САМО В ПИК: Ето кой е задържаният за погрома в "Бесо" Красен Кръстев - ортакът на Емо Негъра работил за банката на Държавна сигурност, бил шеф на кикбокса

Крими

САМО В ПИК: Ето кой е задържаният за погрома в "Бесо" Красен Кръстев - ортакът на Емо Негъра работил за банката на Държавна сигурност, бил шеф на кикбокса

258914
на 13.08.2019
САМО В ПИК: Ето кой е задържаният за погрома в Бесо Красен Кръстев - ортакът на Емо Негъра работил за банката на Държавна сигурност, бил шеф на кикбокса
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Професионален състезател и шампион по кикбокс, няколко месеца председател на Федерацията по кикбокс и муайтай, бивш служител на една от най-скандалните банки - Първа частна, това е Красен Кръстев, задържаният за погрома в столичния бар "Бесо", научи ПИК.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Заведението се превърна в арена на свада от времената на мутрите вчера около 18 часа. Според собственика Емануил Лазаров - Емо Негъра, става въпрос за бизнес отношения. "Аз обаче не му дължа нищо на човека, поръчал акцията", заяви той. Мъжете обърнали няколко стола и разпорили два от тях с ножове, а единият забил острието на ножа си в масата. Задържаният Кръстев е съсобственик с Емо Негъра в строителната им фирма "Crystal Group".

В края на миналата година задържаният бизнесмен е бил избран за председател на Българската конфедерация по Кикбокс и Муай тай (БККБМТ). Под негово ръководство обаче федерацията започва да се тресе от скандали, а клубовете да негодуват срещу некомпетентно управление на Кръстев и ко. Кикбоксьорът се задържа само няколко месеца като шеф във федерацията.

"Галин Димов е новият председател, той бе избран на Общо събрание през пролетта", разясниха пред ПИК от БККБМТ.

Допреди две години самият Кръстев все още се е състезавал, от Световното първенство по карате куокушин за ветерани в Япония се връща в бронзов медал. 

Съдружникът на Емо Негъра е родом от Монтана. Завършил е математическата гимназия в града, после и УНСС. Малко преди банковата криза през 90-те години задържаният за мутренската свада в "Бесо" Кръстев е бил служител в учредената от агентите на Държавна сигурност Валентин Моллов, Христо Маринов и Венцислав Йосифов Първа частна банка, за чийто кръстник се спряга Андрей Луканов.

Припомняме, че именно с ПЧБ започна вълната на банковите фалити през пролетта на 1996 г. А в резултат на банкрута на Първа частна банка "изгарят" спестявания на фирми и граждани за 42.4 млн. долара и 10.7 млрд. тогавашни лева. Ощетени са 250 000 граждани и над 120 000 еднолични търговци, дребни и средни фирми.

"Като служител в банката, след няколко безсънни нощи си дадох сметка, че трябва да имам собствен бизнес. Тогава мой приятел и досегашен партньор предложи да започнем с хазарт. Беше любопитно, защото ме интересуваше теорията на вероятностите. След първия оборот разбрах, че това е моят бизнес", разправял е задържаният бизнесмен и кикбоксьор.

Ортакът на Емо Негъра в инвестира в строителство и недвижими имоти. Под негово ръководство компанията им "Crystal Corporation" реализира комплекса Royal Lodge Casino SPA в Пампорово. Притежава верига от няколко заведения и казина. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК