Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК: Георги Харизанов с горещ коментар: ГЕРБ по-внимателно да гледат себе си, социалистите да си се избиват!

САМО В ПИК: Георги Харизанов с горещ коментар: ГЕРБ по-внимателно да гледат себе си, социалистите да си се избиват!

на 18.06.2019
99017
36
САМО В ПИК: Георги Харизанов с горещ коментар: ГЕРБ по-внимателно да гледат себе си, социалистите да си се избиват!
Автор: Симо Русев
18.06.2019
36
99017

Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов коментира пред ПИК изумителния конгрес на БСП и неизменното лидерство на Корнелия Нинова, която няма алтернатива сред социалистите, които не е лошо да бъдат оставени да се избиват по между си, докато ГЕРБ реализира все по-смислени за хората политики.

- Г-н Харизанов, имате ли коментар за изумителния конгрес на БСП, на какво бяхме свидетели: на подадена оставка, на оттеглена оставка, блъф ли беше това, или шизофренно поведение?

- Този конгрес беше свикан и всички ходове на Корнелия Нинова бяха направени, за да препотвърди тя и да получи нов кредит на доверие. Тя никога не е имала намерение да не бъде повече председател на БСП.

- Имаше ли варианти и реални алтернативи?

- Единият вариант беше през оставката и да се гласува избор на нов председател. Вторият вариант беше този, който се случи, с оттеглянето на оставката. Всъщност нищо особено не се е случило, защото Нинова продължава да има огромна подкрепа вътре в партията. Това ясно се видя и на конгреса.

От 700 делегати в залата над 500 бурно аплодираха това, че тя си оттегли оставката. Дали ще подаде оставка и ще се преизбере отново за лидер, или ще се оттегли оставката – всъщност е едно и също. Конгресът беше свикан, за да се види към кой вариант да се тръгне. Като няма искания за оставката и, тя и хората около нея са счели, че е безсмислено да се провежда процедура по избора на лидер. И дори си мисля, че това до някаква степен е правилно. В момента лидерът на БСП е Корнелия Нинова. Харесва ли ни, или не ни харесва, тя е най-подкрепяният човек там.

- Това не означава ли, че БСП е болна и се води от болно амбициозен човек?

- Това е едната трактовка. Другата е, че няма никой по-свестен и харесван, когото да подкрепят там. Кой застана срещу Корнелия Нинова, кой има по-голяма подкрепа вътре, кой е по-одобряван по социология, ако щете, кой има по-широка подкрепа извън партията, кой е по-утвърден, по известен, по-популярен от нея? Кой? Това, че няма такъв, говори много лошо за останалата част от БСП, защото те казват: „Ние не искаме Корнелия Нинова за лидер.“ Хубаво, а кой искате да ви е лидер, кого предлагате? Жаблянов? Това е несериозно.  

- Ако това поведение на БСП залага поредната им изборна загуба наесен, защото „те и една оставка не могат да подадат“, както казва премиерът, не следва ГЕРБ да си ги отгледа и излекува, за да има читава опозиция? Или просто ще им изпрати надгробни цветя?

- Аз не знам БСП да е проблем за ГЕРБ. Проблемът за ГЕРБ си е ГЕРБ – как да управлява по-добре, как да си ръководят партията по-ефективно, как да привлекат нови хора. БСП не е проблем на ГЕРБ. БСП не е никакъв проблем. БСП си е проблем сама на себе си. БСП щеше да е проблем, ако имаше реални шансове да управлява. Само че българите устойчиво показаха, че не желаят да избират БСП начело с лидер Корнелия Нинова за първа политическа сила.

След като не желаят да ги избират за първа политическа сила, значи те не са проблем и заплаха. Те са проблем и заплаха за самите тях. Затова ГЕРБ трябва по-внимателно да гледат в ГЕРБ, а не да обръщат внимание на социалистите. Те нямат бъдеще с този лидер. Нека ги оставим да се избиват там. В крайна сметка не мисля, че това е нещо лошо.   

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(36)
1
Поредния "замъдрува" !
2
Набеден за„разбирач”по всичко не спира да се излага! Да,това наистина е МАТЕРИАЛА! Пародия на „ Анализатор”!!!!
3
Ха ха ха, дори и да го лапа на Чалмата, Импексовата Курабия пак няма да се докопа до народната пара. Имам чувството, че Импексовата Курабия е готова да ближе сладоледа на Чалмата, за да се докопа до парите на данъкоплатците. Българи ето това e Импексовия морал, на Импексовата Курабия, и шайката и, в Импексовата и паралелна държава, начело с Румен Пъпката, Импексовата Барсалата и бившата крадлива кучка Йо, на СС Момата!! ........................................................................................................................................ Заслепената от жаждата и за власт Импексовата Барсала , би по наглост и безочие Румен Пъпката, злобната и крадлива кучка Йо и СС Момата, взети заедно. Сънуваща власт гнусна Импексова курабия, е Божието наказание за тая мракобесна и крадлива болшевишка партия. След като разчисти, и малкото останали читави комунета, и ги замени с крадливи гнусни импексови БСПдирастчета, Импексовата Барсала която е с по нисък от магистрална труженичка морал, се е насочела в ограбването на червената каса, и това ще е началото на края, на нейната импексова шайка (партия), донесла милион злини и национални катастрофи на родината ни!! .......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости и то с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс струващ стотици милиони, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една, само защото не съм Цоцаалискта ли, или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, неможах да се вредя като тях!!
4
еее тоя малко го биха, още трябва докато стане човек. пък после да му дават постове колкото си иска. здрав бой първо...
5
Аз пък бих парафразирала Харизанов и бих казъла, ми да оставиме Тиквата и Щкембевойвода да продължат да се огуяват с телещки пържолки. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
6
Харизанов, от малконеобразовано крадливо, прасе стана голяма свиня. А всяка свиня си има своята коледа!
7
Абе Аз се гласех за шеф на БСП, ама леля Корни ме прeeбa, и не ми пусна аванта, въпреки парите, които дадох за подкупи на СВИНАРЯ Гергов. :-( Кофти, много кофти. :-(
8
Не се казва "Аанализатор". В науката, нашият почетен прецедател д-р Аахмед Доган още преди няколко години направи голям принос, че трябва да се казва "анаЛЛизатор". Както за благозвучие, така и от семиотични съобръжения.
9
И АЗ МИСЛЯ,ЧЕ БСП Е БИТА КАРТА... БОРИСОВ ЗНАЕ ЧЕ БСП НЕ СТАВАТ,НО ВНУШЕНИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИ КАКТО С КОСТИНБРОДСКИТЕ ЛЪЖИ ДРАЗНЯТ ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК...СЛАВА БОГУ НАРОДА НЕ СЕ ВРЪЗВА ВЕЧЕ...
10
Голям кеф е квиченето на червенте форумни тапири . Особено сега когато ги навряха отново на кучето в зaдниka.
11
Свързани с Пеевски фирми са строили рушащата се Северна тангента
12
Харизанчо,внимавай с анаболите бе .Гледай бати бойко как от крадец на коли в чехия стана голям,150 кила.Ти си виден анализатор,ама кради повече ,мини от водоснабдяване на коли от чехия.така се става човек ей,
13
БВП Е УВЕЛИЧЕН----,ДАНЪЦИ , АКЦИЗИ И ГЛОБИ СЕ СЪБИРАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НОВИТЕ ЗАКОНИ И ПРОСЛЕДЯВАЩИТЕ СЪРВАРИ...ПОСТРОИХА СЕ ПЪТИЩА,ТАНГЕНТИ,МЕТРО-64км.,В ЦЯЛА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ 10тки ЗАВОДИ СЕ ОТКРИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОТКРИВАТ...ЗАКУПУВА МЕ САМОЛЕТИ 8+ 8 Ф16 СЛЕДВАЩИТЕ 8 СЛЕД 3-4год. ОЧАКВАМЕ---НАЙ МОЩНИЯ СУПЕР КОМПЮТЪР ЗА ИСТОЧНА ЕВРОПА,НАЙ-ГОЛЯМАТА ТРУДОВА БОРСА ДА СЕ СЪЗДАДЕ,ДАНО ФОЛКЦВАГЕН И БМВ АКОСТИРАТ И ТЕ В БЪЛГАРИЯ,ЛЕТИЩЕТО В СОФИЯ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ НА СВЕТОВНО НИВО И Т.Н. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ БОЙКО И НЕГОВИТЕ МИНИСТРИ СЪЩО.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
EБAH, търсят те от Карлулово......БОКЛУК.....С ГЛАВНИ БУКВИ.
17
Рече Тарабата,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Жоро де,,,,,,,,
18
До ПАТРИОТ пич личи си че си умствено изостанал но защо използваш думата патриот за ник., така и не мога да разбера. А за квадратната глава той е без коментар дебил с основно някой му е казал че е АНаЛизатор и той си е повярвал. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ иначе Пендалко пари нема да знаеш!!!!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Голям рев,голям вой на червените пачаври!Феновете на Нинова са също като нея шизоидални параноици, с мегаломански претенции, а махленски възможности, на истерясали пачаври!Едно е да искаш, друго е да го можеш, а съвсем трето и четвърто е да го направиш!България не е учебна руска газка, но БСП желае да я направи опитен полигон за леваци, левичари и кьорави чалгари!Нинова спокойно си подготвя бягство от България, но не към Сибир,Куба или Северна Корея, а към Карибите!Не случайно липсващите милиони от Позитано са в офшорката на Йончева.За 4-те месеца,когато избягаха от Парламента,депутати с куфарчета са пренасали кеша на Вирджините,срещу комисионна.След като е проверила наличностите в офшорката,Нинова реши,че още може да открадне,защото няма насита лакомата свиня от Крушовица!Тъжното е че това са пари не на БСП,а от всеки нас,чрез бюджета.За това анатема и затвор за крадлите!
22
Анализаторе, моля, анализирай!!!!??? Ако БСП се преименува в БКП , колко чЛена ще останат в герб ????
23
г-жа Нинова, а на ГЕРБ г-н Борисов. На следващите избори едно красиво мъжко момиче срещу министър председател. Кой ще победи? Мисля, че Нинова показа мускули и бавно, и постепенно, но уверено трупа опит и победи. Колкото до това има ли други лидери в БСП или не, е въпрос по който може да се спори. Докато за ГЕРБ категорично хората смятат, че имат само един - г-н Борисов. Така че по-добре е ГЕРБ да започнат да се занимават със себе си. А на тези, които продължават да чернят Нинова ще им кажа, спрете, не разбрахте ли, че членовете и симпатизантите на БСП я харесват. Уважавайте вота на хората от левицата. По-скоро се замислете защо бавно и постепенно ГЕРБ губят гласоподаватели. Замисляли ли сте се защо г-н Борисов на тези избори прибягна до коалиция с СДС. Ако тази коалиция продължи и в следващите избори, това вече говори за загуба на доверие към ГЕРБ, и г-н Борисов го усеща това. Поздравявам г-жа Нинова за куража и борбения дух. Дай боже повече такива жени в България. Време е да имаме жена Министър Председател.
24
Това е нашето Гоше !Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) и още по бивш шофьор на Таки има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Криминалната биография на Георги Харизанов за-почва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да под-пише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Хариза-нов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест“. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи“ ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. През март същата година „Топливо“ АД иска от районния съд в София да приведе в изпълнение запис на заповед, от която е видно, че Харизанов дължи на дружеството (Топливо) 210 хил. лв. във връзка с търговски отношения. Той обаче не връща парите след доброволна покана да го направи. Тогава от „Топливо“ го осъждат, решението е Харизанов да се издължи, но той отново не го прави. Тогава с Харизанов се заема частен съдебен изпълнител от София. Сагата се развива от началото до края на 2009 г. През декември „младият Бил Гейтс“ (както го нарича бившият земеделски министър Мирослав Найденов) залага имущество като обезпечение за връщането на парите, които дължи, и иска спиране на изпълнението. Молбата му е уважена. През 2011 г., вече шеф в държавното предприятие „Агроводинвест“, Георги Харизанов и с помощта на Първата свиня успява да спре принудителното изпълнение за удовлетворяване на вземанията на кредитора му. Преди да заеме постовете в двете държавни предприятия, Харизанов е бил ответник и по други дела, защото е дължал пари. В същото време той няма собствен бизнес, както и имоти на негово име. Той казва: „ Като активист на ГЕРБ съм залесявал Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини“. Така Георги Харизанов обясняваше в какво се е изразявала политическата му дейност. Помагал с логистика и каквото можел на кварталната организация на ГЕРБ. Нямал висше образование, нямал и средно образование, защото работел „адски много“ за Таки и за Къро и не смятал, че дипломата му е нужна. Сбъркал, като казал, че учил през 1998 г. в Датския колеж. Има криминална регистрация за закана за убийство На 10 август 2010 г. е била извършена криминалистическа регистрация на Харизанов по повод дело срещу него за закана за убийство в Софийския районен съд. Петата, последната му присъда е постановена за кражба на 104 хиляди тона стоманени тръби от „Напоителси системи“ ЕАД, които е продал за скрап, а парите от продажбата е прибрал лично. На въпрос на съдията „ Гражданино Харизанов, защо откраднахте и продадохте хиляди тонове стоманени тръби от държавното предприятие , продадохте за скрап и прибрахте парите“, Подсъдимият отговаря: „Госпожо съдия, ако аз не бях откраднал тръбите циганите щяха да направят това“.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
А Тръбарят да си мълчи и да слуша по внимателно опорките на Първия
28
Май този трябва да го нарита лично баце за да спре да се отгъва по селски
29
Този необразован без образование крадец и съден за това пак ли се обади с неговите анализи от кенефа че толкова се размириса на гофно
30
месец и половина преди европейските избори Румен Радев е бил в Ямбол , за да открие буквално предизборната кампания на БСП в тяхната община и сграда в града ..с представителства на община Тунджа от селата от БСП в околността ..имало е празник на тази община Тунджа и Радев е присъствал там.....СЕГА ..вижте какво имам в предвид ...преди два дни община Ямбол има празник пееят ДЖИПСИ ГИНГС на града точно на СВЕТИ ДУХ ...общината както знаете е с кмет от ГЕРБ ...и Румен Радев не е поздравил жителите на града и не е взел под значение празника на града . Ето това е политически расизъм и дискриминационен умишлен подход на Румен Радев
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
отговор на коментар
В моето напълно нормално изказване,без никакви персонални обиди или нападки?! За мене сте един тъп сайт който не заслужава нито ред повече!! Да го духате
34
от 30 години бсп краде от държавните пари. в ръководството на бсп има многомилиардни интереси. не са интереси за милиони. бате бойко събра 3 милиарда. а те са ги крали тези пари. как няма да се карат по между си. и това е задкулисието в бсп. хора които никога не сте ги виждали. от централния комитет на бсп. е вярно че тези които трябва ги знаят. :)))
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
goscho,belene za trabite.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22021
архив

Прибира се мъж от командировка, а в гардероба - друг мъж.
- Какво правиш тука, бе?!
- Ако щеш ми вярвай, но търся покемони...

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
2481
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Тези зодии имат нечовешка интуиция
x