Вход
София
Времето в София 6 o C

САМО В ПИК: Ето го скандалния договор на Корнелия Нинова за "Техноимпекс". Лъсва, че е в нарушение на клаузите за приватизацията (ДОКУМЕНТИ)

САМО В ПИК: Ето го скандалния договор на Корнелия Нинова за "Техноимпекс". Лъсва, че е в нарушение на клаузите за приватизацията (ДОКУМЕНТИ)

на 13.12.2018
437012
41
САМО В ПИК: Ето го скандалния договор на Корнелия Нинова за "Техноимпекс". Лъсва, че е в нарушение на клаузите за приватизацията (ДОКУМЕНТИ)
13.12.2018
41
437012

Опасни изводи за намеренията на Корнелия Нинова за управлението на държавата лъсват от договора й за приватизацията на "Техноимпекс", разузна ПИК. Оказва се, че бившата синя приватизаторка от времето на Иван Костов е не просто лош стопанин, а буквално може да бъде сравнена с арестуваните за безстопанственост олигарси Баневи.

Почти нищо от планираните в приватизационния договор не е изпълнено от нейна страна, което веднага даде повод на икономисти да се усъмнят респективно и в намеренията й спрямо управлението на България и така широко рекламираната й визия.

Покрай шеметното представяне на "Визия за България" из страната, заради което в началото на тази парламентарна сесия червените депутати трябваше да влизат и излизат от парламента като от публичен дом, е крайно време да се направят някои съпоставки именно между тази и по-предишна визия на тогава синята приватизаторка на "Техноимпекс".

Когато 28-годишната провинциалистка се мятка като приватизартор на едно от най-големите и най-богати български задгранични дружества, тя сключва договор, с който поема ангажимент да запази съществуващите работни места между 3 и 9 години. А същевременно в течение на три години да открие общо 9 нови работни места. Нинова се задължава още да запази предмета на дейност на дружеството и в течение на 3 години да не прехвърля акциите на друг.

Задължава се също така в течение на 4 години да изплати общата сума за покупката на "Техноимпекс" от 700 000 долара за общо 5 години. Но след това бойката приватизаторка подписва анекси към този договор, с които срива цената първо на 600 000, след това - на 300 000 долара, а след това - и още малко. При купуването на "Техноимпекс" в касите на дружеството се мъдрят цели 1 800 000 долара, чиято съдба си остава неизвестна.

Накрая приватизаторката продава акциите си в "Техноимпекс" срещу 65 000 лева и става зам.-министър на икономиката с титуляр Румен Овчаров.

ПОЛИТИЧЕСКИ ШАМАР! Спас Гърневски попиля БСП и "г-жа Техноимпекс"

ПОЛИТИЧЕСКИ ШАМАР! Спас Гърневски попиля БСП и "г-жа Техноимпекс"

Опозицията иска да предизвика политическа криза, а БСП...

на 28.09.2018

За това доколко е спазила приватизационните си ангажименти говори фактът, че нейният наследник плаща през 2006 г. - година след напускането й, глоба от 50 000 долара за нарушаване на приватизационния договор именно по нейно време.

Намеренията на един приватизатор при закупуването на дадена структура всъщност представляват визия за нейното развитие под негово ръководство. Виждаме каква е съдбата на "Техноимпекс" под ръководството на Нинова - неизпълнение на поетите ангажименти. Което много остро поставя въпроса за развитието на България според визията на Корнелия Нинова.

Съдейки по "Техноимекс", обещанията й за социална политика и всевъзможни благини от рога на изобилието връз многострадалната глава на нашенеца не само няма да се излеят, а накрая Нинова ще ошушка касите, ще джироса властта на някого срещу добро заплащане и ще си бие камшика, най-вероятно да освобождава други народи.

Покрай това обаче може и да продаде държавата, и то на безценица, както се случва с "Техноимпекс", което изобщо не е обещавала, когато приватизира дружеството. Тоест, колкото се е реализирала визията на Корнелия Нинова за развитието на най-голямото и най-богато външнотърговско дружество на България, толкова ще се реализира и визията й за развитието на самата България. 

Така че оттук нататък, когато лидерката на БСП започва да облъчва гражданите с визията си за България, нека започне от частното към общото - от провалената си визия за развитието на "Техноимпекс", и след това - към държавата.

Кога ще заковат Корнелия за "Техноимпекс" като Баневи?

Кога ще заковат Корнелия за "Техноимпекс" като Баневи?

Разкритията около разследването срещу олигарсите Баневи...

на 10.12.2018

Всъщност това се отнася и за президента Румен Радев и шербета, който се лее от устата му, когато говори за визията на Нинова. Преди това да я беше попитал за съдбата на "Техноимпекс" под нейната визия. И чак след това да се опитва да ни я пробутва като прозрение за просперитета на държавата. Защото такъв просперитет може да е голяма радост за личния джоб и поредната серия апартаменти на Корнелия Нинова, но за държавата и гражданите й си е голяма мъка.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(41)
1
Aма Корнелия и тя ли е айдук, ве!?А аз вервах, че честен човек като Бойко от Банкя и Ром Иван от Драгалевци!Настроенье тъжно!
2
................ИМА САМУ ЕДИН ВАПРОС.....ТАЯ СЕ ЗАЗТРЕЛЯ ИЛИ УБЕСИ ?......
3
Я ,ми те - Банев и Нинова са с еднакви приватизационни договори ! И той ,и тя - разпродават приватизираните предприятия ,но преди да се случи това ,не спазват клаузите по договорите ,не плащат пълната цена и оглозгват предприятието до шушка , а потом - несъстоятелност и фалит !!! Досущ - близнаци (по манталитет и по начин на действие ) !
4
................1......ГЛЕ СА......БЕЗ ГЕРБ ТАЯ Е НУЛЯ !......БАЦО И КУРНЕЛЕИ СА С ТОПЛИ СЕСТРИ !....
5
Явно Нинова има силно влияние върху прокуратурата и съда.
6
На 28 години- голяма бизнесменка. КОИ СА ИСТИНСКИТЕ КУКЛОВОДИ? Най смешното е- 9 нови работни места.
7
пак ще ви го кажа: Нинова е Троянската кобила на Бойко и блъфира неква УЖ опозиция...
8
#6 kакто е казал Васко от Карлово преди да го обесят-"От тука насетне от българския род,аз к..ра си режа ако стане народ"!
9
РАНО ИЛИ КЪСНО ? ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЕСТОТО,, ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЩЕ СЕ НАРЕДИ ДО БАНОВИ.
10
https://www.youtube.com/watch?v=jMMROoYtZUo
11
Нинова има кръвно, ще я разболейте женичката,моля ви съжалете я.Аз не мога да пиша повече срещу нея.СПИРАМ.
12
Велика приватизаторка е кака Кури.Обаче колкото е велика,три пъти е по-нагла!
13
Веднага дайте леля Корни на ЦАЦАратурата, и да я набутат в зандана доживот.Давайте бе ПОМИЯРИ....
14
Партийните секретари на БКП - другаря Иван Костов и сивия му кардинал Муравей Радев бяха главните организатори на хайдушката червена приватизация след 1989г. която съсипа икономиката на България.Другарите умело ги внедриха на гребена на вълната на истинското СДС и те достойно им се отплатиха харизвайки им активите на страната ни. Неслучайно и Корнелия Нинова, като прилежна ученичка и дясна ръка на Костов сега командорейки баламурниците от БСП прави всичко да замете следите на откраднатите милиарди и другарите си с охранените гушки.
15
rabotim po vuprosa na impeksa -skoro 6te vi isninadame s svaliane na imunitet
16
Комунистите щурмуват небесата, Славен път ни чака – звезден път! комсомолците след тях летят.....
17
Коя дyпка на кaвала си? ,,,самo АЗ съм Бонд...
18
¿]¿] кpаднела ще си тaтуира живoто п.шле на pошкo, а червения дядо ще шпаклова... &мляc мюсл¿]¿] кpаднела ще си тaтуира живoто п.шле на pошкo, а червения дядо ще шпаклова... &мляc мюсли
19
да проверят под дюшеците на роднините и ...пъъъъълно е с народни парииии...малиии...у мазето в буркани...
20
от лукановите куфарчета ..като БАНЕВИ - СТАЙКОВИ - ВИНПРОМ КАРНОБАТ НА ЛУКАНОВ С КРАДЕНИ НАРОДНИ ПАРИ..АРАБАДЖИЕВИ...КУРНЕЛИНОВИ..И БОГ ЗНАЕ КОЛКО ОЩЕ ДРУГИ..КОРНЕЛА ПИЛИОНИР НА 28 ГОДИНИ...малиииии...нищо не е работела...лумпен и половина...лумпените точно живеят от случайни доходи наЪ вече престъпни пари...КОРНЕЛА Е ЛУМПЕН НОМЕР 1 В БЪЛГАРИЯ..
21
ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА НИЩО НЯМА ДА НАПИША, ЗАЩОТО ИВА Е НАПИСАЛА ВСИЧКО... читател
22
Г-н Цацаров?!?
23
ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЕМАТ С ГОРИЗЛОЖЕНОТО И ДА ПОСТАВЯТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА НА МЕСТОТО КОЕТО ТРЯБВА - ПРИ СЪПАРТИЦИТЕ И БАНОВИ.
24
ЦАЦА, БЪДЕТЕ ТАКА ДОБРИ,ПУСНЕТЕ ИВАНЧЕВА И ВКАРАЙТЕ НИНОВА! ЩЕ НАПРАВИТЕ ЩАСТЛИВ ЦЕЛИЯ НАРОД ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА!
25
Освен тези 1млд 800млн кеш ,дружестото се продава със сграден фонд у нас и в няколко арабски държави .Какво е направила с активите ,Киорнелия!Заделила ги е в някоя швейцарска банка ,заблъждавайки държавата ,че дружеството е зле ,и принуждавайки я чрез анекси да смъкне първоначалната цена до смешните 300 000 или просто наистина е толкова некадърна ,че е пропиляла купеното?
26
Нинова прочете отговорът на Главният прокурор от трибуната на Народното събрание. Дружеството е приватизирано без нарушения на Закона за приватизация. Така , както са били приватизирани над 4000 държавни предприятия. Ако имаше минимум нарушение от страна на Нинова тя отдавна щеше да бъде в Сливенският затвор, остригана и с оранжева забрадка. За твое съжаление това е положението, колкото и да цапаш около себе си. След 3-4 месеца ще имаме служебно правителство. Предполагаш какво ще се случи този път, нали ? Наскоро Радев каза "... до дъно". Днес ти заедно с останалите маргинали на които даваш терен във вънкашният нужник - ПИК сте изтъпанили 12 публикации срещу Радев. До сега беше стигал само до 8. Всичко това се пише на гладкия ти валчест , розов гъз.С КТБ загубихме 4,3 млрд.лв. , пари , които отидоха предимно в първата и втората свине. Това не го казвам аз, а бавно чаткащия Цъфтан на молитвената закуска във Вашингтон през януари 2015 г. Ето какво казва той за Питека и за КТБ през агент на ЦРУ, без да са го питали:„Ликвидирането на банката беше необходимо за облагодетелстване на политически и бизнес интереси. Няма причина да се мисли, че мажоритарният собственик е извършил престъпление. Премиерът Бойко Борисов и Делян Пеевски са заговорничели срещу Цветан Василев и изфабрикуваха доказателства за слаб контрол и организация на банковия мениджмънт, с цел да придобият активи и собствености на банката след нейното затваряне ”.
27
Нарицателен пример за лично облагодетелстване и неизпълнение на средприватизационните задължения. И тази жена има мерак да управлява държава1 Срам! Срам1 Срам! Тя си е за затвора - заедно с колегите си Баневи, защото между нея и тях няма никаква разлика. .
28
при Баневи да влиза .Какво толкова му умува прокуратурата .
29
Е платен червен трол и голям любител на рязани сарайски суджуци, като лидерката си курни крадливата крушарска пачавра, която за да приватизира импекса изяла де що седесарски чеп видяла, а след това рязания суджук не излизал от устата и с която целува тъпия си електорат
30
Не споменавайте в материалите си думата "АПАРТАМЕНТИ". Един човек с дебели връзки в ЦРУ много се дразни на тази тема и може да ви се стъжни положението.Дори писаниците за Деса няма да ви помогнат. С уважение: Румен Зеленочорапният Грипен
31
ЧЕРВЕН ДЯДО-О-ОО,ДОВОЛЕН ЛИ СИ? ИМПЕКСОВАТА КУРАБИЯ И РАЗГОНЕНОТО ПСЕ ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА. ДОБРЕ,ЧЕ БЕШЕ ТИ, ДА МУ СВЕТНЕШ НА ЦАЦАРОВ.
32
Абе , този нашия Главен Прокурор се сезира от подхвърлени реплики , например за Горанов и веднага проверки , ..., а за Нинова тонове се изписа и ...никакво разследване. Всяка клюка и стъкмистика на Йончева се разследва , а за Червените и Радев няма прокурорски проверки. Те може да газят закона , а властта трябва да се компрометира с внушения . МНоооого съмнителна работа.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Баро баро то да е мъж-ки чле-н да ти го вкараме ама то акъл...къде са ти документите с които уличаваш Борисов ? Само приказки от връх Бузлуджа .
35
в."Икономист.12.04.2016г. : "Братовчед на Бойко Борисов държи най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас – управлението на външния дълг. Продан Борисов – братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката „Дебт Асет Кепитълс“, регистрирана в Бахамите. Именно на нея е възложено „текущото управление на свободните дългови наличности“. Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг. Третата свиня да провери колко пари прибира Първата свиня от тази далавера !"
36
Че сме ненормална държава е ясно на всички. Но след като човек на около тридесет години / без управленчески опит/ става зам кмет на София, защо на 28 да не си правитазатор.
37
da си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете ! http://bit.ly/2krgD93
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
БСП е дъщерна партия на ГЕРБ Тъп овчи Български народе осъзнай се !!!
40
ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
41
Тук е изписано много за тази баш приватизаторка.Но, тя не е само приватизаторка. Усвоила е много от съветите и препоръките на великия Макиавели, че е прибавила и свои идеи и практики. Колкото и да е изписано, все нещо недописано е останало. Например не се споменават никаде активите на ТЕХНОИМПЕКС като недвижими имоти-грамадните сгради в центъра на София с разгъната площ от 1915 кв.м. и в престижен квартал на Хараре - Зимбабве, с разгърната площ от 2477 кв.м.??? /Сигурен съм, Татяна Дончева знае много тук/. И на всичкото отгоре, тази "приватизаторка" отново и отново плете интриги и прави нови "визии" с намерението отново да е на власт??? Наистина, след всичко това, кога най-после ще гледаме спектакъла със закопчаването на въпросната мадама на някой многолюден софийски площад и нейното тържествено изпращане до известната Сливенска дестинация? .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22706
архив

Минка e при врачка:
- Ох, лельоо... двама са влюбени в мен, кажи ми... на кого ще му излезе късметът?
Метнала боба циганката и вика:
- Късмет ше има Пенчо... штот Бончо шта вземе.

няма нови новини
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
сега
2090
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Папи Ханс в скандална тройка с Галена и Тита - изпълнителят на "Кекс" обещал на пайнерката, но го направил с "антилопата" - ето кое...
x
ПРАЗНИК: Три редки, но много нежни имена черпят днес
x