САМО В ПИК! ДРАМИ В НЕБЕТО: Куп зловещи инциденти с полетите на Борисов - ето какво разкри пилотът на премиера за ужаса в Брюксел

Политика

САМО В ПИК! ДРАМИ В НЕБЕТО: Куп зловещи инциденти с полетите на Борисов - ето какво разкри пилотът на премиера за ужаса в Брюксел

88053
на 10.04.2019
САМО В ПИК! ДРАМИ В НЕБЕТО: Куп зловещи инциденти с полетите на Борисов - ето какво разкри пилотът на премиера за ужаса в Брюксел
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пореден гаф стана днес следобед с правителствения самолет "Фалкон", с който пътува премиерът Бойко Борисов. Както първо ПИК съобщи, самолетът, с който Борисов излетя към Брюксел за извънредната среща на върха за Брекзит е спукал гума при кацането. За случаят разказа след кацането премиерът на въпрос на журналисти. Самият той се е чул с пилотите и сподели пред медиите, че е питал какво е щяло да стане, ако самолетът не е бил овладян.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Интересувах се за гумата, защото какво ли щеше да се случи, ако...много са ни добри пилотите, това ни е спасило. Затова и днес възстановихме на заседание на Министерския съвет Военно-въздушното училище в Долна Митрополия, наистина имаме уникални пилоти", посочи Борисов на въпрос от журналистите.

"Платката на АBS е блокирала, от това гумата вместо да се движи е стояла блокирана и се разцепила напълно. И от това се е получило влаченето в различни посоки. Жив късмет, че блокира единият ABS, защото скоростта при кацане е голяма...", съобщиха за ПИК източници от правителството, като се позоваха на думи на самия пилот на Фалкона.

Това е третият поред инцидент с въпросната машина, показа проверка на ПИК. През 2015 г. правителственият "Фалкон", в който пътува премиерът не успява да кацне на летище Пловдив, тъй като трите колесника не са се затворили след излитането на машината, съобщиха тогава от правителствената информационна служба.

Самолетът кръжа над летище Варна, докато изразходи цялото гориво в самолета. За щастие, пострадали няма. 

Заради проблем с един от колесниците, на 11 февруари 2015 г., същият „Фалкон“ кръжа около час над София, за да изразходва горивото си, след което кацна. Премиерът Борисов отново беше на борда, тъй като отиваше в Брюксел.

Инцидент със самолет на правителството стана и през 2016 г., когато аварира другият аероплан - "Еърбъс". 

Самолетът е пострадал при излитане, при облитането се е счупило стъклото му. Полетът е бил проверовъчен преди излитането на другия ден на премиера Бойко Борисов начело на делегация за Будапеща. Няма пострадали хора при инцидента.

Министър-председателят трябваше да замине с него на еднодневно посещение в Унгария по покана на унгарския си колега Виктор Орбан.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО) ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК