Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК: Искрен Веселинов остър за парите на мюфтийството: Няма никакви заплахи за сигурността! ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да се забрани взимането на пари от чужбина

САМО В ПИК: Искрен Веселинов остър за парите на мюфтийството: Няма никакви заплахи за сигурността! ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да се забрани взимането на пари от чужбина

на 12.03.2019
34626
26
САМО В ПИК: Искрен Веселинов остър за парите на мюфтийството: Няма никакви заплахи за сигурността! ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да се забрани взимането на пари от чужбина
Автор: ПИК
12.03.2019
26
34626

Жесток скандал се разрази през последната седмица, след като с гласовете на ГЕРБ и ДПС беше решено да се опростят натрупаните дългове на вероизповеданията. Оказва се, че БПЦ няма задължения, но за сметка на това Главното мюфтийство има натрупани повече от 8 милиона лева дългове. Потърсихме за коментар заместник-председателят на ВМРО и зам.-председател на парламентарната група на "Обеднинени патриоти" Искрен Веселинов. Пред медията ни той коментира и вътрешните боричкания в малката коалиция, по повод думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че "работата е продънена". 

Интервю на Гергана Ингилизова 

- Г-н Веселинов, как ще коментирате заявлението на лидерът на НФСБ Валери Симеонов, че ще се явят самостоятелно на евроизборите, тъй като вие вече сте обявили водач на листата на ВМРО и платформа? В същото време вчера вие казахте, че се надявате на диалог...

- Надяваме се да се получи такъв диалог и затова гледаме да не отговаряме на закачки. ВМРО през цялото време има една концепция – трите партии да се явим на изборите заедно.

- Възможно ли е това и днес ще седнете ли на една маса?

- Ще опитаме, но няма да е днес, а утре или вдругиден.

- Скандалът с парите за мюфтийството се разгаря, темата сякаш няма да утихне скоро, защото очевидно има несъгласие, включително от коалиционните ви партньори. Докъде ще стигне този спор?

- Ще направим предложение между първо и второ четене, след като толкова държат колегите от ГЕРБ да бъдат независими вероизповеданията, да се забрани финансирането отвън. Отново ще дадем тази идея и щом имат притеснения по темата, е редно да се гласува това предложение.

- Има ли реална причина според вас за опрощаването на тези пари, има ли реални заплахи?

- Няма никакви заплахи. Това са пари, които мюфтийството не може да върне. Те са за осигуровки и данъци, както и такса смет. Те са публични взимания и са извадени дори и изпълнителни листове. В случая се прави един неоснователен подаръки.

Когато търсиш държавна политика, има насрещни искания. Може да се направи нещо от държавата, но за сметка на нещо друго.

Ние предложихме ред неща в закона за вероизповеданията, които да ограничат влиянието на Турция и радикалните фондации, но нищо от това не се прие. Стори им се много радикално на колегите от ГЕРБ.

Но за нас основното, което прави една държава е да има изисквания, преди да прави подаръци.  

Обяснете ми как точно запазваме националната сигурност като опрощаваме едни вземания, а не забраняваме взимането на пари от Турция на мюфтийството.

Те ще си приемат с благодарност подаръка от държавата, утре от Турция ще им преведат поредната порция пари, за да бъдат верни на кликата на Ердоган, защото имат право на това и какво ще сме постигнали? Този подарък ще е напразен.

Половината от хората, които ръководят мюфтийството имат семейства в Турция, имат имоти и инвестиции там. Тези неща ще се правим, че не ги забелязваме ли?

- От ГЕРБ поискаха ли мнението ви преди да се стигне до това решение?

- Говорено е на ниво парламентарни консултации. Казали сме си мнението, че не приемаме този подход. Казаха, че ще търсят компромис, но за момента не е предложен такъв. Надяваме се да се случи.

Сподели:
Напиши коментар »
(26)
1
Изботите са на вратата Няма кой да цуня Доганя, мм му циганска Станишев си мина по реда, а Баце е сголям корем май.
2
Бойко ако не опростиш и наще дългове нападаме планетата !
3
дали българия ще субсидира религиите няма никакво значение турция и сауд арабия ще наливат пари до безкраи цига=ните как станаха турци с пари така че лафовете за етн мир ги оставете герб и дпс в мом подклаждат интриги с това опрощаване
4
Обяснете му на този каун Веселинов, че в момента насила караме Мюфтийството да търси пари от Турция или по-лошото от организации в Саудитска Арабия. После ще ревем, че има радикален ислям, брадати индивиди, бурки и тем подобни. Това Веселнинов е заплаха за националната сигурност. Не може с 500 000 лв държавна събсидия да платят 8 милиона дългове и непрекъснати лихви по тях.
5
da ti stignat pasatite moi chovek
6
Какво още трябва да направи Питека за да им стане ясно, че той управлява с ДПС ? Ако тези от обединените идиоти не напуснат Парламента, значи са на ясно, че пари за тях повече няма да има. Хайде да ги видим.
7
...Борисов докато сваля звезди, с дясната ръка поздравява, с лявата бърка в джоба за ножа/ходжа....
8
Съгласно законите в Република България всеки е длъжен да заплаща данъците си,какви са мюфтийството за да им се опрощават данъците.И това няма нищо общо с националната сигурност,вчера след изказването на главния мюфтия да не стане второ Косово,трябваше ако сме нормална държава да бъде арестуван за насаждане на етническо напрежение.
9
Защо не разсекретят стенограмата от съвета по национална сигурност при Президента за да видим какво са говорили Президента,Нинова,и така наречените патриоти.А не само да плюват ГЕРБ.Но Президента няма да го направи защото ще им излезат лъжите.
10
Ако ще опрощават,нека да е за всички!Както при толерирането на ромите,тук се толерира и една религия за сметка на друга!?Нечестно,грешно и срамно!А българските граждани дали не се чувстват предадени?Защо аз да давам половината си заплата за данъци?А на определени институции или групи от хора да им се опрощават милиони?Къде е равнопоставеността и принципите на демокрацията и Конституцията?
11
.........ТЕЛЕФОНЧИК РАЗГУВОРЧИК......БУДА ТУКА ДУГАНЧИК !......АЛУУУУ ДУГАНЧИК ЗАБРАИЛ СИ КАШОНЧИК УТ БАНАНЧИК НА ХАЛИТЕ ДО ЖАМИИЧИК ?......ДА БЕ БУДА МОИ......ТЬИ НАМЕРИЛЧИК КАШОНЧИК ?.......ИЕЕСС МОИ ДУГАНЧИК А У КАШОНЧИК 8 МИЛЬОНЧИК ДОЛАРЧИК ЗА ТЕБЯ !.......ОК БУДА МОИ .....ЕВАЛЛА ЗА КАШОНЧИК.....А ВААТРЕ 8 МИЛЬОНЧИК ?......ЕВАЛЛА МАШАЛА БУДА МОИ !......ДУГАН БУДА КОНВЕРСЕИЧИК ФАНАТ УТ САВЕЦКА USA !........ЗА 8 МИЛОНА ЛВА ?.......НЕ ДОРОГОИ ГАНЧИК......А ЗА ДОЛАРЧИК !.......НАЧИ Е ТВА $ !......
12
............ДУГАНА НАИБАЛ БУДА ЗА 8 МИЛЬОНЧИК !......ПРИКАЗКА ЗА ЕДИН БОЛЯРЧИК УТ ШИШМАН ЦАРЧИК !......НАЧИ ПАДАЕТ БУЛГАРИЕ ПОД ТУРЗКА ВЛАСС !.......И.....ИДЕ БОЛЯРЧИК УТ БАНКЯ ПРИ ТУРЧИК И ВИКА......НА ТИ ТВА ЗАЛАТО ЗА ДА НЕ НИ ИБЕТЕФГЗО !......И ДАА 8 МИЛЬОНЧИК НА ТУРЧИК !......НЕШТО ВИ Е ПОЗНАТО ?.......
13
"Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря. Бившите патриоти хем крепят коалицията между GЕРБ и ДПС, хем говорят против нея. Измамиха избирателите си и се прегърнаха с Боко Цоко и компания. Бившите си избиратели. Затова в европейския парламент ще вкарат около полови депутат...
14
Приятели мюсюлмани, вижте какви долни келеши ви държат в бедност!!!!
15
Опpостени??? Гявoлyко тpебe 'а се плaти-пaлати йoк:(
16
Когато си в управлението и виждаш пагубния му живот,вместо да вдигаш предизборни пушилки,просто си хващаш шлифера и чадъра и излизаш от каменната сграда на бул. "Дондуков" 1. ДПС е било,е и ще бъде в управлението на държавата,защото те мислят компактно,йезуитски,никога не стават достояние техните крамоли,ето това ви липсва на вас т. нар. ОП. Циганията в отношенията ви помежду си,отвратиха и малкото останали ваши симпатизанти,което в обрича на пълен провал.
17
За националната сигурност имаше та забраниха да се снима оградата на граница? И тогава и сега националната сигурност се използва за да минат незаконни и корупционни сделки.
18
АЛО......80 те % КОИ ПЛАТИ РЕМОНТА НА ХРИСТИАНСКИА ХРАМ В ИСТАНБУЛ ????????
19
Тогава ( все още като квартирант в Сараите) Доганоглу събра на парти депутатите - резаци ( говори се , че и Йордан Цонев се е обрязал). Каза им , че предсрочни избори не са потребни, но може да има правителство което да работи по програма на всички партии. Какво се случи от тогава до днес ? Доган получи ТЕЦ Варна за без пари, купи Сараите, Карадайъто спа в една стая с Цъфтан по време на Молитвената закуска, в един момент отпаднаха преференциите, които след голяма врява се върнаха обратно и накрая Шербетпитека от Банкя диктиса мюфтията с 8,2 млн. лв. гювеч.Заборчнелият Мюфти отиде със скъпа кола да получи тези пари. Защо ми се струва , че като за последно ни пpeeбaxa много силно ? Вие как мислите ?
20
Никой не е над Закона. Всеки да си плаща данъците. Разсрочване може, но не и опростяване. Това е адски Неморално. А що се отнася до църквата в Истанбул - тя е туристически обект и се намира в Турция, с не в БГ, така че не може да става никакво сравнение. Дали Турция ще опрости данъците на Православната църква????
21
Че то стана бетер от турско бе идиот !!! Тогава са влизали в къщата ти и казват -или ще ми заколиш пиле или ще ти резна зелката !!! А сега -няма да плащаме данъци или ще съборим мира !!! Ега ти държавата !!!
22
АЛОО 80 те % КОЙ ДАДЕ МИЛИОНИТЕ ЗА ЦЪРКВАТА В ИСТАНБУЛ И ЗА РЕМОНТА НА "ПАНОРАМА" ПЛЕБЕН ???????
23
Тогава ( все още като квартирант в Сараите) Доганоглу събра на парти депутатите - резаци ( говори се , че и Йордан Цонев се е обрязал). Каза им , че предсрочни избори не са потребни, но може да има правителство което да работи по програма на всички партии. Какво се случи от тогава до днес ? Доган получи ТЕЦ Варна за без пари, купи Сараите, Карадайъто спа в една стая с Цъфтан по време на Молитвената закуска, в един момент отпаднаха преференциите, които след голяма врява се върнаха обратно и накрая Шербетпитека от Банкя диктиса мюфтията с 8,2 млн. лв. гювеч.Заборчнелият Мюфти отиде със скъпа кола да получи тези пари. Защо ми се струва , че като за последно ни пpeeбaxa много силно ? Вие как мислите ? ЗАЩО БЛОКИРАТЕ №19 ИСКАМ ДА МУ СЛОЖА +
24
Баце опрости и 30-те милиона на ФК Лефски
25
За да не дава държавата пари и мюфтийството за да не търси пари от Турция или Саудитска Арабия дай ги ти бе каун пдстрекател от КРАДЕНИТЕ пари за оградата, ПАСПОРТИТЕ и т н т . много е лесно за собственните зулуми да мълчиш нали неграмотник такъв.
26
отговор на коментар
КОЙ плати голяма част от ремонта на Желязната църква В Истанбул? Позаинтересувай се.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17239
архив

Две блондинки преминават с кола покрай селска полянка:
- Я! Виж какъв красив кон! - казала едната.
- Това не е кон, а свиня! - поправила я втората.
- Кон е! Свинете нямат рога.

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1350
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО закрива предизборната си кампания в Елин Пелин - Джамбазки: Знаем как се пази българският патриотизъм и родолюбие, за нас България е верую (ОБНОВЕНА)
x
ЦЕНЗУРА ИЛИ... Роботи филтрират коментарите в интернет
x