САМО В ПИК: Димитър Пенев с първи думи след влизането си в политиката

ТЕМА

САМО В ПИК: Димитър Пенев с първи думи след влизането си в политиката

134794
на 02.03.2021
САМО В ПИК: Димитър Пенев с първи думи след влизането си в политиката

Обявяването на легендарния треньор и почетен президент на ЦСКА Димитър Пенев за кандидат-депутат в листите на ВОЛЯ и НФСБ в София го завари на сладка раздумка с един от най-близките му хора - някогашния му асистент в националния отбор Краси Борисов. 

препоръчано

Преди броени минути репортер на ПИК откри треньор №1 на 20 век, докато сладко отпиваше от кафето си в барче край зеленчуковия пазар в "Гео Милев".

"Поканата дойде от Веселин Марешки. Но преди два се бях на среща с негови хора, за да уточним нещата. Време беше да се поканят и спортни легенди - ето, Гошо Георгиев е в листата на БСП в Пловдив, а Емил Велев-Кокала и Марашлиев са в листата на София.

Уважавам Марешки. Той ме познава още от времето, в което бях треньор на Спартак (Варна) за един сезон при Николай Ишков", коментира пред ПИК Пената.

Вече няколко десетилетия Стратега от Мировяне е една от знаковите фигури в българския спорт, но признава, че досега не е получавал покана да участва в политическия живот на страната.

"С кой ли не се познавам от политиката, но не са ме канили. Навремето, майка ми и баща ми бяха от земеделците, Бог да ги прости. Аз съм живял през всичките управления, като почнеш от бай Тошо. От всичките съм закачил по нещичко", добави любимецът на няколко поколения българи.

Точно той обедини нацията след недостижимото четвърто място на националния отбор на Световното първенство в САЩ през 1994. Затова именно харизмата на Пената е козът, с който той и поддръжниците му очакват подкрепа на предстоящите на 4 април избори за народни представители.

75-годишният треньор в момента разделя ежедневието си между София и Мировяне, между задълженията си като почетен президент на ЦСКА и грижовен стопанин на животинки в родната си къща. Открай време Пената е известен като човек, който полага изключителни грижи за малкото си стопанство. Сигурен е, че няма да престане да го прави, дори и ако стане депутат.

"Имам зайчета, кокошки пет-шест, толкова имам и пуйки. През ден-два ходя и ги храня", признава още пред ПИК Стратега.

Вече година, откакто пандемията от коронавируса върлува из страната, Пената успява да се опази от заразата. Има и изпитана формула срещу китайския нашествен. "Нямам проблеми с този вирус. Борисов веднъж искаше да пия вино, но му казах: "Не, аз съединявам две държави - Америка и Русия с водка и кола. Той се удари по челото, щеше да си обърне супата", признава един от най-обичаните българи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
Партията на Трифонов почна с лъжите: Отрекоха се от мажоритарния вот и предадоха референдума си (ВИДЕО) Партията на Трифонов почна с лъжите: Отрекоха се от мажоритарния вот и предадоха референдума си (ВИДЕО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това