Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО: Миню Стайков трепери в ареста, адвокатката му с Ковид-19

САМО В ПИК И "РЕТРО: Миню Стайков трепери в ареста, адвокатката му с Ковид-19

на 25.10.2020
91411
0
САМО В ПИК И "РЕТРО: Миню Стайков трепери в ареста, адвокатката му с Ковид-19
Автор: ПИК
25.10.2020
0
91411

Адвокат Анна Попова, която защитава бизнесмена Миню Стайков, се е разболяла от Ковид-19. Това се случило броени дни след последното заседание по делото в Специализирания наказателен съд. Тогава наблюдаващият прокурор Ангел Кънев преброи 70 човека в сравнително малката зала с неотваряеми прозорци.

„След това бяха изведени резервните защитници, но имаше едни 45 минути до час, в който всички заседавахме без каквато и да е социална дистанция, без въздух и в крайно неподходящи условия, в разрез с предписаните мерки от РЗИ и от Министерството на здравеопазването. Респективно в периода на инкубационния период, на шестия ден след това, се почувствах зле и си направих PCR тест, който се оказа положителен. Състоянието ми рязко се влоши“, казва адв. Попова. Според нея всеки, който е присъствал в залата, е бил под потенциална опасност от зараза с коронавирус.

„Включително моят подзащитен, който е в лошо здравословно състояние, е бил в пряк контакт с мен и съответно са поставени здравето и животът му под опасност“, заяви още Анна Попова. Друг неин колега по същото дело – адв. Стоян Мадин, който е защитник на друг подсъдим от Карнобат със сърдечна операция, също бил карантиниран с положителни проби в семейството с Ковид-19.

„Колко други са заразени, не знам. Ситуацията е крещяща и недопустима. В условията на пандемия да се пренебрегват основни правила и животът и здравето на толкова много хора да се поставят под угроза! И тук говорим не само за подсъдимите, а за техните адвокати, за журналисти, за свидетели, дори за самия съдебен състав“, възмущава се Анна Попова.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22708
архив

Един мъж ходел да играе голф всеки ден независимо от това какво е времето. Една сутрин тръгнал към игрището. Било студено и решил да се върне. Жена му си била още в леглото и той се съблякъл и сгушил до гърба й. Казал:
- Навън времето е ужасно.
- Да. Можеш ли да повярваш, че глупавият ми мъж отиде да играе голф.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x