САМО В ПИК! Грозната лъжа за бившия Партиен дом - ето как сглобката се скри зад дебелите стени, наследство от комунизма, а журналистите... (СНИМКИ)

Епицентър

САМО В ПИК! Грозната лъжа за бившия Партиен дом - ето как сглобката се скри зад дебелите стени, наследство от комунизма, а журналистите... (СНИМКИ)

124512
на 07.09.2023
САМО В ПИК! Грозната лъжа за бившия Партиен дом - ето как сглобката се скри зад дебелите стени, наследство от комунизма, а журналистите... (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Демократичните народни избраници се скриха от чужди очи в дебрите на новата зала. Така всички безпринципни договорки и решения остават зад дебелите стени, наследство от комунизма.

препоръчано

Журналисти се жалват, че отново достъпът до депутатските особи е силно ограничен. Въпреки че от пресцентъра на парламента изпратиха уверения, че репортерите ще имат достъп до народните представители и в „новата” сграда /бившият Партиен дом/, на практика това е невъзможно.

Интересно е също така ,че в прессъобщение, изпратено до медиите, беше категорично заявено, че входът в ремонтираната огромна зала е само един и няма как да се влезе в залата от друг вход. 

Това обаче не е така. Поглеждайки разлепените планове за евакуация на сградата, веднага става ясно, че парламентарният шеф и подопечният му пресцентър са намазали ските на всички лековерни.

Снимката е заснета от парадния вход на заседателната зала. На нея, а и на таблата за евакуация на полуетажите се виждат и отсрещните изходи, които се намират точно зад президиума. От там влизат в зала всички министри за парламентарен контрол, влиза председателят на Народното събрание, влизат и особено срамежливи депутати. На практика това осигурява безопасното преминаване на един работен ден в парламента без никаква среща с журналисти. Самата зала е с наклон на пода като кино и централният вход е на един етаж, а входът зад президиума е на друг етаж. Със спестяване на тази подробност, на практика от пресцентъра на НС не лъжат, просто спестяват част от обстоятелствата.

Схемите за евакуация, които показват, че депутатите могат да влизат и излизат и от други места.

Какво се случва по-нататък – сградата има и вътрешен двор, където може безпрепятствено да се влезе директно с автомобил и от него височайшите особи да се шмугнат към тесен коридор с асансьор.

Така всъщност по-големите екстри за журналистите, предоставени от пресцентъра, са абсолютно фиктивни. Положението се усложнява допълнително, защото във фоайето пред самата зала няма монитор, за да може да се следи, какво става вътре и коя точка от дневния ред се разглежда. А местата за пишещите журналисти пък са на друг етаж, до който достъпът е първо с асансьор, а след това и по стълби. 

Отделно за да се стигне до мястото в зала, предназначено за фотографи, отново трябва да се използва асансьор и още два етажа стълби нагоре. 

С така уредените места за журналисти са необходими поне два екипа.

Друга финтировка към журналистите е причината, заради която депутатите се преместиха в сградата на бившия Партиен дом – а именно – спешен ремонт.

Незнайно защо обаче сградата на Народното събрание все още продължава да се ползва, след като ремонтът е бил наложителен? За това свидетелства следното съобщение:

07/09/2023, 16:00 
 пл. "Народно събрание" 2, зала Запад

Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление

1. Актуални въпроси към Андрей Цеков - министър на регионалното развитие и благоустройството, на основание чл. 29 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
2. Изслушване на министъра на регионалното развитие и благоустройството - Андрей Цеков и ръководството на Агенция пътна инфраструктура, относно осигуряването на условия за безопасно движение по републиканските пътища, във връзка с ремонтните дейности .
3. Разни.

Още по-парадоксално е поведението на председателя на Народното събрание. В неформален разговор с репортер на агенция ПИК в края на юли на въпрос: Ще се мести ли парламентът /каквито слухове се чуваха/ Росен Желязков категорично заяви, че няма да се мести и това са слухове. Отделно, по негови думи, за да се ремонтира сградата на Народното събрание, ще са нужни поне три години за кандидатстване и одобрение на проект, защото е паметник на културата. И така след като е възможно да заседава комисия в зала Запад, единствената причина за да не се провежда заседание там е желанието на управляващата (не)оалиция да се скрие от погледите на всеки „непосветен” в тайните на сглобката. Така журналистите никога не разбират кога има председателски съвет, не могат на заснемат как Христо Иванов се прегръща с Пеевски като първи приятели, не могат да видят как Кирил Петков и Бойко Борисов вместо да се изчегъртат един друг, сядат на масата. Така свидетели на всички подобни картинки остават само дебелите стени, пропити с духа от заседанията на ЦК на БКП.

И ако все пак някоя неуморна медия изпрати няколко екипа и отдели неограничен ресурс, за да отразява работата на народните представители, има още една подробност – пред централния вход на залата има лъскави червени въженца, а двата странични коридора са обозначени с табелки „Контролиран достъп”. А ако все пак това остане незабелязано от някой напорист репортер, се приближава охрана, която любезно, но твърдо показва на мисирлъка къде му е мястото. От време на време се появява някой пиар и заявява категорично „ако не иска да говори – няма да говори” Т.е трябва журналистите да се надяват единствено на благоволението на пиара и разбира се, да правят само слагачески интервюта.

Дори и депутат да излезе през основния изход, журналистите няма как да стигнат до него, ако той не пожелае.

Но пък новата зала има и някои знакови попадения – депутатските столове са сини и се въртят на 180 градуса. Това илюстрира и партийните позиции преди и след изборите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК