Вход
София
Времето в София 1 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Петър Волгин: Истанбулската конвенция и фалшивият плач за жените

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Петър Волгин: Истанбулската конвенция и фалшивият плач за жените

на 08.12.2019
80718
33
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Петър Волгин: Истанбулската конвенция и фалшивият плач за жените
08.12.2019
33
80718

Българските защитници на Истанбулската конвенция правят и невъзможното, за да ни убедят колко много държат на женското щастие. Готови са на всичко, само и само да повярваме в тяхната абсолютна загриженост за правата на жените. "Всичко"-то според тях е незабавното приемане на Истанбулската конвенция. Гласуването в Европарламента на резолюция, настояваща всички държави в ЕС незабавно да ратифицират този документ, доведе до радостна възбуда феновете му у нас. Факт е, че след миналогодишното решение на Конституционния съд  за това, че членове на конвенцията противоречат на основния ни закон, адептите на документа бяха силно оклюмали. Сега отново придобиха самочувствие. И станаха особено речовити. А колкото повече приказват, толкова повече лъсва тоталното лицемерие на аргументите им.

Първият въпрос, който всеки нормален човек би си задал, слушайки почитателите на Истанбулската конвенция, е следният - нима действително нейното приемане би подобрило положението на жените у нас, нима ще спре насилието върху тях? Отговорът е отрицателен, разбира се. Насилието, без значение срещу кого е насочено - жени, мъже, деца, старци, - не се бори с конвенции.  Бори се с промени в законодателството. И тук идва един факт,  за който защитниците на Истанбулската конвенция никак не обичат да говорят.  В България, първо, има необходимите закони за подкрепа на борбата срещу домашното насилие и второ, в тях вече бяха направени необходимите корекции по посока на справедливото наказание на насилниците. Някой ще каже, че не са достатъчни тези промени. Възможно е. Нека тогава бъдат положени допълнителни усилия в тази насока. Нека се направят още промени. Защото само така може да бъде намалено насилието. С декларация и конвенции нищо не става.

По всичко изглежда, че  вдъхновителите на Истанбулската конвенция изобщо не се интересуват от това как да спрат насилието върху жените. Това е само благовидният предлог, зад който се крият съвсем други цели. Една приветлива маска, покриваща грозното лице на истинските причини за създаването и неистовите усилия за прокарване на конвенцията. В нейния текст присъстват пасажи, които нямат нищо общо със защитата на жените, но пък позволяват прокарването на една твърде опасна идеология. Обърнете внимание на член 12 в Истанбулската конвенция, където пише: „Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културните модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете”. Да, хубаво е предразсъдъците да бъдат изкоренявани. Но защо същото трябва да се прави и с традициите и обичаите? Именно традициите и обичаите оформят идентичността на един народ и го правят различен от останалите народи. Ако тръгнем да изкореняваме традициите си, няма ли да заприличаме на всички останали? И къде тогава остава многообразието? Няма ли всички да се превърнем в маса от еднакви същества? И дали това не е истинската цел на авторите на Истанбулската конвенция?

Особено неприятно звучи призивът за изкореняването на "стереотипните роли на мъжете и жените". Какво конкретно означава това? Написано е толкова общо, че може да означава всичко. И това е направено съвсем съзнателно. Смисълът е да се прокарат неясни точки, в които после може да бъде сложено всякакво значение. В крайна сметка ще стигнем дотам, че определенията „мъж“ и „жена“ ще загубят всякакъв смисъл и ще се превърнат в безкрайно субективно понятие. А най-опасното в този стремеж е, че авторите му искат да го наложат в главите на хората от най-ранна детска възраст. Вижте член 14 на Истанбулската конвенция: "Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност в официалните учебни програми и на всички образователни равнища. 2. Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на посочените в Параграф 1 принципи в неформалните образователни структури, както и в спортни, културни и развлекателни структури и в медиите”. Значи ще обучаваме децата и тийнейджърите на "нестереотипни роли" на пола и ще задължаваме медиите също да работят в тази посока. Съответно всеки, който не е съгласен с пропагандирането на предимствата на "нестереотипните роли на пола", ще бъде санкциониран.

Извинете, а кой ще решава кое е "стереотипна роля на пола", кой ще следи за стриктното спазване на тези текстове от конвенцията? О, не се притеснявайте. В България е пълно с либерални НПО-та, които с огромна радост ще се нагърбят с подобна цензорска дейност. Те обичат това. И особено много обичат да получават пари за това. А за борба със "стереотипните роли на пола" са отделени достатъчно пари. И нашите неправителствени организации с радост ще ги усвоят.

Крайно време е да бъде казано едно нещо. Истинската цел на документи от рода на Истанбулската конвенция нямат нищо общо с публично прокламираните им цели. Истинската цел на подобни писания е прокарването на една хиперлиберална идеология, която се стреми да заличи всички разлики между хората, да ги превърне в маса от едноизмерни индивиди. Защото е много по-лесно да управляваш такава хомогенна маса, отколкото хора с различен начин на мислене и поведение. Пълно уеднаквяване и наказване на всички, които си позволяват да мислят извън догмите на либералния мейнстрийм - ето го истинския смисъл на документи като Истанбулската конвенция.  От тази гледна точка е тъжно, че огромното мнозинство от депутатите в Европарламента подкрепиха резолюцията в подкрепа на конвенцията. Тези депутати или не са я чели, или са я чели, без да мислят или подкрепят скритите мотиви за създаването ѝ. Какъвто и да е случаят, много зле говори за тях въпросното гласуване. Хубавото е, че сред българските евродепутати само двама - от квотата на ДПС - подкрепиха документа.  Обясним е този вот. Те са либерали и гласуват така, както разпореди ръководството на либералите.  Добре е, че други български евродепутати си позволиха различно мнение от това на европейското си ръководство. Петър Витанов, Иво Христов и Цветелина Пенкова гласуваха срещу резолюцията. А тяхното политическо семейство - Партията на европейските социалисти - е сред най-активните привърженици на конвенцията. От тази гледна точка е разбираемо и гласуването с "въздържал се" на лидера на ПЕС Сергей Станишев. Както и защитата му на конвенцията е разбираема. Ако си позволи друго поведение по темата, екстремистите в ПЕС ще използват това, за да го махнат от лидерското място. А кой лидер доброволно би си сложил главата на дръвника?

 

 

 

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(33)
1
А бе тролчета изроди мои, някой чел ли я е таз конвенция да ми обЯсни защо Решетников, Волгин, Корнелия....и вся остальная сволоч пледират против това? Много подозрително? Аз по принцип се ориентирам лесно - Щом гореизброените са против, значи това е нещо полезно за обществото.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Волгин е Съветско К-ОПЕЛЕ, Кръстено на ОКУПИРАНАТА Българска Река БОЛГА (ВОЛГА), Където ще Давим Хазарите от КРЕМЪЛ ! БЪЛГАРСКИЯ КЕНЕФ П(Росия) УМРЯ !Да Живее Гробокопача- ЕВРЕИН Владимир Шаломович и Неговия Духовен Баща Берн Лазар ! http://s8.postimg.cc/6fzrb5zr9/Lazar_Putin_Medvedev.jpg Тази Измислена Държава Наречена Русия: 1.Волжските Българи я Създадоха ! 2.Дунавските Българи я Култивираха ! 3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Руските ШПИОНИ в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ са К-УРВИТЕ и П-ЕДЕРАСТИТЕ от ДАНС ! ФОРМУЛАТА на Джендърите от ДАНС Разкрита:П-EДЕРАСТ Плюс ЛЕСБИЙКА Равно на ДАНС ! Гей Бардака ДАНС го Създаде Съветското К-опеле,Херсонския П-eдераст с Руско Гражданство СерГей ЯКОВ, Син на Масовия УБИЕЦ Димитри Станишев ! Закона за ДАНС с 135 ЧЛЕНА го Изработи Известната с "Тишината в Леглото си" Татяна Дончева ! ДАНС е нещо като Хелзинския Комитет или БГО ДЖЕМИНИ ! Защитава Правата на Гей, Лесбийки, Бисексуални и Транссексуални ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Истанбyлската конвенция е шоколадов бонбон с лайн0 в средата. Мерси. Аз такива бонбони не ям.
9
Тази конвенция е създадена за да узакони долните страсти на върхушката от пидали и педофили, която е на власт в гейския съюз, а хората, които я подкрепят са платените, безмозъчни, соросоидни либерасти.
10
Не забравяй, че и Сорос е червен! Що си спомням , че беше един от акционерите в ...Газпром!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Коментар едно е типично болшевишки - винаги да си контра на този,който считаш за враг. За съжаление даже не разбира как го хлъзгат сатанистите къв Ада.Истанбулската конвенция е всъщност подмолен неокомунизъм адаптиран за 21-ви век. Конвенцията копира практики от Болшевишка Русия от средата на 20-те години на 20-ти век. Първите в света чисто голи gей паради са в Болшевишка Русия в Петербург и Москва. Там по това време се шматкат чиsто гоlи хора в обществения транспорт,по улиците и плажовете. Съветска Русия е първата държава в която се развихря необуздана и узаконена пеdераsтия и lеzбийство - като се почне от Ленин и Троцки ,та надолу...Жените са освободени от задължението да сключват брак за да били свободни...,толкова свободни,че в много общини с указ са обявявани за обща собственост. Там са първите ферми за деца,конфискувани от държавата. Там за първи път се практикува настройване на децата срещу родителите - виж Павлик Морозов. Там е създадена и комсомолската sекс комуна пред която шведската тrойка...ряпа яде.
13
Чели сме я. Ти чел ли си я? Това че оцветявате протестите срещу конвенцията в червено, не означава, че хората стоящи зад конвенцията имат добри намерения и че е добре написана. Аз не съм червен и съм твърдо срещу конвенцията. Да не би Турция да е най-европейската държава и там жените да са най-защитени?
14
много манипулативно коментираш, вероятно ти плащат от Позитано или руското посолство . лъжи и внушения. омесваш малко истина с много лъжа, печен трол си ти
15
От село съм и не разбирам, това кат щастливите кокошки ли е? Същото щастие и за жените ли искат?
16
Ей , точка опорна , ще те порна !
17
отговор на коментар
Естествено, точно затова серГЕЙ е лидер на ПЕС, а върхушката на демократическата партия в сащ, затънала в педофилски скандали,, крайно олевява, под благосклонния поглед на сорос.
18
отговор на коментар
Кое в коментар 12 за болшевиките не е вярно? Проверимо е с 3-4 клика на мишката. Огромната част от хората въобще не познават теорията на комунизма и това позволява на културните марксисити от Франкфртската школа и икстеншъна им Джудит Бътлър да изработят още едно поколение с неотрцкистки комунделизъм.
19
А, общи затвори ще има ли ?
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
ДПС не са либерали, те гласуват всичко, което разрушава държавността в РБЪЛГАРИЯ.
22
лично съм я чел конвенцията и я намирам за много опасна - това с насилието срещу жените е само за парлама. Истински гадното е задължението за размиване на границите между половете, за приемане и обгрижване на всеки бежанец, който заяви, че е преследван на полов признак, както и че някакви анонимни лелки, назначени от незнайно кой, ще имат контрол над държавата по изпълнение на конвенцията.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
О-о-о, значи наш Серги полуруснака гласува ,,въздържал", за да не му изстине мястото на председател на ПЕС?????? Ами, че те всички комунисти са такива като него - плужеци!!!!!!!
25
Другарю Волгин, означава приетият от векове патриархат - жената да си стои в къщи, безропотно да пере, готви, чисти и ражда, а когато мъжът й се прибере в кофти настроение, да я нашамари, за да разтовари напрежението. Това ли са ти традициите? Или искаш и у нас да е като в Русия - да пребиеш жена си не е престъпление, а административно нарушение, наказуемо с глоба?
26
Виж какво другарю Волгин, щом конвенцията е едно тъпо предписание тогава, защо вие комунистите се пънете и правите всичко възможно, което е по силите ви да не се подпише. Друго, никой не казва традициите да отпаднат, а да отпаднат отдавна отживели части от тях, които вече в днешни дни са грешни и неточни. Никъде не се казва да се слеят половете и да няма мъже и жени, а да има равнодействие между тях. Материалът, който си написал специално за ПИК е меко казано смахнат. Искаш нещо да кажеш защо си против Истанбулската конвенция, ама нещо си се объркал. Не ти се е получило, понеже всичко, което си написал е неразбираеми дори за самият теб, но нали трябва да напишеш нещо.
27
Волгине, пищещ като за д-били. Не е лично, не е от завист за рублите, и не е защото и иудей.
28
Oоооо, Мюре? Как си пропустнало да наречещ Сатънищев юдей, усвен плужек? Според мен, гласували са по единствения възможен начин, колкото да не си плюят в сурата след като до вчера са сътрудничали с Демократите в САЩ само и само да не си навлекат гнева им, и цветна революция като дойдат на власт. Тиквата да му мисли ако се върнат, Цецус ,че го инпийчва. МХМ.
29
Ревате и скачахте по площадите срещу социализма и КО СТАНА?-Гурото ви Ив.Костов и братчедите му милиардери,1300000 под границата на жизнения минимум,сега ви набутаха и Ист.конвенция през задния вход,ще ви набутат и тази за детето по същия начин,децата ви с промити мозъци от соросо образованието,чалгаджии,,наркомани и безнаказани команчи по селата.Сега скачайте и за Боко.....,тъмно сини боклуци.
30
Ето, точно тук е заровен проблемът. Директно, никой няма да ни задължи. България, воленс-ноленс, или сама ще приеме Истанбулската конвенция, ако иска на практика да е нормален член на ЕС, или както е казал нявга г-н Ляпчев, "со кротце и со благо и со малце кютек", ще я утвърдим. За, уредените богати християнски държави, главната точка в тази Конвенция, е ЛГБТ-конотацията на джендъра, а всички разни "защити на жени и деца от насилие" са "Троянският кон", с който го прокарват. Дори, и да не приемем ИК сега, ще ни натискат и ще я приемем утре, но с големи морални, престижни и финансови загуби. Лостовете са най-различни. Международните, свръхбогати ЛГБТ-НПО-та могат да попречат или спрат инвестициите у нас и всички представителства на ЕС в България, да ни поставят в сериозна изолация. Хванали сме се на хорото на ЕС, и трябва да го играем. Няма да мине много време и разни добре платени ЛГБТ-НПО и ще ни натиснат да променяме Конституцията и законите, за да привилегироваме, нестандартните ЛГБТ хора, ще започнат разни ЛГБТ-НПО-та, нагло да "обучават"сексуално-джендърски, невръстните ни деца в уч-те заведения, ще се заселят преследвани от чужбина ЛГБТ бежанци, които ние задължително, трябва да настаним, ще се появят нови "образователни" помагала, ще се буни Обществото ни. Международни съдилища по "правата на човека", ще ни съдят за " джендърска " дискриминация. Затова, без да утвърждаваме ИК, трябва да направим някои отстъпки на ЛГБТ хората, като еднополови бракове, съжителства и др., които биха потиснали агресивността им, но да не допуснем намеса във възпитанието на децата ни и осиновяване на деца от ЛГБТ. Трябва, да се изработи обща стратегия и с други държави членове на ЕС, не приемащи ИК.
31
Честно ще бъде да я прекръстят на Истанбулска первезия ! Май май наистина най 8dfmбогатите в световен мащаб са педа-ли и педо-фили ! Борисов да внимава в картинката ако нареди да се приеме ще яде дървото като комунетата !
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Абсолютно вярно.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 2683
архив

Сладка 14-годишна ученичка търси да се запознае със симпатичен господин за забавен видеочат. Моят мейл: operacia-lolita@mvr.bg

 

няма нови новини
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
сега
2468
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министрите разкриват детайли от плана за Перник след срещата с Борисов - ето как ще се разреши водната криза (ОБНОВЕНА)
x
ТИХИ УБИЙЦИ: Мухъл и плесени ни дебнат от храните
x