САМО В ПИК! ГЕРБ и ППДБ губят от предизборната кампания (ГРАФИКИ)

Акценти

САМО В ПИК! ГЕРБ и ППДБ губят от предизборната кампания (ГРАФИКИ)

321172
на 05.06.2024
САМО В ПИК! ГЕРБ и ППДБ губят от предизборната кампания (ГРАФИКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалите в предизборната кампания между ГЕРБ и ППДБ носят негативи и на двете партии. Това е краткият извод от двете социологически проучвания на агенция "Сова Харис", направени по поръчка на ПИК.

препоръчано

Първото проучване е проведено в периода 8-13 май, а второто - между 29 май и 3 юни. Разликата от две седмици между изследванията на "Сова Харис" показват срив от средно по 1% за големите партии.

ГЕРБ пада от 26,6% на 25,5%, а ППДБ от 16,1 на 15,1%.

"Възраждане" единствено запазва процентите си и по този начин измества ППДБ от второто място.
БСП също са сред губещите от кампанията и от 9,1% пада на 8,4.

Кампанията изглежда не е успешна и за Мая Манолова и Ваня Григорова. Към 13 май те бяха на косъм от влизане в Народното събрание с 3,8%, а според проучването от днес вече са с 3,4%.

Този месец в кампания е полезен най-вече за малките партии - Левицата вдигат с 1% и вече са 2,5%. "Български възход" също вдига и минава границата за субсидия от 1%.

Вижте проучването към 13 май:

А ето и проучването от днес и разликите в процентите:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК