Вход
София
Времето в София 12 o C

САМО В ПИК! Евродепутатът Ангел Джамбазки: Румен Радев настъпи мотиката за Венецуела, превиши правомощията си

САМО В ПИК! Евродепутатът Ангел Джамбазки: Румен Радев настъпи мотиката за Венецуела, превиши правомощията си

на 07.02.2019
82360
49
САМО В ПИК! Евродепутатът Ангел Джамбазки: Румен Радев настъпи мотиката за Венецуела, превиши правомощията си
Автор: Симо Русев
07.02.2019
49
82360

ПИК потърси евродепутата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по горещата световна тема „Венецуела“. Войводата анализира позицията на Европейските институции, че гражданите на богатата на петрол латиноамериканска държава трябва да имат сувереното право на свободен избор за политическото си бъдеще, мотивира позицията на кабинета в България, но и обясни също така защо президентът Румен Радев е настъпил мотиката в тази ситуация, като дори е превишил правата си, произнасяйки се в полза на Николас Мадуро.    

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Външно министерство с позицията за кризата във Венецуела

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Външно министерство с позицията за кризата във Венецуела

Министерството на външните работи на Република България е...

на 05.02.2019

 - Г-н Джамбазки, като евродепутат какъв е коментарът ви за позицията на Брюксел и институциите му за случващото се във Венецуела, не е ли прекалено от Европа да се моделира някакъв процес на хиляди километри оттук – в Латинска Америка, и може би конкретно в полза на претендента за държавен глава Хуан Гуайдо?

- Мога да споделя личното си мнение, а след това да коментирам гласуването в Европарламента. Обичайно, позицията на ВМРО е за въздържание от намеса във вътрешните работи на суверени държави, тъй като това би могло да бъде бумеранг, който да се използва във всички посоки. От друга страна обаче, виждаме една продължаваща тежка икономическа и политическа криза във Венецуела, която трябва да бъде разрешена по някакъв начин. И коментарите в Европейския парламент в този контекст бяха точно в тази посока – да бъдат насърчени нови, достатъчно честни и прозрачни избори там.

Защото има основателни подозрения и съмнения, че върху изборите има някаква форма на въздействие. И това е съвсем очевидно. И фактът, че милиони хора, над 400 милиона души са напуснали Венецуела, говори, че нещо в държавата, която е номер едно по запаси на петрол в света, не е наред. А когато говорим за петрол, ще говорим, че интересите са в много посоки. Но това, което според мен е редно и трябва да се случи, е местното общество да си проведе нормални демократични избори, а не някой да им посочва кой да бъде президентът, а и да определя накъде да върви тази държава.

- Темата не беше ли обаче проектирана и върху българското политическо пространство, където отново пролича диаметралната противоположност между държавния глава Румен Радев и кабинета от другата страна на „Дондуков“?

- Президентът тук сякаш отново понастъпи мотиката, защото най-малкото превиши своите правомощия. Неговите правомощия са ясно разписани по Конституция и те не се простират дотам да внушават подобни решения. Така или иначе Министерският съвет е взел решение, външно министерство е изразило тава решение. И ако четем внимателно документите, внимателно и в нормален превод, там ясно се казва, че редица европейски държави, техните парламенти и Република България признават и насърчават възможността и идеята за провеждане на легитимни и честни избори. Никой не посочва кой да бъде президент, кой да бъде ръководителят на Венецуела. Това, което се предлага и иска, е провеждането на свободни и честни избори. Тук президентът обаче взе страна. Неговата страна е в посока една от спорните фигури – Николас Мадуро. Това е, меко казано, превишаване на неговите правомощия и малко неразбираемо за мен.

- Не беше ли обаче прибързано и нетактично като дипломатически ход външният ни министър Екатерина Захариева да заявява позиция, предхождаща по време гласуването в кабинетен състав?

- Не съм запознат с точното време на взимане на решенията, от една страна, и изявленията на министър Захариева, но предполагам, че тя е била обсъждана от самия Министерски съвет. И тук в края на краищата институционалната рамка е следната: Министерският съвет взима решение и го привежда в изпълнение. При всички положения решението е реакция на българския Министерски съвет, който не взима страна. Единствената подкрепа, която той оказва, е за това гражданите на Венецуела да имат възможността да изразят ясно своя свободен избор. Докато позицията на Румен Радев до голяма степен взима страната на бившия президент Мадуро.

- За демокрация или за петрол и неговия контрол говорим повече, ако трябва да обобщим?

- Да, точно така е. Може би говорим за държавата, която има най-големите или вторите по значимост залежи на тази изключително ценна суровина. И е очевидно, че там се пресичат геополитически интереси. Тук най-важният въпрос е гражданите на Венецуела да могат да взимат сами решенията за своето бъдеще – как да управляват държавата си и как да влагат парите си, а не да бъдат под въздействието на външни сили, които, разбира се, ще използват, дори експлоатират, техните природни богатства за собствените си икономически и политически цели. Това е важното. Виждали сме го много пъти в световната история, а и сме виждали до какво обикновено води това. Така че моето лично убеждение, а това чета и в решението на Министерския съвет, е, че трябва да бъде подкрепена безусловно възможността, правото на всеки един граждани във Венецуела да изрази своята политическа воля.    

Сподели:
свързани новини
Свалете Радев. Импийчмънт – сега Свалете Радев. Импийчмънт – сега
От началото на Българското председателство на Съвета на...
на 05.02.2019
Напиши коментар »
(49)
1
https://leakreality.com/video/95872/thieves-burned-alive-in-kenya-for-stealing-potatoes
2
Другарю джендър Джамбазов,голямо Мадуро ще го ядеш...........................!!!!
3
предния път се излъгах да гласувам за вас , повече няма да направя тази грешка
4
Яко лъжат т.н патриоти. При 28 милиона население, 400 милиона са напуснали страната! При 400 лева обещана минимална пенсия, докараха я с голям зор до 200 лева. "Обещавам", че ще гласувам за вас.
5
Последен сезон за паспортаджиите!
6
За такива като Джамбазки народа казва "Наяла се въшката, че излязла на челото". Пласьор на бг. паспорти
7
Президента каза да не се взима страна да се подкрепя никой до провеждането на честни избори при международно наблюдение.Но вие от ПИК сте прави една лъжа повторена 100 пъти става истина.Продължавайте днес от 20 новини при вас 18 са против личността на президента.
8
tschitscho djambaz,ot mejd.transport i ot politika ne rzbirasch.
9
Пъпчивия клепоух Каун отдавна трябваше да е ипичмънт.
10
Да лае срещу Радев,ясно настъпал ги е лошо.Страх ги е ,че ще им свърши келипира на него и пияндурника Каракачанов.
11
Защо така, винаги когато няма джолан за плюскане, се насирам и приказвам като пияна жена с тутката си.
12
„Лидерът на „Атака" Волен Сидеров не е ходил войник заради сериозни проблеми със зрението. Това показва документ, издаден от Централния военен архив във В. Търново. Според него националистът има „трайни рефракционни аномалии над 10 диоптъра и на двете очи". Справката е поискана от независимия депутат Станчо Тодоров Бил съм шеф на наборни комисии и никога не сме отлагали войници заради очила или лещи, заяви Станчо Тодоров. И попита: „Как Волен няколко години след като е бил освободен от редовна военна служба, е станал професионален фотограф?" „Ако Волен има над 10 диоптъра, той реално е сляп. Това е доказуемо. Искам да се види кой е този лекар, който ще му издаде такъв документ и кой е докторът, излекувал слепота!", възмущава се Тодоров. Той е убеден, че Сидеров е излъгал, за да избяга от задължителната военна служба.“ - https://www.168chasa.bg/article/6679588 ++ През 2014 г. Богомил Бонев пише на Волен Сидеров във Фейсбук: „Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И „случайно” се размина без дело.” (https://offnews.bg/nashite-avtori/iz-delnitcite-na-edin-lud-15-19-oktomvri-690446.html) ++ Вежди Рашидов: „Волен Сидеров изгря на една голяма пресконференция на „Мултигруп”. Волен беше водещ на тази пресконференция на „Мултигруп”, а Илия Павлов стоеше до него. От пребиваването на Сидеров в групировката са и контактите му с Доган, който не е тайна беше в много близки отношение с Илия Павлов” „Силите, които стоят зад Доган и Сидеров са структури на Държавна сигурност. От своя страна Илия Павлов ги подкрепяше и двамата”– 20.08.2013 г. (www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/iliya-pavlov-e-tayniyat-svatovnik-na-volen-i-dogan-11924)
13
До електората на Гроб днес минимум 120 коментара против президента и жена му за статиите съм се погрижил при Пендалко айде кодова дума светна ми червената лапичка пс Цв Цв
14
Просто се чудя как може и как не му е неудобно на този младеж без един ден трудов стаж да дава оценка за работата и дейността на Президента който е на светлинни години пред Джамбаски С какво допринесъл за страната си с присъствието си в ЕП ---- с получаването на голямата заплата и с повтарянето на едни и същи изказвания против циганите и има нахалството пак да се кандидатира Нека да вземе мотиката дето Президента е я настъпил да поработи и чак тогава да се прави на голям политик
15
„Божиите заповеди не ме интересуват. Биха ми действали, ако действат на всички. Кой е Бог? Няма такова нещо. Аз съм си Бог.” – Волен Сидеров, „Клуб М”, 1993 г. (http://hotnews.bg/n/Istinata-za-golite-snimki-na-Volen-Siderov-18+.20144.html) +++ „Срамувам се от майка си и от баща си – дребни чиновници и редници на Партията – голямата ядачка на души. ... Веднъж в блъсканицата за кифли (от 5 стотинки) в училищната лавка тълпата ме притисна към свръхзагадката на природата – едно момиче с меки форми. Усетих странна сладост и панталоните ми се намокриха. Аз станах мъж, а момичето остана девствено – тълпата, тоест колективът ме оформяше… Няколко години след това бях вече оформен онанист.“ - Волен Сидеров, поема, бр. 1 от сп. „Време”, ноември 1989 г. (http://www.mignews.info/stihove-ot-vremeto-kogato-siderov-beshe-poet/)
16
Като процент от населението на България колко сме навън и кой е виновен? Кой ще се застъпи за България???
17
Патриота с турска фамилия щом взе да дава акъл ,работата е ясна ,Поне да имаше един от тези така наречени патриоти с българска фамилия,Каракачанов,Караянчева Касабов
18
Има ли един безмерно забогатял, който да не е свързан с ДС и БКП/БСП ? Какво искат новобогаташите от Чехлю Радев, че е толкова притеснен и повтаря идеите на Нинова от "Визията за Унищожение на България", която тъпунгерите от Позитано, прекопираха от "Сполука за България" на Александър Лилов! Това е плагиатство, но от РАБФАГовци какво друго да се очаква!Голям камък ни набута КГБ-Решетников, не случайно Путин го пенсионира за наказание! Такава еманация на войнстващата,фатмашка посредственост е лоша реклама на Русия дори! ЗКПЧ-та и секретари без достъп до секретна информация, им лъскат имиджа, но колкото и да лъскат камък от полето, няма да стане диамант! В сравнение с тези псевдо интелекти, Бойко е Академик, все пак Бойко Методиев Борисов наистина има присъдена научна степен „кандидат на науките“ Има издадена диплома No: 20109 / 08.05.1990, която е утвърдена с Протокол No: 1 / 11.04.1990. !Радев има меню боб с джолан, написано от сервитьорката Деса!
19
Джамбазки посече Фатмака. Но аз няма да гласувам за джендъра Джамбазки на евро изборите. Ще дам гласа си за кандидатите на ГЕРБ.
20
Радев има мнение, изказва го и го отстоява. При Борисов нещата са сложни: Звънне му Пашата, каже едно; Звънне ме Пеевски каже две; Звъннат ме от Пазарджик за енергото каже три; Звънне ме Помпео каже четири; Звънне му Путин каже пет. А пък ако му звъннат от Пандиза?!
21
Не му е сефте на другаря да настъпва мотиката. Затова са му все така клепнали ушите. Цялата му служба е такава, успя да се издигне чрез подмолни отмъщения , пецакване на колегите си и то с тези от неговия випуск, като Цанко и като Иван Лалов например. Ма карай да върви. Това става когато нахални гащници се захванат за властта - дай им безплатно от всичко, като почнеш от джовани и свършиш с разни долнопробни селски пръчки. И това нещо ни и президент.... Боже пази България !
22
Няма чест това същество, няма да се оттегли и ще теглим с него и агентите на Решетников! Чл. 103. (1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията. (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от народните представители са гласували за това. (3) Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът или вицепрезидентът са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се прекратяват. (4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване.
23
Радев, не настъпвайте мотиката с кривата дръщка. Вие я настъпите, а тя удари джуджето Жамбаско по челото. Вие я настъпите, а тя удари джуджето Жамбаско по челото. Домовете за улигофрени са препълнени.
24
Ангелче, ако ти са броиш за мотокари....
25
Джамбаз,ти и мотика не си ,бастун си и Гуатереш ли според теб е настъпил нещото дето не си и държал?
26
РАДЕВ НАСТЪПИ МОТИКАТА,КОРНЕЛА Я ШИБНА ЛОПАТАТА А ЙОНЧЕВА НАПРАВО СИ ЗАБИ КИРКАТА
27
че колкото повече плюете Радев,толкова народа му симпатизира и му расте- рейтинга.Цецо още ли го сънува и се стряска.Страаах,страх ви тресе и от Радев,и от Ленчето и от Нинова.Хахаха много сте прозрачни
28
Да вземат интервю на този кариерист в тази клоака е ясно, помиярите се събират в помията. Който е влязъл тук да чете може само да се отврати и никога повече да не влиза. Този сайт е това нещо от което са хранят прасетата, името забравих.
29
Колкото повече вие обиждате и плюете по Борисов и ГЕРБ, толкова повече им расте на тях рейтинга.
30
Търговски, пак се изказваш неподготвен!!!
31
СОЦИОЛОЗИТЕ НА БСПто КАТО ЗАВЪРШАТ ИЗБОРИТЕ МИНАВАТ В НЕЛЕГАЛНОСТ.МАМА ИМ ПРОСТА.
32
Прави ли ви впечатление: според демографът Жамбаско Великий от Македонския световнонеизвестен научен институт, 400 милиона граждани са напуснали Венецуела. Ако това е така, то това е равно по брой на населението на щатите Утар Прадеш, Мадхя Прадеш, Махаращра, Бихар и Тамил Наду взети заедно. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
33
Всичко в това интрвю автентично ли е. Ако е така джамбазки разплодника се нарежда до пекинската патица. КАК ДОБРЕ ЗВУЧИ 400 МИЛИОНА.Какъв аргумент е миграцията - хвърлят се едни данни от 2 до 4 милион. Но във Венецуела има 5 милиона от Колумбия и част се връщат. От България има над 2 милиона имигранти. Трябва ли по насилствен начин да се свали законната власт.
34
Лъжци и манипулатори. Аман бре! Производители на фалшиви новини. И явно многобройни неспособни да мислят читатели.
35
Чудя се и се мая, умират от страх. Щом и тоя джендари, сол ташака на Бареков, търговеца на паспорти се обажда става страшно. Ще гледаш Брюксел по телевизора,да знаеш. Ако се събуди Ванче Михаилов, майките ще ви разплаче. Продадох те България за жълти стотинки.
36
Хей, налъми, президента ви показва едно, да имаме самостоятелно мислене, а не каквото ни нареждат САЩ, Русия или ЕС. Отдавна сме загубили всякакъв авторитет поради слугинското поведение на правителствата ни. А за безкрайно глупавия, страхлив, алчен и безидеен Бойчо е ясно, важно да е на власт. Който каквото му каже изпълнява, а че има България, интереси, народ, достойнство, отдавна е забравил какво е това.
37
Абе Ангелчо да не настъпиш ти мотиката след два,три месеца
38
В стремежа си за нов мандат този запъртък умора няма да ръси глупост след глупост ама няма ли кой да му каже че всуе се хаби !!!
39
ДЖАМБА ЖАЛЪК СИ МАДУРКО ЩЕ СТАНЕШ ЕВРОДЕПУТАТ НА КУКУВО ЛЯТО АБЕ Я МИ ПРОДАЙ ЕДИН ПАСПОРТ ТИ МОЖЕШ И КАКВИ ПАРИ ВЗЕ ЗА МАКЕДОНИЯ КАЖИ
40
Google вече плаща 23859-32746 долара на месец за онлайн работа от дома си. Аз съм много щастлив, защото трябва да печеля много пари у дома и съм получил 7642 долара на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. всеки може да върши тази работа и да получава повече приходи онлайн в непълно работно време. просто следвайте уебсайта......>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
41
факта , че българите напускат България какво говори г-н Джамбазки . Понеже оправихте България се занимавате с Венецуела . Като Евродупетат го кажете на еврогейците , че където атовете се ритат / САЩ и РУСИЯ/ еврогейката Европа демек магарето ще го отнесе
42
И този се мисли за фактор ! Боже,Боже прибери си вересиите! Палячо !
43
стана европейски депутатин с цигански гласове ...
44
А бе, вие нормални ли сте?Как този дж....дър твърди, а и вие го публикувате,че са напуснали 400/ четиристотин/ милиона, като по последни данни от преброяване-2017 г. Венецуела не надхвърля 40/ четиридесет/ милиона.
45
ПИК. Няма да ви чета новините заради тоя тъп плазмодий. Какво ни го изтъпанвате всеки ден.
46
Говори се, че в ПИК се изявява целия състав на психодиспансера за плювни срещу президента ген. Радев и нормалните български мъже. Питат хората защо ги изпускат такива психясали, заедно с редакцията на сайта. Та едно уточнение: тези са от НПО-тата. Плащат им от Посолството с парите, които Борисов даде от Държавния бюджет за НПО, за да мърсуват с наши пари срещу българите и да джендеросват по педераски децата в училищата ни. И разберете, де: не посещават психодиспансера и затова са на това дередже...
47
A naiasno li si s fakta ,4e si mrasno komunisti4esko laino ,gotovo za pari i vlast da napravish vsi4ko .....
48
Хареса му на патриотарчето да се отърква в брюкселските еврообратничета,да гуши лесните пачки и нали наближава кастинга за новото турне, гледа всячески да се хареса на журито, белким пак го огрее късметчето,ама за негово голямо съжаление баламите проумяха що е наш патриотизъм и как се консумира!
49
Брей, 400 млн. души напуснали Венецуела?! Тази държава очевидно е веднага след Китай и Индия по население, не го знаех? А що се отнася за мотиката, това ще се види през май...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 10895
архив

Учителката изпитва Иванчо на тема животни:
    - Иванчо, кажи кое е най-гнусното животно, според теб. 
    - Вие, госпожо!
    Възмутена госпожата му казва:
    - Утре, с родител!
    На другия ден:
    - Иванчо, къде са родителите ти?
    - Прегази ги валяк, госпожо.
    - Ами, тогава, баба и дядо ти да дойдат!
    - И тях ги прегази валяк.
    - Чичо, леля, стринка, нямаш ли?
    - Не, всички ги прегази валяк.
    - Е, все някакви роднини трябва да имаш!
    - Роднини нямам, но имам валяк.

няма нови новини
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
сега
1455
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Висшите магистрати откриха процедурата за избор на нов главен прокурор (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)
x
Как да се отървем от подутия корем
x