САМО В ПИК! Георги Марков с гневно писмо до Урсула фон дер Лайен: Благодаря ти за карантината до края на годината

ЕС

САМО В ПИК! Георги Марков с гневно писмо до Урсула фон дер Лайен: Благодаря ти за карантината до края на годината

126471
на 14.04.2020
САМО В ПИК! Георги Марков с гневно писмо до Урсула фон дер Лайен: Благодаря ти за карантината до края на годината

Навръх католическия Великден председателят на ЕК Урсула фан дер Лайен препоръча контактите на възрастните хора околните да останат ограничени поне до края на годината. Чрез агенция ПИК депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков благодари за вниманието: 

препоръчано

Уважаема Урсула, 

Обръщам се към вас на малко име - нали вятърът на новата промяна в ЕС изисква скъсяване на дистанцията между Брюксел и европейските граждани, какъвто съм и аз - от България. Миналият месец влязох в "Клуб 70" - т.е. възрастен човек съм. Затова, мерси боку, че ми напомняте за карантината ПОНЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА. Карантина до дупка! Европа днес е единственият шанс за евентуално спасение на нашето поколение.

Ползвам се от случая и от вашето чувство за плурализъм да отправя следната критика към ЕК. Трябваше още в началото на годината да извадите от чекмеджето на Бундестага научния доклад на прочутия германски институт "Роберт Кох" от 2012 г. Имаше достатъчно данни вече от европейските посланици, консули и други дипломати, съгледвачи, разузнавачи, журналисти, че в Китай има чума, която може да засегне Европа. Докладът от 2012 г. предупреждаваше с научни аргументи, че това може да се случи. Той ви е добре известен - та нали бяхте в правителството на г-жа Меркел и като социален, а после и като военне министър? 

Тези реномирани учени го внасят в Бундестага още през 2013 г. и предричат как ще пламнат с пандемия Германия и Европа. Двама граждани се заразяват на пазар за диви животни в Азия и неподозиращи за заразата, пристигат в Германия. Единият заминава на юг, другият - на север. Чрез социалните си контакти буквално пламва цялата страна и изследователите посочват ужасните и страшни последици. 

Трябваше да свикате ако не всички еврокимисари, то поне някои като: Верчето на комисията по европейските ценности, Стелчето - на здравеопазването, Янез - на управлението на кризи, а защо не и Франк, който ви е заместник и специалист по всичко. Любимата му фраза е да свикваме с многообразието.

Ако бяхте прочели на глас доклада с ужас щяхте да биете камбаната на европарламента и най-вече до националните правителства на Запад за затваряне на въздушните граници с Азия или поне с Китай, или поне с центъра на заразата - Ухан, откъдето седмично, в пика на епидемията, пристигаха хиляди заразени.

Уви, Европа не успя да се защити! Паднаха маските, защото останахме и без маски. Дори в някои страни правителствата доста време проповядваха чрез медиите, че маски не са необходими просто, защото държавите им не разполагаха с такива (справка - интервюто във в. "Фигаро" с известния френски политик Пиер Льолуш).

В момент на умиране на хиляди и превърнала се в морга Европа, от медиите научих, че сте кахърна за извънредното положение в Унгария. Като човек, който е бил девет години конституционен съдия и познавач, по стечение на обстоятелствата, на политическия живот в Унгария, ще ви помогна да ви падне това гайле от сърцето. Приказките, че в Унгария е нарушен конституционният ред, са фалшива новина на медиите и политиците, близки до Сорос. В Унгария си фунционира и президентът, и Конституционният съд, и което е много важно - правителството получи подкрепа от 137 депутата от 199, т.е. и с гласове на опозицията.

Дори преди Разпети петък парламентът работеше, депутатите си получаваха заплати, а външният министър Сиярто им разказваше за въздушния мост Китай-Будапеща. Вижте впечатляващите действия на Виктор Орбан: 116 млн. закупени маски (няма грешка в числото!), 3,300 млн. закупени теста, 48 млн. закупени предпазни облекла и 145 000 респираторни машини. От Китай са получени и 400 000 опаковки с лекарството, лекуващо китайците в Ухан. За медиците на първа линия, унгарският премиер осигури месечна финансова добавка от 1600 евро. Построи и най-модерната контейнерна болница в Европа, с капацитет 150 легла и оборудвана с дихателни апарати. 

Част от закупените медицински материали, Виктор Орбан дари на унгарците в Трансилвания, Войводина и Словакия. Дори даде и 100 000 маски на Северна Македония. 

Като карантина, мерките са леко по-меки. Малките магазинчета и кафенета работят от 11 до 15 часа, в градинките, които са под егидата на кметовете, можеш да се разхождаш и движението между градовете е свободно. Така че, Орбан не е за порицание, а е за поздравления!

Уважаема Урсула, неолибералният балон се спука! Англичаните напуснаха ЕС, швейцарците оттеглиха молбата си за членство. Миграцията на ножа отне много човешки живота на християни, в това число и на малолетни. Само да ви припомня за Германия - Берлин, Фрайбург, Висбаден, Кьотен, Кемниц, Кандел и още, и още...

Брюкселският елит спря да говори за християнството, а за джендър идеологията; Европейският съд за правата на човека бъка от представители на Сорос; Турция ни пази от нова ислямска вълна.

Днес всички държави са със затворени граници. Поради безхаберието на политическите елити, Европа се превърна на погребална агенция, а европейските граждани са под домашен арест. Какво още трябва да се случи? Какво ни чака? Голям гняв се задава! Бъдете здрава!

Георги Марков, България

Сподели:
Бомба x
Пет признака, че мъжът ви кръшка Пет признака, че мъжът ви кръшка
ПИК TV x
ПИК TV: Подкупни митничари от Лесово с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО) ПИК TV: Подкупни митничари от "Лесово" с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това