САМО В ПИК! Д-р Йонко Мермерски: В САЩ безпрецедентно се заличават 100 млн. души, има опасност от гражданска война!

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК! Д-р Йонко Мермерски: В САЩ безпрецедентно се заличават 100 млн. души, има опасност от гражданска война!

138255
на 12.01.2021
САМО В ПИК! Д-р Йонко Мермерски: В САЩ безпрецедентно се заличават 100 млн. души, има опасност от гражданска война!

Щурмът на Капитолия беше един логичен връх на вихрещото се вече месеци наред напрежение в САЩ. Проблемите тепърва ще ескалират, докато политиците от всички страни ги подклаждат. Републиканци и демократи ще продължат да се замерят с обвинения за безпрецедентното нахлуване в сградата на Конгреса. Но това вече няма значение.

препоръчано

Америка отдавна не е това, което беше. След щурма лъсна по-ярко истината, че САЩ не е вече еталон за подражание и идеал, към който от години цял свят се стреми.
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси сама наля вода в кацата като представи визията на новия Конгрес. The Washington Post резюмира намеренията на новите конгресмени - думи като "той, тя, баща и майка" няма да се използват. Баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, братовчедка, племенник, племенница, съпруг, съпруга, тъст, тъща , свекърва, зет, снаха, втори баща, мащеха, доведен син, доведена дъщеря, полубрат, полусестра, внук и внучка се спират от употреба и се заменят с" родител, дете, sibling вместо брат и сестра, съпруг, родители на съпруга, дете на съпруга... За всички тези "новаторства" се формира специална комисия, която да "зачита всички видове пол и ще замени всички местоимения и думи, обозначаващи семейни връзки, с неутрални по пол в правилата на Камарата на представителите".

"Туитър" заличи профила на Доналд Тръмп. В момента ситуацията прилича на лов на вещици.

Какво се случва в САЩ от Вашингтон коментира за ПИК д-р Йонко Мермерски.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какво става в САЩ, д-р Мермерски? 

- Много грозно  и ужасяващо е времето. В момента се опитват да заличат 100 млн. души. Това са гласувалите за Доналд Тръмп 73 млн. души, заедно с техните близки и семейства. 

- Как да ги заличат? 

-  Чрез така наречената "cancel culture", която придоби известност в последно време. Този термин не е култура на зачеркването, правилният превод е култура на заличаването. 

Хората се заличават от социалните и други мрежи. Цели платформи се заличават, не им дават сървъри и те изчезват. Хората са свикнали да живеят с тях, целият им живот е в тях, дори чрез тях си плащат сметките и какво ли още не. Сега вече всичко изчезва и повече не може да се възстанови. 

Цензурата, черните списъци, бойкотите на бизнеси, културата на заличаване са истинската заплаха пред света в момента.

Защото имат мигновен/моментален необратим глобален ефект.

- Това ми звучи като болшевизъм, който все пак се е вихрил преди век, ако това може да му е извинение?!

- Точно така. По-жестоко е от фашизъм. Безпрецедентно се отнемат основни права и се нарушават основни точки от Конституцията. 

Но много се притеснявам, че тези хора са живи. Не могат да изчезнат с магическа пръчка. А те имат оръжие. И може да стане много грозно. Този феномен може да предизвика гражданска война.

- Защо се прави всичко това? 

- От политическо късогледство. Мислят, че така повече няма да имат противници. Все пак не могат да изгонят 100 - 150 млн. американци от страната и затова ги заличават. Това е. 

- Какво ще стане с Доналд Тръмп?

- Никой не знае. Готвят му импийчмънт.

- Та той скоро ще сдаде властта. За кога ще го импийчват?

- Не е точно така. Защото делото за импиймънта ще продължи и след като той сдаде властта. А ако го импийчнат, той никога няма повече да има правото да бъде в политиката.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 297
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това