Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК! Ето как съдии от ВСС ме повикаха на таен разговор за скандала "Джасим". "Не, ние нямаше да ви осъдим", "Аз съм опозиция на Лозан Панов" и "Кариерата на Хазърбасанова вече е неясна..." И как после излъгаха

САМО В ПИК! Ето как съдии от ВСС ме повикаха на таен разговор за скандала "Джасим". "Не, ние нямаше да ви осъдим", "Аз съм опозиция на Лозан Панов" и "Кариерата на Хазърбасанова вече е неясна..." И как после излъгаха

на 17.05.2018
270060
14
САМО В ПИК! Ето как съдии от ВСС ме повикаха на таен разговор за скандала "Джасим". "Не, ние нямаше да ви осъдим", "Аз съм опозиция на Лозан Панов" и "Кариерата на Хазърбасанова вече е неясна..." И как после излъгаха
17.05.2018
14
270060

Вчера Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да присъствам на заседанието, на което бе приета декларация срещу агенция ПИК.

Чувствам се длъжен да поясня защо подадох молба да присъствам на това заседание заедно с главната редакторка на медията Звездомира Мастагаркова. И да поясня, че някои от членовете на въпросната "съдийска колегия" не са никакви съдии, а обикновени мошеници. Нека публиката сама прецени какъв е моралът на тези хора и доколко са способни да ръководят съдебната ни система.

В петък на мейла на ПИК се получи "отворено писмо" от някоя си Цветинка Ташункова, или Пашункова, не й знам точно фамилията. Въпросната се представи за говорител на съдийската колегия и от името на тази колегия ме призова да взема всички мерки, за да се преустановял тормоза над съдийката от Софийския районен съд Силвия Хазърбасанова.

Същата, която ни осъди, защото сме критикували националния предател Емил Джасим, според когото Левски е лайно, а цар Симеон Велики - самозванец.

Въпросното отворено писмо предизвика у мен размисли. Помолих репортери на агенцията ни да позвънят на двама-трима от членовете на ВСС и да ги попитат дали текстът е съгласуван с тях. Говорихме с Боян Новански и Севдалин Мавров, които споделиха, че не знаят за никакво писмо и че Ташункова (или Пашункова) не го е съгласувала с тях.

Как тогава госпожата си присвоява правото да говори от името на цялата съдийска колегия?

Реших да я попитам директно и я потърсих по джиесема. Тя не вдигна. След което обаждане ми върна друга непозната за мен личност - Зорница Златева, представяща се за шеф на пресцентъра на ВСС.

Впечатлих се от масовостта на комуникационния екип на тази структура - хем говорители, хем пресцентър, че и шеф на пресцентъра, но нейсе. Виждали сме, казах си, и по-раздути и безсмислени щатове. Важно е да се гълта народна пара на поразия.

Въпросната Зорница ме покани на среща с Ташункова в сградата на ВСС. Спешно. Работата не търпяла отлагане, ситуацията била "кризисна", Хазърбасанова била крайно притеснена, уплашена, стресната, разстроена душевно, подложена на натиск от нашите репортери - мутри.

Почти като Емил Джасим. 

Отидох да се видя с Ташункова и да я попитам лично за "отвореното писмо", което е подписала без знанието на няколко съдии от ВСС.

Заедно с Ташункова се появи друга нейна колежка от ВСС - Вероника Имова. Тя ми призна, че е "опозиция на Лозан Панов" без изобщо да я питам. Вероятно прецени, че така ще ми се хареса.

В същото време за Ташункова знаех, че е креатура на Панов.

Имова побърза да се закълне, че ненавижда Емил Джасим. Само да го срещнела на улицата...

Попитах я направо:

- Госпожо Имова, вие сте съдия, ако бяхте на мястото на Хазърбасанова, щяхте ли да издадете присъда в полза на Джасим?

- Не, категорично - отговори Имова.

И почти ме накара да й повярвам. 

Тогава се намеси Ташункова:

- Господин Недялков, трябва да ви обясня за писмото. Днес сутринта имахме пленум на ВСС и към мен се обърна съдия Марчева. Позвънил й Александър Ангелов, шефът на районния съд. Хазърбасанова му се оплакала, че журналистите я преследвали на работното й място и я чакали пред дома й. Снимали я. Тя била много стресирана. Затова Марчева поиска веднага да предприемем мерки. Аз импровизирано събрах след пленума хората от съдийската колегия, които присъстваха, и решихме да ви пратим това писмо, силно притеснени. Вярно е, че някои от колегите не присъстваха и затова не знаеха за това писмо, но...

- Но то e нелегитимно, подвели сте ни, госпожо - прекъснах я аз.

Тогава Имова и Ташункова през глава започнаха да ме успокояват:

- Вие нали разбирате, че никой от нас не приема думите на този Джасим...

- Да де, но искам да го кажете гласно, да се чуе. Иначе излиза, че сте солидарни с него.

- Да, ще го кажем, непременно, обещаваме, на заседанието на ВСС във вторник ще го кажем - обещаха достопочтените дами.

- Разберете, че никой не тормози Хазърбасанова. Пратих наши екипи в съда, за да й дадат право на отговор. Да поясни мотивите си, да застане зад решението си, не е ли нормално това?

- Да, ако е така, сте прав. Важно е да се отбележи и ние ще подчертаем, че сте й дали право на отговор.

След което Имова каза нещо интересно:

- Кариерното бъдеще на Хазърбасанова оттук нататък е неясно, бъдете спокоен...Аз изисках специално цялото дело, всички колеги вече го четем...И непременно обжалвайте, на втора инстанция е друго...

Последва и друго уверение. Направи го Ташункова:

- На заседанието на колегията ще призовем съдия Хазърбасанова да излезе пред вас и да ви даде интервю. Така е правилно, това ще успокои напрежението.

- Да, съгласен съм, ще го успокои. Ние впрочем това и искаме. Нека излезе и да застане зад решението си. Това имам предвид, като казвам, че искаме да осветлим съдиите. Те трябва да проявят отговорност, както го правят прокурорите и полицаите. 

След което дамите възприеха "чудесната" идея да присъствам на самото заседание.

- Защо не? Ще разискваме казус, свързан с вашата агенция. Имате право да сте тук, като засегната страна - обясни Ташункова. - Разбира се, ще подложим присъствието ви на формално гласуване, но съм убедена, че колегите ще приемат. Напишете писмо до представляващия ВСС, Зорница ще ви даде текста.

Станахме, стиснахме си ръцете, разбрахме да се видим във вторник на заседанието. Написах молба под диктовката на въпросната Зорница и я пратих.

Уви, оказа се, че госпожите просто са ме "успивали". И ме излъгаха най-безцеремонно. 

На самото заседание вчера "представляващият" Магдалинчев компетентно се произнесе, че от молбата ми не ставало ясно защо искам да присъствам.-

Ами не става ясно, Магдалинчев, защото твоята пиарка Зорница така ми даде текста. Бил "формален".

После гласуваха единодушно да не ме приемат, при все че идеята бе тяхна. Ташункова и Итова не обелиха и дума за Джасим, нито призоваха Хазърбасанова да говори. Изнизаха се "по терлици", с някаква абстрактна казуистика под формата на "декларация" срещу ПИК. 

Изгубиха ми само времето, изпилиха ми нервите. Хлъзгави типове, лицемери, пред мен - едно, пред публиката - друго.

Съдии? 

Сега Ташункова и Итова може и да отрекат, че са провеждали такъв разговор с мен и са говорили подобни неща, но никога не могат да бъдат сигурни дали нямам запис.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Журналистка взима интервю от 120 годишен дядо:
– Дядо, как успяхте да доживеете до тези години? Сигурно никога през живота си не сте пушили,а?
– Ъ.ъ.ъ, момиченце, виждаш ли ей онази купа сено? Сигурно съм изпушил няколко такива купи тютюн през живота си.
– Тогава, сигурно никога не сте пили алкохол, а?
– Виждаш ли ей онзи гьол там? Сигурно няколко такива гьола с алкохол съм изпил през живота си….
– Ами, тогава сигурно с жените нещо не си се занимавал.
– Виждаш ли онова дърво там, а до него стои една коса?
– Виждам, ама какво общо има косата със с*кса?
– Така, когато дойде смъртта да ме прибира – такова ч*кане й хвърлих, че чак си забрави косата…

няма нови новини
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
сега
1704
четат ПИК
сега
четат тази новина
ДРАМА В ПИК TV! Деси Фотосесията се бори за живота на болната си баба! Плеймейтката плаши лекари със съд - вижте защо в "Жълтите новини"
x
СВЕТЪЛ ПРАЗНИК! Почитаме паметта на един прославен светия
x