Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК! Георги Марков посече мераците на Манолова за кмет на София: Тя е най-голямата грешка на Борисов - викат й Мая Костинбродска! Фандъкова е единственият политик, който не говори глупости

САМО В ПИК! Георги Марков посече мераците на Манолова за кмет на София: Тя е най-голямата грешка на Борисов - викат й Мая Костинбродска! Фандъкова е единственият политик, който не говори глупости

на 23.08.2019
172176
53
САМО В ПИК! Георги Марков посече мераците на Манолова за кмет на София: Тя е най-голямата грешка на Борисов - викат й Мая Костинбродска! Фандъкова е единственият политик, който не говори глупости

Ще се кандидатира ли Мая Манолова за кмет на София или няма да се кандидатира. Тази политическа игра от уж надпартийната и безпартийна Манолова, занимава обществото цяло лято. Няколко социологически агенции пък дори излязоха и с резултати, че именно тя ще е новият градоначалник на столицата.

Доколко Мая Манолова има някакви шансове за какъвто и да било успех, ако реши да приеме предизвикателството и да се впусне в надпреварата, какво оставиха от БСП в наследство на София и софиянци, агенция ПИК потърси за коментар депутата и бивш конституционен съдия Георги Марков. С него от Унгария разговаря Ивайло Атанасов.

-  Г-н Марков, вие сте стар софиянец и сте в основата на победата на СДС на първите избори на 13 октомври 1991 г., които бяха не само парламентарни, но и местни. Съгласен ли сте с левите политолози и журналисти, че предстоящите избори за кмет на София са знакови?

- Те са не просто знакови, а супер знакови. ЕМБЛЕМАТИЧНИ, защото са в юбилейната 30-а година от демократичните промени. Софиянци изиграха историческа роля за победата на демокрацията над комунизма, защото в страха, сковал страната, именно софиянци излязоха на 14 декември 1989 г., обградиха парламента и свалиха член 1 от Живковата конституция. За малко танковете не дойдоха. На другата вечер, отново хиляди софиянци обградихме БНТ и ги заставихме да дадат кадри от предходната вечер, чрез които цяла България разбра, че комунизмът в България, макар и бавно, си отива. Да не говорим за първото великденско бдение пролетта на 1990 г., когато към полунощ 500 000 софиянци със свещи бяха застанали на площад „Демокрация“. Че е въпрос на чест за всички, които цяла година ходихме по митинги, бдения и шествия да не допуснем червен кмет на София.

- Ама все пак сме в демократична държава. Може и червен да победи.

- Разбира се, че може, но само теоретично. Не трябва да допуснем поне още 15 г. след тези 30, в които не допуснахме, София да има червен кмет. Така ще станат 45 г. и ще има равен старт. БКП/БСП 45 години съсипваше София.

Какво имате предвид?

- Аз съм момче от София-център по времето, когато София беше само център. Другарите я оградиха с няколко панелни окръжни градове. Хем направиха наредба и забраниха софийското жителство, хем си докараха селските и градските извън София в столицата. Отчуждаваха къщите на софиянците и ги пращаха в панели от центъра в покрайнините. Най-голямото им достижение беше, че трапосаха мавзолея на Георги Димитров в центъра на София.

Взимаха им земята, а им даваха т.нар. право на строеж. Един кв. м. жилищно-строителен парцел другарите оценяваха на 10 ст. Затова през 1989 г. с патриарха на българското право проф. Живко Сталев, написахме във в. „Антени“ една статия, че не е нормално жилищно-строителният парцел в София по-евтино от един квадрат балатум.

През 1975 г. отнеха принудително на софиянци магазините, взимайки им собствеността по безпардонен начин срещу символично заплащане. Това беше с постановление на министерския съвет №60/75. След  първата победа на СДС на 13 октомври 1991 г. и победата ни на парламентарните и местните избори в София, написах закон от четири члена и два параграфа, с който да се върнат 25 000 магазини на гражданите и който беше обнародван в „Държавен вестник“ декември 1991 г.. Само след няколко месеца София и големите градове на страната бяха обновени, тъй като магазините минаха в частни ръце.

Спомням си как като дойдеше конгрес на партията боядисваха само фасадите по бул. „Руски“ и останалия маршрут до НДК. Не ни пускаха на църква за Великден. Висяхме на опашки за банани, като че ли сме на остров Тамбукту. По времето на Луканов 1990 г. и зимата на БСП, бяхме най-потърпевши именно софиянци, защото хората в провинцията имаха някоя и друга кокошчица да снесе яйце, а нашите баби умираха по опашките.

Понеже много говорят за начина на управление на София, да ти кажа, приятелю, защото си млад и не знаеш, как завърши техният начин на управление: направиха от София град-светулка. Ту светнем, ту изгаснем. Вкараха ни в режим на тока и минахме на газени лампи като в средновековието.

В София, в годините на демокрацията, голямата промяна дойде от Бойко, ГЕРБ и Фандъкова.

Но червените казват, че трябва да се смени моделът на управление в София?

- Моделът  на управление е определен от Конституцията и закона – пряко избран кмет и избран по партийни листи местен парламент – Общинският съвет. Доколкото знам понастоящем в него са се гушнали представители на цели 16 партии. Резултатите обаче от модела са видими.

Редовните социалисти доживяха не тяхната партия, а ГЕРБ да им направи метро, с което да ходят от „Люлин“ до „Младост“, от центъра на София до аерогарата, до гарата и Централната автогара; да им направят зала „Арена Армеец“, че да гледат наш Гришо и най-красивите тенисистки в света, начело с Анна Иванович; да се радват и купонясват до зори на бул. „Витоша“ без да ги блъсне трамваят.

Според вас нормално ли е избраната от Борисов за омбудсман Мая Манолова да не изчака края на мандата, а да хукне, прекратявайки го предсрочно, на избори?

- Обмудсманът не е крепостен селянин и може да хуква на всякакви избори. Доколкото разбрах, госпожата Манолова е недоволна от институциите, с които работи като омбудсман. Те ще са същите – мнозинство на ГЕРБ в столичната община, мнозинство на ГЕРБ в министерския съвет, мнозинство на ГЕРБ в Народното събрание. Само дето няма да може да сезира Конституционния съд, както го прави като обмудсман.

Ще повярва ли някой, че Мая Манолова е наистина независим кандидат?

- БСП страда от тежко политическо заболяване – да приема желаното за реално и после да се опитва да го внуши на обществото. Спомни си като скочиха цените на горивата и тук-таме някакви момчетии с БМВ-та преградиха пътища, на тях им се привидя революционна ситуация. Започнаха да говорят, че хората са на улицата. А на улицата бяха само някои хора. Хората бяха на улицата на 7 юни 1990 г. И когато Бойко свали цените на бензина, защото няма как Бойко да ги вдига, пък, пазарът да ги сваля, т.нар. протести приключиха, а финалът в София бе комичен.

След това решиха да намерят национална кауза за напускане на парламента и измислиха машинното гласуване. Тук дори и Йоло Денев не дойде да ги подкрепи. А телевизията показа как гласуваха всички европейски лидери и не видяхме нито един от тях да се завира в машина. След това решиха, че Елена Йончева е лице, което може да им донесе широка обществена подкрепа извън БСП, но тя беше тотално надиграна от момичетата на ГЕРБ Мария и Ева, които в пъти бяха по-симпатични, изучени и обучени и в много пъти повече възпитани.

В резултат на тези комедии от грешки, БСП загуби вота. Сега пък искат да ни внушат, че Манолова може да е независим кандидат и, че не е бесеперка. Ама я попитай Иванчо от улицата: „Абе Иванчо, я кажи името на една бесепарка?“, и той ще ти каже: „Мая“. Г-жа Манолова е ярка бесепарка. Тя е класика в жанра, което разбира се не ми е пречило да я поздравя за добри омбудсмански решения. Защо БСП не издигне за кандидат-кмет шефа на градската си организация? Той често говори за грешките на управлението в София. Очевидно е най-подготвен по темата. Нека го изберат да ги оправи тия работи.

Вярвате ли, че издигната от инициативен комитет, тя ще се възприеме като независим кандидат и ще развее, както пишат някои сайтове, ветрилото, дори и за традиционните десни партии и ще търсят за инициативния комитет човек като Стефан Данаилов?

- Г-н Данаилов е голяма работа. Разказвал съм му как бягах от училище, за да гледам в кино „Влайкова“ филма „Морето“, който тогава още беше черно-бял. Но трябва да припомня, че той водеше листата на БСП, в това число в 24-и избирателен район, в който са знаковите общини „Средец“, „Оборище“, „Слатина“ – това беше само преди две години. Аз бях в листата на ГЕРБ от гражданската квота и победихме с 10% разлика. И Ален Делон, който освен велик артист, е и много десен да сложат за шеф на инициативния комитет, няма как Мая Манолова да не си остане червеното острие на БСП. От социологическа агенция „Булевард Витоша“ още преди месеци научих, че вече й викат Мая Костинбродска.

Ветрилото ще се разтвори може би и тя ще вземе по-добър електорален резултат от 8%, колкото взе кандидатът на БСП на последните местни избори. Но то ще се разтвори и много силно надясно, защото има много десни избиратели, които иначе не биха гласували за ГЕРБ, но сега ще гласуват, припомняйки си Костинброд. Това бе най-гнусната политическа проява на целия преход и целеше служебна победа над ГЕРБ. Всъщност, аз тогава станах от ГЕРБ. Спомням си в понеделник, че пир Ани Цолова и Виктор Николаев казах, че е нарушена Конституцията и свещеното право в предизборния ден гражданите спокойно да формират политическата си воля. Още тогава Бойко ми звънна и ми каза да отида при Фидосова и да направим искане до Конституционния съд за касиране на изборите. Така ГЕРБ от обвиняем стана обвинител. Само може да се съжалява, че българският Конституционен съд, за разлика от австрийския наскоро, не касира тези избори макар, че допусна делото за разглеждане, но всъщност костинбродците бяха наказани от българските избиратели.

Очевидно е, че БСП иска да изиграе с Манолова, номера с президента Радев при издигането му за кандидат за президент.

- Случаят е съвсем различен, тъй като г-н Радев беше деполитизиран ex lege със закон още 1990 г., който и аз гласувах като велик депутат. Законопроектът беше предложен от президента Желев. Тогава президентската институция имаше законодателна инициатива и с него деполитизираха армията и полицията, като закрихме и партийните организации по месторабота. Г-жа Манолова до съвсем скоро си беше острието на БСП.

А какво ще кажете за градската десница, която щяла да подкрепи евентуално на втори тур Мая Манолова? 

- През  целия преход в България не е имало десница, тип да речем, партията на Качински в Полша. Още с основаването си, СДС беше коалиция от многообразни партии, повечето от които леви – социалдемократи, Никола-петковисти, зелени, еколози, клубове за гласност и преустройство. Всъщност, бащата на СДС – първият демократично избран президент, който ме назначи и за конституционен съдия – покойният  Желю Желев, си остана до гроб либерал. Първият ни премиер Филип Димитров, беше зам.-председател на зелените, а Иван Костов, който беше безпартиен, във Великото Народно събрание, се записа в парламентарната група на зелената партия. СДС се считаше за дясно, защото побеждаваше БСП. Сега ГЕРБ се счита за дясно, защото също побеждава БСП. Ако трябва през 1990 г. да ти дам пример за истински дясно мислещ човек, това беше Стефан Савов. Ако той днес беше жив, със сигурност щеше да гласува за Фандъкова.

Социалистите обаче не спират да я атакуват заради ремонта на улица „Граф Игнатиев“.

- Вярно е, да. Вярно е, че можеше и да е по-хубаво, но е и вярно, че е по-хубав от този, който БСП остави. 45 години имаха възможност да направят каквото пожелаят. Имаше пълно срастване на партията с държавата – и на национално, и на местно ниво.

А не са ли десни партиите на Христо Иванов, ген. Атанасов и Меглена Кунева?

- Иво, моля те - недей да обиждаш Христо Иванов! Той ще се засегне жестоко, ако му кажеш, че е десен. Човекът си е направил прокурорска партия. Беше срещу Цацаров, сега е срещу Гешев, ще бъде и срещу следващия, докато не получи свой прокурор. Само няма как да стане. Партията ДСБ е агент на БСП и гласуваха заедно със социалистите вот на недоверие на Борисов. За партията на г-жа Кунева най-добре се е произнесъл Иван Костов който най-добре я познава, защото тя ме беше служител и който е сравни с птица, която снася яйца в гнездото на БСП.

Добре, ама няма ли никакви проблеми в София, които трябва да се решат?

- Разбира се, че има проблеми в София, както и във всяка столица из Европа. Та нима в Рим да няма проблеми? Новата кметица от „Пет звезди“ Вирджиния Раджи, която беше избрана с 68% се хвана за главата, като видя остарялата инфраструктура на града и изпразнената хазна. Така взе решение да откаже домакинството на Олимпийските игри, за което Рим се беше настроил. Да не би да няма проблеми в Париж, където потрошиха центъра на града и запалиха любимия ресторант на легендата Ален Делон?

Не е нормално в София, при тези минерални извори, да нямаме минерална баня и спа минерални центрове, а  4,5 млн. чуждестранни туристи да се плацикат само в баните на Будапеща. Има и проблеми с незаконното строителство, но не виждам защо ГЕРБ да не може да ги направи.

Снощи гледах в „Дуна Арена“ в Будапеща нашето 16-годишно момче Йосиф Миладинов, което само за 6 стотни не можа да вземе медал, но се класира четвърти в света. Имаме страхотни таланти в плуването и затова ми се иска в София, където живее вече 1/3 от населението, да има подобен плувен комплекс, та да можем да гледаме такива състезания, а да служи и за масово плуване.

А не беше ли грешка на Борисов  назначаването на Манолова, която си създаде имидж като омбудсман и да се върне сега срещу ГЕРБ на местни избори?

- Беше страшно голяма грешка, защото от над 1 млн. избиратели, Борисов можеше да си намери омбудсман. Има някои, които след това спряха да гласуват и не могат да простят това негово действие и ми викаха: Г-н Марков, как е възможно вашият приятел да я сложи тази госпожа омбудсман?

А вие какво им отговаряте?

- И аз им викам: Ами госпожо, демокрация е, какво да правим? Бойко си е демократ.

А те как ви отговарят?

- Божеееее…

Сега е чудесен повод ГЕРБ да осъзнае – вече имат и етична комисия, че не е етично да се награждават хора от БСП, които направиха такива големи бели на ГЕРБ, отнемайки им чрез Костинбродската афера гласове. Аз се чудя на тази комисия, защото с мой законопроект, през  1990 г. беше закрит другарският съд, да помисли дали е редно един Цветанов да бъде отстранен от ГЕРБ затова, че имал асансьор в апартамента, който все пак  може да се зазида, а за омбудсман да бъде назначен човек, който е олицетворение на аферата в Костинброд, която никога не може да бъде замазана. Не ми е работа да се бъркам в кадровите решения на ГЕРБ, защото не съм неин член, но Бойко ме е сложил от гражданската квота и затова ще си кажа гражданското мнение.

Но вие сте хвалили Мая Манолова като омбудсман.

Да, и публично, и лично. Покойният ми приятел Гиньо Ганев беше много достолепен, но много възрастен, г-н Пенчев  - добър юрист, но флегматичен, а г-жа Манолова съживи институцията. Това обаче няма нищо общо с политическия избор на кмет на София, който на всичкото отгоре, е емблематичен.

Навремето вие настоявахте много, че Фандъкова трябва да е кандидата на ГЕРБ за президентските избори. С една дума – с кое най-много ви е впечатлила тя през годините?

- Иво, да ти кажа откровено, това е единственият политик в целия преход, който не е издрънкал нито една глупост. 

Сподели:
Напиши коментар »
(53)
1
Да живее генерал деси
2
Агент,, Стефан,, или ,, Николай,,...,кой бяхте Вие?! Иначе Фандъкова не говори глупости,тя само ги върши, така или иначе.
3
Набеден за политик сам си призна,че говори глупости,а това е нормално за МАТЕРИАЛА!
4
Банкянския простак искаше за гадже мая ама пак не го огря
5
О, откъде изпълзя пак бе, агент Николайчо и доносник на ДС? Да, прав си, софиянци няма да гласуват за комунистката Мая, но не заради Костинброд, защото престъпление там имаше, при това - огромно престъпление! Почти половин милион готови, попълнени фалшиви бюлетини бяха тръгнали по предназначение и тя разкри това престъпление, ама онзи дебелак от Пълдин го замете под килима, понеже герберастите отново с фалшификации и цигански гласове "спечелиха" изборите. Но не си прав за Данка даскалицата, който опропасти София! Само площад "Славейков" и "Св. Седмочисленици" й стигат да не си показва повече физиономията пред столичани! Без ад слагаме в сметката чудовищната корупция и чудовищните грабежи по време на нейното "мъдро" управление на столична община! Хайде скрий се бе, агент Николайчо, скрий се, защото предизвикваш единствено отврат и погнуса!
6
Ама ТЪЙ наистина ли се сравняваш със него,ами този''набеден'' политик Е по-умен от цялото ти село взети заедно.Ето къде Е бедата че селянина започна да вика на гражданите селяни......?????
7
Марков се казвам защото магере ме е...а като бях малак
8
Бойко е демократ колкото Орбан. И двамата имат жестоки комплекси, които ги карат да не понасят чуждо мнениe и критика. Самохвалци. Понасят само раболепни слуги, калинки и шутове. Kато Георги Евдокиев Марков-агентa на ДС.
9
.............МАРКУФ ГУ ИБАТ ЗЛИ ДУНАФСКИ ДУХОВЕ !......ЦЕЛИЯ Е ИБАН И Ф МОЗАКО УРБАНСКИ !.........МАГЯР КЕИЗИ АСХОЛ !......
10
Появили са се нов вид КАЛИНКИ...така каза Андрей Райчев...)))) Мутирали са и са станали още по - багли и тъпи. )))??
11
................ГЛЕ СА.......МАРКУФ Е ПУДКАТА НА ТИКВАТА........ТААШАКИ СА ШАИКО И БИКОФ........А АРИЗАН Е МЕКИЯ УИ !........ШО БАЦО Е МНО ПОЛОФ АПОЛОНИИ !........ИНАЧЕ Е БЕИБИ НА ХЕРМЕС И АФРИДИТА !......
12
Преди тридесет години близал запотени задници,днес ближи запарени не домити...Толкова продажно племе сме,затова сме най бедните в Европа.Дърт съсел,знаеш за голямата далавера с напечатаните бюлетини които бяха предназначени за области където герб беше в слаби позиции.Толкова си жалък,че не си представяш и ти самият. Дедо Гого,прочети коментарите,за да разбереш за "голямата обич" на българите към теб.
13
Аман от другаря ви , червен мазник безподобен , слагач на всяка власт!
14
Не говори по принцип, понякога мрънка като при обясненията за графа, затова не е издрънкала никаква глупост. Графът е показателен за нейните управленски възможности. Мафията не среща никаква съпротива, само да й оставят градинки за цветенца и всичко е ок. Всичко стана за мегапартс в София, сигурно не е случайно.
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Уточнявам на Мая и казват Галева, а на Георги Марков агент .......
17
Ники а на теб що ти викат Дантелата а???? А на мен Тиквата а????? И ако може по рядко се по казвайте с Рудолф че като ви видят хората и почват да ме псуват айде. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ отивам да карам жипката на разноски на дебилите разбира се.
18
ДОНОСНИК
19
тази Мая Манолова докара до лудост куцо, кьораво и сакато...
20
Докога ще ни поучават разни празноглави пропадняци от ДС???
21
Да сте виждали някой да посмее да води диспут с него. Само червените дебилотролове се промъкват от дупките и злословят
22
i zashto se edni i sushti bokluci ni predlagat za fandukova nebih glasuval uchitelka koiato otkrade miliardi na sofianci a pa taia maia mineta taia e ispechena ot trafik na cigari kontrabandni stoki i ponekolko stotin kilca droga taia absurd prestaviatelisi taia dai dadat na sofianci parite taia shtese rascepi ot kradene nemali v taia gnusna durghava novi umni i korekni hora za toia pos tani zanimavate sas tia bokluci
23
Агент Николай се хвала , че уж бил писал статии с Живко Сталев и то в съавторство ? Все едно да напишеш стахотворение или вестникарска дописка в съавторство. За цяла книга на агента на ДС не му стига акъл- а и се иска труд, четене, постоянство, интелект, писмовна култура, познания по западни езици, много нещо. А агентът е свикнал да се шляе безцелно по улиците- пл. Славейков, Солунска, Витошка, чар Борис- това му е маршрутът. Не вземе да свърши нещо полезно, за пет пари работа не е свършил през живота си, освен доносите, които е писал и за които е взимал между 30 и 70 лв. от водещия го офицер от ДС..И пак продължава да досажда на обществото, не се ли усеща, че хората го мразят?
24
отговор на коментар
Агент Николай винаги е бил мазен, угоден към властта, без собствено мнение, длаб юрист, не знае чужди езици, най-големите му произведения са доносите. Оттях са пострадали доста хора, но на него не му пука, важното е да падат пари. Сега взема пенсия като конституционен съдия и заплата като депутат. Догодина през м.март прави 70 години, неговите набори отдавна киснат по градинките , отчаяни от мизерията.
25
Жорка, не са ли ти казвали, че си лятна детска диа(рия? Сигурно много пъти. Как живееш не човек, толкова си гнусен, така както когато видиш сАпол в мивката.
26
Осата Мая Костинбродска ще съдейства за амнистия на братя Галеви и на високи постове като министри да бъдат назначени! Такива да са и останалите назначения, чалгари закопчани Апаши и разпостранители на "брашно", обещали са безплатни доставки на Славчо и Радев!Мократа мечта за управление на лакомите, алчните и тъпите е финансово добре подплатена!
27
Агент Николай си спомня всичко от тоталитарното минало, не си спомня само как е бил агент на Държавна сигурност с псевдоним Николай, както и срещу кого е писал доноси...
28
Тя е видимо лишена от няколко съществени предимства на предходните успешни кандидати за политическа слава. Има политическа и парламентарна история в излишък, свързаност с БСП и фаталното решение за подкрепа на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Има продължителна публична видимост като острие на „столетницата“, често отличителна със своята ненужна острота и дори арогантност. Има немалко спорни политически връзки, например, общуването с Галеви в по-далечните години на регионалната й активност. Нищо от политическото й битие преди сегашната позиция не подсказваше дори намерение за прераждане като глас и лице на народа. Самото нейно избиране бе фрапантен политически подарък, който и до днес буди въпросителни и съмнения. В допълнение, Манолова бързо разбра, че по нашите земи хората не вярват на институции, а предпочитат да вярват на хора, които превръщат себе си в институция. Нещо, което и самият премиер непрестанно се опитва да прави в своето управленско ежедневие.
29
Альооооо, конституционният, ако Фандъкова е единственият политик който не говори глупости значи, че ТИ ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ. А това ти гоказват вече 30 години, но голата ти ти--ква чак сега си призна. Все пак по-добре късно, отколкото никога. И още много неща ще признае конкурентната ти ти--ква. Другият поне не съзнава!
30
би могъл да е полезен като директор на ДАНС ! Много е аналитичен !
31
Георги,значих любеца ти Бойко често говори глупости
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
po golqm bokluk ot markov,v BG ne se e rajdal
34
po golqm bokluk ot markov,v BG ne se e rajdal
35
ПИК, не ми се мисли за момента, когато финансовите инжекции от властимащите секнат, и се наложи да пишете по съвест! Тогава няма да знаете какво да правите.
36
Да сравняваш Костинбродската уруспия със кметицата ни, е все едно да сравняваш морала на порно звездата Чичолина, с нивинноста на едно 7г. момиченце. ха ха ха ха ха ха ха.Да!!!!!
37
markov, da ti napomnia prikazkata '' na straha o4ite sa golemi ''. idi pred ogledaloto.
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Партия Да България била агент на БСП, какви ли не уродливи лъжи е готов да каже човек само и само да е на софрата, обаче ние помним КОЙ гласува против закона за отваряне на досиетата - конституциония съдия Георги Марков - ДОНОСНИК на Митьо гестапото - политическата милиция на БКП , а колкото до Мая Манолова се питам КОЙ я направи омбудсман и то след така наречената Костинбродска афера, по късно се разбра че Манолова има документи които е щяла да изпрати в ЕК да видят КАК се правят избори в България, а Борисов намери работа на синекурни длъжности и на Манолова и на Ангел Найденов мъжът с който живее Мая, така че сори ДОНОСНИК , но по навик ЛЪЖЕШ.
40
Жоре, а ти имаш ли идея на теб как ти викат и то на пълно основателно?! Цял живот си го играл Хитър Петър на държавната хранилка и видна алчна въртиопашка. Грешка е твоето присъствие в НС
41
Марков, вярно, че си виден агент, ама за разлика от Фандъкова, която окраде с милиарди столичани без грам мозък, то Манолова освен, че е умна и компетентна не е ощетила софиянци и със стотинка, а резултатите и на двете се виждат и са на двата полюса
42
Някой чул ли е коментар на Фандъкова по някоя от трагично злободневните теми на България? Не и няма да чуе, защото тя си знае, че не е компетентна. Време е, крайно време е да се прибере вкъщи и да се отдаде на четене на Достоевски (в оригинал, както подчертава г-жата)...
43
Извинявам се пак ви досаждам с мнението си , НО искам да направя забележка на тези хора които казват че Георги Марков е агент, НЕ НЕ Е, агента е в чужбина и събира политическа и икономическа информация, събира данни за терористи и други важни неща за националната сигурност на България, господа Герги Марков е ДОНОСНИК , той е донасял чути разговори, вицове за власта, някоя корекомска далавера, изневери и обикновени клюки на хората, така че моля , бъдете конкретни.
44
Опозицията на Фандъкова са архитект Игнатов и Борис Бонев. Мая е резервният парашут на Сараите
45
Марков, като лапаш члена на Бойко Винетуф, после изплакваш ли си устата?
46
Ексклузивно и само в ПИК! Взривяваща новина само в ПИК! Сензационна новина изригна в ПИК! Понеже агент Николай е много мразен от всички българи и всяко негово появяване по медиите е пирон в ковчега на герберастите, в този сайт нарочно го изтипосват ден през ден, та банкянската шайка да загуби изборите! А сайбията на ПИКливото сайтче уж го играе "Матросов" на банкянската мутра! Да умреш от майтап!
47
Николай-лай- лай . Лай, бе Николай ! Нали беше в Будапеща , бе боклук малоумен , що лаеш ? Сега остава Тони трудовака , Спас гърнето , Томи бичето , Жорето напоителната тръба , Деса дуловска и оная професорката Тони по всичкология и те да ми се изтропат в паничката с некоя хвалба !
48
Другари спокойно ! Ще ви купим колело в София ама друг път ! А перките на акули си ги заврете някъде . Никой не ви е виновен че вашите избиратели са възрастни и блеят като се разхождат по Графа...
49
Малей, тези от коментарите 45,46 и 47 как не ги е срам да говорят така за такъв "свят"човек като "Дописника" с многото имена и цензурчетата от жълтото, платенопоръчковото, наведено сайтче-кенеф ПИК защо спят, ами не им лепнаха по едно "нецензурирано",та друг път да си мерят приказките или сайбийчето на "най-четеното, най-посещаваното",най-търсеното, обективно и точно" клюкарниче"безсребърниче" вече започна да се усеща, че палачинката върви на обръщане и започна да се навежда към конюнктурата!
50
Николай-Стефан-Георги Марков е ренегат. От 1990 до 2017 г. е сменил 11 партии с една повече от Спас Гърневски. Бах 8 г. водещ офицер на този мръсник. След мен го взе полк. Жечев. Николай съсипа живота на много хора. Той донасяше за съпругата си. На път беше да предаде майка си и баща си. Попречи му преврата през 1989 г.
51
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
52
И какво г-н Марков, олекна ли ви като се изтропахте отново?
53
предлага да влезе в сила следния текст:"Пенсионирано лице по възраст и стаж за него да отпаднат всички задължения,към когото и да било"Моля,дайте своето мнение,но преди това го обмислете.имайте предвид,че този текст е бил въведен веднага след Освобождението на база Търновска конституция.След събирането на необходимите подписи,ще бъде внесено в Народното събрание
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16303
архив

- Мамо, мамо, а как завърши филмът по телевизията? - Хладнокръвният убиец сложи трупа във ваната, заля го със сярна киселина, изчака да се разтвори и пусна водата, за да изтече в канала? Хайде, миличко, заспивай, сънувай сладки сънчета!!

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1511
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Синът на подсъдимия олигарх Миню Стайков заби щерката на разстреляния висаджия Нарциса
x
НЕСТАНДАРТНО: 6 идеи за бърз секс
x