Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК! Искрен Веселинов от ВМРО коментира решението на Борисов да подкрепи Кьовеши: Изненадан съм. Срещу нея има обвинения за злоупотреба с власт

САМО В ПИК! Искрен Веселинов от ВМРО коментира решението на Борисов да подкрепи Кьовеши: Изненадан съм. Срещу нея има обвинения за злоупотреба с власт

на 21.07.2019
67558
37
САМО В ПИК! Искрен Веселинов от ВМРО коментира решението на Борисов да подкрепи Кьовеши: Изненадан съм. Срещу нея има обвинения за злоупотреба с власт

Премиерът Бойко Борисов ще подкрепи кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за поста европейски главен прокурор. Новината бе съобщена от правителствената пресслужба и предизвика смут сред политическите среди.

Борисов ще подкрепи кандидатурата на Лаура Кьовеши за поста европейски главен прокурор

Борисов ще подкрепи кандидатурата на Лаура Кьовеши за поста европейски главен прокурор

Премиерът Бойко Борисов ще подкрепи кандидатурата на...

на 20.07.2019

Кьовеши е основният фаворит за поста и то въпреки волята на правителството в родната ѝ страна. Тя е бивш ръководител на румънската антикорупционна агенция, а в момента е подсъдима в страната си с обвинения за злоупотреба с власт. 

Пред ПИК вчера депутатът от ГЕРБ Георги Марков каза, че Борисов е подведен. 

Какво мисли и малката коалиция в управлението - за отговор на този въпрос потърсихме заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Премиерът Борисов ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Как възприемате тази новина, г-н Веселинов? Изненада ли ви тя?

- Да, изненадан съм. Има доста противоречивост. Но пък Бойко Борисов има право да взима решение. Кьовеши, ако не се лъжа, остана единствен кандидат. 

- При цялата скандалност около кандидатурата й?!

- Не е най-добрият вариант. Тя има доста противоречива слава. Едно, че в родната си Румъния е държала на външната показност. Другото са обвиненията в злоупотреба с власт срещу нея. Но аз го разбирам Борисов. 

- Защо? Георги Марков каза, че Борисов е подведен? Възможно ли е някой да подведе премиера?

- Всеки може да бъде подведен. Но нямам вътрешна информация как точно се е стигнало до тази подкрепа. 

- Защо името на Кьовеши не слиза от обсъждането за бъдещ главен прокурор? Толкова ли го е закъсала Европа с кадрите?

- Европа все повече робува на някакви фетиши. Но, по-добре да има европейски главен прокурор, дори и той да е Кьовеши, отколкото да няма никакъв. Целият процес вече се точи толкова дълго.

- Вашите евродепутатите как ще гласуват?

- Не знам. Не сме коментирали темата.

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
Изборът на Кьовеши е не за да търси телета под вола примерно в Германия, Франция или Испания, а такива в Източна и Централна Европа, където е и силата на Кьовеши. Сега всички бързат да се докарат пред нея.
2
Ами Лаура Кьовеши е единствения кандидат - друга кандидатура няма ! Но преди седмици не я подкрепи.....
3
Корнела преди 3- 4 месеца каза ...“ кой е казал на правителството да подкрепи Кьовеши “ , с една дума Корнелия е против Кьовеши , а скоро преди месец и тук скоро в телевизионно предаване ,Корнелия каза че подкрепя Кьовеши ..или Корнела е на забранени вещества и НЕ помни какво е казала преди ЧЕТИРИ месеца или е лицемер ...Кьовеши нали подпука социалисти - крадци и корумпирани министри и ги набута по затворите, а сегашното правителство на Румъния е червено!
4
"Кьовеши, българската мафия се разкайва." Страх, страх, страх...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Неискренчо Веселинов, жалко нищожество! Трепериш нали, трепери и тлъстия ти началник, военният министър, защото Лаура Кьовеши така ще ви подпука за продажбата на българско гражданство на бандити и терористи, че свят ще ви се завие! И веднага ще признаете в коя банка кътате стотиците милиони от тези продажби! И ти трепериш, нали? Само че, Неискренчо Веселинов, новият Европейски парламент днес е заявил пред медиите, че Кьовеши ще бъде подкрепена от всички, така че, тя вече е избрана!
7
Задунайския Болшевишко-Милиционерски КЕНЕФ Фалира След 2020 Година и Отива в Евразийския Съюз ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА СЛАВЯНО МАНГАЛСКА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ Комунистите, ТРЕПЕТЕ Милиционерите, Най-Вече ПОТОМСТВЕНИ, Те не са ХОРА 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт! 141 Години ЗАДУНАЙСКА Славяно Мангалска Губерния ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
8
Паспортната мафия МВРО трепери......щото ИДЕ РУМЪНКАТА......анадънму ве залупени шайкаджийски шебеци от големата и малката шайка......
9
Рано,започна треперенето......
10
Германеца Ритер отпадна , французина Бонер се оттегля , така , че с "подкрепата" или не , Кьовеши е бъдещия европейски прокурор !
11
В Румъния съдът отхвърли всички обвинения срещу кандидата за европейски прокурор Лаура Кьовеши, които правителството на Ливиу Драгня скалъпи. Последното обвинение падна в техния ВСС. Така шансовете на Кьовеши растат за европейски прокурор........Алоооу ГЕЙберастите, първо се информирайте, и ТОГАВА ЯЖТЕ ЛAЙHA......МИРИЗЛИВИ БОКЛУЦИ.
12
Кори преди четири месеца се изказа против Кьовеши цитирам : “ кой е казал на българското правителство да подкрепи Кьовеши “ ...край на цитата . Или Кори е на забранени вещества и не помни думите си или чака конюнктурата да си свърши работата , когато Йончева става евродепутат съветва вече Корнела да се откаже от това нейно мнение и да го обяви после като грешка и да се изкаже в ефир ,че подкрепя Кьовеши ...!Това са БСП ..и се чудя ако Йончева не беше евродепутат , дали Корнела щеше да подкрепя Кьовеши или щеше да е против Кьовеши ....с една дума чак когато Йончева е избрана за евродупутат , Корнелия се обявява че подкрепя Кьовеши
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Щом ПИK-льовцuтe скачат на Tukвата за Кьовеши, значи че Бoeko е решил след Kayнестия да жертва и Пpacчо, само и само да отърве въжето!!!
15
Абе все ми е тая Кйовеши Мйовеши каквото кажат шефовете аз това правя. Щото съм дебил от класа смешника във Европа, пък и се откупих със фърчилата от САЩ който дебилите ще плащат. Голем съм ей... ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ иначе Пендалко пари нема да знаеш хахах Конгратчулеишън дебили
16
Лидерката на БСП Корнелия Нинова и днес захапа премиера Борисов, този път заради изявлението му в подкрепа за кандидатурата на Лаура Кьовеши......Тя припомня как когато кандидатите за поста бяха двама, Борисов не подкрепял Кьовеши. „Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията, г-н премиер. Време ви е за притеснения“, намеква червената лидерка. Тя уточнява, че е била в подкрепа на Кьовеши „и преди, и сега“, а за тази своя позиция отнесла много критики „и от свои, и от други“.......
17
..........ДРУГАРИ........ ДРУГАРА БОРИСОФ ИЗПУЛНЯВА ЗАПУВЕДИ !......И ПО ТИХОУ ТОЯ ВЕСЕЛИНОФ !.........ДЕ.БА ТАЯ ПУДКА ПАТРЕОЦКА !......А КОВЕШИ И УРЗУЛА СА СНАИПЕРИЗКИ И СА УТ УПУШЕНИЯ ЕВРЕИЗКИЯ САВЕЦКИ САИУЗ !......
18
..............8 !....... Ф 16 ЗА БУЛГАР СОМАЛИ ?.........НИКУГА...... НЕВЕР !.....КВО ?.................8 !....... Ф 16 ЗА БУЛГАР СОМАЛИ ?.........НИКУГА...... НЕВЕР !..........КВО ?...............8 !....... Ф 16 ЗА БУЛГАР СОМАЛИ ?.........НИКУГА...... НЕВЕР !.....КВО ?.................8 !....... Ф 16 ЗА БУЛГАР СОМАЛИ ?.........НИКУГА...... НЕВЕР !.....КВО ?.......
19
Да не забравяте че Кьовеши гони социалитите в Румъния!Същата съдба ще имат и социалистите в България!Тези мантри на Нинова,че имало амнистия по давност и тя вече е честна,пред Кьовеши не вървят!Голям страх,голямо притеснение цари при червените мобифони!
20
Ха, ха, ха, след като "държавника"се определи, сега родните апетитни"патриотарчета"чакат ,както винаги досега, да видят на коя страна ще падне палачинката, за да могат и те да се хванат на сигурно за дръжката на байряка!
21
Най-малко тъй товарищ може да говориш за въже,та всяка вечер вървиш по въже,но внимавай бабите ще те окачат на въжето някоя вечер като Трайчо Костов и най-оперената бабка ще ти бутне столчето и дръпне дъртите копита за по-бързо присъединявана към вожда от Мавзолея....????
22
За да ги приказва такива този безличник е ясно, крал и изнасял някъде по света. Уж подкрепя Башуцата, щото и той започна да подкрепя Кьовеши, тъй като друг кандидат няма. Доста зор ще видят крадците гробари с Кьовеши, особено Бащицата. Йончева събира официално информация за къщичката му в Испания и любимата, на която да изпратени близо 4 милиона евро. Предаде ли я на Кьовеши ще му се спече на Дебелогъзец Храбър, защото трябва да докаже произхода на парите. И не само за тези в Испания, за имениети в САЩ, за острова в Гърция и милиярдите в Израел, Абу Даби, Катар, Лихтенщайн, Оман, САЩ, къде ли не. Купи самолети от САЩ за да се спасява но с наши пари, които ще плаща народа. Давай Кьовеши, разбий тези крадци, натиксй ги по затворите и изземи всичко крадено, за са се върне на народа!!!!!
23
БОРИСОВ НЯМА АФЕРИ БАТКО И БРАТКО,НЯМА И ПОДОБНИТЕ КРАЖБИ ПО ВРЕМЕ НА ОРЕШАРСКИ... ИМА ЕДНИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ КЪДЕТО ХОРА НА ДПС И БСП СЪЩО СА СЕ НАБУТАЛИ...НО ТАМ КАТО ЦЯЛО В ЦЯЛА ЕВРОПА ОБЪРКАХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ПОЛЗАТА ОТ ТЕЗИ КЪЩИ...А ЗА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ ДЕТО КОМУНИСТИТЕ КРАДОХА НАД ДОПУСТИМИЯ ЛИМИТ И БОРИСОВ СЕ ЧУДЕШЕ КАК ДА ИМ РАЗВАЛИ ДОГОВОРИТЕ...
24
Кьовеши, ще вкара много Импексови БСПеерадсти и корвети с по три къщи за гости, като кучката Йо, в затвора!!
25
Да се пази от изрусена кльощава сгърбишена бабаяга когато ходи в ЕП.
26
Тези драстични лъжи много вредят на агитката ти. Всички български медии съобщиха през февруари тази година, че "България гласувала против Кьовеши за европейски прокурор". А Нинова поиска обяснение кой бил разпоредил на българския представител да гласува против Кьовеши (макар че гласуването било тайно и никой не знаел кой как бил гласувал). Още тогава Нинова обяви, че лично тя подкрепя румънката, а после и Елена Йончева доста говори за това, че нашето правителство явно се страхува, щом е против Кьовеши. По тази причина партията на нашите управляващи пусна официална декларация срещу Нинова (всъщност гласуването за тримата, тогава, кандидати - от Германия, Франция и Румъния е било по точки - максимум за този когото подкрепяш и минимум за този, когото не подкрепяш и Герб казаха, че това не е гласуване против, просто подреждане, затова и обявиха Нинова за автор на фалшива новина, но вътрешен източник издал, че минимумът им бил именно за нея, а максимума точки - за французина). Подкрепата на Е.Й. за Кьовеши пък предизвика иронизирането й, че един вид били "от един и същи дол дренки" боркини против корупцията - обвинени в собствените си държави. Така че, №12, глупава тактика е да се лъже така явно. Ето какво пише още в пресата през февруари т.г.: "България е гласувала против бившия главен прокурор на Румъния за борба с корупцията Лаура Кодрута Кьовеши за европейски прокурор, съобщава вестник "Сег а", позовавайки се на източник, който е близък до дипломатическите среди в Брюксел. Гласуването се е провело в сряда. На заседанието на посланиците от ЕС в комисията КОРЕПЕР ІІ (Комитетът на постоянните представители) българският представител е бил твърдо против румънката, която беше фаворит за поста европейски прокурор...Изданието допълва, че гласуването е било тайно, но вътрешни източници са разкрили, че сред тримата финални кандидати изненадващо начело е бил класиран французинът Жан-Франсоа Бонер, който е получил 50 точки. Поставената на първо място от експертното жури Лаура Кьовеши е събрала 29 точки. Германският кандидат Андрес Ритер също е получил 29 точки."
27
съм че тя не му е любимка, защото видяхме, че румънката не си поплюва с крадльовците-аБългария е рай за тях-но вероятно треперищата германка му е скръцнала със зъби по телефона!
28
отговор на коментар
Така ли генийче? А дали страхът не е при тиквофоните!
29
Добре че Кьовеши най-сетне ще ги почне наяите крадци - Костов, Христо Иванов, банкера в Белград (доказан руски шпионин), Нинова, Станишев, царя, Сидеров, Валери Симеонов, Прокопиев и т.н. Впрочем кога ще осъдят Прокопиев за кражбата на боновете от масовата приватизация? Или са забравили какви ги вършеше "Алфа финанс"? А какво стана с фалшивия кипърски застраховател с олимпийското име? Костов, кажи си!
30
лаура почваи първо българия
31
"Войводата" от Русчук,напоследък си вриш гагата където не й е мястото.Ти се оказа един дърдорко,пенкилер по всички въпроси,очаквам да се изцепеш за сериозната популация на котешките въшки. ВМРО мижава партийка,но представляващите я са кресливи, пъчещи се "патриоти" от най малкия калибър.
32
Ако има честни хора тук , поне един , нека да сподели кои са кукловодите на България . Тези дето стоят зад Борисов , Пеевски , Доган , абе изобщо зад всички партий . Всички сайтове следя и в нито един не открих информация за истинските престъпници . Осман Октай намекна , че ги знае но и той не ги казва . Сайта – Бивол и той . Той нали е братски с Пик , може би затова . Та ако има поне един анонимен да ми сподели ще съм му много благодарен .
33
А за терасите на Каракачанков, кво ша каже този овален умник?
34
Нема ли още водка бе малко да се проясни мозъка ми дето го немам
36
Единственият , когото подкрепя ББ е самия себе си ! Авторитарен егоцентризъм в най-висша форма !
37
Ti koi si,che razprostraniavash laji,che sreshtu g-ja Kiuveshe ima danni za zloupotrebi s vlast,chuvash li se kakvo govorish,be govnio ta ne si naliagash nasraania zadnik i si kiuti da ne popadnesh v niakoi spisak s podobni obvinenia,samo,che za samia teb.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24416
архив

Лейди Астор веднъж се обърнала към Чърчил със следните думи: - Ако бяхте мой съпруг, щях да сложа отрова в кафето ви. Чърчил ѝ отговорил: - Ако ми бяхте съпруга, щях да го изпия.

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1372
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Карадайъ гневен за партийните субсидии: Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДЕН РЕЖИМ: Как поддържа форма Шакира
x