САМО В ПИК! Жокерът на президента, с който може да реши политическата криза

Акценти

САМО В ПИК! Жокерът на президента, с който може да реши политическата криза

792287
на 09.07.2024
САМО В ПИК! Жокерът на президента, с който може да реши политическата криза
Автор:   Паун Цонев

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Колкото и да е невероятно в този момент, президентът Радев има жокер, с който като с магическа пръчка може да разреши тоталната политическа криза. Поне за година напред. Достатъчно е само да даде третия мандат за съставяне на правителство на ППДБ.

препоръчано

Всъщност, ако се разгледа спокойно ситуацията, то няма и на кой друг да го връчи. С втория мандат ще стане същото като с първия. Каквото и да е правителство с мандат на ДПС към днешна дата е невъзможно, както се казва, по дефолт. Още повече че сега в движението тече братоубийствена война с неясен изход.

И ето го сакралния трети мандат!

Възраждане няма как да го получи. Радев никога няма да жертва актива си на натовски генерал със заиграване с Костадинов. Но дори и да го жертва, такъв мандат също е обречен.

Да повтаря за N-ти път упражнението с трети мандат на БСП е безсмислено. Резултатът пак ще е същият – нулев. Впрочем, на столетната партия сега им е само да трети мандати. И там вече не е ясно кой пие, кой плаща. Кой кум, кой сват, кой на лидера в оставка брат.

Здравият разум говори, че трети мандат, връчен на шоуто на Слави, е най-малкото глупаво. Те не можаха да направят правителство, когато бяха първа партия в парламента, а ще правят сега, когато са последна. Това е просто политически виц.

И ето естествено стигаме до жокера на президента. Ако той го изиграе, се случват много интересни неща.

Да видим как ППДБ ще върнат мандата неизпълнен и ще погребат детската си мечта да имат правителство и да управляват! Петков и Василев сто пъти заявиха, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и ДПС. Но нито един път не са казвали, че ще откажат парламентарна подкрепа от тях за свое правителство. Освен това негативният ефект от тази конфигурация е вече изконсумиран. Да не забравяме и Галя от Посолството, която лесно може да осигури мнозинство за такова ярко евроатлантическо правителство в настоящите смутни времена.

Позитивите и за останалите партии са очевидни.  

ГЕРБ се измъкват сухи от водата, по-точно от блатото. Постъпили са честно със своите избиратели, които искаха на всяка цена да опитат да направят кабинет. Опитали са с първия мандат, не става. Но в името на националното спасение и като национално отговорна партия правят поредна жертва и подкрепят евроатлантически кабинет на ППДБ. Междувременно печелят точки пред Посолството.

Петков и Василев срамежливо ще приемат и гласовете на евроатлантиците от ДПС. Особено ако дотогава Пеевски е загубил войната с Доган. Известно е, че за ДПС евроатлантическите ценности са като слънцето и въздуха за всяко живо същество. А и истината е, че те непрекъснато повтарят, че трябва на всяка цена редовно правителство. Ето го редовното правителство!

Такъв развой на събитията устройва и Възраждане, които ще получат чудесна дъвка и безкрайни поводи да клеймят националните евроатлантически предатели Петков, Василев, Посолството и пр., които затриват хилядолетната ни държава.

БСП и шоуто на Слави също са на кяр. Защото при едни предсрочни избори може да изпаднат от борда. А така си гарантират още една-две години депутатски заплати. Десет хиляди лв. на месец, партийна субсидия – кой ти ги дава.

И президента Радев такъв развой на събитията го задоволява напълно. От една страна ще спечели време за още неродената президентска партия. От друга ще натрупа сериозен актив, че от висотата на своя пост майсторски е измислил начин как да бъде преодолян изглеждащият безнадежден политически блокаж на държавата.

С една дума, както казват братя Стругацки – всички трябва да са щастливи и никой да не е забравен.

А най-важното е, че този вариант избягва злокобния сценарий - предсрочни избори наесен с абсолютно непредвидими резултати. Особено ако се включат и онези 70 процента негласуващи избиратели, които най-накрая може да им писне да не гласуват. И да направят някакво политическо мазало. След което следва ново Велико народно събрание. И всичко да започва отначало…“35 години стигат!“ Но защо ги ручахме жабетата, уважаеми госпожи и господа?

Паун Цонев

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК