САМО В ПИК И "РЕТРО": Черна прокоба сее смърт в „Тоника“ 

Акценти

САМО В ПИК И "РЕТРО": Черна прокоба сее смърт в „Тоника“ 

93993
на 20.06.2021
САМО В ПИК И РЕТРО: Черна прокоба сее смърт в „Тоника“ 
Автор:   ПИК

Проклятие е надвиснало над звездите от обичаната вокална формация „Тоника“ и трагедиите за тях нямат край. Внезапната смърт на Ваня Костова в началото на май потресе създателя на групата Стефан Диомов, а цялата естрадна гилдия не може да прежали ангелогласната певица, която си отиде само на 64 години след мистериозен инфаркт.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Ваня Костова

На същата възраст от този свят отлетя и Гого Найденов – един от доайените на „Тоника“, който ни напусна през 2014 г. Той сподели за проблемите си през 2010-а, когато в отворено писмо до медиите помоли за помощ от колеги, познати и непознати, тъй като със съпругата му и негова колежка Ева нямаха достатъчно средства, за да го лекуват. Въпреки че за отрицателно време необходимите парични средства бяха събрани благодарение на организираните концерти и събития в негова помощ, състоянието на Гого се влоши година и половина преди да издъхне заради погрешно поставена диагноза латерална миотрофична склероза. Певецът опита лечение в Европа и Китай, но без особен успех. Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Затова се наложи по-късно изпълнителят да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиене на грешните лекарства. През цялото време неотлъчно до него бе съпругата му Ева, която и до ден днешен не може да преодолее загубата му и живее самотно в Айтос, където се грижи за болната си майка.

По-малко от година след смъртта на Гого нова трагедия покруси „Тоника“. В края на лятото на 2014 г. стана ясно, че доведеният син на тяхната колежка Милица Божинова е сложил сам край на живота си. Георги Масларски се самоуби, като скочи от апартамент в столичния квартал „Борово“. Той беше син на певеца и композитор Асен Масларски, който от дълги години живее на семейни начала с Милица след развода с първата си жена.

Детето си след зловещ инцидент погреба и Сия от „Тоника“, която отдавна е емигрант в Америка. Нейната щерка Лиа загина в жестока катастрофа в Лос Анджелис само на 31 години. Автомелето бе предизвикано от нейния годеник –баскетболната звезда Ресуъл Бътлър, който също почина при трагичния инцидент. Малко преди това двамата се бяха сгодили по особено романтичен начин, но загубиха животите си, преди да вдигнат сватба и да станат родители. В България щерката на Сия от „Тоника“ не бе известна до смъртта си, но в Америка беше същинска поп икона. Едва 16-годишна, тя стига до финалите на тамошния „Мюзик Айдъл“ и влиза в музикалната индустрия с летящ старт, като прави феноменална кариера на певица и продава хиляди копия от албумите си. Малко след нея от мъка по погребаната си дъщеря си отиде и баща ѝ – Трошан Владовски. Той бе брат на Чочо Владовски и първи съпруг на Сия, с която се разведоха отдавна, но бяха близки до последно. И в момента бившата певица живее в Щатите и има втори мъж, но все още не се е съвзела от черните случки в живота си.

Създателят на „Тоника“ – композиторът Стефан Диомов, пък се сблъска челно със сериозни премеждия в последните месеци. Отдавна се знае, че покровителят на групата има сърдечни проблеми, които се появили след скандалите между членовете на формацията и разправиите им с него. През този февруари обаче тежък Ковид сполетя музикалната легенда. Наложи се той да бъде приет и лекуван в болница. „Можех да си поставя ваксина още през януари, обаче все отлагах, защото смятах, че няма как да се заразя. Бях предубеден, но сега знам едно – ваксините са единственият начин да се преборим със заразата. Самия коронавирус изкарах горе-долу леко за около седмица. След това обаче получих тежки усложнения в много органи, стомашно-чревният ми тракт отказа. Отслабнах със 7 килограма, докторите буквално ме върнаха от оня свят“, разказа Диомов за битката си с Ковид-19.

Сия

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК