Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК! Депутатът от БСП Георги Търновалийски: Нинова да осъзнае - да разгониш лидерите в партията и да се саморазправяш с тях, не е реформа

САМО В ПИК! Депутатът от БСП Георги Търновалийски: Нинова да осъзнае - да разгониш лидерите в партията и да се саморазправяш с тях, не е реформа

на 18.06.2019
92054
29
САМО В ПИК! Депутатът от БСП Георги Търновалийски: Нинова да осъзнае - да разгониш лидерите в партията и да се саморазправяш с тях, не е реформа
Автор: Симо Русев
18.06.2019
29
92054

Георги Търновалийски, който е с репутацията на социалист от опозицията на Корнелия Нинова в Националния съвет, близък до Георги Гергов, бивш зам.-финансов министър от кабинета „Орешарски“ и настоящ депутат в 44-ото Народно събрание, коментира пред ПИК защо няма да се търсят процедурни възможности за оспорване решенията на последния БСП конгрес.

Търновалийски е категоричен обаче, че Нинова трябва да разбере, че елиминирането на авторитети не е реформа. Иначе на партията, която и без това има проблеми, й предстоят още загуби.

 - Г-н Търновалийски, минавате за социалист от тези, които са определяни като вътрешна опозиция на Корнелия Нинова, какво се случи на последния ви партиен конгрес?

- Направихме конгреса, за да констатираме оставката на лидера Корнелия Нинова, но се оказа, че всъщност оставка няма. За мен реално конгрес нямаше.

- Обявяването на оставка и констатирането след това, че оставка няма, може би дори в нарушение устава на партията, не е ли форма на политическа шизофрения?

- Не бих искал да давам определени характеристики, най-малко на председателя на партията, но ясно е за всички, че конгресът беше свикан, за да констатира оставката на председателя, която беше подадена пред Националния съвет, какъвто е и редът. Записано е в нашия устав, че конгресът трябва да констатира оставката. На самия конгрес разбрахме, че г-жа Нинова няма да си подаде оставката пред конгреса, което въобще не е в синхрон с процедурата, записана точно в устава. Но в крайна сметка за нас, като партия, е важно да вървим напред, защото ни предстоят важни местни избори. Най-малкото не можем да влизаме в съдебни спорове.

- Тоест вие, вътрешната опозиция, имате опция за съдебно обжалване на решенията от конгреса, но няма да се възползвате?

- Да, смятам, че има такава опция, защото за мен е нарушен уставът, който изисква констатиране на оставката. Такава оставка беше факт. Няма значение, че формално писмено тя не е подадена. Тя беше подадена пред органа, който управлява партията. Това е Националният съвет. Там има и стенограми. Но не му е сега времето, не трябва да се влиза в такива подробности. Не беше време да се подава оставка, защото като лидер и председател на партията знаеш, че ти предстои, на партията предстои, тежък избор. Тук трябва много ясно да се каже, доколкото има вътрешна опозиция, борба и противопоставяне, че то не е за лидерската позиция. То е за партията.

- Вярна ли е тезата, която все повече се налага сред обществото, че партията е болна и е нездрава може би и заради това, че е водена от болно амбициозен човек?

- Аз не мога да кажа, че партията е болна. Най-малко това бих казал. Партията има проблеми. Да, проблемите в партията не са само от последните две години. Те са натрупани през годините. Затова дойде Нинова като председател, за да промени партията към по-добро. И това, че по някакъв начин сме спечелили едни президентски избори, а вече два важни избора – парламентарни и европейски, които социолозите, а и всички очакваха БСП да спечели, губим, вече е проблем. Не мога да кажа, че партията е болна. Партията е жива, работи. Структурите работят. Виждате активността и на конгреса, и по места.

Има обаче неща, които трябва да бъдат решени. И наистина трябва да се прекрати това противопоставяне. За никого не е тайна, че председателката Нинова направи всичко възможно да раздели партията, да се противопостави на абсолютно всички, които са авторитети в тази партия. Това не е добре за никоя организация. Но в крайна сметка една организация я правят хората в нея. Ако ти по такъв безцеремонен начин се разправиш с една голяма част от лидерите в партията, нищо добро не я чака тази партия. 

- Казвате, че Нинова разделя партията и то във важен момент, когато предстоят местните избори, това не залага ли априорно поредна загуба и бетониране на ГЕРБ във властта?

- Да. Това са проблеми. Ние тези проблеми трябва да решаваме. Ние по места ще си свършим работата, но това напрежение, което създава ръководството на партията, то се отразява. Защото и по места хората се разделят. Пример е Пловдив, където в горещата фаза на кампанията беше направен опит за обезглавяване на партийната организация, да бъде сменен нейният председател. Това беше напълно излишно.

- Оптимист ли сте действително за това, което предстои пред БСП?

- Имаме нужда от това. Затова, колкото по-малко се противопоставяме и го вадим навън, пред обществото, толкова по-добре за партията. Ние трябва вътре сами да си решим проблемите. Но ние можем да ги решим само тогава, когато г-жа Нинова разбере, че има такъв проблем, да го осъзнае и промени начина, по който води партията. Защото да разгониш хората, които са лидери в тази партия, да се саморазправяш с тях, не означава, че правиш реформа.       

Сподели:
свързани новини
СКАНДАЛ В ПИК: Яне Янев съди Корнелия Нинова за лъжа, съдийката я прикрива! (ДОКУМЕНТ) СКАНДАЛ В ПИК: Яне Янев съди Корнелия Нинова за лъжа, съдийката я прикрива! (ДОКУМЕНТ)
Председателят на "Ред, законност и справедливост" Яне...
на 18.06.2019
Напиши коментар »
(29)
1
Браво лельо Корни.Изгони СМРАДТА начело със СВИНАРЯ Гергов, и серГЕЙя.България е с теб.
2
Дето преди Нинова доведоха БСП до 38 депутата.... Добре че дойде Нинова да им съживи партията. Искат власт авторитетите...не им се седи извън властта.
3
Коя България е с Импексовия курник бре м-ургав червен джендър от С-толипиново ,оная на дебилите и олигофрените и на такива като теб дето искат да ги наричат "българи" но са от скъпата боя !
4
Искаме си отново да ни управлява БeСиПету и ЗАДЪЛЖИТЕЛАНА купонна система. Стига с това неравенство!!! Другарски съдилища, затвор и РАЗСТРЕЛ за богатите - ЗА ДА СМЕ СИ ОТНОВО ВСИЧКИ ЕДНАКВО БЕДНИ!!! Вън от ЕС и НАТО !!! Искаме спиране на Интернет и капиталистическата пропаганда!!! Искаме да сме като дугарите в Северна Корея и Другаря Радев под ръка с Другарката Нинова да ни водят към комунизъма и Убещаните реки от шербет !!!
5
ЧЕРВЕНИ ПEДEPACИ от БКП сте Ти, ТИКВАТА, и на МАЙМУНАТА ГЪ3Ъ. :-) ТИКВАТА-ДРУГАРЯ ЛЪЖА беше осъден НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ от леля Корни за ЛЪЖА....Оттогава ВСИЧКИ ЗНАЕМ, че Той-ТИКВАТА е ДРУГАРЯ ЛЪЖА...А най-големия ДЖEHДЪР е ТИКВАТА, който искаше НС да гласува е полза на ПEДEPACИTE КАТО ВАС. ...... МИРИЗЛИВ ЧЕРВЕН БОКЛУК.
6
Гошееее, Гоше чети историята на тази партия и ще видиш, че всичко се върти около парата. Нали се доказа, че на Цола са и плащали и руснаци и англичани-защо според теб беше предаен и после убит Вапцаров. Прочети , и после членувай. За да ти е ясно всичко. А то-какво сега само констатираш, а кервана си върви. А да не говорим, после-на 9-ти. Божееее, ужас, и то всичко само за народа. Гошееее, Гоше. Наивниците няма да се свършат!!!!!
7
Нинова се изложи пред цяла Европа! Да имаш в партията лидер на евро социалистите и да се гавриш с него и да водиш лични битки с него, е позор! Ха стани ти лидер като него, добър или лош, ама женската ти злоба ще ти попречи. Жалко за хилядите членове и БСП симпатизанти!
8
Във висшия ешелон на БСП има олигарси,аристократи и Gжендъри,които по ценности и манталитет са за при ГЕП-и ОПГ. Нинова безжалостно да ги напъжда ,включително и тоя мушморок.
9
Направо тъй ша та плющя м-ръсно г-нусно русофилско дя-волско и-зчадие че доживотно ще се се н-асираш върху топките на м-айкати ! Такива д-олнопробни и-зроди като теб направо директно под земята да не мърсят въздуха п-овече!
10
Много ме интересуват драмите в БСП. Важното е, че скоро ще съм в Брюксел, разположен във фотьойла, с едната ръка пуша цигара, с другата пия бира, гредам цици по телевизора, а Джамболина ми обслужва члена с уста. Мед ще ми носи
11
на ПАРТИЯТА се казва ГЕРГОВ ! Той е съветски гражданин . Говори се , че той е измислил КВАНТОВИЯ компютър и затова е станал милионер ! ГРУХ ! ГРУХ !
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Щом е в подкрепа за Нинова даже и да е литературно коректно е нецензурно. ПИК боклуци сте.
14
ПИК, цензура на всички бс-пидерасти дето си изхвърлят л-айната от импексовия кенеф в сайта!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
На майкати библиотеката романите са всички с твърди корици !?!?
17
Какво са създали Нинова и Радев , че да носят и те последствията , от дейноста си? Тия от БСП-то не могат без Борисов,все им е в акъла и на устата!БСП винаги е била партийката на шантажите, лъжата, популизма,терора и престъпниците!Бой на червените пенсионирани сандъци и партийни секретарки! Бой като Биволица у дувар! Бой и импийчмънт на Шизоидалния Жабок, който се мисли за Наполеон!
18
Така и не казвате истината.Провалиха ви "жениците".Злобата в очите на жена отвращава.А физиономията и погледа на Йончева сигнализира за психиатрична помощ.Как да ви се помогне?
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Alouuuuuu чурковци май много нецензурни коментари умишлено опускате. Саита ви заприлича на селския кен @@@еф. До тук ви е нивото.
21
Търновалийски, ще гледаш следващия парламент по телевизора. Поздрави Heдялко, кажи му да тръгва за Банкя за да не го изпревари Ивa Николовa. И бързо да си набие езика в трътлестия гъз на Питека.
22
ТЪРНОВАЛИЙСКИ , КЪДЕ СА АВТОРИТЕТИТЕ , ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ , КОЙ ГЕРГОВ ЛИ !!!!!КОЙТО ОТМЪКНА СУМАТИ ПАРИ ОТ НАШ ГРЪБ !!!!!СТАНИШЕВ ЛИ !!!!!!НЕКА ВИДИМ ЗАКОНИТЕ ПРИЕТИ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ!!!!ТОЧНО ЗАРАДИ ТЕЗИ ХОРА ЗАГУБИ БСП!!!ТАЗИ ТОЛЕРАНТНА СРЕДА ЗА КОРУПЦИЯ , ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ , А С НЕЯ И ВСИЧКИ "ГЕРОИ" , КОИТО БЕЗ СРАМ БЕЗ СВЯН , ОГРАБИХА НАРОДА !!!!ЗАБРАВИХ ,МОЖЕ БИ ТЪРНОВАЛИЙСКИ E АВТОРИТЕТ ! ?ЩЕ ЗАМЪЛЧА , ГЛЕДАЙКИ НАДОЛУ!!!
23
Ха, ха, ха, какво да прави протежето на "Бардоквата", освен да плаче и подсмърча, защото вече е пътник!
24
Какви са тези опозиции? Какво делите? Нали сте в БСП за да работите за народа? Оставете Нинова на мира.Вън на всички капиталисти и богаташи от БСП!
25
Какви са тези опозиции? Какво делите? Нали сте в БСП за да работите за народа? Оставете Нинова на мира.Вън на всички капиталисти и богаташи от БСП!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Другарю, по вашата преценка ще оставите партията си без национален , изпълнителен и всякакъв вид ръководства -че нали там всички за олигарси, милионери, клеветници во главе с госпожа Нинова / лъжа/,приватизатори, …само "морални хора " Да не би вие д а сте .. новия кандидат за престола
28
Тъй като на вашия работодател Бойчето под дюкана това нещо му служи само да оринира, следва да се готви да направи няколко шпатулки на Корнелия, че иначе тя като вземе властта му е спукана работата.
29
А вашата лидерка курни пачаврата от село крушаре която като млада чевръста активистка на сдс била яла денонощно на Костов мавърската паламарка, а после преминала на рязани депесарски чепове и всяка година ви целува на Бузлуджа със същия помиарски сурат докато вие дебилни олигофрена от бсп и лижете миризливата шунда
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22030
архив

Обажда се шефа на Кока - Кола на Путин и го пита:
- Абе, г-н Путин, има ли възможност да си върнете старото знаме на СССР - онова, червеното със сърп и чук на него? И ако може, в долния десен ъгъл, така, много дискретно да поставим един надпис Кока - Кола...?
- Ми... принципно е възможно - отговорил Путин - Само че ще струва скъпичко!
- Колко! - с готовност отговорили от Кока - кола.
- Ами... 15 - 20 милиарда долара някъде.
- Имаш ги!
- Добре, ще помислим и ще ти звънна.
Затваря Путин и веднага звъни на Медведев:
- Абе, Медведев, помниш ли кога ни изтичаше договора с Аквафреш...?

няма нови новини
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
сега
2623
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Тези зодии имат нечовешка интуиция
x