САМО В ПИК: Зетят на Румяна Бъчварова осъден за клевета от Стоян Мавродиев (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

Политика

САМО В ПИК: Зетят на Румяна Бъчварова осъден за клевета от Стоян Мавродиев (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

47542
на 23.05.2019
САМО В ПИК: Зетят на Румяна Бъчварова осъден за клевета от Стоян Мавродиев (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Осъден за клевета на всички инстанции е оскандаленият журналист и зет на Румяна Бъчварова - Росен Босев, който живее на семейни начала с дъщеря й Лора Филева. Двамата имат и бебе и в края на миналата година направиха шефката на кабинета на Бойко Борисов баба.

препоръчано

Около зетят на Бъчварова обаче наскоро са се струпали поредните черни облаци, които изобилстват в злополучната му работа за подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. В неговите медии работи не само Росен Босев, но и дъщерята на бившата МВР шефка и бъдещ посланик в Израел. 

Скандалният репортер е осъден за клевета на всички инстанции, след като си е позволил да сипе шокиращ квалификации срещу бившия шеф на Комисията по финансов надзор и настоящ директор на банка Стоян Мавродиев. В няколко свои телевизионни изяви през 2015 г. той разпространявал клевети за несъществуващи връзки на финансиста с мафията. Заради което с днешна дата всички съдебни инстанции са категорични, че е клеветник.

От решението на съда, с което ПИК разполага става ясно, че той ще плати всички разноски по делото в размер на близо 700 лв., както и 1000 лв. глоба. Право на обжалване няма и първата, както и втората инстанция на съда, са категорични, че твърденията му не отговарят на истината. 

Росен Босев клевети Стоян Мавродиев първо по време на свое участие в "Шоуто на Слави", където обяснява, че имал връзки с Евелин Банев-Брендо. След време пък, при гостуване в "Здравей, България" при Ани Цолова и Виктор Николаев, обяснявал, че шефът на КФН оказвал натиск на медиите на подсидимия олигарх Иво Прокопиев именно заради неговите разкрития за отношенията му с мафията. 

И за двете твърдения съдът установява, че са неверни и ги приема за клеветнически, заради което Росен Босев е категорично осъден. 

Припомняме, че това не е първият скандал с негово участие. Номинираният за транспортен министър Александър Манолев беше принуден да се оттегли от номинацията за министър на транспорта в полза на приближения на Румяна Бъчварова Росен Желязков именно след публикация в "Капитал" на зетя й. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК