САМО В ПИК И "РЕТРО"! Ани Салич отказала партиен пост на Кунева

ГАЛЕРИЯ ШОУ

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Ани Салич отказала партиен пост на Кунева

29006
на 22.01.2017
САМО В ПИК И РЕТРО! Ани Салич отказала партиен пост на Кунева
Автор:   ПИК

Ани Салич отказала да влезе в политиката, това обяви самата тя в свое интервю. Оказва се, че водещата на новините е получила примамливо предложение от Меглена Кунева да стане част от нейната партия ДБГ. 

Новинарката била поканена първо от БСП - социалистите имат афинитет към журналистите. Майка й, която е бесепарка по душа и участвала активно в партията в Благоевград, успяла да уреди дъщеря си Ани в София. Оказва се, че Салич обаче не проявявала интерес към социалистите и дори не си представяла да се къпе в червената любов.

Дясно ориентираната Ани обаче не намерила съмишленици и сред редиците на ДБГ. Според запознати Салич заявила на Кунева, че на този етап от живота си не иска да оставя телевизията и да влиза в политиката. „Ани е от хората, които не могат да преглъщат лесно някои неща, не си мълчи и казва нещата в прав текст. Тя не е узряла достатъчно за политиката, там нещата все още са мръсни и тя като човек, като журналист го знае и не може да ги приеме”, споделят близки приятели до Салич.

Именно нездравата среда в политиката не й позволявала се откаже от телевизията. Известното й лице обаче би свършило чудесна работа за някои от партиите, които са загубили голяма част от гласоподавателите. Според запознати политиците често примамвали известни журналисти, харесвани от хората, за да трупат дивиденти на техен гръб.

Друга важна причина да не напуска на този етап малкия екран е и високата й заплата. Само преди няколко години Ани направи една от най-важните си рокади в живота. Напусна Би Ти Ви и отиде в Нова телевизия. Именно от втората медия й предложили космическо възнаграждение, както и обещание за собствено предаване. Такова беше факт, но едва за няколко месеца. Оказа се, че извън новините Салич не е от най-добрите варианти за водещи. Въпреки това фактът, че изкарва хиляди левове на месец и се ползва с огромно уважение в телевизията, все още не можело да я откаже от работата пред малкия екран.
„Ани е една от най-уважаваните личности в Нова. Всички репортери, другите водещи, оператори дори шефовете имат респект и винаги се допитват до нея. Тя не е от хората, които се примиряват лесно, и често сме я чували да повишава тон, когато нещо не й харесва. Доста бързо се пали, избухва, но бързо й минава. Такива хора трудно могат да се впишат в политиката”, разказват колеги на Ани.

Именно затова Салич смята, че златната възраст да се впусне в това приключение може да бъде, след като навърши 55 години. „Ако намеря съмишленици, ако се съберем група от еднакви хора, мислим по един и същи начин, виждаме бъдещето по един и същи начин и си вярваме един на друг”, това било условието на Салич. Тя обаче не видяла такива съмишленици сред редиците на ДБГ и Кунева и затова им отказала. Не виждала такива и в останалите партии, като ясно дала да се разбере, че във вече изградена структура нямало да вземе участие и по-скоро би тръгнала от нулата, където да изгради всичко отначало и постепенно.
 

препоръчано

Още интересни четива, коментари и интервюта вижте на Retro.bg!

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това