Вход
София
Времето в София 14 o C

САМО В ПИК! Икономистът Владимир Каролев с ексклузивен коментар за срещата „16+1“ и чаканите китайски инвестиции

САМО В ПИК! Икономистът Владимир Каролев с ексклузивен коментар за срещата „16+1“ и чаканите китайски инвестиции

на 08.07.2018
69946
21
САМО В ПИК! Икономистът Владимир Каролев с ексклузивен коментар за срещата „16+1“ и чаканите китайски инвестиции
Автор: ПИК
08.07.2018
21
69946

Срещата във формат „16+1“, на която София бе домакин, бе полезна. Дадоха се доста гръмки обещания. Дано се случат. Така икономистът Владимир Каролев коментира специално за ПИК резултатите от форума.

ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК

ИЗВЪРЕДНО В ПИК TV! Борисов и Ли Къцян с важни новини от срещата "16 + 1" в НДК

Българският премиер Бойко Борисов и китайският премиер Ли...

на 07.07.2018

„Фактът, че участваха толкова много европейски политици и лично премиерът на Китай е впечатляващ – заяви Владимир Каролев. – Трябва обаче да имаме едно наум, тъй като Китай са доста гръмки на обещания. Обявени бяха наистина доста сериозни намерения, дано има и конкретни договори за инвестиции и търговия. Факт е, че изоставаме в отношенията си с Китай.

България към момента обаче не е готова с конкретни проекти. Според мен, именно върху това и трябва да работи българското правителство.

Имат интерес китайците към магистралите, но е ясно че става дума за платени магистрали. Точно и заради това ми направи впечатление, че и от страна на премиера Борисов вчера за първи път чух да се говори за платени пътища“.

Владимир Каролев заяви още, че е умерен скептик за евентуални китайски инвестиции в строежа на АЕЦ „Белене“.

„Умерен скептик съм за китайското участие в АЕЦ „Белене“. Този проект е свързана Русия. Интересна е формата, под която биха участвали китайците. Ясно е, че руснаците едва ли биха имали интерес към този проект при китайско участие.

Преди „16+1” Борисов разговаря с премиера на Сърбия Ана Бърнабич

Преди „16+1” Борисов разговаря с премиера на Сърбия Ана Бърнабич

Преди началото на срещата на върха „16+1”...

на 07.07.2018

Иначе китайците са най-големият строител на ядрени централи в света. Те работят по адаптирана руска и японска методики. Бих казал, че не трябва да се поемат крайни рискове“.

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(21)
1
Вярно ли е ЧЕ КИТАЦИТЕ ОТПУСКАТ МИЛИАРД И ТРИСТА МИЛИОНА КРЕДИТ НА БЪлгарска БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ КОЯТО Е КАДИЧККАТА НА ГЕРБ И ПЕЕВСКИ И КОИТО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ ТЕЛЕТА НАРЕЧЕНИ БЪЛГАРИ
2
ВЯРНО Е НО ЩЕ ПЛАЩАШ САМО ТИ!
3
Точно Каролев ли трябва да дава оценки. Сякаш хората не знаят за измамните му далавери.
4
Китайците инвестират в България. Каква хубава, ама наистина гръмка новина. Само че... кадрите трябва да говорят китайски. Кой говори китайски? Ами китайците. Хората си инвестират по света, за да създават работни места за техните си момичета и момчета, които ще дойдат да живеят в Европа. Някога ни "заробиха" руснаците, ама ни построиха индустрия, обучиха хиляди висшисти и накараха целия народ да научи руски. Поне висшето образование и един важен чужд език ни остана, та да можем да се реалзираме навсякъде в Европа. А сега, доколкото виждам, тук ще си дойдат легално много, ама много, много..../милиарди/ конкурентни кадри. За нас ще останат кофите за боклук. И не ми пишете "нецензурно съдържание". И комунист не съм. Просто слушам новини и чета редовно ПИК.
5
Верно е , че" руснаците ни построиха индустрия",със Кремиковци, Радомир, Плама-Плевен...още се гордеем! И виждаш ли ,добре че ни обучаваха висшисти, защото в " загнилия " запад още ходят неграмотни! Аман от промити мозъци!
6
Чети история, за да разбереш, че преди девети септември 1944 год. България е била с 80 % селско население и половината народ е бил неграмотен. Не ми философствай кой е с промит мозък. Що не дойдоха англичаните да те спасят след Втората световна война и да ти осигурят пазари? И сега никой не ни ще. Вече 30 години сме в посткомунизЪма, ама на европейските пазари, дето сме член, ни търсят само за ишлеме и за евтина работна ръка. Сега следват китайците. Аман от промити мозъци! /Заб. Не съм комунист, отвращавам се от комунягите и комуняшки философствания от дъното на душата си/.
7
Няма някой, който да не е бил комунист и да не ми хвали руската окупация! Нивото на развитие на селското стопанство от 1938 година, съветските ТКЗС-та го постигат чак 1948 години! По време на войната англичаните са били съюзници с любимите ти руснаци! Не са ни дали пазари просто защото Съветският съюз ни е имал за "трофей", и ни диктуваха какво можем и какво е можем! По онова време, дори Гърция е можела да ни завижда за темп на развитие, а сега плашат гърците,че могат да станат просяци като...българите! Но ти си си промит мозък , и колкото и факти да ти изсипят,ти пак ще си пееш една и съща песен!
8
Подготвяното от Бойко Борисов предстоящо нахлуване на китайските комунистически примати в България, след акцията му по възобновяване строителството на допотопната руска централа в земетръсното Белене е ново изакване на метеното от стана на зависимия Бойко.
9
ОТ ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА ЗАСМУКАХА ПАРИТЕ ...ВИНЕТУ . ТИМ, ШИШИ , ЧЕРЕПА И ШУМЕН КАБЕЛАРОВ. ......ХИ ХИ ХИ. ....
10
Незнам дали ще дойдат китайци,но на тиквун не вярвам.Още чакам да видя агне тръгнало за Катар.
11
ало каролско селско чейндджаджииче, китайците ще дадат пари на тоя бандит мутрата Тиква само за да пратят в пандиза. при руснаците му се размина но там няма това онова-под стената, гледай да не си наоколо
12
Какво лошо има китайци да работят тук - защо нашите българи могат да работят навсякъде а ние като супер чиста нация си подбираме работниците.А пък Бай Ганьо - наистина си бай Ганьо - да кажеш кой прилапва парите от китайската банка за развитие че и те си имат такава - а германската.Лелелеее колко невежи хора има - хак ни е да дойдат китайците - поне ще ни покажат как се работи.
13
Пак ще изчезнат бездомните кучета (а и някои домашни) от улиците.... :)
14
Това момче с писклиео гласче като на младо джендърче се е набутало в много далавери за големи пари. Надушило е, че и тук може да се крадне и точи зъбки. То не е виновно а тези които го включват в далаверите. Засега се измъква защото играе с властниците, но до кога зависи от нас.
15
КАКТО ВСИЧКО ДРУГО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ ГРОБ И ТОВА СА САМО ЛЪЖИ И ФАНФАРИ ОТ ПОЖАРНИЯ БАСТУН БОКУ.............НА ТОЗИ ВЕЧЕ И В ЕВРОПА И СВЕТА ВСИЧКИ МУ СЕ СМЕЯТ ..БАЛКАНСКИЯ БАНКЪНСКИ ПАЛЯЧУ БОКУТИКВУНЯ..........
16
До сега имаме поне десет официални срещи за икономическо сътрудничество с Китай. Наши делегации от всички нива се изредиха там и...видяха китайската стена. Нищо повече. И президентът ни и премиерът ни разстягаха локуми колкото китайската стена но...освен "качествени" китайски боклуци нищо друго не влезе в България. Та вярвайте на 16+1. Така се управлява държавата у нас , с китайски локуми.
17
https://www.youtube.com/watch?v=TG3efgzhWOk
18
отговор на коментар
ситайски може да научи само много умен българин започнал в 1 клас паралелно!даже мандарин е непостижим за нас защото ще си неучен освен говориш,найш а?
19
Тази професия се казва "екуномик", мн.ч. "екуномици", поправете си заглавието. Докато внука на конярят на Фердинанд е направо "смешник", иначе казано паляк.
20
Да, ама друг път инвестиции от китайците. Чакай и се надявай. Този господин от ново ще ни поучава и ще ни мисли за бавноразвиващи се. Българина вече на никого не вярва.
21
До № 6 .. Чета , чета форума и просто ми идва, повече да не го чета, нито в медиите на Прокопиев, нито този, дори в ПИК. Всеки ден и там и там, едни и същи злобни, неграмотни, маниакални тролове антибългари, с вече скучни, уморени писания. Все едно , че живеят в някакъв друг, техен си свят на "кривите огледала". Та, по въпроса за неграмотните българи,от преди 9–ти-44-та. Първо да уточним понятията, неграмотен и образован. Неграмотен, значи човек, който не може да чете и пише. Останалите хора са грамотни, но се различават по образованост. Още от "турско"- 19век,българските, селски деца са се ограмотявали в килийните у-ща и в начални у-ща до 4 отделение(клас), безплатно, след което, те вече са грамотни, но слабо образовани хора. У нас, не е имало масово неграмотни българи-християни, дори в селата. Масово, въпреки усилията на Държавата и Обществото, неграмотно население, са били циганите и мохамеданите- българските турци. При тези етноси, почти 100% от жените са били неграмотни.Това се е дължало на религиозни и етнически традиции, нач.образование е безплатно. Точно, поради тези традициии и сега (след 45г.-соц.и 25г.преход) циганският етнос, е пак, особено жените, с огромна неграмотност. По въпроса за ишлемето и т.н. Кажете ни, коя Държава около нас произвежда оригинални, уникални, индустриални изделия с основно пазарно значение за БВП? Всички произвеждат някакъв вид ишлеме. Ишлемето е много важно и добро нещо, това е чист труд, нямаш грижа за пазар, реклама, развитие, суровини, а се обучава и възпитава устойчива, техн.грамотна работна ръка, от която някой ден ще се роди национално производство. Както, писах по-горе, едно е да си грамотен, а друго е да си образован и трето е да се образоваш от това, което четеш.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Художник рисува картина и я носи в галерия за продажба. Галеристът го пита: - Как се казва картината? - "Във Враца"… - Аха… А, какви са тези голи тела? - Това са жена ми и комшията… - А Вие къде сте? - Във Враца…

 

няма нови новини
Днес: 167
hot
най-четени новини в момента
сега
3150
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Волен Сидеров с парещ коментар за позицията на правителството спрямо Унгария - гледайте НА ЖИВО
x
Хороскоп на Алена за 20 септември
x