САМО В ПИК И "РЕТРО": Лили Иванова оглушава

ГАЛЕРИЯ ШОУ

САМО В ПИК И "РЕТРО": Лили Иванова оглушава

135607
на 02.06.2019
САМО В ПИК И РЕТРО: Лили Иванова оглушава
Автор:   ПИК

Здравословни неволи отново са надвиснали над Лили Иванова. Примата започнала да губи слуха си, а това било фатално за нейните концертни изяви. Тъй като естрадната звезда се качва на сцената със своя личен бенд, който ѝ акомпанира напълно на живо, било от изключителна важност тя да чува всеки звук на инструментите. Напоследък обаче изпитвала затруднения и се принудила да реши проблема, като вече пее с огромни слушалки.

препоръчано

Макар първоначално да се дърпала да носи приспособлението, защото разваляло цялостния ѝ имидж и прическата ѝ, все пак била по-склонна за слушалките, отколкото за слухов апарат, с какъвто понякога пее Васил Найденов. След 59 години на сцената за пръв път на Лили ѝ се случвало да не чува музиката в ушите си без външна помощ, но и това не я обезкуражило. Без излишна емоция преди години тя подходи и към факта, че паметта ѝ започна сериозно да ѝ изневерява.

Често се случваше примата да позабравя някои от рефрените на песните от широкия си репертоар, затова въведе практиката пред нея на сцената винаги да има стойка, на която с гигантски шрифт са изписани текстовете на парчетата ѝ. Всъщност зрителните проблеми на легендата на българската естрада не са новост. Припомняме, че през 2015 г. тя дори се подложи на лазерна операция на ретините, която обаче не била съвсем успешна. На миналогодишното си лятно турне Лили едва не прекрати свой концерт, защото получила замрежване на погледа и силно главоболие.

Влошеното състояние на очите ѝ се обостряло от ослепителните прожектори, които греели срещу лицето ѝ, когато се качвала на сцената. С проблеми със зрението си певицата се сдобила още като мома, когато специалисти ѝ казали, че се нуждае от очила, и то с немалък диоптър, но тя пренебрегнала предписанията им от суета. Така с годините проблемът се задълбочил, а за лещи Иванова не искала да чуе. С тъмни очила също отказвала да се появява пред публиката си, защото много държала на визуалния контакт с почитателите, но извън сцената задължително пазела очите си от вредната слънчева светлина и давала хиляди левове за очила, които да са хем по последен писък на модата, хем да имат висока защита.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това