за здравето и още, и още. Лидерът им, някакъв псевдогенерал, не е не само от София, а въобще не е от град! Той е роден в едно малко селце на стотици километри от столицата. Нямам нищо срещу селското население, но затова им казвам, че са селска партия.

- А откъде идва злобата на ДСБ към Виктор Орбан?

- От Сорос, който не може да преживее, че Орбан го изгони от Унгария точно 30 години, след като изгони съветските танкове. Чудя се на Виктор, който е бивш заместник-председател на ЕНП и многократно е идвал да подкрепя СДС и е гласувал тази партия-джуджета да влезе в ЕНП. Храни куче да те лае. Но се надявам Борисов да спре с прекалената си толерантност и да използва връзките си с Манфред Вебер и Джозеф Дол и да ги изхвърли като мръсно коте от ЕНП. Не знам Сорос дали още им плаща вноската. Знае го сигурно Ванката Кръстев, защото не може да не му е казал, че ДСБ е нарицателно в България, убило синята идея. Бившият им лидер на ДСБ нарече Борисов „бай хуй“, като ли че Бойко точно така го е носил до Меркел, а той го беше качил на гръб.

КРАЙНА МЯРКА: ЕНП откри процедура по изключването на Виктор Орбан

КРАЙНА МЯРКА: ЕНП откри процедура по изключването на Виктор Орбан

Дванадесет национални партии, членуващи в...

на 04.03.2019

- Ще изключат ли Орбан от ЕНП? Защо той настоява да остане?

- Дори и след смъртта му, Орбан продължава да е обсебен от духа на великия Хелмут Кол, чиито любимец и ученик бе до края на живота на великия старец, обединил Германия. През 2016 г. той първо посети Жискар д`Естен по случай 90-годишнината му, а след това 50 минути бе последният политик, говорил с Кол в неговото жилище. Бе единственият чужденец на вечерята в кръчмичката на канцлера, поканен от съпругата му Майке. Виктор казва: „Кол ме прие и покани, не виждам от тия кой ще ме изгони“. Сантименти, какво да правиш.

- Юнкер ли е причината за конфликта между Орбан и ЕНП?

- Виктор е разлепил плакати в Унгария със снимките на Юнкер и Сорос как се хилят. Отдолу пише „Унгарците трябва да знаят истината“. Няма обидни фрази. А истината е, че Юнкер прие в Брюксел точно под знамето на ЕК, където приема правителствени и държавни ръководители, Сорос. Като какъв? Като полубог? Взе да го целува, както Хонекер целуваше Брежнев. В интерес на истината самият Сорос се погнуси и дръпна. Но така се реши идиотщината с квотите – мигрантите да бъдат заселвани от Западна Европа в други страни въпреки тяхното нежелание – да идат примерно от Германия в Словакия. Орбан каза: „Това е нашият дом и никой няма да ни казва с кого да живее в него“. Проведе референдум по въпроса, който спечели с 99% на 1%. В избиратели – 3 360 000 срещу квотите и едва 50 000 - един стадион „Васил Левски“, за квотите. УНГАРИЯ НЯМА ШЕФ, им заяви маджаринът. Сега ще имат нови табла, този път на Сорос с Тимерманс, който обвини унгарския премиер, че е антисемит, но Нетаняху кацна в Будапеща и подкрепи Виктор. Темерманс е за гей-браковете, джендър идеологията, мигрантите и т.нар. многообразие. Орбан е за националната идентичност, националния суверенитет, християнските традиции, традиционният брак и срещу мигрантите. Направи страната се от най-сигурните в Европа. „Орбан икономиката“е всепризната като успешна. Затова и унгарецът се бори в Унгария да има унгарски деца, а не мигранти и е на път да го направи.

- Какво ще се случи на 20 март в ЕНП? Ще изключат ли Орбан? Кой ще спечели и кой ще загуби? Орбан нарече партии-джуджета, десетина на брой, които поискаха изключването му, като идеалните идиоти, цитирайки Ленин – хора които работят за европейската левица.

- Орбан няма да се огъне. Германците ще решат въпроса, но отговорът не е лесен. Те трябва да помислят върху следните неща: първо – все пак първата тухла от Берлинската стена 1989 г. лятото падна в Унгария. Но не от земетресение. Хиляди източногерманци минаха в Австрия на пикника в град Шопрон, защото Унгария отвори границата. А в това мероприятие активно взеха участие членовете на партията ФИДЕС от града, чийто съосновател е Виктор.

На второ място Орбан е единственият автентичен антикомунист от европейските лидери, с политическа биография от далечната 1988 г. като дисидент. ТОЙ Е БОРЕЦ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА. ОСТАНАЛИТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

На трето място Орбан в момента управлява чудесно Унгария след три последователни победи с по две трети мнозинство. Сондажите показват, че в спора с Юнкер 82% от маджарите са с него.

На четвърто място, изключването на Орбан ще напомни на Съветския съюз и комунизма, когато лидерите не можеха да се критикуват. Всъщност Орбан не обижда Юнкер. Той беше, заедно с Джеймс Камерът против избирането му през 2014 г. Няма как да не се признае, че Орбан беше прав 2015 г. Днес в Германия се вихри миграцията на ножа, изнасилването на малолетни и премазването на стотици граждани. Да си спомним Берлин, да си спомним Кандел, Кемниц, Кьотен, Фрайбург, Нюрнберг. Унгария спомогна бедите в Западна Европа от миграцията на ножа да са по-малки, затваряйки границата.

Най-накрая не трябва да се подцени, че той може да стане неизбежен съюзник на новата европейска християнска десница – знаят се близките му отношения със Салвини, който той нарече „своя герой“. Да не говорим за връзките му с Качински, с който обядват всеки месец. Орбан е нескрит любимец на Льо Пен, която го засипва с похвали след всеки спечелен вот. Сърдечен приятел на Щрахе и Германия, на Вилдерс в Холандия. Той е харесван и от „Алтернатива за Германия“ и Янша в Словения, както и от шведските демократи. Чисто аритметично ЕНП ще загуби един премиер – от пет те ще станат четири в момента. И без това в рекордно ниско предвидените 180 депутата за следващия ЕП, ще имат 12-13 или 14 по-малко, тъй като Унгария има общо 21, а ФИДЕС ще спечели горе-долу толкова. Вътре в Унгария Орбан ще спечели, защото унгарците не обичат да ги командват. Справка – единственото всенародно въстание и бой с 3000 съветски танка в драматичната 1956 г. и т.н. Това е страната, направила най-хубавия парламент в света, първото метро в Европа, първата ледена площадка в Европа и създава цял жанр в музиката – оперетата. Унгарците имат самочувствието, че са европейци без служебна бележка, че са членове на ЕС.

Трябва да се помисли и за обвиненията, че Орбан е агента на Путин. Орбан просто търгува с руснаците, от което унгарските фермери са много доволни, както и голямото фармацевтично предприятие „Гедеон Рихтер“, което намери чудесен пазар на лекарства в Русия. Същото се отнася и за Китай, защото Китай направи банка, сега има директен полет от Шанхай до Будапеща, градът е залят от китайски туристи и започва изграждането на влака стрела Будапеща – Белград. Прочее, ако Орбан трябва да бъде изключен от ЕНП заради връзките си с Путин, какво да кажем за Макрон, който беше на форума в Санкт Петербург и сключи не три, както Унгария, а 50 търговски договора с руснаците. Това са новите реалности в Европа. На 20 март ще се види кой крив, кой прав. При всички случаи Орбан няма да е губещият. Прочее, на обикновения унгарец му е все тая дали ФИДЕС е в ЕНП или не. Важното му е да живее сигурно и добре, което е факт.

- В крайна сметка очертава ли се нов десен алианс, успореден на ЕНП?

- Той е почти готов. Във вторник вечерта полските консерватори казаха, че чакат с отворени обятия Орбан. Същото казаха и Салвини, и Щрахе. Вероятността да има нов десен алианс, успоредно с ЕНП е много голям.

- И накрая - какво мислите за широко лансираната идея на Макрон докрая на годината да има дискусия за бъдещето на ЕС?

- На Франция й отива да е инициатор на такъв форум още повече, че сегашният договор на ЕС е изчерпан. Той е пригоден за Европейски съединени щати, каквито няма да има.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34638
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x