САМО В ПИК И "РЕТРО": Актьорът Георги Стайков: Слави крие, че страда от множествена склероза 

Епицентър

САМО В ПИК И "РЕТРО": Актьорът Георги Стайков: Слави крие, че страда от множествена склероза 

276396
на 17.05.2021
САМО В ПИК И РЕТРО: Актьорът Георги Стайков: Слави крие, че страда от множествена склероза 
Автор:   ПИК

Популярният актьор Георги Стайков, останал в сърцата на киноманите с емблематичната си роля във филма „Вчера“, през есента на 2020 г. прави сензационно разкритие за здравословното състояние на Слави Трифонов. Артистът споделя, че шоуменът страда от заболяването множествена склероза, с каквото самият Стайков бе диагностициран през май 2019-а.

препоръчано

„Ето Слави Трифонов, който не иска да си признае официално, страда от моето заболяване, само че в прогресивна форма. Но не застава като мъж да го признае“, разкрива в интервю Стайков.

Откъде е научил подробности за състоянието на Трифонов, той не разкрива. За здравословните проблеми на лидера на партия „Има такъв народ“ от години вървят различни слухове. А че е с множествена склероза, се заговори още преди повече от 10 години. В интернет форумите има редица дискусии между пациенти с това заболяване, които също коментират, че са чували из отделенията, където се лекуват, че Трифонов също е един от тях.

През този март почина лекарят, който пръв слага тежката диагноза на Слави. Трифонов обаче не приема мнението на уважавания невролог д-р Тодор Цанков и в книгата си „За стърчането“ от 2002 г. дори разкрива, че е мислил да се саморазправя с него. И до днес той така и не е разкрил каква е причината за все по-влошаващото му се здравословно състояние. Лидерът на ИТН вече не може да се движи без помощта на патерица, а според специалисти двигателните проблеми са един от най-честите признаци за това заболяване. Въпросът в какво здраве е Трифонов излезе отново на дневен ред в обществото, след като той влезе в политиката с амбиции да управлява държавата.

Множествената склероза е нелечимо заболяване, което се контролира със специални терапии. То буквално преобръща живота и на самия актьор Георги Стайков – екранния Ростислав от филма „Вчера“. Той вече трудно се придвижва, а близо година за него се грижи социалният патронаж благодарение на кмета на Бургас Димитър Николов. През няколко дни в бургаския дом на 56-годишния артист ходи и медсестра. Жената преглежда Жоро, а при нужда му взема и кръв за изследвания. Стайков разчита и на съседа си – комшията ходи да получава пенсията му от 300 лв. „Малко по-трудно подвижен съм и това е положението. С моето заболяване е по-добре вече да не заставам пред камерата. Каквото съм могъл да дам чрез филмите си на света, съм го дал. Трудно ми е – това е самата истина. Пристъпна е формата на множествената склероза при мен. Ходя на лекар в София, когато трябва. Лекувам се с копаксон, витамин Д и рехабилитация. Щях да имам и биполярно разстройство, ама го нямам“, споделя звездата с над 70 филма и сериала зад гърба си в български, скандинавски и американски продукции.

 

 

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това