САМО В ПИК! Георги Марков с ГОРЕЩИ НОВИНИ за срещата на Орбан с Путин и съюза му с Льо Пен - имаше ли смисъл от совалката на унгарския премиер

Акценти

САМО В ПИК! Георги Марков с ГОРЕЩИ НОВИНИ за срещата на Орбан с Путин и съюза му с Льо Пен - имаше ли смисъл от совалката на унгарския премиер

290222
на 10.07.2024
САМО В ПИК! Георги Марков с ГОРЕЩИ НОВИНИ за срещата на Орбан с Путин и съюза му с Льо Пен - имаше ли смисъл от совалката на унгарския премиер

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Уважаеми читатели на ПИК, изцяло съм съгласен със статията на Недялко Недялков, че Виктор Орбан е лидерът на Свободния свят. Статията е прочетена от близо половин милион души! Статията е отпечатана и в най-престижния и четен вестник в Унгария Magyar Nemzet.

препоръчано

Огромният ви интерес към посещението на Орбан в Киев, Москва и Пекин и зверската цензура в телевизиите на Сорос - Нова и бТВ, ме накараха да напиша няколко истини по темата.

1. Какви предложи Виктор Орбан на Зеленски и Путин? Предложи им спиране на огъня и военните действия като неизбежна предпоставка за евентуални мирни преговори между двете страни и евентуално международно участие - ЕС, САЩ, Китай.

2. Какво ги мотивира за тази мисия? От интервютата му в “Билд“, “Ди Велт“, швейцарския Welt Woche и още много медии в Унгария и по света, причините са две:

Първата е моралната. Жервите са огромни, избити са стотици хиляди. В това число и много убити унгарци от Закарпатието, където живеят компактно близо 150 000 етнически унгарци - Ужгород, Берегово и други.

Втората е интересите. В интерес и на Европа и на Унгария е войната да свърши. Икономическите щети са колосални. Санкциите не удариха руснаците, а джоба на европейците.

3. Кого представлява Орбан? Някои чиновници като онзи Мишел, дето искаше да бяга в Европарламента, ама не му дадоха, пусна пост, когато Орбан беше Москва: “Няма мандат от ЕС да представлява Съюза, въпреки че е европредседател“.

И на ум не му е минавало на Виктор да представлява печално известните Мишел и Урсула, още по-малко разгромените на евроизборите Шолц и Макрон. 

Орбан представлява унгарския народ, който го избра на изборите с над 2/3 и космическите над 3 милиона гласа, отговаряйки на въпроса “Война или мир“. Този вот получи подкрепа и на Евровота. Няма друга партия в Европа като тази на Орбан, получила 45% и още 200 000 гласа в повече от 2019 г. Разбира се унгарският премиер коректно обеща да информира колегите си в ЕС за разговорите.

4. Получи ли подкрепа Орбан? Да! Той получи публично адмирации от президента Никола Саркози, спасил нашите сестри в Либия, от Себастиян Курц и много трогателно от Роберт Фицо. Простреляният от соросоидните идиоти словашки премиер при първото си публично появяване заяви: “Възхищавам се на Орбан! Жалко, че не съм възстановен, бих ги придружил“. 

Похвали се получиха и от победителя на изборите в Чехия - Бабиш, от Салвини, Сара Вагенкнехт, Алтернатива за Германия, която междувпрочем на 1 септември ще спечели изборите в Саксония и Тюрингия.

Особено важна е реакцията на Доналд Тръмп-Младши, който веднага пусна пост в подкрепа на Виктор с думите: “Браво на премиера Орбан, който като татко се бори за мир и ще спре войната. Писна ми от тези войни и лудите пари за тях. Блажени и благословени са тези, които се борят за мир“.

Тъкър Карлсън беше пределно ясен: На практика със своите действия Орбан е единственият европейски лидер, опитвал се да спаси пълното унищожаване на Украйна.

Австрийският Der Standart нарече хода на Виктор брилянтен, намерил огромен положителен отзвук сред европейските граждани и в разрез с брюкселските чиновници.

5. Какво каза Орбан след срещите? Изрази загриженост, че Путин и Зеленски не приемат спиране на боевете. Путин счита, че антрактът ще бъде използван от Запада за ново пращане на оръжия и мобилизация в Украйна и Русия ще бъде излъгана, както това се случи с Минските споразумения.

Зеленски вероятно се притеснява, че спиране на военните действия може да наложи провеждане на президентски избори, които той всячески отлага и които логично ще загуби катастрофално.

Орбан каза, че ще предупреди съюзниците от ЕС и НАТО, че предстоят брутални военни действия с много жертви и разрушения.

Той призна, че не си е позволил да прави предложения за мирните решения, а единствено е подчертал, че трябва да има пример и спирането на боевете е предпоставка затова.

6. Ще нападне ли Русия страни от НАТО? На този въпрос на медиите Орбан отговори: “Никога не бих искал да ставам смешен - не само Русия, но и никой друг не би нападнал страна от НАТО. Това е най-мощният военен съюз в света“.

Прочее, Виктор отказа да бъде образован на тема Русия - подчерта, че унгарците много добре знаят какво е Русия, намеквайки за 1956 г. и за своя уникален призив на 16 юни 1989 съветските танкове да напуснат страната. Нещо, което в Източния блок никой нямаше кураж да направи.

Орбан счита, че отношението на западните му колеги към Русия и Путин е примитивно и счита за абсурд Украйна да спечели войната.

7. Защо посети Китай и се срещна за трети път със Си за по-малко от година? Защото счита, че заедно с ЕС и САЩ, Китай е възлов играч, който има отношение към конфликта и за него е важно да получи подкрепа на мисията си, както и стана.

8. Имаше ли смисъл мирната совалка на Орбан? Разбира се, защото спечели общественото мнение, че е време да се мисли за мир. И Путин, и Зеленски отказали да говорят за собствените жертви, а говорили само за жертвите на противника. Не, че убитите не са стотици хиляди - това вече се признава от всички. Украинският народ е подложен на изтребление.

Всъщност, най-големите и най-яростни соросоиди - Байдън, Макрон, Шолц, Урсула и онзи Туск мълчат за геноцида на украинския народ и го поощряват да се бие, правейки се, че не виждат как украинците са мобилизирани насилствено.

Срещите със Зеленски и Путин дават възможности на Орбан да запознае Доналд Тръмп с актуална достоверност за червените линии за мир на двете воюващи страни. Орбан отново напомни, че единственият човек на Вселената, който може да спре войната, е Тръмп и чака неговата победа с нетърпение.

9. Вчера в Брюксел се случи това, за което от доста време пиша в ПИК. Роди се нова европейска формация Патриоти за Европа. За лидер беше избран звездата на френската политика Жордан Бардела.

Алиансът беше създаден във Виена на 30 юни от победителите на евроизборите в Австрия, Чехия и Унгария - Кикл, Бабиш и Орбан. Към него се присъединиха последователо Андре Вентура и партия “Чега“ от Португалия, Сантяго Абаскал и партия VOX от Испания, Салвини и Лигата от Италия, победителят на изборите в Холандия Герт Вилдерс, Том Ван Грийкен и Фламандски интерес от Белгия и особено важните - най-силната партия от Франция - тази на Марин Льо Пен.

Новата формация става трета в Европарламента с 74 евродепутати, а дуетът Орбан-Льо Пен ще е благословен от Доналд Тръмп. Отличните отношения на Орбан с Мелони и Качински ще са важен фактор за сътрудничество с европейските консерватори.

10. От днес прокурорите на Сорос във Франция започнаха разследване срещу Льо Пен за предизборните пари в президентската надпревара през 2022 г. По същия начин постъпиха с Курц, Фийон, Саркози, Щрахе, Янша, Бабиш, с членове на Алернатува за Германия. Да не говорим за Тръмп, който със 109 обвинения беше изкаран най-големият престъпник в Америка за всички времена.

Страх ги е от Льо Пен! Първо тя скочи от 22 на 88 депутати, а вече е и със 143 и е първа политическа сила в тази велика страна!

Мъчно му е на писател Господинов, че в доста страни на Европа гласуват за миналото. Точно така, особено в Западна Европа гласуват за доброто старо време, когато християнството беше на почит, нямаше я лудостта трети пол, ислямизация, африканизация и миграция на ножа, както Марсилия, където в събота в метрото африканец закла мъж на 69 години само защото направил бележка на приятелката му, че стъпва с крака на седалките.

В Западна Европа християните няма как да гласуват за светло бъдеще в ужасното настояще - отрязани глави на учители, свещенници, полицаи, изнасилени и убити малолетни.

Евала на Орбан! След 36 години от битката му с комунизма, отново е в същата битка, но с още по-лоши комунисти, ликвидиращи християнската цивилизация. Но великанът Доналд Тръмп издържа на комунистическата репресия на Сорос и Байдън и победата му наближава. Свободата се задава, както и краят на войната!

Гледам в България се занимаваме с дерибеи в ДПС... Да му мислят Химика, Кирчо, Лена и Кокорчо, че са в едно политическо семейство с Пеевски. Шефът им в Европарламента също е от дерибеите и се казва Кючюк. Честито на ПП! 

И да не забравя: Прав е проф. Чуков, че зад мисията на Орбан стои не само Тръмп, но и Ватикана.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК