САМО В ПИК И "РЕТРО": Министър Кирил Петков хвърля по 20 бона за училище на децата си (СНИМКИ)

Епицентър

САМО В ПИК И "РЕТРО": Министър Кирил Петков хвърля по 20 бона за училище на децата си (СНИМКИ)

165672
на 13.06.2021
САМО В ПИК И РЕТРО: Министър Кирил Петков хвърля по 20 бона за училище на децата си (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е само на 41 години, но има три дъщери. Наследничките му са от брака му с канадката Линда, която заради него се преселила в България и у нас е известна с кулинарните си заложби и участието си в готварската надпревара „Мастършеф“.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Най-голямата им дъщеря Ванеса отдавна е завършила Софийската математическа гимназия и вече следва висше образование в елитен университет в Ню Йорк. Другите ѝ две сестри обаче са все още ученички. За разлика от нея те не са в държавно, а в частно училище. Момиченцата посещават столичното ЧОУ „Петър Берон“, известно със своите грандиозно високи такси. Възпитаници на школото са и много други ВИП наследници.

Справка показва, че таксата само за една учебна година там възлиза на 5 хиляди евро на дете, или над 10 хиляди лева. Отделно от това родителите заплащат и униформите, с които учениците са задължени да посещават учебни занятия. Техните цени варират от 200 до 700 лева в зависимост от размерите и възрастта на ползвателите.

Ако семейството няма възможност да кара и взема децата си от и до училище всеки ден, школото предлага и транспортни услуги. Те обаче съвсем не са безплатни. Ценоразписът показва, че се заплащат по 1200 евро годишно.

Разходите на министър Кирил Петков са двойни, тъй като и двете му щерки учат там. Отделно от това по-голямата им сестра не е упоменала да работи, което означава, че също разчита на издръжката на родителите си, за да живее в един от най-скъпите мегаполиси в света, именно Ню Йорк. Това обаче не е проблем за бюджета на Петков, който е предприемач с дългогодишен опит и огромни финансови успехи.

Преди време около училището, в което учат щерките на служебния министър на икономиката, гръмна чутовен скандал, разпален от Ирина Тенчева, съпруга на продуцента Иван Христов. Тогава тя разкри, че е отписала най-големия си син Спас от ЧОУ „Петър Берон“ в средата на първия срок.

“Той бе подложен на системен тормоз в продължение на месеци. Проведох възпитани разговори с преподавателите и директора да вземат мерки. Оказа се, че ръководството е безсилно срещу децата насилници. Явно единственото нещо, за да спаси човек детето си, е да отстъпи. Училището е частно. Надявах се, че там и отношенията са по-селектирани, и правилата са по-ясни. Оказа се, че не е така. Преподаването в това училище е в пъти назад от останалите софийски училища. Обясних го културно и на директора. Всеки може да провери знанията на детето си по основните дисциплини на един определен тест. Направих го и се оказа, че при Спас има фундаментални пропуски“, сподели тогава Тенчева.

 Кирил Петков с цялото си семейство

Двете малки дъщери на Петков 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК