САМО В ПИК! Георги Марков разби Лозан Панов в шест точки: Няма да подаде оставка и ще продължи да пее неговите политически песни

Политика

САМО В ПИК! Георги Марков разби Лозан Панов в шест точки: Няма да подаде оставка и ще продължи да пее неговите политически песни

81485
на 10.05.2019
САМО В ПИК! Георги Марков разби Лозан Панов в шест точки: Няма да подаде оставка и ще продължи да пее неговите политически песни
Автор:   ПИК

Разбиващ коментар за Лозан Панов и скандала, че той е водил целенасочена клеветническа кампания срещу българската държава в продължение на една година, направи пред ПИК депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той формулира тезата си в шест точки пред медията ни:

препоръчано

1. Не съм предлагал г-н Лозан Панов за председател на ВКС. Тези, които са го предложили и назначили, са цяла сюрия висши магистрати и цял президент. Те да му берат гайлето и да отговарят публично с какви мотиви са му отредили този висок пост. 

2. В правовите държави съществува максимата, че съдиите говорят само чрез своите съдебни решения. Имам дом в Унгария от 1974 г. и не съм виждал - нито при комунизма, нито при демокрацията, председател на Върховен съд по телевизора, камо ли да прави политически изказвания. 

3. Великото Народно събрание допусна съществена грешка като не предвиди конституционен механизъм за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор и председателите на двата върховни съда в случаите, когато те тежко нарушават закона и системно уронват престижа на съдебната власт. Такъв опит бе направен чрез промяна на Конституцията преди 12 - 13 г. Но той бе толкова нескопосан, че конституционният съд правилно го отмени. 

4. Чудя се защо се чудите на поведението на г-н Панов и неговото политическо битие. Та той е ярък представител на неолибералната политическа общност в България и Европа. У нас тя е под крилото на НПО-та на Сорос, пуснали пипалата си и в различни съдийски организации. Те му набутаха за лектор на българските върховни съдии печално известната румънка Лаура Кьовеши. 

5. Настоящият Европарламент с 226 евродепутати на Сорос толерира косвено съдии като г-н Панов. Този ЕП има нахалството и цинизма да гласува Кьовеши да стане прокурор на Европа. След като беше свалена от поста си в Румъния не от Аврам Бакалина, а от Конституционния съд на страната поради крайно тежки нарушения на закона и изпълнения на политически поръчки. След това бе уволнена от президента на Румъния. 

6. Г-н Панов няма да подаде оставка и ще си продължи да пее неговите политически песни, а ВСС и инспекторатът към него ще си участват във филма "Светът на мълчанието".  Предлагам да спрем да се занимаваме с г-н Панов, а да се върнем към асансьорите на депутатите. Долу асансьорите. Аз ще внеса закон за тяхното замразяване, белким се миряса. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК