Вход
София
Времето в София 24 o C

САМО В ПИК! Д-р Хасан Адемов от ДПС с пълна дисекция на бюджет 2018: Сега рогът на изобилието се излива върху всички бюджетни системи, за да се гарантира спокойствие

САМО В ПИК! Д-р Хасан Адемов от ДПС с пълна дисекция на бюджет 2018: Сега рогът на изобилието се излива върху всички бюджетни системи, за да се гарантира спокойствие

на 29.10.2017
55188
11
САМО В ПИК! Д-р Хасан Адемов от ДПС с пълна дисекция на бюджет 2018: Сега рогът на изобилието се излива върху всички бюджетни системи, за да се гарантира спокойствие

Броени дни остават докато управляващите внесат за обсъждане в Народното събрание бюджетът за 2018 година. В него са заложени по-високи заплати за учетелите, повишаван на пенсиите, както обещаха патриотите и повишаван на минималната работна заплата.

Хасан Адемов: Няма да има реформи в социалната сфера

Хасан Адемов: Няма да има реформи в социалната сфера

Убеден съм, че няма да има никакви реформи, в това...

на 16.05.2017

Освен това по последни показатели сме на четвърто място по икономически ръст в Европа, което говори, че страната ни се само се стабилизира, но и върви нагоре. Дали обаче на това мнение са и от опозицията. БСП решиха да направят свой алтернативен бюджет, коренно различен от този на ГЕРБ, както и промяна в данъчната система.

Пред агенция ПИК един от най-добрите експерти на ДПС в социалната политика д-р Хасан Адемов разкрива кои са добрите и лошите прочити на бюджета за Държавното обществено осигуряване, един от най-важните за всички българи и как намаляването на болничните листове ще се отрази на всички нас.

Интервю на Гергана Ингилизова

- Г-н Адемов, какво е мнението ви за бюджета, който представиха от правителството?

- Първото ми впечатление е, че приходите в бюджета на държавното и обществено осигуряване се увеличават с 550 млн. лв. Това означава, че предвидените за увеличение приходи са единствено и само на базата на увеличението на осигурителните пенсии за фонд пенсии, плюс увеличението на минималната работна заплата, както и увеличението на минималните осигурителни прагове с 3,9 процента, което е административното предложение на министъра на труда и социалната политика. Казвам това, защото по отношение на заетите, въпреки завидния икономически растеж, четвърти в ЕС, за следващата година се предлага само 11 хиляди повече заети в бюджета за Държавното обществено осигуряване. Това поставя под съмнение прогнозата на Министерството на финансите за ръста на заетите за следващата година. Ако е вярна информацията, че бюджета ще расте с 3,9 процента, това означава, че броя на заетите трябва да е по-голям, респективно и приходите да са повече.

Що се отнася до това какви са разходите, предвидените такива са с около 500 млн. повече, което означава, че приказките, които. Патриотичният фронт обясняваха и управляващите от ГЕРБ, когато се приемаше увеличението на минималната пенсия за старша възраст на 180 лв. на 200 лв., че нямат никакво отношение към бюджета на Държавното обществено осигуряване не са верни, защото подложката за следващата година, благодарение на това увеличение е 300 млн. лв. За останалите политики са предвидени 250 млн. лв. Най-притеснителното в бюджета за Държавното обществено осигуряване е, че на практика дефицита или трансфера на финансовото министерство към този бюджет е със само 200 млн. по-малък от изпълнението за тази година. Тоест системата на държавното обществено осигуряване продължава да работи с огромния дефицит, който е имал предишни години.

С други думи реформата, която се предприе и се прие от правителството на Борисов 2, на практика не дава очакваните резултати. Нещо, което ние заявихме при обсъждането на тези промени. В краткосрочен план, макрорамката на бюджета, приходите в бюджета, разходите не отговарят на заложените тогава. Нещо повече намалението на разходите за фонд пенсии е с около 13 млн., което на фона на близо 9 млрд. лв. бюджет е абсолютно нищо и не оправдава по никакъв начин онези мерки, които бяха предприети за увеличаване на възрастта и стажа. Има и други политики, които са притеснителни в бюджета на ДОО, а именно орязване на 50 процента на първите три дни от болничните листи.

- Тази мярка отпадна в крайна сметка.

- Във варианта, който е внесен за обсъждане в надзорния съвет на НЗОК, този текст го има. Дали е отменен ще видим в проекта на бюджета, когато го внесат в Народното събрание ще стане ясно дали е отпаднал, но той още не е внесен. Защо казвам, че това е изключително неприемлива мярка. Защото става въпрос за осигурително плащане, което се базира на осигурителен принос. Тоест, осигуряваш се за тези 3,5 за фонда общо заболяване, бременност, раждане в рамките на което са и така наречените болнични и в един момент, когато настъпи осигурителното събитие, някой решава, че трябва да бъдат орязани плащанията в първите три, които ги плаща работодателя, което е друга тема, защо ги плаща той, след като работници и служители, в съотношение 60 за работодател, 40 за служители плащат осигурителни вноски за този осигурителен риск на НЗОК, като са задължение да изплатят, когато настъпи осигурителното събитие, съответното плащане.

Вместо да се стъпи на тази здрава основа, защото тази мярка е предприета 2010 и беше антикризисна мярка, това означава ли, че правителството приема тезата, че кризата не е отминала или се е задълбочила, след като орязват на 50 процента предварителното предложение. Тази мярка не може още да е приемлива, защото когато смяташ и имаш информация, че има нарушители, че има лекари, които издават така наречените фалшиви болнични, че има работодатели, които си позволяват да препращат работници и служители, като забележете, работодателя може да накара работника и служителя да си вземе болничен лист след третия ден, тъй като плаща 70 процента до сега първите три дни. Тоест тезите са абсолютно несвързани една с друга.

Хасан Адемов разкри защо трябва да се наруши златното швейцарско правило за пенсиите

Хасан Адемов разкри защо трябва да се наруши златното швейцарско правило за пенсиите

Големият проблем през годините е, че липсва дългосрочна...

на 11.10.2017

Основният извод е, че с такъв тип предложения се екстраполира нарушението на едни върху всички останали, нещо, което е категорично неприемливо. Когато имаш информация за нарушителите бъди така добър да ги накажеш тях, а не всички с орязването в това число и болните.

- Как според вас може да се проверява всеки един болничен лист е истински?

- Това трябва да кажат управляващите, защото те смятат, че трябва да има такъв механизъм. Прокрадна се едно предложение за свръх медицинска комисия, като че ли са малко медицинските комисии и сега към НЗОК към всяка една регионално поделение на НЗОК има във всички 28 области има такива лекарски комисии, които да проверяват всички тези неща.

- До колкото ми е известно, въпросните комисии, които проверяват в момента го правят за болничен лист над 2 седмици, а не за тези краткосрочните.

- За тях има задължение на работодателите, социалните партньори в закона за здравето, те да контролират режима, който е предписан в съответния болничен лист. Ако режимът е домашен това означава, че служителят не трябва да е в Гърция, както казва нашия премиер, а трябва да си стои в къщи. Ако работодателите ги проверят и установят, че ги няма вкъщи нека обжалват болничните листи и да кажат колко са обжалваните случаи, колко са наказаните лекари за така наречените фалшиви болнични.

Аз смея да твърдя от народния фолклор и от медицинския, нещо, което е общо известно, че така наречените фалшиви болнични са документално са най-добре изпипани, което прави още по-невъзможно контролиращи органи да си свършат работата. Но това не означава, че не трябва да разчитаме на съсловните организации, на самоконтрола от страна на лекарите. Защото в крайна сметка това са публични пари, на всички и не трябва да се харчат по този начин.

На второ място, законодателната уредба трябва да бъде така конструирана, за да се изпълняват в закона за здравето административно-наказателни процедури. Преди да се извървят тези процедури като глоба от 1000 до 3000 лв. при повторно нарушение 5 000, да кажат, след като имат такава информация, след като знаят кои са нарушителите, колко от тях са глобени, колко работодатели са обжалвали.

- От другата страна пък има и случаи в частния сектор за това, че служителите не си взимат болнични, защото се страхуват за работата си. Как тези работодатели ще бъдат преследвани и санкционирани?

- Трудовото и осигурително законодателство е решило по един коректен начин за всички тези неща има съответни арбитражи, възможности за обжалване и тн. Така, че ако работодателя не разрешава излизане в болничен и имаш болничен лист е несериозно да се твърди такова нещо. Тази дискусия е важна и дано се реши, но не може да се прехвърля отговорността към всички за сметка на всички.

- Какво смятате за алтернативния бюджет на БСП и залагат ли според вас по-добри параметри ли залагат?

- Алтернативата на БСП е традиционен техен инструмент на фона на бюджетната процедура, когато са в опозиция, не само на те, но и много други опозиционни партии в други държави имат такава практика. Те имат правото да отнасят проблемите, които да искат да наложат. Но радикалните промени в данъчното законодателство, които те предлагат, дори и да са приемливи за една част от обществото, след като с тази политика се иска доверието на избирателите, след като се спечели доверието и когато си управлението. В противен случай те си остават предложения, които се обсъждат, но не приемат от мнозинството.

Такъв е случаят и сега, защото какво означава да искаш да промениш статута на лечебните заведения, след като в търговския закон има разписан текст за фалит на търговски дружества и се минава през процедура по несъстоятелност, фалити и тн. Трябва ли да фалират всички болници с държавно и общинско участие, които имат задължения, за да стигнем до новия им статут по закона за лечебните заведения. Те предлагат да се изплатят всички задължения на лечебните заведения и след това да се премине към тази процедура да нямат задължения, но търговския закон в този случай е категоричен.

- Не е ли порочно това някой да е похарчил едни пари нерегламентирано с лош мениджмънт, да е докарал болницата до фалит и после държавата да плаща?

- Това, което казвате, е съвършено правилно. Не може за субективни грешки, защото аз съм убеден, че те не са в масовия случаи, защото структурните проблеми в здравеопазването, клиничните пътеки и прословутите лимити са тези, които водят до трупането на тези задължения. Нелоялните мениджърски практики допускам, че са по-малката част, без да мога да направя такова разграничение.

Но докато има лимити, докато има възможност да се ограничава дейността на лечебните заведения, каквито и бюджети да се приемат, дали ще бъдат алтернативни, два или три пъти повече, няма да доведат до по-добро здраве, докато съществуват прословутите лимити. Те са пречка за достъпа, те са пречка за разгръщането на конкуренцията. Проблема изобщо не е в това, че има много лечебни заведения, болните са едни и същи, населението е едно и също, даже е намаляващо, тогава идва сериозния въпрос, какво трябва са се направи, колко пари трябва да влязат в тази система и колко средства са необходими за нормалната дейност.

- Дори и здравният министър заяви преди дни, че знаят какви и къде са проблемите, но не може да се ангажира да каже колко пари са необходими.

- При тази структура на здравеопазването, при тази функционална система, при закона за здравното осигуряване, при тези лимити на бюджетите на лечебните заведения, каквито и пари да се налеят няма да се реши проблема. Аз съм убеден, че тази система изисква значително по-голям финансов ресурс. Защото бюджета на страни от ЕС със съпоставим брой на населението с този на България е многократно, от 6 до 14 пъти по-висок от този у нас.

През последните години обаче, колкото и пари да се налеят в тази система насреща не стои адекватен отговор за по-добро здраве, по-добри здравни показатели. Потъват, защото системата е нереформирана. Това мнозинство, в което участват националистите, а нашето отношение по този въпрос е ясно, защото според нас тяхното участие няма как да доведе до реформиране, на която и да е система. Забележете, че управляващите са казали в своята управленска програма, че държат на стабилното управление.

Стабилно управление и реформи са разнозначни неща, защото реформите водят до напрежение, водят до напрежение. А стабилно, означава тупване на топката, означава малко повече пари, да запушим тази дупка, но не да решим генерално въпроса. Тези партии, които са в управляващата коалиция в момента, а и много други са обещали да има демонополизация, обещали са и други реформи, но нещо да е предвидено, за да се искат повече пари. Аз не казвам, че не трябват повече, а казвам, че трябва да е ясно изразено „ние сме направили това, ние сме предвидили да направим това, това и това. И за това искаме повече пари“. Защото не министерството на финансите, а отделните секторни министерства правят реформите, за да искат допълнителен ресурс.

Сега рога на изобилието се излива върху всички бюджетни системи, за да се гарантира спокойствие на управляващите. Само, че то е привидно, напрежението расте и виждате, че когато отделните групи и съсловия виждат, че когато тези протестират веднага им се дават някакви пари, нараства потенциала за протести, това ако правителството не го разбира не знам до къде ще стигнат нещата. Според мен предстоят интересни събития, които очакваме с интерес.

- Според вас това ще се случи преди европредседателството или след това?

- Не мога да прогнозирам, но ние от Движението за права и свободи многократно сме казвали, че не сме съгласни с тази структура на управление и вина носят не само патриотите, които с езика на омразата разделят обществото, а и мандатоносителя в лицето на ГЕРБ, които припознаха една крайно дясно националистическа партия за техен коалиционен партньор. В този смисъл за нас, когато и да има предсрочни избори винаги ще бъде късно.

Сподели:
Напиши коментар »
(11)
1
колкото и да не харесвам ДПС , за мен Хасан Адемов е с всичкия си.
2
Докато пеевски ефенди е във вашите редици нямаш думата
3
Лидерите на БСП Корнелия Нинова, председател и Кирил Добрев, зам. председател са и две от знаковите лица на прехода. Между двамата червени политици протича и една забравена синя нишка, от славните години на ОДС, когато се „водеше“ уж битка с комунизма, пише Фактор.бг. Тогава току що завършилата студентка, без опит и практика получава невероятния шанс да бъде шеф на външнотърговско дружество, член на бордове на държавни фирми, да приватизира и осребри протичащата демокрация. Кирил Добрев пък развива финансов бизнес, арестуван е заради пренасяне на валута, има съмнения за пране на пари, но делото е смачкано и потъва в прокуратурата, след предполагаема намеса от най-високо ниво в държавата(поне така шушукаха в партийните централи). От строители на паралелната държава, днес и двамата са фронтмени на борбата с нея. Ето какво са запечатали полицейските архиви за годините когато политикът Добрев е бизнесмен. На 17 май 2000 г. около 21,20 ч. на ГКПП „Калотина” са задържани сръбският гражданин Бранислав Жечевич, който е внесъл голямо количество валута в Република България - 215 хил. германски марки и 43 хил. 159 долара, и двама български граждани, които са получили сумата - Кирил Добрев и Илиян Насков. Причината за задържането им е следната. Същия ден, около 14,00 ч. в страната е влязъл с лек автомобил „Фолксваген – Пасат“ с № РУ-170-60 сръбският гражданин Бранислав Жечевич, роден на 27 декември 1967 г., който е декларирал пред митническите власти цитираната вече сума /декларацията виждате в галерия/. След около 30 минути лицето се е явило за излизане, като е представило митническа декларация, че изнася 600 германски марки. Това обстоятелство е направило впечатление на митническите служители, които са задържали чуждия гражданин. По време на краткия си престой в страната Жечевич е разговарял с лица, пътуващи с лек автомобил „Мерцедес“ с № С 55-66 РД. По разпореждане на главния дежурен на СДВР на КПП „Милево ханче“ около 16,20 ч. е спрян горецитираният „Мерцедес“. След снемане на установъчните данни на пътуващите в колата лица е установено, че това са Илиян Йорданов Насков с ЕГН ...., шофирал лекия автомобил, и Кирил Николаев Добрев с ЕГН ..... „Мерцедес“-ът е бил собственост на Георги Александров Георгиев от град София. От лицата са иззети ключове за автомобила, 2 бр. мобилни телефона и GSM и един брой пистолет „Зиг Зауер“ с пълнител, законно притежаван от Насков. Николай Добрев и Илиан Насков са върнати на ГКПП „Калотина“ за изясняване на случая, където са им снети писмени обяснения, след което са освободени. Върнати са им оръжието и мобилните телефони. С разпореждане от 19 май 2000 г. на Районната прокуратура - Сливница, на МВР е възложена проверка по прокурорска преписка с регистрационен № 542 от 2000 г. с оглед събиране на достатъчно данни за извършения от Кирил Добрев, Илиян Насков и Бранислав Жечевич престъпление по чл. 251, ал. 2 и чл. 252 от Наказателния кодекс. Бившият главен секретар на МВР генерал-майор Божидар Попов възлага проверката на ДНСС. От събраните данни е установено следното: На 20 април 2000 г. сръбският гражданин Бранислав Жечевич, живущ в град Сремска Митровица, е влязъл на територията на Република България през ГКПП - Калотина. Според разпечатките от регистрационния дневник на финансова къща „Фактор И.Н.“ АД в същия ден Жечевич е обменил 50 000 долара, равни на 103 600 лв. по курса за деня във финансова къща „Фактор И.Н.“ АД - София, която сделка е отразена от финансовата къща с бордеро № 104. На същата дата е закупил 104 129 германски марки на стойност 103 599,40 лв. от същата финансова къща, която сделка е регистрирана с бордеро № 105. Според обясненията на Жечевич тези суми са внасяни по сметка на фирмата на Илиян Насков в изпълнение на сделка. На 4 май 2000 г. Жечевич отново е влязъл на българска територия. В митническата декларация е обявил пренасянето на сумата 42 000 долара и 290 000 германски марки. В същия ден е напуснал страната през ГКПП - Калотина. Според неговите обяснения и тази сума е внесъл във финансова къща „Фактор И.Н.“ АД - София, която от своя страна е отразила това действие отново като обмен на валута, продадена от Жечевич с дата 5 май 2000 г. Бордерото е с № 56 за сумата 45 434 долара равни на 99 500 лв. Същото лице е закупило в този ден 100 000 германски марки за сумата от 99 500 лв. от финансовата къща, отразено в бордеро № 248. От тези данни е видно, че към тази дата Жечевич не се е намирал на територията на Република България. Отразените обменни сделки от финансовата къща „Фактор И.Н.“ АД са с невярна дата на регистрацията - ден по-късно от действителния момент на сключване на сделките, което съставлява нарушение на указанията за регистриране и отчитане на сделките с чуждестранна валута на БНБ и Наредба № 26 за сделките на финансовите къщи с чуждестранна валута. Направено е невярно отразяване на несъществуваща сделка между лицето и финансовата къща. Според обясненията на Жечевич парите, които е обменял, са собственост на фирма „Панония“ от град Сремска Митровица с директор Драган Касич. Основание за пренасянето им през границата на Република България и предаването им на финансова къща „Фактор И.Н“ е сделка за доставка на дизелово гориво. Жечевич само е пренасял парите срещу комисионна от 700 германски марки. Повече данни в подкрепа на тези негови твърдения не са събрани. От друга страна, изпълнителният директор на финансовата къща Илиян Насков и председателят на Съвета на директорите Кирил Добрев твърдят първоначално, че тези суми са пренасяни през граница, за да бъдат инкасирани от трезор в София. В обясненията си от 16 юни 2000 г., тоест месец по-късно, вече и двамата твърдят, че целта на пренасянето на валутата е била обмяна в същата финансова къща. Противоречие съществува и по отношение на всички обяснения, дадени от Добрев, Насков и Жечевич относно това къде се намира горепосочената валута. Какви изводи може да направим от информацията дотук: Първо, не може да се установи дали се касае за обмен на валута или плащания по сделки. Обясненията от Добрев и Насков, дадени първоначално и месец по-късно, са противоречиви. Те противоречат и на тези, дадени от Жечевич. Независимо от вида на сделката и целта на пренасянето на валутата през граница, не са събрани данни, които да установят къде се намира валутата, предмет на престъплението. Ако целта на внасянето е нейният обмен, то същата би следвало да бъде изнесена от Жечевич по законно установения ред. Второ, регистрираната от финансова къща „Фактор И.Н.“ обменна сделка с дата 5 май 2000 г. е невъзможна предвид на това, че датата, която е отбелязана в регистрационния дневник, не съвпада с датата, на която страната по нея - Жечевич, е влязъл и напуснал територията на Република България. Това съставлява нарушение на указанията за регистриране и отчитане на сделки в чуждестранна валута на БНБ, като в случая стойността на предмета на престъплението е в големи размер. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата. Какво се е случило след това ли? Нищо не се е случило. Кирил Добрев направи политическа кариера и днес дори е зам.-председател на БСП. Бори се с паралелната държава – ти да видиш.
4
Паричният Фонд ще взема от инвалидите , за да дава на циганите. ЗИХУ -Закон за интеграция на хората с увреждания.Според него за дете - инвалид с решение на ТЕЛК ,държавата плаща месечно следната добавка : За І група 950лева ;за ІІ група 450лева ;за ІІІ група 350 лева .Детските отделно , ако неслучайно е "самотна" майка в двоен размер . За "майка" с нулев базов доход , огромна социална помощ. Те се молят да се роди дете -урод и да си живеят царски.Наблюдавайти между 15 и 20 число всеки месец банкоматите , където има цигани , какви опашки правят .Същото е и в супермаркетите , където препълват количките с храна и всевъзможните екзотики. А пенсионерите , пенсионерите да го духат , гледат и се кръстят с техните покупки -хляб и кофичка мляко .Сега рошлата "д-р" Султанка от МВРО -зам. министърката на соц грижите галопира из студиата и цвили как имало много инвалиди и как някои заболявания не били болести -бъбречни /тя няма бъбречни кризи/, дископатии , кожните автоимунни с гарантиран артрит и деформации на костите -пемфидус /гарантирана смърт до 40 год възраст/, лупус и псориазис /трайно увреждане и деформации на кости и стави , увреждания на вътрешни органи и системи , заболявания на сърцето и диабет , 30% по - висока заболеваемост от рак .И това го говори с компетентността на дипломирана фелдшерка от ХЕИ , където е отговаряла за отровата за мишки , влизала е в складове и магазини , гледала е на каква височина са поставени термометрите , влизала е с празна торбика и е излизала с пълни дисаги , за да не пише актове. Актовете ги е правила на своите шефове с разкрачени обятия.С еВан към прогрес .Шмембе паша ,или я крий на Пиротска 5 или ще ядеш дебелия на следващите избори , мръсни доносници на Д/П/С и лапачи от КТБ.Да ви се връщат , всички болести , които според болните ви неграмотни мозАци не са болести , да ви видим тогава и да ви се радваме , негодници!
5
БОРИСОФ ?....АЗ !....ДОКУГА ША ИБЕШ ТЕЯ ШЕС МИЛЬОНА ?....МАААЛЧИШ А .....ГАААДНА ДОООЛНАА МУШУМА.....КВО ?....МА БЕГИ У БРУСЕЛ....ТАМ ИМА.....КВО ?.....НЕ !....НЕМА ПЕЕРАЗ БЕЗ ДА НЕ ЗНАИЕ ШЕИ ГЕИ.....КВО ?.....ДЕДО УНКЕР ?.....НЕ СИ ЗНАИЕЛ ?....БОРИСОФ КУГА ИБА ЗА ПУСЛЕДНО ?....НЕ ФГЗО БЕ ОТПРЕДЕ НЕ ОТЗАДЕ.....КВО ?....ТАНТЕ МУТЕ ?....ИУ ДВЕТЕ Е УСОБЕНА !....МА СИ УИРОПЕЕЦ !....МНО СИ НАПРЕДЕ УУ ГЕИОГРАФЯТА !....
6
karmaza bokluk
7
Докторе,недей да нищиш нещо,което не е твоя работа. Вземи да си опресниш спомените като управлявахте с БСП докъде ни докара вашият бюджет.
8
ПРИ НЕРЕФОРМИРАНИ СИСТЕМИ , ВСЕ ЕДНО КАКЪВ Е БЮДЖЕТА!!!!ВСИЧКО ИЗТИЧА НЯКЪДЕ , НО НЕ И ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА!!!!
9
А БЕШЕ ВРЕМЕ КОГАТО РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО СЕ ИЗСИПВАШЕ В ДЖОБОВЕТЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ! А СЕГА НА ВСИЧКИ?
10
............................ОРЛОФ МОСС @ ЗААДРАСТВАНЕ ТОЧКА КОМ БАНКЯ !........................ .................................................................................................................................................... ...........................................НА БИЛБОРДЕ.... НА ОРЛОФ МОСС........................................ .................БАЦО ПО КИМОНО И С ПУРА ФОСТАТА ВИ КАНИ У ЗОФИЯ !........................ ..............АИДИ....КОМОН КОМОН !....ОЛЛ ТУГЕДАР НОУ !.....БАЦО ИС ХИРО !..............
11
ГЕРБ, защо виете, като подивели песове? Нали сте силни? И сте убедени, че милиони хора стоят зад Вас? ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ ГЕРБЕРСКИ СКАПАНЯКО! НО, преди това, би ли ми направил една тръба, а?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Зад всеки успял мъж стои фирмата на баща му или на дядо му.

няма нови новини
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
сега
2380
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Какви мъже харесват жените според зодията си
x