Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК: Георги Харизанов с тежки думи за Румен Радев - за мълчанието след сбиването на сина му и за отговорите, които дължи на народа за "Грипен"

САМО В ПИК: Георги Харизанов с тежки думи за Румен Радев - за мълчанието след сбиването на сина му и за отговорите, които дължи на народа за "Грипен"

на 08.01.2019
75074
51
САМО В ПИК: Георги Харизанов с тежки думи за Румен Радев - за мълчанието след сбиването на сина му и за отговорите, които дължи на народа за "Грипен"
Автор: ПИК
08.01.2019
51
75074

Политическият анализатор Георги Харизанов отправи остри критики към президента Румен Радев и администрацията му по повод поредния премълчат скандал със семейството на държавния глава. В ексклузивно интервю за агенция ПИК Харизанов обясни, че самият инцидент с побоя със сина му не е проблем, за разлика от опитите на президентството да го потули. Той каза още, че държавният глава дължи отговори на обществото и за настойчивото си искане страната ни да закупи изтребителите "Грипен", след като през 2012 година е заявил, че най-добрата сделка за България е купуването на Ф-16.

САМО В ПИК: Криминални скандали раздират семейството на Радев

САМО В ПИК: Криминални скандали раздират семейството на Радев

Криминалните скандали в семейството на Румен Радев...

на 07.01.2019

- Г-н Харизанов, от вчера в обществото гърми нов скандал с участието на семейството на президента Румен Радев. Неговият син е участвал в сбиване в столичен клуб. От президентството обаче запазват мълчание. Как мислите, че ще се отрази този скандал на държавния глава?

- Мисля, че ще се отрази негативно. Навлиза се в една серия от скандали и за пореден път, след като има изнесена публична информация за неприемливо или незаконно поведение, от страна на президентската институция се запазва мълчание с надеждата историята да се покрие и да отмине. Това се превръща в стил на поведение на тази президентска администрация. И докато при изпълнителната власт, там където има проблеми, те се изговарят и следват уволнения, смяна на хора и смяна на политики, в президентството се разчита, когато стане скандал, темата да се заглуши и да отмине. Това влиза в тежко противоречие с призива на президента за повече светлина.

Само да напомним, че това е втори пореден инцидент със сина на президента. Както имаше и два поредни инцидента със съпругата му, както имаше инциденти с неговия кортеж, с баща му... Общото между всички тези случаи не е, че не може да стане инцидент - на всеки може да се случи, на всеки може да се случи пътен инцидент, някой да го засече или когато излезе в компания, заради нея да бъде въвлечен в сбиване. Само че публичните личности затова са публични и затова са избрани на тази позиция - да могат да излязат, да обяснят и да поемат отговорност, ако трябва, да кажат какви мерки ще предприемат и да застанат пред хората с лицето си, а не за пореден път да се крият и да разчитат темата да отмине.

- Тези скандали как ще повлияят на одобрението към Румен Радев?

- То се вижда как влияят - доверието към президента непрекъснато спада. Той започва да става символ първо - на предизвикване на скандали с всяка своя публична проява, второ - със скандалите, в които, за съжаление, е въвлечено и семейството му. Не е въпросът да обвиняваме членове на семейството, някой да носи вина заради друг, да караме родители да се чувстват виновни заради децата си или обратното. Въпросът обаче е следният - президентът беше този, който настоява за прозрачност, за законност, за честни и видими за обществото процеси на управление и в следващия момент всеки път, когато нещо се случи, откъм президентството се разнася оглушителна тишина. Това е нещото, което дразни. Не е въпросът дали той може да контролира сина си - на всеки може да се случи да излезе с компания, някой от компанията се скарва с някой от друга компания и вие бивате въвлечени в скандал, без да сте го предизвикали. Такива неща се случват по заведенията - млади хора са, адреналинът е висок, това е нормално. Но реакцията, тишината, желанието всеки път историята да бъде покрита и смачкана, това е истински срамното в поведението на президента и неговия екип.

Румен Радев и "Грипен" - любов необяснима (документи)

Румен Радев и "Грипен" - любов необяснима (документи)

Президентът Румен Радев все повече се оплита в лобистките...

на 07.01.2019

- Споменахте за оглушителната тишина. При всеки такъв скандал след оглушителната тишина идва и една контраатака от страна на президента, който твърди, че въпросните инциденти са атака срещу него и семейството му. Смятате ли, че и този път ще има нещо подобно?

- Очаквам, за съжаление, да се случи точно това. Защото на мястото на държавния глава, какъвто временно е господин Радев, най-нормалното нещо беше да излезе и да каже: "Извинявам се на човека в Харманли. На всеки може да се случи такъв инцидент. Никого не оправдавам. Има си разследващи органи, нека те да разследват. От името на нашето семейство поднасям своите извинения на човека." Вместо това ние чуваме, че по незаконен и странен начин били изтекли записите от камерите и че това било постановка. Момент - важно е как са изтекли записите или че този инцидент се е случил и че има такава катастрофа? Според мен е важен инцидентът, а не е важно по какъв начин разследващ журналистически сайт се е сдобил със записите от камерите. Тези камери са там затова, за да записват.

Така че неадекватното поведение на президента в кризи показва, че и той, и екипът му просто не са готови за тази позиция и не са готови да бъдат олицетворение на нацията и да заемат позицията и екипа на държавен глава. Просто не са готови. Защото най-елементарното нещо беше да излезе и да каже: "От името на моето семейство поднасям извинения на блъснатия човек в Харманли. От името на моето семейство поднасям извинения на полицая на ул. "Фритьоф Нансен", който беше нагрубен и обиден от охранителите на жена ми. От името на моето семейство и на моя екип поднасям извинения на жената на бул. "България", която моя кортеж отнесе и катастрофирахме." Ето това е нормалното и тогава няма да има повод за критики. Но всеки път да са ти виновни камерите, да са виновни хората, които имат телефони и снимат, когато някъде стане някакъв скандал, извинявам се, но това е изключително нагло.

- През последните седмици около държавния глава витае отново и друг скандал - този с изтребителите. Продължават атаките срещу избора на Ф-16 от страна на комисията към военното министерство. Докъде ще продължи тази сага и ще спрат ли дрязгите между президента и властта?

- Тази сага ще достигне в крайна сметка до закупуването на нов изтребител. Какъв ще е той още е рано да се каже, тъй като в момента комисията е дала препоръка на Министерски съвет да започне преговори с "Локхийд Мартин" за Ф-16. Ако тези преговори не са успешни, може да се седне и да се преговаря с "Грипен", може да се седне и да се преговаря и с "Юрофайтър". Това, което е важно, е, че мотивите на комисията за това решение и думите на всички експерти - и хората от Атлантическия съвет, и хората от управляващото мнозинство са същите думи, които Румен Радев е казал през 2012 година. А те са, че Ф-16 е най-добрият изтребител, че той е най-добрата сделка, защото се продава с цялото оборудване и съоръжение, че "Грипен" като изтребител е по-евтино, но после пак трябва да се чака от американците да доставят въоръжението и оборудването и че Ф-16 е най-добрата сделка. Това са думи на Румен Радев от 2012 година. Какво се е случило впоследствие, че той започва да пише опорни точки за Пламен Орешарски в подкрепа на "Грипен", за да се смени комисията по време на служебното правителство, за да се пратят едни писма само на "Грипен" и само "Грипен" да имат време да отговорят, защо изведнъж президентът и неговия екип толкова много са заобичали "Сааб" и "Грипен", на това дължат те отговори на цялото общество. Защото през 2012 година генерал Румен Радев, като шеф на ВВС, надълго и нашироко обяснява, че Ф-16 е най-добрият избор и най-добрият изтребител. Така че той дължи отговор на какво се дължи промяната на неговата позиция.

- Очаквате ли, че българското общество ще получи тези отговори, за които Вие говорите?

- Силно се съмнявам. Очевидно не е в стила на президентската администрация да дава отговори на обществото, с което продължава да се затвърждава мнението, че, за съжаление ние нямаме държавна глава, а имаме един дребен критикар, който обича единствено да борави с политически клишета и се ръководи от принципа: "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря". Нищо от това, което говори президента, не се претворява в действия, в начин и стил на управление на неговата администрация - нито прозрачността, нито антикорупцията, нито участието в законодателните процеси, нито предлагане на решения, нищичко. Само едно голо говорене, така че не очаквам отговори от президентството по отношение и на този скандал.

Сподели:
Напиши коментар »
(51)
1
Ко не, как така ша го крият това дебилче бря. М чи това разгонено псе, утре ша налети на бабата бря. Сега ша видим “Господари на ефира“, дали им стиска да го осветлят бря, защото всички други плюнки от рода на Колезич и Дикоф от Еврокома са въздух под налягане бря. Затова веке от Европа хортуват, че нямаме свобода на словото бря, щото вътре в медиите е пълно с комунета и милиционери, още от татово време бря!!
2
Още като му видя физиономията и не чета
3
Малкото кретенче не е виновно, така е възпитано от разгонения си баща. Той е плющял пиарките си, защо той да не плющи съученичките си, все пак е син на Султана. От кой да научи нещо смисли но, освен от дедо си, как да гази инвалиди, и да бяга!!!
4
Льотчика е един тупан, който бие на кухо.
5
Не д**лко, я кажи какво мение имат за теб баща ти и брат ти!
6
България няма президент има един долен злобен интригант лобирал за грипен и прикриващ корупцията която се шири и в семейството и в екипа му, индивида радев се чувства най добре на тъмно защото там се има за недосегаем
7
Не звучи ли познато : "Скоро след присъединяването си към НАТО Чешката република и Унгария започнаха процедури по придобиване на нови изтребители, които да заменят остарелите руски самолети. Във всеки случай, Gripen, произвеждан съвместно от шведската компания Saab и британската BAE, беше избран сред конкуриращи се претенденти, сред които американският US F-16 - смятан за фаворит." - се казва в анализа. Посочва се, че са последвали обвинения в корупция, основана на мрежа от агенти, наети от BAE Systems, за да подкупват политици, които да повлияят при взимането на решенията в полза на Gripen. Общата стойност на сделката в Чехия е 750 милиона долара, а н Унгария - 924 милиона. Общата сума за комисионни на вербуваните политици и експерти е не по-малка от 12.6 милиона.
8
Вече не трябва да искаме каквито и да било отговори от тоя ЧЕРВЕН БОКЛУК в президентството, а да бъде ОТСТРАНЕН ЗАРАДИ многобройните си закононарушения, гафове и просташки изпълнения! #МАХАЙСЕБЕ!!!
9
КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЦЯЛОТО ЦАРУВАНЕ НА СКАНДАЛНАТА ФАМИЛИЯ ГРИПЕНОВИ ??? ЩЕ ИЗПЪЛНИ ЦЕЛИЯ МАНДАТ СЪС СКАНДАЛИ ::: ТО НЕ БЕШЕ С ГРИПЕНИ , ТО НЕ БЕШЕ С РОКЛИ , ТО НЕ БЕШЕ С ДВИЖЕНИЯ ПРОТИВ ЗАКОННОТО ДВИЖЕНИЕ , ТО НЕ БЕШЕ С УДАРИ ПО ИНВАЛИДИ , ТО НЕ БЕШЕ ИНЦИДЕНТИ НА КРЪСТОВИЩА И СЕГА ПОБОИЩА НА 15 ГОДИШНИ ДЕЦА. СРАМ МЕ Е ОТ ТАКАВА ФАМИЛИЯ И СЕ ОТВРАЩАВАМ.
10
Здравейте жабоци от блатото България . Някои ще кажат защо се занимавате само с детето на другаря Президент ? занимаваме се защото баща му е публична личност , занимаваме се защото баща му поиска да се пуснат прожекторите , за да осветят всичко нередно в държавата . А какво излиза сега - излиза , че когато се отнася за други - прожекторите да светят но когато се отнася за най големия жабок в държавата прожекторите трябва да се гасят . Ето това е дразнещото - гламави червени мекерета
11
SEO спринт е уникално място! Тук можете лесно да спечелите истински пари. Той предлага няколко метода за печелене! Преглеждайте сайтове, четете имейли от рекламодатели, извършвайте прости и интересни тестове и задачи срещу заплащане.За регистрация тук http://www.seosprint.net/?ref=12211754
12
https://www.youtube.com/watch?v=7uQKiHbWX0g
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
и крадец на желязо,а сега анализатор и шеф на агент Алберт в ТВ Европа.Във въпросната телевизия единственото истинско нещо е часовникът,изписан на екрана.
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
да питам. Кой издържа т.н. ИДП
18
Бясно куче,което няма почивен ден.Вместо в затвора,този продажник се занимава с президента и неговите роднини. Цецо,прибери си песовете,поне по празниците ги вкарай в кучкарника.
19
Ви ли писна всеки ден едни и същи?АНАЛИЗАТОРИ”!Толкова са елементарни, та чак и отвратителни!Голям срам и позор за Управляващите!!!Герберска работа,нищо ново от МАТЕРИАЛА!!!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
кой е тоя,какво е постигнал,че коментира президента като е толкова велик що не се кандидатира за президент и да спечели само в бг я има тая злоба
22
Браво,Геш,чудя се как са те пропуснали,без да те цензурират.Мен за по НЕВИНЕН,коментар,ме изтриха.Показах на пиклювците,ЧЕРВЕН КАРТОН.Знам,че им е през оная работа,а що пишат''Вашето мнение''.Ай сиктир.
23
Жорка , закъсня с близането на мадурите на Баце , Христова професорката и Ива поетеста вече ги налапаха и нема пускане , брато , глей да паднеш на тенис - достойно !
24
Има доста тpикове, с които лесно може да заoбиколиш цeнзyрирането;) Късмет френд;)
25
Крадеца от Напоителни системи е новата любовна тръпка на Heдялкo Недялкoв.
26
Навлиза се в една серия от скандали, която създаваме усилено с ПИК, Професорката и Ива - малко остарели и много оглупели, Жорко и Шайката,. Надяваме се на грандиозен успех !
27
П'И'К - космически кр'ете'ни!!!!!
28
Кой си ти анализатор?Кой е по умният от бати ти Бойко и президента?Защо не можете да търпите един по умен от вас?Тръгнал простака да плямпа празни приказки.
29
Какъв анализ може да ти направи човек с основно образование. Хората учат висше, после специализират и им трябва години практика за да стигнат ниво. Относно сина на Радев, въпросите не са към президенството , а към родителите. Вярно ли е , че партито е било само за децата, как и защо е влязла другата група, колко човека са арестувани. Мириши ми на ченгеджийски номер. Иначе момчето е постъпило мъжки като е застанало до другарите си. Родителите и полицията дължат отговор спазен ли е закона- изпълнени ли са законовите изизквания децата по това време да са на заведение.
30
Питайте го този "анализатор " колко е гепил от Стоя като бачкаше там
31
СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА...ТОВА Е РУМЕН ГЕОРГИЕВ РАДЕВ..
32
...ъъъъ, ааааа, сега прогpамата ни продължава с песента "На самoлета се кaчвай", която е специален поздрав за Pyмен Paдев-Гpипена.
33
Жалки сте, злобни сте, нагли сте, също като президента ви и лидерката ви ЦуцуКурни
34
#32, Благодаря
35
Харизанов абе аз вчера те очквах да почнеш да се усираш ти чак днес се появи ей бо клук ще си останеш на хората в сърцата
36
ЕЙ ХАРИЗАНОВ ТЕБ И ГЕРБАДЖИЙТЕ САМО ЖИЛЕТКИТЕ ЩЕ ВИ УПРАВЯТ И ТО МНОГО СКОРО СЛЕД МЕСЕЦ ЗАПОМНИ
37
ген радев ще отговаря само на тези които са гласували за него на останалите мълчание
38
Тук много дрисня много нещо, но един от големите дрисъци дрисна и днес. И кво от това! С излиянията на този главчо може да има само обрстен ефект, все повече хора да поддържат президента Радев.
39
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
40
отговор на коментар
червена петолъчка ти дрънка в кухата лейка. Харизанов правел скандалите, а Радев съвсем невинно мачка хора по кръстовищата,баща му пак невинно мачка по ротондите, синчето му невръсно кисне по баровете и пак невинно се бие и се прави на бабаит. Даа Харизанов ви е виновен,че ви навира истината в очите.
41
Тръби, повече тръби! И Бойко на власт, че пак да ми спаси задника! А, между другото, през 2028 г. ще завърша образованието си...
42
пази боже сляпо да прогледа !!!тоеа е нашия президент!!!!това са комунягите„още 30 години демокрация и пак са те алчни крадливи и властолюбиви!!!!
43
Тоя средняк с купената диплома Жоро Харизанов и шофьор на Таки от кога стана такъв голям политически анализатор.
44
Геш до Геш келеш до келеш суджук до суджук тъпак до тъпак ахмак до ахмак айдук до айдук боклук до боклук !!!
45
Според "Рудолф" ето кой задава въпроси на генерал Радев: Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) и бивш шофьор на Таки има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Криминалната биография на Георги Харизанов започва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да подпише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Харизанов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест“. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи“ ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. През март същата година „Топливо“ АД иска от районния съд в София да приведе в изпълнение запис на заповед, от която е видно, че Харизанов дължи на дружеството (Топливо) 210 хил. лв. във връзка с търговски отношения. Той обаче не връща парите след доброволна покана да го направи. Тогава от „Топливо“ го осъждат, решението е Харизанов да се издължи, но той отново не го прави. Тогава с Харизанов се заема частен съдебен изпълнител от София. Сагата се развива от началото до края на 2009 г. През декември „младият Бил Гейтс“ (както го нарича бившият земеделски министър Мирослав Найденов) залага имущество като обезпечение за връщането на парите, които дължи, и иска спиране на изпълнението. Молбата му е уважена. През 2011 г., вече шеф в държавното предприятие „Агроводинвест“, Георги Харизанов успява да спре принудителното изпълнение за удовлетворяване на вземанията на кредитора му. Преди да заеме постовете в двете държавни предприятия, Харизанов е бил ответник и по други дела, защото е дължал пари. В същото време той няма собствен бизнес, както и имоти на негово име. Той казва: „ Като активист на ГЕРБ съм залесявал Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини“. Така Георги Харизанов обясняваше в какво се е изразявала политическата му дейност. Помагал с логистика и каквото можел на кварталната организация на ГЕРБ. Нямал висше образование, нямал и средно образование, защото работел „адски много“ за Таки и за Къро и не смятал, че дипломата му е нужна. Сбъркал, като казал, че учил през 1998 г. в Датския колеж. Има криминална регистрация за закана за убийство На 10 август 2010 г. е била извършена криминалистическа регистрация на Харизанов по повод дело срещу него за закана за убийство в Софийския районен съд. Петата, последната му присъда е постановена за кражба на 104 хиляди тона стоманени тръби от „Напоителси системи“ ЕАД, които е продал за скрап, а парите от продажбата е прибрал лично. На въпрос на съдията „ Гражданино Харизанов, защо откраднахте и продадохте хиляди тонове стоманени тръби от държавното предприятие , продадохте за скрап и прибрахте парите“, Подсъдимият отговаря: „Госпожо съдия, ако аз не бях откраднал тръбите циганите щяха да направят това“.
46
Сикаджията като отговори какви ги е вършил с мутрите и защо ще купува ф 16 и как цари го произведе от пожарникар в генерал , пик ще се успокоят ,
47
В случая със сина на Радев има само едно нещо , което е на прицел: Какво прави 15 годишно момче , та било то на Радев ,в нощен клуб без придружител?Как си е възпитал сина на дисциплина и отговорност и да спазва правилата и закона?.А ако се беше случило най- лошото , как щеше Радев да реагира и каква отговорност щеше да понесе? А сега , каква отговорност , като баща носи???????Отговор- НИКАКВАДа ми размахва пръст от екрана на телевизора човек ,който нехае за собствените си деца- мерси!
48
Добър ден, кандидатствайте за кредит Аз съм г-н Юлиус Бекер заслужаващ заем кредитор Имате ли нужда от кредити за проекти, инвестиции, лични заеми, жилищни кредити, студентски заеми, кредити за кредитиране и кредити за различни проекти? Имате ли нужда от заем за стартиране на малък, среден или голям бизнес? Имате ли нужда от заем, за да построите къща или заем за кола? Имате ли нужда от заем за закупуване на оборудване за работа? Юлиус Бекер Кредитна фирма е отговорът на всички ваши проблеми, ние даваме заеми при 2% лихва и нашата сделка е бърза, безопасна и удобна. тези, които желаят да получат кредит от нас, трябва да се свържат с нас веднага чрез (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) веднага за повече информация. Изчаквайте вашия отговор. С Най-Добри Пожелания Г-н Жулиус Бекер.
49
А , БРЕ ХОРА , ТОЯ ПРЕЗИДЕНТ ,, КОГАТО БЕ СЛУЖЕБНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО --- ВЗЕ ЕДНОЛИЧНО РЕШЕНИЕ ЗА ,, ГРИПЕН ,, , А СЕГА РЕВЕ , КАТО ВДОВИЦА ЗА Х.Й --- ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК !
50
А HИДЯЛKO КОГА ЩЕ СЕ ИЗВИНИ!!!!!!!!!!! „Синът на пpезидeнтa не е задържан и отвеждан в полицията. БТВ се извинява за грешно поднесената информация", заявиха от медията. Два дни, след като съобщи, че синът на президента Георги Радев е бил задържан от полицията във връзка със сбиване в дискотека, бТВ призна, че тази информация не отговаря на истината.“ http://epicenter.bg/
51
Партиен пленум. Салона тъмен, Чува се глас от трибуната -Запалете осветлението! -От залата се чува -Защо!? Нали ще си говорим откровенно!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13734
архив

Французин, българин и германец са се засекли в Лувъра пред картината "Адам и Ева в райската градина". Германецът:
- Вижте какви бездефектни, идеално изваяни тела - това са стопроцентови германци.
Французинът се възпротивил:
- Като гледам колко е хубава Ева и колко е прекрасен и фин Адам, това могат да бъдат само французи и никой друг.
След като подробно разгледал картината, българинът отсякъл:
- Това са българи! Вижте, че са голи и боси и нямат какво да ядат освен ябълка, пък си мислят, че са в рая. Това е реалистично изображение на българите в Европейския съюз! 

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
1849
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Спецпрокуратурата с разкрития за корупционните далавери на червения кмет на Костенец - предлагали пари на общинари срещу гласуване за определени фирми (ОБНОВЕНА)
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Имал ли е Христос братя - отговорът ще ви изненада...
x