САМО В ПИК И "РЕТРО": Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи 

ЧАС ПИК

САМО В ПИК И "РЕТРО": Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи 

581937
на 07.06.2021
САМО В ПИК И РЕТРО: Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи 
Автор:   ПИК

Рекордьор по имоти е служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Според имуществената му декларация, подадена към КПКОНПИ през 2020 г., той е собственик на 7 апартамента, 2 къщи, фитнес, 4 склада, 2 ниви и едно дворно място. В графата за начин на придобиване е вписано, че цялото имущество е чрез брачен договор, а годината на придобиване е 2019-а.

препоръчано

Пет от апартаментите са на територията на София, а два от тях са част от къщи. Най-големият е с квадратура от 109 кв. м. Още два Рашков притежава и на територията на Несебър, които също са част от къща. Единият е малък – 37 квадрата, а другият – 75 кв. Освен тях край морето той има гараж и склад, а в София притежава още три складови помещения. Посочил е, че е собственик и на фитнес от 40 квадрата, част от една от къщите в столицата, както и на половината от дворно място с площ 1870 кв. м, пак в пределите на Столичната община.

Две къщи вътрешният министър стопанисва и в планинското селце Антон. Едната се простира на 154 кв. м, а другата е почти три пъти по-малка – само 65 квадрата. В населеното място Рашков е посочил, че има и дворно място от над декар. Половината от два декара ниви в родопското село Скребатно, община Гърмен, той е придобил за 1600 лева през далечната 2009 г.

Служебният шеф на МВР е упоменал, че има и две коли – нисан и беемве, чиито цени не са вписани в декларацията му. Освен това към 2020 г. парите, които е държал на влог, са възлизали на 20 889 лева.

Самият Рашков не е никак словоохотлив по въпросите, свързани с личния му живот и семейството му. Известно е, че съпругата му Мария е родом от Долни Чифлик и е нотариус с дългогодишна практика. Кантората ѝ се намира на столичния булевард „Васил Левски“. Цялото семейство Рашкови са юристи, самият министър на вътрешните работи също е завършил право в Софийския университет. Години наред обаче развива преподавателска дейност в УНСС, където изнася лекции на студентите по различни наказателноправни дисциплини. Освен това доцентът е директор и на Научноизследователски център за наказателно правосъдие, криминология и криминалистика в университета.

Рашков е баща на една дъщеря, която е съдия по професия. До 2019 г. тя официално се е представяла само с моминското си име, а през миналата година Илиана е добавила към фамилията на баща си и Цековска, което издава, че вероятно е сключила брак.

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това