ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Волен Сидеров не спира да изненадва последователите си в социалните мрежи с клиповете, които публикува. Едно от най-култовите според поддръжниците му видеа е рецептата на „чай против отчаяние“, който лидерът на „Атака“ редовно консумира, когато се включва на живо в най-популярното сред младите онлайн приложение „ТикТок“.
Там той прави редовни включвания, в които говори на живо с феновете си и влиза в дискусии с други популярни личности, сред които е дори скандалният гримьор и участник във „ВИП Брадър“ Валентин Кулагин.
Надигането на чашата по време на лайфовете не остана незабелязано и заваляха коментари с въпроси какво пие Волен. Това провокира политика да заснеме отделно видео, в което да разкаже за специалния си чай и да даде инструкции как точно се приготвя.
„Когато се отчая, отпивам си от чая“, казва Сидеров в началото на видеото.
В него той изтъква, че чаят е мурсалски, но е много важно да е на стръкове и да е от триградското ждрело. „За да е наистина хубав чаят, трябва да се използват два-три стръка, целите стръкове, начупени. Мурсалският чай, казват, само в България вирее“, обяснява той.
Политикът обаче обича екзотиката, както сам казва, затова винаги добавя азиатски щрих към чашата си чай, като слага и от японския сорт „Сенча“. „Този чай е най-хубавият! И се добавя от него само една щипка! А после за аромат добавям и жасмин – отново японски“, обяснява Волен.
Чая не го вари, директно го попарва с вряла вода от електрическа кана.
Интересното е, че той оставя чая да се запари в каничка с френска преса за кафе, която използва за прецеждане. Щом се охлади, го овкусява само с мед.
„Чай, разбира се – силен! Какъв друг би могъл да бъде?“, вдига рамене Сидеров.
Този чай го поддържал свеж и в кондиция до малките часове, които често прекарва именно в социалните си мрежи, като обикновено винаги предупреждава феновете си кога ще излъчва на живо, за да могат да го гледат.
Видеото е събрало над 320 хил. гледания, харесано е от близо 8 хил. души и има над 270 коментара, в които последователите му коментират рецептата, предлагат му свои вариации на чайове и искат от него да им покаже и готварските си умения.