Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК! Евродепутатът Емил Радев с експресни разкрития за машинното гласуване и идеята за прием на бежанци

САМО В ПИК! Евродепутатът Емил Радев с експресни разкрития за машинното гласуване и идеята за прием на бежанци

на 20.07.2019
62799
27
САМО В ПИК! Евродепутатът Емил Радев с експресни разкрития за машинното гласуване и идеята за прием на бежанци

България се тресе от скандали, въпреки че е лято. Машинното гласуване стана най-големият повод за размяна на обиди между политическите сили. Страстите се разгорещиха до червено и надскочиха температурните градуси на летните жеги. 

Европа отново ни удари заради нашите джебчийски банди в различни страни на континента.

Ние продължаваме да искаме да ни приемат в Шенген, въпреки  големият отпор срещу нас от някои страни.

Урсула фон дер Лайен бе избрана с крехко мнозинство за председател на Еврокомисията. 

Потърсихме за коментар евродепутата Емил Радев. Пред ПИК в деня на избора на Урсула фон дер Лайен той каза: "Това, че Манфред Вебер не беше подкрепен от държави като Франция, не говори добре за демокрацията в Европа." (виж в "Още по темата")

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Избраха ви с впечатляващо мнозинство за заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европарламента. Ще се занимавате с борбата с организирата  престъпност, миграцията, корупцията... Не са ли много дините, които трябва да носите под една мишница, г-н Радев? Ще се справите ли?

- И в предишния си мандат работех в тази комисия. Бях докладчик по регламента за обмен на финансова информация, досиета, свързани с охрана на европейските граници и сигурност... Няма да е новост за мене тази работа. В този мандат се надявам да имаме пробив и да станем пълноправни членове на Шенген. 

- Вярвате ли, че ще успеем? Как ще преодолеем негативизма на страните, които не ни желаят в Шенген?

- Ние сме изпълнили всички условия. Прилагаме шегенското законодателство. Несправедливо е да стоим извън Шенген, само заради вътрешнополитическите битки в някои страни. Както се казва, ние също можем да блокираме техни интереси. Но не бива да се стига дотам.  

- Стратегическата ни роля като пазител на въшната европейска граница няма ли все пак да се вземе предвид? Явно еврочиновниците досега не я отчитат, а я приемат за даденост?!

- Да, трябва да се съобразят с нашата роля. Ние даваме над 100 милиона за охрана на външноевропейската граница. България е на първата линия. Нашата роля за охраната на границата е решаваща. И е хубаво нашите партньори да го разберат. 

Виждаме опити на неправителствени организации да вкарват мигранти. Говори се за хуманитарни коридори. И ние сме на първата линия, които да ги спрат.

Трябва да се въведе справедлив механизъм при разпределение на мигрантите. Досега, ако някой е влязъл в България и после е отишъл в някоя страна от Западна Европа, го връщат отново у нас. Това е несправедливо. Ние не можем да поемем тежестта да ни връщат мигранти.  И това трябва да се промени. 

- В България политическите раздори се вихрят един след друг и с пълна сила. Ще успеете ли вие, българските евродепутати, да се обедините и да загърбите политическите си противоречия, когато става дума за защитаване на интересите на страната в Европарламента?

- Ние от ГЕРБ ще направим всичко възможно да се обединим. Но за съжаление виждаме, че някои от българските евродепутати нямат желание да защитават интересите на България.

- Кои са тези евродепутати?

- Ето например, Радан Кънев ясно даде сигнал, че няма да подкрепи теми като Шенген. А това не е добре. Когато сме единни, успяваме. Ние правим реформите, не защото евопейските началници така са ни наредили, а защото българските ни избиратели така искат. Ние настояваме за създаване на общоевропейски механизъм за борба с корупцията.Чрез него ще се решат проблемите на всички държави членки. Корпуцията е проблем навсякъде в Европа.

- Не за първи път Европа ни обвинява за джебчийските банди, които вилнеят из континента. Как ще се справите с този проблем. Европейците си създават един образ за всички българи, отъжествяват ни с джебчиите?! 

- За съжаление има големи групи, главно от ромски произход, които отдавна са мигрирали в Европа. Но не България, а държавите, в които живеят тези мигранти, трябва да се справят с тях. Живеем в свободен свят. Не можем да ограничим кой къде да пътува. Като отида в белгийския град Гент и кажа, че съм българин, ме гледат странно. Казват ми, че съм много бял, българите били по-мургави. В този град имаме над 30-хилядна общност.

- Не мога да не ви попитам какво мислите за машинното гласуване. Вие бяхте избран на вот, на който то се използваше. А сега машинното гласуване се превърна в един от най-големите политически скандали.

- Откриха се доста проблеми на евроизборите. Например с отчитането на преференциите. Много трудно се намира механизъм за проверка. И в крайна сметка стана ясно, че машинното гласуване се използва от много малка част от гласоподавателите. А то струва много скъпо на бюджета.

Аз съм фен на електронното гласуване.Но трудно се намира и осигурява сигурността на вота. Виждаме колко голям проблем са кибератаките. Има опасност изборите да бъдат манипулирани. А това вече е голяма драма.

- В Европа има ли няма машинно гласуване?

- Има в няколко държави. Но много страни се отказаха от него, след като видяха колко проблеми може да им донесе то.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(27)
1
ХАКНАТИЯ Архив на НАП ! https://anonfile.com/K73a8dzan7/minfin-leak.zip ПАРОЛА: bulgaria ! Намериха 20 Годишен ЧЕКИДЖИЯ, Който да Избърше Г-ЪЗА на П-ЕДЕРАСТИТЕ от ДАНС ! К-УРВИТЕ от ДАНС се Усещат по Аромата на Л-АЙНА, Защото Заработват АНАЛНО ! К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП се Надушват по Миризмата на С-ПЕРМА, Защото Заработват ОРАЛНО ! К-УРВИТЕ-Доносници от ДС,НСС и ДАНС Първо се ИЗНАСИЛВАТ, След Което се УБИВАТ ! К-ОПЕЛЕТАТА-Престъпници от ЦСБОП,НСБОП и ГДБОП Директно се УБИВАТ ! За Семействата на К-урвите от ДАНС и К-опелетата от ГДБОП е ЯСНО:ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
2
Който Гласува на Задунайски Избори е К-ОПЕЛЕ ! Който Работи и Плаща Задунайски Данъци е К-УРВА ! Гласуването е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, Изборите НЕЗАКОННИ ! Гласувайки Вие Признавате и Легитимирате НЕЗАКОННА 75 Годишна Комунистическа Власт ! Вместо Бюлетини Трябва да се Броят ТРУПОВЕ ! Всяка Избирателна Секция Трябва да Стане Масова ГРОБНИЦА ! Истинския БЪЛГАРИН Ходи на Избори в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Само с ОЛОВО, ДИНАМИТ и ТЕНДЖЕРИ ПОД НАЛЯГАНЕ ! Партии с Участието на Комунисти, Деца на Комунисти и Внуци на Комунисти са НЕЗАКОННИ. Избори с Участието на Комунисти, Деца на Комунисти и Внуци на Комунисти са НЕЗАКОННИ. Власт Придобита от Незаконни Партии Чрез Незаконни Избори е НЕЗАКОННА. АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 75 ГОДИНИ. ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ. ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
На нас не ни трябват врагове имаме си бъсъпъ и дъпъсъ антибългарски терористи взривявали църкви и влакове
4
ЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ С НАТОВСКО ОРЪЖИЕ И ПО НАТОВСКИ СТАНДАРТИ, А ТОВА НИ ОТДАЛЕЧАВА ОТ УШАНКИТЕ. ЗА ТОВА БСП ГАЗ ПИКАЯТ. ВСИЧКО НИ Е ЗАПАДНО ТЕЛЕФОНИ, ТЕЛЕВИЗОРИ, БЯЛА ТЕХНИКА, ХРАНИ, СУПЕРМАРКЕТИ, МОЛОВЕ, СТРОИТЕЛНИ МАТЕРЯЛИ, ТУХЛИ,ДОГРАМИ, ЧАСОВНИЦИ, МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА, ЛЕКАРСТВА.......САМО ЗАЛПА НА АВРОРА КЪНТИ ОЩЕ В ГЛАВИТЕ НА ДЕБИЛИТЕ?
6
За Зам. Председател на комисията по корупция е избран депутат от най-корумпираната държава в Европа и от най корумпираната партия ГЕРБ.
7
Тоа овален евродекурдепутат, говори от трето лице, сякаш всичко това не е ставало в управлението на ШАЙКАТА-ГЕРБ, от която е и той, както като че ли не е станало във времето когато и той е в ЕП. Ша ни приемат в Шенген, когато слънцето изгрее от Запад. Ша им пръдне на дедовия на Нидерландия. Весел овалко!
8
Ей, №3 - Русенец, що не се самозадоволиш с кол в г@зъ?
9
Със сигурност никой от питеците които сричат в коментарите си не знае, как този човек се появи в листите на партията им. Той човек на групировката "ТИМ". Преди години тази група беше силова, от няколко години е икономическа. (|питайте Ангелкова). Тази групировка е един от най големите спонсори на ПП "Шайка". Ако на някой не му хареса тази истина нека да отиде да нaeбe майка си в гъзъ. Катюша съм.
10
Още чакаме Машината на Габриеле за Сметките на Шефа щото нашите прегряват.
11
Вярно ли е, че този има участие в 80 свързани фирми?
12
Мнение от безроден манипулатор , с чувал грехове на гърба си ?!
13
Ти с изкуствения ч-лен пак ли се появи русофилски плазмодей ,друго си е задоволяването което ти прави женкати с големите м-ъдури!
14
Другарят Тиква остро и категорично се противопостави на тези твърдения на неуловимите все още, а и никога хакери, които се подиграха на разградения двор на имитацията на Държава... Дори е отговорил, че той лично умствено е ИЗБЪРЗАЛ, зашото за разлика от цивилизования свят, където умните са богати, той претендира, че е станал неземно богат, преди да стане умен, та затова е умствено избързал, дори изпреварил!
15
От леви кухи меки китки някои от които драскащи и с-ерящи в сайта България е на първо място в света по русофилски "горди" "националисти", Пфу да ви с-ера в устите измет долнопробна марш в Сибир!
16
Г-н дебил, ти понеже си умствено изостанал, си мислиш, че всеки, който е против измамните комунистически плодове и зеленчуци от шайката ГЕРБ, е агент на другите комунисти от БСП! Но такива ограничените комунистически възможности на умници като теб! Всички преоблечени комунисти разчитат на теб и твоята подкрепа, защото си приятно тъп и политически коректен! Аре, ходи да бориш комунизЪма с управляващите ни в момента комунисти!
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Емилчо, как си кака? Как, добре ли я караш ?Храниш ли се? Отслабнал ми се виждаш! Не се преуморявай! Хапвай повече и по-малко грухти!
19
За да падне Шенген следва да се оправи Мониторинга, защото там всичко е изпълнено. Остава единствено механизъм за разследване на Гл прокурор, като там варианта е по-скоро импийчмънт по модел на Презид. 3/4 от ВСС решават и пращат в КС за решение, за да са органи извън партии. И след това ще видим какво ще искат за Шенген.
20
Ега ти ТИМаджийската мутра на снимката! Този, ако го подпука Прокуратурата, свят ще му се завие и няма да излезе от ареста! Ама то пък, какъв късмет за герберасткия далавераджия и престъпник - ние нямвама прокуратура! Е има една цацаратура, ама тя е да пази и закриля такива, като дебелака на снимката и началниците му.
21
В погрешка си човече - тоя никога няма да го подпука прокуратурата.Гласят го ГЕРБ за главен прокурор !
22
Този смеещ ни се на безсилието дебелак е с 80 фирми и куп далавери по Черноморието и региона и втори мандат с огромна заплата като евродепутат. Работи човека усилено за себе си и шефа
23
И пенсиите !!!
24
Кове ши трябва да започне от България и то от прехваленото ОБРАЗОВАНИЕ. От министъра до учителите. Едри рушвети-БОНУСИ. КОМПЮТРИ,ТЕЛЕВИЗОРИ,ТАБЛЕТКИ, ПАРИ В ПЛИК... Е КАК ДА ОЖИВЕЯТ малките издателства. Големите ръсят ли ръсят .. И това с държавна помощ -училища в страната получават " достъп"до електронни учебници,без да знаят или учениците им да могат да ги ползват. Милиони за учебници и комплекти гушата издатели,някои и чужди.. Печалбата разбира се излиза навън. Докога ще има по 10 -тила учебници по предмет..? Крива демокрация. Щеше да има Мандатност за управленския апарат -началници ,експерти ,директори...кога,Май никога .И колкото повече пари се наливат за заплатите на "учителите"-толкова по ниски са резултатите. Кого лъжем. Да не говорим за частните уроци-бякнасловни цени. Някой да ги декларира? Подписва смешни декларации,а си менкат клиентелата. Слаба работа в училищага-добри частни. приходи.
25
Машините за гласуване са Венецуелски , българската фирмата за доставка Сиела Норма е в пряка връзка със Смартамтик , която е Венецуелска компания и изработва машини за гласуване за страни от третия свят ...с една дума българската фирма сиела Норма , доставя машини за гласуване с Венецуелске патент ...Сиела е в обкръжението на червени другари тук в България и по някакъв начин само тя печели конкурса за доставки на машини с подкупване на администрацията ..имало е и български фирми , които са искали да участват в конкурса ,но са били отхвърлени с обяснението че “ нямат четец “, което е лъжа .БАН сертифицира машините за гласуване ..а както знаете в БАН почти всички са комунисти от БСП ...ето за това БСП искат машини точно от този тип , за да фалшифицират изборите ...същите машини от компанията Смартматик са били доставени в Белгия и Холандия и в последствие са дали грешки и блокаж и са ги забранили и са ги смачкали демонстративно с ВЯЛЯЦИ !
26
Венецуела , Бутан , Бангладеш,Филипини, Индия , Бразилия ,Африка ...поради голямата неграмотност на населенията ..а в САЩ от 20 години има свързани машини с оптично сканиране на бюлетината и самата машина е като УРНА , гласопадавателя пъха бюлетината вътре и машината я отчита и сканира и на конзола излиза гласа и няма как да бъде подправена .
27
ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24416
архив

Разярена съпруга буди мъжа си посреднощ: - Пешо, вчера бях оставила две бутилки ракия в хладилника. Защо сега има само една? - Щото не съм я видял...

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1548
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Карадайъ гневен за партийните субсидии: Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДЕН РЕЖИМ: Как поддържа форма Шакира
x