Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК: Димитър Ангелов-Дучето с разтърсващ коментар за спор(т)ната санкция срещу Русия

САМО В ПИК: Димитър Ангелов-Дучето с разтърсващ коментар за спор(т)ната санкция срещу Русия

на 10.12.2019
80140
36
САМО В ПИК: Димитър Ангелов-Дучето с разтърсващ коментар за спор(т)ната санкция срещу Русия

Русия получи 4-годишна забрана да участва в големи международни спортни състезания. Решението идва от Международната антидопингова агенция и предизвиква огромен отзвук. Димитър Ангелов-Дучето, който дълги години беше лидер на агитката на гранда ЦСКА (София) и следи изкъсо редица спортове, коментира ексклузивно пред ПИК визирания казус.

- Г-н Ангелов, какво е мнението ви за наложената санкция спрямо Русия в спорта?

- Почвам от това, че трябва да има правила, а те да бъдат спазвани. Оттук-нататък продължавам с това, че вината е конкретна, не може да бъде групова. Не може невинният да страда наравно с виновния. И стигам до генерален извод, че нещата не са такива, каквито трябва. Не само в Русия, а и при онези, които определят кой е виновен и какво е наказанието. Наблюдавайки внимателно, стигам и до следния извод - хващат предимно руснаци, в много по-редки случаи - американци. Забелязвам и някои странни неща - виждам спортистки, които имат по-големи мускули от щангисти. Има примери и в тениса, при всички случаи Шарапова изглежда по-добре. Не казвам, че някои спортистки ползват разни медикаменти, а други не, но се забелязва разлика във физическите параметри. Дали пък не трябва да се ловят с допинг само спортисти от Русия? И забележете, не ги хващаха при Елцин, при Горбачов, но при Путин трябва да ги ловят... Мнението ми е, че онова, за което се е борел Кубертен - да участват всички, този т.нар. велик принцип на Олимпийското движение в момента се погазва от страна на Световната агенция за борба с допинга и от МОК.

Смятам, че допинг се ползва навсякъде и че той не е измислен в Русия. Но според мен, сега се хващат предимно руски спортисти и мнението ми е, че политиката няма място в спорта. А в момента онова, което се прави не е друго, а е политика. Не може другаря Родченков, мисля, че така се казва, който е бил шеф на лабораторията в Москва да е главен свидетел срещу онези, за които е работил, според мен това означава - предател и са дадени пари да се случва това нещо. Много нареден павилион ми се вижда.

1 към 1 - в България няма расизъм, но се намериха 30-ина расисти, които да сменят Боби Михайлов. Не казвам, че в Русия няма допинг, но в момента както се казва - българите са най-големите расисти, а руснаците са най-големите потребители на забранени вещества в спорта.

- Как гледате на опцията дадени руски спортисти да участват на големи първенства (включително предстоящите Лятна и Зимна Олимпиада) под неутрален флаг, не звучи ли сякаш обидно за Русия и визираните състезатели?

- Това е отвратително. Затова ви казах - трябва да има правила. Но тези правила трябва да са за всички, не само за руските спортисти. Абсолютно всички спортисти, за да подържат оптимални резултати, не казвам, че няма чист спорт, но всеки ползва, не заявявам забранени субстанции, просто всеки ползва - да ги наречем витамини. Но въпросът е, че хващат най-вече руски атлети, затова съм на мнение, че законът се прилага избирателно. А онова лице Родченков - е предател, който предава своята родина и получава заплащане за действията си, според мен.  

- Мнението ви за Мондиал 2018 по футбол, който се проведе в Русия, как беше организиран?

- Няма такова Световно първенство. Хората бяха щастливи, аз бях там. Няма такъв Мондиал - Русия е спортна нация. Казвам го категорично - този, който е виновен трябва да си носи персонална отговорност. Не може да наказваш цяла една държава, не може да санкционираш десетки хиляди спортисти, може би стотици хиляди състезатели, за това, че са сбъркали 66. И не може винаги Русия да е виновна. Това е избирателно.

- Очаквате ли наказанието да бъде редуцирано или да падне след обжалване от страна на Русия?

- Очаквам Русия да се държи като велика страна, те ще се справят. Доколкото четох и премиерът на Русия Медведев е взел отношение по въпроса, както и президентът Путин. Смятам, че нещата ще се случат така, както трябва да се случат. Онези хора ще разберат, че не могат да правят каквото си искат. Един път да повярваш - да, два пъти - да, но всеки път едно и също и по един и същ начин - не. Аз смятам, че ще има и Световно първенство по хокей в Русия, че руският национален отбор по футбол ще си играе под руски флаг. И че визираните от мен по-горе хора няма да допуснат някой да се гаври с тяхната родина. А относно предателите - те просто са си предатели.

Сподели:
свързани новини
Димитър Ангелов-Дучето отсече: Ще бъда пак на... Димитър Ангелов-Дучето отсече: Ще бъда пак на...
Бившият тартор на сектор "Г" Димитър Ангелов коментира...
на 21.08.2019
ИЗВЪНРЕДНО: Нова студена война срещу Русия! Безпрецедентният удар е за 4 години ИЗВЪНРЕДНО: Нова студена война срещу Русия! Безпрецедентният удар е за 4 години
Русия беше изхвърлена официално от спорта за 4 години....
на 09.12.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34898
архив

Работодателят:
- Младежо, смятате ли, че можете да се справите с разнообразна
работа?
Кандидатът:
- Би трябвало - за последните три месеца смених осем различни
работи!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x