Вход
София
Времето в София 22 o C

САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков: БСП се самобламира - бламира и Нинова, и Станишев

САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков: БСП се самобламира - бламира и Нинова, и Станишев

на 16.04.2019
71858
28
САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков: БСП се самобламира - бламира и Нинова, и Станишев

БСП излъчи своята листа за европейските избори след инфарктен 11-часов пленум. Червените бламираха своята лидерка Корнелия Нинова, като не се съгласиха с избраната и подредена лично от нея листа. Въпреки съпротивата й, в нея на пето място попадна Сергей Станишев. Самата Нинова пък призна поражението си и заяви, че няма да носи отговорност за очертаващата се загуба на червените.

Агенция ПИК потърси за коментар на случилото се вляво и предстоящите европейски избори депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. С него разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, преобладава мнението, че Корнелия Нинова е бламирана от висшия форум на БСП. В средите на самата партия отричат и твърдят, че няма такова нещо, а просто имало демократични процедури. Какво е вашето мнение като дългогодишен участник в политиката?

- Моето мнение е, че БСП се самобламира. Тя бламира лидерката на партията, но бламира и ексшефа на партията и настоящ шеф на ПЕС Сергей Станишев, слагайки го на незавидното пето място. Той беше елиминиран от по-предни места чрез тайно и демократично гласуване в партията от едно девойче, както и от един млад депутат. Ползвам случая да поздравя Петър Витанов, с когото се запознах в парламента и многократно говорихме за случващото се в Европа. Много будно и любознателно момче.

Лидерката бе бламирана като по учебник, защото конфликтът Нинова-Станишев не е просто личен, не е просто конфликт на инат. Добре е червените политолози да свалят малко шпаклите, защото се опитват да замажат нещо, което не подлежи на замазване. А то е, че конфликтът Нинова-Станишев е конфликт на политики. Вижте защо: Корнелия Нинова издигна за свое политическо верую три основни коза. Първо - не на Истанбулската конвенция и джендър идеологията в България, не на комитета "ГРЕВИО" в България. Второ - не на глобалния пакт за миграцията на ООН и трето - да на политиката на Вишеградската четворка. Неслучайно в студиото на Би Ти Ви при Цветанка Ризова тя публично защити Унгария срещу евроинквизицята. Точно по тези изключително важни теми, които тресат Европа, г-н Станишев, като шеф на ПЕС, е точно на обратното мнение. Първо - той се застъпи страстно за Истанбулската конвенция и упражни натиск върху БСП да се съгласи и да я приеме. Прочее, натиск беше упражнен върху правителствата и от Франс Тимерманс. Второ - г-н Станишев публично приема идиотския пакт на ООН за миграцията, който счита миграцията за източник на благоденствие до 2030 г. в Европа. На трето място г-н Станишев и самата ПЕС, имат неприязън към Вишеградската четворта и орбанофобия. Неслучайно Сергей гласува срещу Унгария в европарламента. 

Това са двете политики. Националният съвет на БСП избра политиката на Станишев и БЛАМИРА ПОЛИТИКАТА НА НИНОВА. Листата на БСП за европарламента няма да изпълнява политиката на Корнелия Нинова.

- Добре, а след като е бламирана, не трябва ли да хвърли кърпата?

- Много е претенциозно да давам съвети за оставка или не на г-жа Нинова. Аз съм я поздравявал за позициите за Истанбулската конвенция и пакта на ООН за миграцията и защитата на Унгария. Но тя е обезоръжена като лидер на партията, тъй като политиката й не се възприема от Националния съвет. За мен беше по-добре да хвърли кърпата сега, защото ще й се наложи да го направи след евроизборите, които партията й ще загуби. 

Корнелия не е разбрала, че в БСП си има носталгия по старите фамили от Политбюро вече 75 години - деца, внуци, снахи. Така ще бъде още 75 години, защото децата и внуците и те ще имат деца и внуци и така до дупка. Не е разбрала явно, че БСП е и с носталгия по комунистическия интернационал. Те си обичат Коминтерна още от времето на Георги Димитров. Затова и си обичат ПЕС, макар и да е в агония. Те още не са разбрали, че социалистическата идея е мъртва във Франция, а социалистическите партии в Германия, Австрия, Полша, Италия, Унгария, Чехия, Гърция и още и още, ще бъдат разгромени на евровота. Може би Корнелия усещаше, че ПЕС е провален и затова бягаше по тъча подобно на румънските социалисти, но Националният съвет на партията си е твърдо за ПЕС.

- Борисов много похвали Станишев в неделя на представянето на предизобраната платформа на листата на ГЕРБ.

- Не съм присъствал и не бях в България. Казаха ми, че Борисов е извадил баданарката. Обективната истина е, че наистина Станишев, който уважавам, е най-успелият социалист в 30-годишния преход в България. Той още млад, но вече постигна всичко, което можеше - лидер на партията, министър-председател на България с пълен мандат, евродепутат, втори път шеф на ПЕС. Той няма да може да стане президент на България, защото не можеи да се кандидатира, тъй като е български гражданин по натурализация, а не по рождение. До 1995 г. Сергей е съветски гражданин и едва тогава става български, а българската Конституция изисква да е такъв по рождение. Той е в ситуацията на Георги Пирински, който е роден в Америка и е американски гражданин, а по-късно стана български и с едно тълкувателно решение Конституционният съд не го допусна да се яви на избори.

Следва да се има предвид, че г-н Борисов е министър-председател, поради което той е свикнал да говори политически коректно спрямо своите опоненти от ПЕС. Трябва да имаме предвид, че политическото говорене между лидерите на ПЕС и ЕНП вече отдавна е факт. Вие видели ли сте Жозеф Дол на напада Станишев или обратно - Вебер да напада Тимерманс. ЕНП и ПЕС горе-долу са на един акъл по основните неща, които друсат Европа, а именно миграцията, гей-браковете и т.н. И двете в момента са застрашени - ПЕС от "зелените" вляво като "Пет звезди" в Италия, "Подемос" в Испания и "СИРИЗА" в Гърция, а ЕНП пък от напъващите вдясно християнски формации като тези на Салвини в Италия, на Щрахе в Германия, на Велдерс и Боде в Холандия и т.н. Неслучайно след изборите през 2014 г. Юнкер от ЕНП оглави комисията, а Шулц от ПЕС - парламента. През 2019 г. картинката ще е друга, тъй като по моя прогноза, двете формации няма да имат общо мнозинство в бъдещия европарламент. 

Манфред Вебер, за когото аз ще гласувам, няма как да стане председател на ЕК без съдействието на ПЕС. Те пък срещу това ще искат, за мой ужас, Тимерманс да стане председател на парламента

- Вие сте човек с много точни прогнози за ставащото на изборите в различни европейски държави. В неделя се проведоха избори във Финландия. Какво е вашето мнение за резултатите, които партията "Финландци" постигна?

- Ивайло, не бях пил водка от 2006 г., когато Левски влезе в Шампионската лига. Сега обаче си купих водка и то "Финландия" и ударих една, като видях, ч християнската партия "Финландци" е с резултат 17,5% - само с две стотни от социалистическата партия, която е със 17,7%, вкара 39 депутата срещу 40 на социалистите и победи управляващата партия. След това ударих още една водка, когато лидерът на партията Юси Халаахо, който в прав текст каза по унгарската телевизия, че е възхитен от Виктор Орбан и ще следва неговата политика. А кажи как да не пиеш две водки, щом северните страни се събидуха от летаргията. Те са много уредени, бил съм и в Швеция, Норвегия и Финландия, но им дойде повече мигранстката вълна, която направи господстваща престъпността в тези страни. Те не желаят миграцията на ножа. Щом северът се събуди, какво да говорим за Европа.

- Добре, но как смятате - от този скандал в БСП коя от партиите от останалите ще е най-облагодетелствана?

- Дали г-н Станишев ще е пети или петнайсти в листата, без всякакво съмнение, той ще бъде лицето на кампанията на БСП. От тази гледна точка считам ГЕРБ за облагодетелствана, защото г-т Станишев над десет пъти е губил избори от ГЕРБ. Считам, че отказът на Националния съвет на БСП да говори патриотично, а на практика да се съгласи с Истанбулската конвенция, пакта за миграцията, ще даде добра възможност на ВМРО и на Ангел Джамбазки да прихванат патриотичен ляв електорат, който няма да е съгласен с джендър идеологията на листата на БСП.

- Но и в ГЕРБ също има проблем - конфликтът Борисов-Цветанов?

- Ами строгичко подходи г-н Борисов към г-н Цветанов, по борисовски - няма човек, няма проблем и го извади от парламента. Но истина е, че г-н Цветанов остана в ГЕРБ. Винаги съм твърдял, че в партията ГЕРБ Борисов и Цветанов са като сиамските близнаци - не могат един без друг. Борисов е всепризнат лидер, а Цветанов - всепризнат организатор. Затова аз считам, че ГЕРБ, с чудесните структури, които има, ще спечели тези евроизбори.

- Г-н Станишев се закани да се бори срещу това Европа да бъде на две скорости. Вашето мнение какво е?

- Тя Европа е вече на две скорости. Едната е западноевропейската скорост, която води до бързо ислямизиране на водещи западни демокрации, до създаване и регисктриране на ислямски партии, както в Белгия, процъфтяване на джендър идеологията и гей-браковете до степен, че премиерът на Люксембург е женен за мъж, а във Франция вместо за мама и татко, говорят за родител 1 и родител 2. От другата страна е Вишеградската централноевропейска група, която е ударила спирачка и то завинаги, на джендър идеологията, гей-браковете и на миграцията. Тези страни се заканиха и казаха твърдо, че ще останат християнски и етнически хомогенни, т.е. Западна Европа да си бъде ислямско-християнска, с всичките рискове от това. В ПИК вече съм говорил за масовите изнасилвания на малолетни момичета и миграцията на ножа в почти цяла Германия, Испания, Франция, Италия и централноевропейските вишеградски страни, към които очевидно гравитират Швейцария, Италия, Хърватска, Словения, Естония и другите Прибалтийски държави, които няма да се подчинят на тази ислямизация и ще останат християнски държави. Това е разделителната линия в Европа и неслучайно десет страни, между които за щастие и България, отказаха да се приеме Глобалният пакт на ООН за миграцията.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(28)
1
Доносник мизерен,помияр и подлога.
2
Google вече плаща $ 600 до $ 800 всеки ден, за да работи четири часа онлайн от home.my последната заплата е $ 5386 за работа 24 часа в седмицата онлайн. Сестра ми приятел е средно $ 25000 за месеци сега и тя работи около 28 часа на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. Потенциалът с това е безкраен. Тук............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
3
"Драги" Георге,мислих много да пиша,но благодаря на българинът под № 1,който само с четири думи те е описал като един рушащ единството между българите.Ти идиот ли си,какъв си,грях от Господ имаш ли!?
4
Безскрупулен агент -доносник на Държавна сигурност е този Николайчо................................Позор за България..................Не случайно интервютата му се правят от Пикнята.......
5
Николай, ти за БСП не мисли!!! Тя ще се справи. Някак си не ми се вижда едно бивше ченге да дава акъл.
6
Николай явно не носи на пиене и не знае, че Щвейцария също е ислямска държава, ама без минарета, но всичко знае от унгарската телевизия. Финландския и унгарския са много различни, така че Ютси Хаахо може да е казъл нещо съвсем различно, а унгарската телевизия да го е превела "всички се възхищават на мен, а аз се възхищавам на унгареца Виктор Орбан" както Айнцвайн бил казъл за Дънов от България. Николай обаче разбира от чудесни момчета с бодри и честни погледи и лилави epoтични жуκи. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха хаха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Марков, направи ни услуга, направи голяма услуга и на себе си, ПЕНСИОНИРАЙ СЕ ВЕЧЕ! Гледай си старините и замълчи! Уморени сме и от дантелените ти пелени отпреди 30 години, и от подвизите ти на какви ли не нива в държавата, и от прескачанията ти от идея на идея и от партия в партия, и от непрекъснатите ти дълбокомислени и дълбокомъдрени дрънканици, и от подлизурството ти пред властимащите. Седни си вече на д...то, успокой топката, гледай си живота, излез от политиката. И тя се умори от тебе.
9
Zashto revesh na chujdi grobishta,ti beshe aktiven donosnik na tazi partia,sega gi jalish. Gledai si pradlivia zadnik i si kiuti !!!!
10
Браво на ПИКлювците та то се вижда и със просто ОКО кои са във Редакцията Ви тъй като НЯКОИ наследник на Шумкар се припозна във коментара които е със три реда написано но го Е УБОЛО по болното место,а да си наследник на споменатите НЕ Е геройство защото за ГЕРОИЗЪМ си мечтаят само РОБИТЕ по Ив.Радоев....Но при вас е ПРОСТОТИЯ....и не се спазва ХАРТАТА за СЛОВОТО и ПЕЧАТА за който тръбите успоредно със Ива Николова......????
11
Намерил се кой да говори за бламажи ! Червен гьонсуратлък !
12
Николайчо доноснико точно това е демократичен избор А не да се нареждате на опашка да целувате ръка на вашия Падишах Онемях това което видях по телевизията ---как Падишаха ББ си подава ръка и групата около него начела с Ц Асансьора му целуват рака ПОЗОР
13
Никалай-лай-лай ..... Лай Гоше , яко лай , че малко ни остана и яз у Барцелона , ти у Будапеща , се с б , като будала !
14
А ти и Шaйkата ви се самон@срахте!!!
15
ДРУГАРИ. Форума е анонимен. Да го задръстим с коментари и пасквили срещу ГЕРБ и най-вече срещу Борисов.. Малко сме , ама ще имитираме калабалък. Нека покажем на какво са ни научили в областта на омаскаряването , плюенето и ползвaнето на прокси VPN . Слава на БКП и лично на другаря Кутев, другаря Радев и другарката Нинoва !!! Слава и на другаря Ким Чен Ун !!!
16
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., заедно с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
17
доказан доносник , от гадните дето са пеели
18
Правилно е да се напише "чшиба". Поздрави, доц. Хр. Кючуков, езиков анализатор
19
Нещо здравата бръмчи в кратуната на клепара, агент Николайчо.
20
Смърт на фашизма, свобода на народа. Дайте властта на суверена – НАРОДА и скрийте този компрометиран агент доносник в Будапеща.
21
До всички гербави тролове. До всичките калинки, дъщери, братчедки, балдъзи, любовници, които седите пред екраните на всички етажи на властта и тролите гнус. Моля гледайте си преките задължения. Заплатите на всички вас ги плащаме ние, работещите, с нашите данъци. Нямате ли срам.
22
Нормално е в червената ПП ГЕРБ да има доносници като Дантелата.
23
ЕЙ.....АМАН ОТ ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ ТРОЛОЯЕ ! ! ! !
24
След всичко което прочетох не мога да добавя нищо са този гнусен и лигав червей !!!
25
Агент Николай по-добре да ни светне за двете чуждестранни снахи на ГЕРБ - австрийската и френската. Освен небългарските имена дали нямат и двойно гражданство? Чии интереси ще защитават в Европарламента - български,френски,австрийски ?
26
О, Георгий, о, Марков! Пишеш се за гранд демократ/толкова характерно за доносниците/. Ама я ми кажи, имало ли е досега случай вашите гербаджии да са повлияли на решение на вожда великий? За обратното мога да ти дам безброй примери. Преди да говориш се погледни в огледалото за да видиш безумния си и лъжлив поглед. И ти самият не си вярваш...
27
ама те знаят че няма да спечелят никакви избори докато има нормално общество в България ..те БСП много добре знаят това ...и нямат друго какво да направят освен да се ровят в личния живот на хората , кой какво имал и къде ходел на гости и как си прекарва събота и неделя ..това са БСП - с недоказани доходи и с апартаменти и имоти за милиони..това не е партия това е БСП - ту ..злобни , нагли гледащи живота на другите , а не виждат собствения си празен и лишен от смисъл живот .
28
Пълни глупости.Листата бе определена чрез гласуване,а не наредена от Борисов както е при ГЕРБ.Това,че Станишев е изобщо в листата е негов проблем.Да не би Ж.Дол да е номиниран от френските Републиканци.Защо с него проблем няма,а със Станишев вой до небето.Оставете БСП и се занимавайте с вашите работи.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13804
архив

- Защо беше в затвора?

- Заради подкуп.

- А защо така бързо те пуснаха?

- Заради подкуп.

няма нови новини
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
сега
2889
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с ексклузивен коментар за щетите от летните бедствия
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена - ето как започва новата седмица за зодиите
x