САМО В ПИК! Десислав Чуколов за озверялата тълпа на Прокопиев и олигархията, която блокира София: Това са престъпници

Темида

САМО В ПИК! Десислав Чуколов за озверялата тълпа на Прокопиев и олигархията, която блокира София: Това са престъпници

98619
на 25.07.2019
САМО В ПИК! Десислав Чуколов за озверялата тълпа на Прокопиев и олигархията, която блокира София: Това са престъпници

Последвайте ни в Google News Showcase

Разбесняла се тълпа от екстремисти, оглавявана от грантаджийските "Да, България" и "Демократична България" и свикана от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, блокира София без издадено по надлежния ред разрешение за протест. Това направи сборището им незаконно. Бандата на "умните и красивите" запречи столичната улица "Екзарх Йосиф" пред сградата на Висшия съдебен съвет в безпрецедентна атака срещу независимостта на събедната власт.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Побеснелите розови фашисти замеряха с яйца, домати и стотинки полицаите и смелите граждани, които дръзнаха да им се опълчат и изразят своята подкрепа за спазване на законите и ненамеса на политиците в избора на следващ главен прокурор.

Тълпата от десни хулигани блъскаше и буташе жени, кълнеше близките им и с озверение разкъса плакатите на достойните граждани, сред които бяха и журналистите на ПИК, както показа на живо и камерата ни.

Агенцията ни потърси за коментар юриста и депутат от "Атака" Десислав Чуколов. С него разговаря Ивайло Атанасов: 

- Г-н Чуколов, станахме свидетели на нещо безпрецедентно - една тълпа от стотина десни екстремисти блокира столицата. Нещо повече - те направиха тази своя акция без разрешение, пред безучастния поглед на безпомощните полицаи, нарушавайки закона. Защо се допусна това?

- Подобен тип организации - протестърски формирования, НПО-та и соросоиди, за тях да блокират улици, да нарушават нормалния ритъм на живот на столицата, е нормална практика. Да затварят пътища, да пречат на гражданите на столицата ни да си изпълняват личните и служебни задължения също. Без да уведомяват общината, без да спазват законите в България. Това е много важно да се каже. 

- Подобни техни действия, граничещи с екстремизъм, имаше и през 2013 г.

- Протестите през 2013 г., както и това, което се случи днес, е незаконно. В България има закон, който се нарича Закон за събранията, митингите и манифестациите. 

- А какво казва той, как се процедира в такъв случай?

- Там ясно е казано, че 48 часа преди съответното мероприятие, трябва бъде уведомена общината. Трябва да има разрешение от общината и съгласуване на общината да се проведе такова мероприятие.

Общината може да каже "Добре, направете това мероприятие, но го направете на друго място, за да не запречвате пътищата". След това процедурата изисква този, който е ръководител или комендант, да съгласува със СДВР, за да е ясно дали ще се затварят пътища, обходните маршрути, които да не пречат на гражданите на София, които да кажем, че не изповядват техните радикални искания и мнения.

Те не са го направили това. 

- Но протестът им беше факт, блокирането на София също.

- Мероприятието им се е състояло. Какво означава това? Че е нарушен законът.

Този, който нарушава закона, как се нарича? Нарича се престъпник. Ето това трябва да е ясно и да се знае за тези хора. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: ППДБ се регистрират в ЦИК - НА ЖИВО ПИК TV: ППДБ се регистрират в ЦИК - НА ЖИВО
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК