САМО В ПИК И "РЕТРО": Легендарната актриса Мария Стефанова след „Аскеера“: Щом работя, значи съм жива! 

КУЛТУРА

САМО В ПИК И "РЕТРО": Легендарната актриса Мария Стефанова след „Аскеера“: Щом работя, значи съм жива! 

38469
на 01.06.2024
САМО В ПИК И РЕТРО: Легендарната актриса Мария Стефанова след „Аскеера“: Щом работя, значи съм жива! 
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Маминка Роза на легендарната Мария Стефанова бе коронясана с наградата „Аскеер“ за главна женска роля при последното раздаване на театралните призове в София. Когато голямата актриса от славните времена на Народния театър излезе да вземе наградата, от вълнение бутна каската, красяща главата на статуетката. „Аскеерът“ остана без шапката си“, каза развълнувана тя.

препоръчано

84-годишната Мария за пореден път доказа, че за театъра няма възраст, а само талант и реализирани възможности. Това е втори „Аскеер“ на Стефанова за главна женска роля, предишният приз бе през 2018 г. за ролята ѝ в „Три високи жени“. Сега го получи за ролята си в „Оскар и розовата дама“ от Ерик-Еманюел Шмит. Това е стоплящ и трогателен разказ за трансформиращата сила на любовта и приятелството. Оскар и Маминка Роза се впускат в едно необикновено приключение, изследвайки живота, любовта и човешкия дух. Постановката може да бъде видяна на 7 и 24 юни в Театър 199 „Валентин Стойчев“.

И двата ѝ отличени спектакъла са режисирани от Стефан Спасов.

На влизане в армейския театър Мария Стефанова се засече с друга легенда – Васил Михайлов. Двамата сърдечно се зарадваха на срещата и си поговориха за миналите години.

А като взе „Аскеера“, актрисата каза: „За мен е чест да бъда във вашата толкова талантлива и така вълнуващо млада компания. Прегръщам ви! Желая ви здраве и успех! Пожелавам ви моята възраст, да ме надминете и едни такива талантливи актьори, каквито гледате цяла вечер, да ви поднесат тази статуетка за току-що изиграна роля“.

Буквално преди дни Мария Стефанова сподели, че работата ѝ я кара да се чувства добре и е жива благодарение на нея.

„Щом още работя, значи съм добре и съм жива. Може би съм най-възрастната работеща актриса жена. Но това не ме потиска. Напротив, това ме прави по някакъв начин по-специална някой път. Аз имам няколко думи, строго забранени за мен, една от които е самосъжаление или самозаблуда“, заяви Стефанова и с ужас си спомни за принудителното си пенсиониране от Народния театър, когато е била на 55 години.

„Този ужас в живота на един човек по-добре да не го споменаваме вече. Аз искам да го забравя това от своя живот – откровена е Стефанова. – Той ме спъна за 25 години, но не успя да ме сломи, защото ние продължихме. Ние бяхме извадени, дори и по-големите от мен артисти даже – Славка Славова, Таня Масалитинова... Това бе гръбнакът на Народния театър“, заяви тя.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК