Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК! Депутатът Спас Гърневски безпощадно: Политиците около Радев искат държава по Кремълски образец - неграмотният фелдфебел размахва юмрук, погазвайки Конституцията

САМО В ПИК! Депутатът Спас Гърневски безпощадно: Политиците около Радев искат държава по Кремълски образец - неграмотният фелдфебел размахва юмрук, погазвайки Конституцията

на 10.08.2020
81937
0
САМО В ПИК! Депутатът Спас Гърневски безпощадно: Политиците около Радев искат държава по Кремълски образец - неграмотният фелдфебел размахва юмрук, погазвайки Конституцията

Над 30 дни продължават протестите в София, насъсквани от президента Румен Радев и щедро финансирани от беглеца от родното правосъдие в Дубай Васил Божков.

Тълпата от метежници обаче намалява прогресивно с всеки изминал ден. Политическите напъни на изхвърлените на бунището провалени политици да яхнат властта – Христо Иванов, Мая Манолова, Румен Петков, Велислав Минеков – отвратиха онази част от младите българи, върнали се у нас от чужбина заради пандемията, която беше подведена от ловките политически въжеиграчи и вместо да барикадират кръстовища и къртят пейки, свиха знамената и се прибраха по къщите си.

За протестите, исканията, лозунгите и опитите на Румен Радев да превърне страната в президентска република, агенция ПИК потърси за коментар депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. С него разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Гърневски, мнозина анализатори застъпват тезата, че днешните протести в София, крякащите тълпи от безделници, финансирани от Васил Божков и настървявани от Румен Радев, водят началото си още от зората на прехода.

- Винаги съм знаел, че този ден ще дойде. Преди месец протест на млади българи връхлетя като внезапна буря и струпа върху триъгълника на властта градоносни облаци, натежали от въпроси от несъстоялата се българска демокрация.

Още на третия ден стана ясно, че към протеста са полепнали нови две групи хора, нямащи нищо общо с неговото организиране.

Кои са тези две групи хора?

- Едната група е от млади хора, основно завърнали се от чужбина поради пандемията или поради летните отпуски в европейските страни, в които учат или работят. Те явно заявиха желание за политическа полемика с управляващите.

А втората?

- Тя се състои от политически маргинали и провалени политици, но с големи властови амбиции, групирани под крилото на президента Румен Радев, лидера на БСП Корнелия Нинова и политически блудници, като Христо Иванов. Тази група видя в протеста шанс не само да го яхнат, но и решиха, че е дошъл моментът за старт на пуча срещу законно избраното българско правителство, който подготвят от цели две години.

Неграмотният политик фелдфебел Радев размахва юмрук пред разнородната публика и погазвайки Конституцията, приключи политическата си кариера.

Спас Гърневски изригна: Предсрочни избори?! Би било национално предателство

Спас Гърневски изригна: Предсрочни избори?! Би било национално предателство

Управляващото мнозинство изпълнява своята програма, с...

на 31.07.2020

Първата група какво точно иска? Чуват се разнородни и разнопосочни объркани искания. Едновременно с това се чуват и гласове за някакъв вид преговори с тях. Как всъщност се водят разговори с тях, след като самите те, не знаят какво точно искат?

- Първата група почти веднага усети нечестивите помисли на комунистическите реставратори от средите на бившите ченгета, военни и комунистически принцове и на мига се дистанцира от тях.

Това обаче не отказа превратаджиите. Те останаха на площада с трета група от „добре мотивирани“ силоваци, ултраси, криминални елементи, метежници и прочие измет, чиято единствена задача беше да окървавят протеста с надеждата да стигнат до оставка на правителството и главния прокурор.

Явно интересите на втората и третата група съвпадат изцяло…

- Политиците около президента искат властта, за да провалят европейския път на България. Те отдавна желаят да я насочат към Евразия, под формата на президентска република, начело със самозабравилия се в жаждата си за еднолична власт, по руски образец, Румен Радев. Метежниците са формирани около мазните мутри на Бабикян, Минеков и Хаджигенов със задачата свалянето на всяка цена на (личи си, че цената не е никак малка!) премиера и главния прокурор.

Поръчката е възложена от прибраните в арестите и измъкналите се от тях в странство мастити олигарси, които само друго управление би спасило от възмездие за натрупаните против правилата десетки милиарди левове.

И ето, че отново се връщаме в самото начало на прехода…

- Трябва да поговорим обстойно с хората от първата група, с хората, чиито родители са били на тяхната възраст в зората на прехода. Много от тях тогава са напуснали страната ни.

Днешните протестиращи са родени или живели дълго време на Запад, в подредени европейски държави. Прави са да желаят и България да изглежда добре като тях. Най-добре е обаче да се запознаят с историята на прехода, да знаят какво се е случвало в България в неговото начало, защо родителите им са избягали навън, защо техните дядовци и баби са живели тук бедно.

Като свидетел и участник в политическите процеси в тези 30 години ще им разкажа всичко накратко. В България, за разлика от другите източни страни, преходът започна с голяма лъжа и чудовищна конспирация, извършена от БКП. Тя, чрез приватизацията на външно-търговските дружества, ограби парите на държавата. Чрез фалита на банковата система – фалираха цели 16 банки, успя да ограби и спестяванията на народа. За тази й цел, БКП създаде и използваше услугите на борци и мутри. После ги групира в мафиотски организации. Към днешна дата те вече са завършени олигархични образувания. До един всички олигарси с несметни богатства, са с корени от БКП и „Държавна сигурност“.

Фалитът на България по време на управлението на Жан Виденов и Румен Гечев през 1995-1996 г., бе най-големият в цялата ни история! Тогава един долар стигна 3000 лв.

Когато измервате България с развитите западни страни, приятели, имайте предвид откъде е тръгнала страната ни – от кражби, далавери и придобиване на крупни активи в полза на олигархията цели 20 години. Цели 20 години никой не разследваше икономическите престъпления. Нямаше главни прокурори, нямаше правосъдие, нямаше възмездие. Властваха недосегаемите олигарси, натрупващи богатства чрез назначаваните от тях правителства и прокурори. Смъкнаха не една, а по пет кожи от българския народ. Забележете – тогава нито е имало ГЕРБ, нито Бойко Борисов. А днес искат техните оставки и тази на главния прокурор.

Бойко Борисов управлява трети мандат. За тези 10 години ГЕРБ стабилизира икономиката, вдигна три пъти БВП, който достигна заветните 120 млрд. лв., вдигнаха се три пъти доходите, увеличиха се социалните разходи. Средната заплата при БСП през 2014 г. днес гони 1600 лв., учителските 1800-2000 лв., IT-специалистите стартират с начални заплати от 3-4000 лв. Фискалният резерв е стабилизиран, икономическият ръст намаля външния дълг. Ето, заради тези показатели само преди месец бяхме приети в чакалнята на Еврозоната и банковия съюз. На път сме да станем една нормална евроатлантическа демокрация, правова и демократична държава.

Протестиращите обаче не желаят да видят всичко това и всичко, което е свършено през последните 10 години.

- От началото на протестите се поставят виждания за по-добро управление. Дори чух и сина ми, който протестираше в началото, заедно с вас, да заяви по една медия: „Стачкувам единствено, за да бъдем правова държава и да няма недосегаеми и да има правосъдие за всички“.  Олекна ми, защото много от вас казват същото. Ами, че ние, нямаме никакви различия с вас по тези основни постаменти на демокрацията, приятели!

По предложение на Борисов и ГЕРБ, още през 2018 г., в България беше приет най-рестриктивният в Европа закон, който към днешна дата вече е предявил искове за незаконно придобито имущество за над 3,400 млрд. лв. В момента в арестите са едни от най-крупните олигарси, недосегаеми преди Борисов и ГЕРБ. Други двама – Божков и Василев са бегълци от правосъдието. Става въпрос за разследвания за корупция за десетки милиарди левове. Значи вече, както и сами виждате, няма недосегаеми. Бяха арестувани, разследвани и с повдигнати обвинения редица министри, депутати, кметове, хора на важни постове от всички политически сили, включително и от ГЕРБ.

Всичко това става днес при ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов и главен прокурор Иван Гешев.

Една шепа хора, водени от Христо Иванов, искат оставката на Иван Гешев. Те очевидно са изплашени от възмездието, което ще получат. Изплашен е и президентът Румен Радев заради неговите съветници. Защо?

- И аз това питам – защо? При Гешев няма сантименталност! Преди да кажеш „Ама аз съм член на…“ и вече си прибран по съответния член. Значи няма недосегаеми – нито сред политиците, нито след управляващата партия!  

Хубаво е да припомним, че против този закон, бяха единствено от БСП – нещо, което те яростно отричат.

- Точно така! При гласуването, против този антикорупционен закон, бяха единствено от БСП, а Румен Радев този, който се прави на борец против корупцията, наложи вето на този закон. Жалва се сега, че главният прокурор извършвал проверка на негови подчинени. Не казва обаче, че проверката е на база на съдебни решения от две български съдилища – т.е., проверката е абсолютно законна. Значи Борисовите депутати, министри и кметове са законно проверявани, но президенстките съветници не може, те са недосегаеми. Какъв е този двоен аршин, прилаган от президента? Ами ако се окаже, че в президенството има хора, които извършват държавна измяна и национално предателство? Ами ако то стигне до самия президент?

Ето затова, уважаеми протестиращи по европейски българи, задайте си въпроса, защо българите три пъти избират Бойко Борисов за премиер и не искат да чуят за друг в последните 10 години? Избират го вашите родители, братя, сестри, братовчеди, които също и то тук, на място, строят нова България.

Идват поредните избори, които ГЕРБ и Борисов отново ще спечелят. Затова ви призовавам – седнете, обобщете своите виждания за още реформи в управлението, обсъдете ги с обществото, гилдиите, с правителството ако искате – то няма да ви откаже. Няма да е зле да създадете нов, ваш политически проект, да участвате в изборите на пролет, пожелавам ви да влезете в парламента, да влеете допълнително в управлението свежа кръв и европейска демокрация. Там, в управлението, ще се убедите, че освен желанията, които искрено имате, има и доста реалности, с които, за съжаление, трябва да се съобразите.

Важното е България да става все по-европейска, все по-демократична, което означава все по-правова, в която, както искате и синът ми, и вие младите, и вече се случва, няма да има недосегаеми хора и поставени над закона.

Що се отнася до опитите за метеж срещу правителството, оглавени от президента, помнете – който се мъчи с метла да спечели цялата власт, без метла ще си отиде и от тази, която има днес. Демокрацията не става с юмруци и метли, а с разум и бюлетини в изборните урни.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 20345
архив

Пациент при психиатъра:
– Лекарят в службата ме посъветва да се обърна към вас, макар, че не мога да разбера защо. Имам прекрасен брак, сигурна работа, много приятели, никакви грижи…
– Хм… И от колко време сте в това състояние?

няма нови новини
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
сега
3877
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Адвокатката на оскандаления шеф на радиото Балтаков го брани с чужда трудова книжка (ВИДЕО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Правете духовен секс и пазете сърцето си
x