САМО В ПИК: Запори за 500 млн. на олигарси стоят зад идеята Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Запори за 500 млн. на олигарси стоят зад идеята Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ

113195
на 10.06.2022
САМО В ПИК: Запори за 500 млн. на олигарси стоят зад идеята Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вчерашната истерия на Кирил Петков да довлече скандалния вътрешен министър Бойко Рашков на партийната си пресконференция и да обяви, че го слага начело на КПКОНПИ, е най-вече заради запорираните милиони на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източници от управляващите среди.

Както КПКОНПИ вече е съобщавала, запорираните пари на Прокопиев са 200 милиона лева, а на Божков - 278 милиона лева.

Именно заради запора на имоти и активи за тези внушителни средства бе отстрелян и първият председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, а веднага след идването на власт на правителството на Петков той бе и отзован от поста консул на България в испанския град Валенсия. 

278 млн. лв. пък е запорът на имущество и активи на хазартния бос Васил Божков – Черепа, който в момента се укрива от българското правосъдие в Дубай. Колкото и да му се иска на настоящия вътрешен министър Бойко Рашков обаче, то той не може да отрече връзката си с Божков.  Дори да се опита, Рашков не би могъл да изтрие от страниците на историята, че през май 2021 година, докато беше служебен министър на МВР, той лично назначи за началник на кабинета си свързаната с Черепа Елена Фичерова, която е сред учредителите на партията "Българско лято" на избягалия в Дубай хазартен бос и е била кандидат за депутат от същата партия. Фичерова бе принудена да напусне поста едва след като гръмна шумен публичен скандал относно обвързаностите й с Божков. Оказа се още и, че е била дисциплинарно уволнена от Антикорупционната комисия през 2020 г., а на 31 март 2021 г. тогавашният й председател Сотир Цацаров е издал заповед, според която за нея е установен конфликт на интереси. Факт, потвърден по-късно окончателно и от Върховния административен съд (ВАС

Както ПИК съобщи, Иво Прокопиев вече е вдигнал скандал на Кирил Петков, че не изпълнява заръките му и повече от 6 месеца се размотава и не реализира нищо нито от бизнес плановете му, заради които го е пратил на премиерския пост, нито за да освободи запорираните му пари.

Затова Кирил Петков е натоварил имотния крал Рашков на всяка цена да вдигне тези запори и да освободи левовете на преследваните от закона олигарси. А трескавото бързане се налагало, защото в правителството вече били наясно, че дните им са преброени.

Ситуацията се усложнявала и от това, че промените в закона за КПКОНПИ до вчера изобщо не бяха внесени в парламента. На истеричната си пресконференция в сряда Петков обяви, че ще ги внесе още днес.

Рашков иска да влезе точно в тази институция и за да замете приключила проверка за съответствие на доходите и 22-та му имота, на които е собственик, приключила със заключението, че има несъответствие.

Както и за да подхване разправа с всички политически опоненти на Киретата, които лавинообразно се увеличават.

Както ПИК научи, идеята Рашков да излезе от правителството, е на кукловодите на проекта на Кирчо и Кокорчо. Причината е, че той трупа огромни негативи върху и без това главоломно съсипаната им репутация. След катастрофалния арест на бившия премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ и правителството му Севдалина Арнаудова, обявени за незаконни от съда, авторитетът на Бойко Рашков е ударил нулата.

И сценаристите са наредили на главния си герой Просто Киро да го скрие от очите на хората. Но за да не паднат като котка по гръб, те са решили уж да го повишат като шеф на КПКОНПИ, а не просто да го изхвърлят, което означава да си признаят провала и около арестите, и около цялата им мантра, че се борят с корупцията.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК