Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Цвета Караянчева: Побойничка съм от малка, слушам хардрок (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Цвета Караянчева: Побойничка съм от малка, слушам хардрок (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

В училище ме дискриминираха, защото мама беше продавачка, а татко - багерист
на 11.06.2017
78376
45
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Цвета Караянчева: Побойничка съм от малка, слушам хардрок (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

V Цвета Караянчева е заместник-председател на 44-тия парламент. Тя е народен представител от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото и 43-тото Народно събрание. Беше заместник-председател на ПГ на своята партия.

V Родена е на 25 февруари 1968 г. в Болярово. Завършила е машинно инженерство, а след това е била на обучение по мениджмънт в Open University в НБУ. Работила е като проектант, а после като директор на „Формопласт - Кърджали“.

V Основател е и областен председател на ГЕРБ в Кърджали.

 

- Г-жо Караянчева, родена сте в Болярово, детството ви преминава в Кърджали, проблем ли е това, или е предимство за едно дете?

- Родена съм в Болярово, но от 1972 г. родителите ми живеят в Кърджали. Аз и в момента живея в този град. Там са минали най-хубавите години от живота ми - и като ученичка, и като тийнейджър.

- Какво дете бяхте всъщност, оттогава ли е буйният ви темперамент?

- Аз бях изключително буйно дете, но голяма зубрачка. Много се биех с момчетата. Дойде обаче момент, в който те пораснаха повече от мен. И тогава се случваше да ударя някого и да тичам да се скрия в тоалетната, докато започне часът. Побойничка съм си от малка. Иначе бях отлична ученичка.

- С тоя маниер на поведение едва ли ви е било много приятно в училище?

- Имаше много неприятни моменти, но те не са свързани с експанзивния ми нрав. Имаше една много рафинирана дискриминация в училище. Родителите ми нямат висше образование. Майка ми беше продавачка в сладкарница, а баща ми - багерист към местния строително-монтажен комбинат. Учителите гледаха какво работят родителите на децата. Така формираха отношение и оценки. Затова на мен ми се е налагало да уча много повече от всички останали, за да покажа, че макар че родителите ми са работници, аз мога да бъда и нещо повече от останалите, чиито родители бяха лекари, директори и партийни секретари. Не че съм репресирана, в никакъв случай, но това беше изключително неприятно и за други мои съученици.

- Къде завършихте средното си образование?

- После завърших механотехникума. В този тип училища повечето са момчета. Бяхме 26 момчета и 6 момичета в класа. Но пак бях отговорник на класа, комсомолски секретар. Бригадите ми бяха изключително интересни. През деня много се работеше на полето - беряхме чушки, памук, домати, грозде, ябълки. Водеха ни все в района на Пловдив или Стара Загора, затова не сме работили типичния за Кърджали тютюн. Вечер обаче беше много забавно. Бяхме по квартири. Събирахме се, пеехме, играехме карти. Имаше забави. Те си бяха съвсем дискотеки вече по онова време.

- Ухажваха ли ви момчетата?

- Аз имах приятел още от девети клас. С Илия, който сега ми е съпруг, се познаваме вече 34 години - от 1984-та, а сме женени от 29 години. Беше през 1988 г., след като той си изкара казармата. На 10 ноември 1989 г. влязох в болницата да раждам дъщеря си.

- Това, че баща ви е бил багерист, а и механотехникумът ли ви насочиха да учите за инженер, не е ли прекалено тежка тази специалност за дама?

- Беше ми много интересно, защото още в началните класове бях посетила фабриката, на която по-късно станах директор. Казваше се Завод за инструментална екипировка, сега е "Формопласт". Бяха ни завели на посещение от основното училище и ми беше много интересно това, което правеха там и работниците, и инженерният състав. Реших да уча за инженер след разговори вкъщи. По принцип моите родители винаги са се съобразявали с това, което аз съм искала. Може да са имали някакви съмнения, но ме насърчиха. Така попаднах в Техническия университет. Запонах работа веднага след като завърших. Първо бях технолог в Момчилград по специалността. След това отидох в Кърджали - във фабриката, в която съм ходила и на стаж. Бях конструктор, главен конструктор. После станах и директор от 2004 до 2009 г.

- Какво ви вкара в политиката?

- Г-н Цветан Цветанов. Запознаха ме с него. И понеже само в Кърджали нямаше структура на ГЕРБ, той ми предложи да я оглавя. Така започнахме - малко по малко. Но трябва да благодаря на моя съпруг за търпението и помощта.

- С какво се занимава съпругът ви?

- Има малко магазинче за авточасти в Кърджали. Имаме си едно момче, което продава. А съпругът ми обикновено се занимава с мен. Пътуваме заедно до София и обратно. Той много ми помагаше и с бебето ни, защото аз бях студентка в първи курс. Без него нямаше да успея да си взема изпитите и да завърша. Така сме и досега. Всички предизвикателства, които поемам, винаги са с неговата подкрепа. Той никога досега не ми е казал: "Откажи се, с това не можеш да се справиш". Напротив, казва: "Аз съм с теб, давай!".

- Скоро сте омъжили това бебе, за което разказвате, порасналата Калина.

- 2013 г. беше сватбата й. Тя е нормално дете. Завърши УНСС.

- Не е ли учила в чужбина, както е присъщо за децата на хората от политическия ни елит?

- Не, тя не искаше да учи в чужбина, макар че има германска диплома. Сега работи. Имаме внучка на две години и половина. Казва се Теодора.

- На кого е кръстена?

- На другата баба. Спазваме традициите. Хубаво българско име.

- Блондинка под прикритие ли сте, както ви нарекоха заради лапсуса "Пекин е във Виетнам"?

- Никога не съм била блондинка. Аз съм класическа брюнетка. Разбирам колегите, които се опитват да уязвят някого. Нормално е, когато си напрегнат на трибуната, да направиш някакъв лапсус. Това в никакъв случай обаче не е признак за слаба култура - че не си подготвен, че не знаеш. Напрежението на трибуната е наистина много голямо, а когато вкараш и емоция, още повече. Аз съм изключително емоционален човек, затова и не се сърдя за подобни квалификации. Всеки може да направи лапсус, важното е не какво си казал, а какво си направил. Аз имам претенцията, че съм добър народен представител, защото познавам проблемите на хората от моя регион. И дори сега, като зам.-председател на парламента, от петък до вторник отново съм в Кърджали. Срещите ми с хората не са преустановени. За мен е важно да чувствам пулса на проблема. Защото ако останеш тук, на жълтите павета, губиш реалната представа, не разбираш какво се случва. Много е интересно и хубаво да седиш на телевизионния екран или във „Фейсбук“, но когато отидеш на място и видиш как се случват нещата, е съвсем друго. Разбираш болките на хората.

- Тази ваша емоционалност помагаше или пречеше в споровете ви с прекия ви опонент в Кърджли Александър Симов, а и с опонентката ви на ръководно партийно ниво в БСП Корнелия Нинова?

- Емоцията много ми помага, защото по начина, по който аз говоря, влагам цялата си душа. И тя показва, че не се преструвам, не се преправям, не съм в роля. Аз съм такава. И хората ме знаят. Ако имам нещо да кажа, ще го кажа. Защото не мога да го крия в себе си. А пък и не е редно, защото другото е двуличие. И много пъти, дори когато излизам да говоря от трибуната, се справям много добре, когато говоря емоционално, даже без да съм се подготвила. Така че мисля, че повече ми помага. Но сега, в новата ми роля, емоцията е на заден план.

- Къде се чувствате по-комфортно - като зам.-председател на ПГ на ГЕРБ или като зам.-председател на Народното събрание?

- И на двете места ми е комфортно. Сега се явявам арбитър, но преди това пък изразявах позицията и волята на парламентарната група. И се надявам, че както като зам.-председател на ПГ, сега и тук съм си на мястото.

 

- Какво правите в свободното си време, как го организирате, готвите ли?

- Голям кулинар е моят съпруг. Той готви вкъщи. Аз от четири години вече не готвя. Той се запали много от кулинарните канали. Прави какви ли не специалитети.

- Има магазин за авточасти, не му ли е по-интересно да се занимава с автомобили?

- Да, има интерес към колите, но кулинарията го грабна и за мен това е добре, защото ми отпада един ангажимент в домакинството.

- Каква музика слушате?

- Аз много обичам хардрок. Любими групи са ми "Айрън Мейдън", "Ей Си/Ди Си", "Дийп Пърпъл", "Джудас Прийст". Рокаджийка съм. Скоро "Б.Т.Р." бяха в Кърджали и ни доставиха огромно удоволствие. Беше невероятен спектакъл. Даже съм прегракнала и ми липсва гласът. Ама той и мъжът ми свиреше едно време в една местна рокгрупа - "Трафик галакс". Бяха много запалени и защото се запознахме точно в този период, това ме запали и мен за рокмузиката.

Смела е от малка. На снимката язди истинска мечка

Поддържа форма със силови тренировки със фитнеса

Цвета и мъжът й на сватбата на щерка им Калина

Със съпруга си Илия (вдясно) на концерт на любимците им "Айрън Мейдън"

Още интервюта, коментари, разкрития и интересни четива вижте само на Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
ИЗНЕНАДА! Цвета Караянчева разбрала в последния момент, че ще става зам.-шеф на парламента ИЗНЕНАДА! Цвета Караянчева разбрала в последния момент, че ще става зам.-шеф на парламента
Истински сюрприз получила в късните часове на вторник...
на 20.04.2017
Цвета Караянчева разкри кой ще ръководи ключовите парламентарни комисии Цвета Караянчева разкри кой ще ръководи ключовите парламентарни комисии
Няма сериозни промени в ръководството на парламентарните...
на 09.05.2017
Напиши коментар »
(45)
1
Една от най-простите и агресивни недоразумения в партията на простите.
2
Цвета, Цвета, пълен ботлук си да знаеш, след като слугуваш на Боцко и Цецко!
3
Ало,комсомолската секретарка,,Айрън Мейдън" и "Джудас Прийст" хард рок групи ли са?! То не става само да облечеш тениската,трябват и познания в жанра. Иначе се излагаш като комунист в църква. Или мутра на опера...
4
Едно време в механото учеха не много добрите ученици, а после погледнете...Отворен Университет онлайн....егати калинките недни, прости ама гадни, хапещи. То затова и сме на този ред. Успех Булгаристнци.....тези които умряха за освобождението ни и развитието ни се преобръщат в гробовете си, а вие Булгаристанци се предадохте отново. Живейте заспалия си живот Булгаристанци. Последователите на Терминал 2 все повече се увеличават.
5
Цвета Караянчева е една от най-чаровните народни представителки. Не се излага като Кури. Винаги е усмихната.А Курито гледа като натровен бик-страшно.
6
Егати тъпата и противна п.тка....
7
Ще се усере и в новата си роля на задния план!
8
Цвета Караянчева: Побойничка съм от малка, слушам хардрок ....ТАИБА УФ АИРОН МАИДЕНО СЕЛЗКИ !....БЕГИ НА СЕЛО ПУТАН БАРАБАН !....
9
ГЕРБерски боклук ! Тъпа,алчна,нахална и крадлива-типичен представител на мутромилиционерската групировка ГЕРБ.пп.Ще има видов ден...
10
Ей това е нивото на управление на Булгаристан...трактористи, механизатори, пожарникари и физкултурници....БРАВО...УСПЕХ....това са водачите на високите технологии на днешен Булгаристан...това са водачите на ШАЙКАТА
11
Съжалявам ,но наистина си личи потеклото-груба,невежа,невъзпитана.
13
Ууууууууууууу бе ! Боклук !
14
Това че Цвета е ПРОСТА и К.УХА ЛЕЙКА от малка го знаем
15
Е, НЯМА АКЦИИ ОТ ТЕХНОИМПЕКС И МИЛИОНИТЕ НА КУРНИ НО И ТЯ ЯЗДИ ОТ МАЛКА. РОДЕНА НА СЕЛО, ЗАВЪРШИЛА С ОТЛИЧИЕ, ИЗДИГНАЛА СЕ С ТРУД СТАНАЛА ДИРЕКТОР НО НЕ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ С ПОДКРЕПАТА НА ЛУКАНОВ ИЛИ КОСТОВ! ЧАК ТОГАВА СЕ ЗАПОЗНАЛА С ЦЦ.
16
Поддържа форма със силови тренировки СЪС фитнеса .
17
Ами,разбира се,точно такива индивиди трябват на "ГЕРБ" и такива прочели САМО "Винету"!? Другите УМНИТЕ,ЗНАЕЩИТЕ,МОЖЕЩИТЕ -ПРЕЧАТ!? НАРОДЕ????
18
Боклук си от малка .
19
Цеца у фитнесолелелеее. Я мотиката на рамо и марш в Болярово.Типаж на човеко с филията с мас и крадецо на джанки.После чудете къде са повече комунета- при БСП или в ГЕРБ.
20
Съществена разлика е че е била КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР. Интересно защо пропускаш този факт, като е известно какъв трамплин е това за издигане в йерархията?
21
Каква селяния,а искате България да се развива?!какви селяндури искат да ме управляват,ще си скъсам топките от яд!!ненавиждам ви !!!
22
Не е важно да си умен и можеш, щом си верен на Вожда.
23
Бойковщината е печелившата идеология. Женицата ни го показва нагледно. Без особени качества и възможности , но пък предана и послушна. Потупват я по рамото или дупето и й дават захарче за добро веене на знамето на ГЕРБ.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Лай...кучка Спермо....ка
26
Репресирсната комсомолска секретарка. Колко е учила и личи Пекин Виетнам, патица по пеконски.
27
Лепсата на първите седем години от възпитанието е за цял живот. А зетя и- на снимката изглежда като пълен кретен!
28
С други думи - кучка.
29
Гените, гените, /не/уважаема. Толкова много неглижизъм лъха от тебе,че човек се отвращава от излъчването ти.И ти като Деса Атанасова да беше си поизмила веднъж косата, че плебейството ти еманира от всяка фибра на тялото ти.Изгледаш ужасно нечистоплътна!
30
Дива селяндурка, тъпа селска пръчка. По- добре да беше станала багеристка като баща си.
31
И таз красива и умна девойка като вожда на партията е била активна комсомолка. Сигурно още пази кнужката си като вожда Слънце. И тази пейзан ле трактор унищожи стотици съдби в Кърджали. Господ ще я накаже за всичко което е сътворила а то е само лошо.
32
Много грозно това бе и тъпо!!
33
за войнстваща простащина.
34
Цвети кога ще биеш един шамар, на дебелата и проста крадлива и лъжлива курабия Сланинова, с крак!!!
35
Г*о*вед0.
36
Хайде, холан, на всички родителите бяха лекари, инженери и партийни секретари само Цветините не. Толкова ученолюбива, че завършила Механото, ама като комсомолски секретар. И после две години работа в ЗИЕ -то и хайде в Раб Фак-ка.Ученолюбива, ученолюбива и станала директор, поради близост със собственика - приватизатор. А мъжът й и той ученолюбив и работлив - той и е шофьора, той и е готвача, май друг и е ... римата.
37
Цветке, ти май от ученичка си нагаждачка - имали отношение учителите и ти затова стана комсомолски секретар. Помним как се случваха нещата. А сега в ръководството на парламента за председател и зам.председател, длъжности, които по принцип са за юристи, Герб излъчи счетоводител и теб.Ти чувстваш ли се на мястото си - като интелект, като знания.Имаше хубав лаф преди демокрацията - ако си малко по-умен, ще разбереш колко си прост.
38
Поредната амбициозна селянка за която след няколко години никои няма да си спомня!!! Селянина си остава селянин какъвто и пост да заема!!
39
"- Какво ви вкара в политиката? - Г-н Цветан Цветанов. Запознаха ме с него..."?!
40
И без да си признава и личи по простотията.
41
Цвет от цъфналия трън...
42
Цвета Караянчева: Побойничка съм от малка. В у-ще ме дискриминираха, защото мама беше продавачка, а татко багерист. Учителите гледаха какво работят родителите на децата... Така формираха отношение и оценки...отговорник на класа, комсомолски секретар...несъответствие с по-горе написаното. Приятел от 9 клас. 1989 родих дъщеря си Калина, 2013-сватба-калина и атанас. На въпрос, защо не е учила на запад калина, отговор от мен, защото не беше все още депутат от Герб. запознавайки се с Цветанов я прехвърля на работа от Момилград в Формопласт и я назначават заместник директор. а за зет й не ми се говори. тогава още повече ще започнете да я корите. прости, бедни, и атанас добре стори, вместо да учи си залюби това калина, а останалите отидоха да учат висше, а и като чета калина имала диплома германска, много лъжи, много фалш, съпругът й е шофьор, тя се е омъжила на 20 г. ИСКАМЕ да знаем къде точно и в кой университет и коя година е записала висше образование, в кой град, да си покаже отличната диплома-за средно и висше образование. алчни и то много алчни. багериста непрекъснато се оплакваше, че пенсиите им са малки, а сега ? и тук нещо куца в думите й, най-вече обърканост. говори за учителите, А ИМЕННО ТЯ идвайки на власт през 2009 година точно това направи. съкратиха кадърните и на тяхно място си сложи деца на учители, юристи, лекари , роднини, близки, и за жалост тези или тя ги пише, никога не сме членували в ничия партия и когато ви кажем истината в очите и веднага червени. няма червено, зелено, черно, на 100% ви познаваме, отлично. тотка, баба мара(покойница, на атанас бабата, многократно сме били у тях-мръсни, бедни, дори на бала на атанас му взеха костюм под наем(нищо лошо), но много нередности и несправедливости стори в града на много свестни хора, по умни от децата ти дори. знаем ги отлично. но си назначила на учителите им децата и няма как сега да не те похвалят, а писаното го знаем-не му се учи, а са и прави, защо да учи ... а безпаричието, което юрист е правила на баба мара, свят ще ви се завие, но всичко е до възпитание, баща ми навремето беше такъв, правеше , а и професионалист беше в х работи и безплатно на приятели, познати, същото го прави и юриста. самозабравят се, а и се унижават, че са от село Мамарчево, родена в Болярово, Ямболско. Родилен дом в село Мамарчево е нямало. Живяла е на село, това лично го каза багериста. Толкова бедни са били, че едвам са я изгледали(казано от колежката в сладкарницата Руска, заедно са работили двете)... от а до я на 100% истина, без лъжа, без завист, но ми е ставало тъжно, когато преди време са ми казвали-всичко зависи от цвета и цветанов, те колят те бесят в града, жалко че след пенсиониране от системата младо момче си отиде от този свят. живееше на квартира. изгониха го. притесни се и един-два месеца си взе пенсията, толкова, щом и от мвр разбира наша цвета ок, нищо против, много може да се пише, но спирам, и спрете с това червени, нищо чудно след като е била побойничка да са я вербували мвр-дс, знае ли се, искала и калина да я вкара в политиката(тук нямам доказателства, може да са измислици, но дървото не може да се залюлее докато вятърът не задуха), а и знаем и приятелките й. боклуци. тази вече е и за пенсия, прокуди всички комунисти, а лично приятелката й беше комунист,дс, доносник, участник във в.процес, в нея бяха кочаните за глоби от 10 лева и мн. други неща. минаха през сдс, ндсв, герб. нищо против, но много коварни неща стори приятелката й. една известна адвокатка, а съпругът й без висше образование беше преподавател в езикова гимназия. събрал учителите, накарал ги да се подпише и синчето на адвокат Пулева беше дисциплинарно уволнен ... Посягат на децата, а точно тази гадина срещу еродиран юрист. Неправдите ни тормозят. Който нож вади от нож умира. И така съпругът й си отиде, а и другите пепа старата мома, брат й георги и той от психодиспансера не излиза, с висше е, боклуците на града дават мнение си за еродирани и преуспели хора. Щом си на тази длъжност цвета, трябва да си чист като сълза, а не с лъжи и измами, но ти нямаш вина, ти си знаеш кой и как те издигнаха. Късмет, а и млада си била, знаем как стават нещата. Мастанли/Момчилград там щеше да си, а ти виж - да се смее ли човек, да плаче ли, и през соца ги имаше такива, знаем как ги издигаха, не съм ви светила, но нещо такова налучквам, а и един от бсп беше писал-на запад в хотелите...
43
Атанас беше ангажиран, лятото работи без почивен ден и вече на училище беше изморен(майката на атанас тотка е учили в кж учителският институт и се е омъжена в кж, а е от Поморие). Браво на Атанас, а не като останалите будали да се блъскат да учат и ходят на студентски бригади, а и дипломите им и за тоалетна хартия не стават. Здраве да е. Може да е за хубаво. Понякога когато искат да ти изкарат очите(от завист) ти изписват веждите. Не мразим ничии партии, а негодуваме срещу някоя калинки???
44
Да бе да, минала покрай хеви метъл в с.Мамарчево, ама е с манталитет и излъчване на багерист и тракторист и до дупка чалга.
45
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 23287
архив

Бирата се прави от хмел, а хмелът е растение. Следователно аз не съм алкохолик, а вегетарианец!

няма нови новини
Днес: 216
hot
най-четени новини в момента
сега
2437
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
МВР с горещи подробности пред ПИК за случващото се под моста "Чавдар" в София (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Пръстен доказва, че Тутанкамон е управлявал заедно с извънземни
x