САМО В ПИК! Знаковите лица на ГЕРБ, които Борисов остави извън борда

Акценти

САМО В ПИК! Знаковите лица на ГЕРБ, които Борисов остави извън борда

506510
на 11.05.2024
САМО В ПИК! Знаковите лица на ГЕРБ, които Борисов остави извън борда
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ГЕРБ е сред партиите, в които има най-голям наплив за листите, но в същото време реденето става без много скандали. Традиционно и тази година Борисов залага на млади лица и на такива с повече опит. Разбира се, няма как да се отчете, че няколко знакови за ГЕРБ фигури не са сред кандидат депутатите.

препоръчано

Ето кои са:

Десислава Атанасова - дълги години тя беше водещото острие на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията. Изненадващо в началото на тази година Атанасова избра спокойната кариера на конституционен съдия пред това да продължи кариерата си на политик. И до днес витаят много неясноти около изненадващото излизане на Атанасова от политиката.

Вежди Рашидов - на изборите през април 2023 г. големият скулптор беше водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област. Рашидов мобилизира електората на партията и събра почти 30% от гласовете и по този начин вкара трима народни представители. През лятото на 2023 г. обаче заради една изпусната реплика и един изфабрикуван от нищото скандал Рашидов си тръгна обиден от ГЕРБ и от политиката.

Славена Точева - сексбомбата на ГЕРБ беше абсолютен рекордьор по преференции не само в област Варна, но и в цялата страна. На последните избори имаше дори повече гласове от Бойко Борисов. Мнозина считат, че причината за това е мъжът й Дидо Дънката. След като на местните избори през ноември Иван Портних не успя да се пребори за нов мандат, Борисов поиска Точева да поеме отговорност и тя напусна парламента.

Десислава Трифонова - на миналите избори беше трета в листата на ГЕРБ в Пловдив град и влезе безпроблемно в парламента. Днес не фигурира в нито една от листите на партията. Трифонова беше едно от младите остриета на ГЕРБ, особено активна по тема енергетика.

Радомир Чолаков - безспорно беше най-добрият юрист на ГЕРБ. Изнесе тежестта за реформите в Конституцията от името на Бойко Борисов. На миналите избори Чолаков беше втори след Бойко Борисов в Пловдив град, а днес не въобще не е сред кандидатите.

Ирена Димова - беше водач на листата на ГЕРБ в Монтана на предишните избори, а впоследствие и депутат в 49-ото Народното събрание. За вота на 9 юни тя отстъпи мястото си на лидера на СДС Румен Христов. Изненадващо Димова не попадна в листата на ГЕРБ и ще остане извън следващия парламент.

Кои доскорошни депутати на ГЕРБ са застрашени от изпадане:

Младен Шишков - той е познато лице в редиците на Борисов. За тези избори обаче е на четвърто място в листата в Пловдив област. Традиционно ГЕРБ вкарват трима депутати от района и с голяма степен на вероятност Шишков няма да е сред новите 240 депутати.

Ивелин Иванов - беше водач на ГЕРБ в Силистра на изборите през април 2023 г. Сега е трети след Тома Биков и Тодор Тодоров. Три мандата са абсолютно невъзможни за ГЕРБ в района.

Валентин Радев - настоящият депутат е седми в листата на ГЕРБ в 24 МИР. Реалистичната цел пред партията на Борисов е пет или шест мандата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК