Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО" - Проф. Драгомир Драганов: Фандупкова и Галевица Костинбродска

САМО В ПИК И "РЕТРО" - Проф. Драгомир Драганов: Фандупкова и Галевица Костинбродска

на 13.10.2019
140982
54
САМО В ПИК И "РЕТРО" - Проф. Драгомир Драганов: Фандупкова и Галевица Костинбродска

Започвам вече да се притеснявам. Влязохме в предизборната кампания със стръв, достигаща до злоба и ярост. В София например Фандъкова вече стана Фандупкова, а Манолова – Галевица Костинбродска.

Сигурно е така и в другите избирателни райони. И направо не ми се мисли какво ли още ни чака. И по-важното – как ще се гледаме след това?

Влязохме и така, сякаш не искаме да осмислим какъв образ предлагаме по този начин на Европа и света. Да, ама те не само ни гледат и преценяват, но и си правят съответните изводи.

В резултат само в последните месеци получихме два яки външноикономически шамара. Първият дойде от иначе уж „братския „Фолксваген“ от иначе уж „братската“ Германия.

Впрочем само големи наивници можеха да вярват, че ще бъдем предпочетени пред Турция. И само пък големи наивници не можеха да вдянат, че през цялото време България играеше незавидната роля на „мюрето“, което да накара комшиите да предложат все по-изгодни за концерна условия.

И когато това стана, „мюрето“ просто беше захвърлено. „Прелъстено и изоставено“.Защото никой не е луд да инвестира в страна, която ежедневно излъчва навън само негативни послания.

Проф. Драгомир Драганов специално за ПИК и "Ретро": Корнелия се скри под полата на Мая

Проф. Драгомир Драганов специално за ПИК и "Ретро": Корнелия се скри под полата на Мая

Интересен народ сме това българите. Обичаме да...

на 22.09.2019

И „прелъстеното и изоставено мюре“ хукна към другия край на света - Южна Корея. Сеулците вероятно още не бяха забравили позора, който преживяхме на Олимпиадата там през далечната 1988 г., когато поради допингов скандал, реален или организиран, ни отнеха куп златни медали. А сега научиха, че при Живков комунизмът преследвал и таекуондото. Демек че България била нещо като Северна Корея на Балканите!

И мечтите за завод на „Хюндай“, който да замести „Фолксваген“ у нас, също отлетяха. Но ни предложиха да горим боклуци. А за да не сме съвсем капо, премиерът получи и 9-и дан по „преследвания“ у нас „при комунизма“ спорт...

До началото на тази седмица обаче все пак тайно се надявах, че няма да сме „съвсем капо“. Но към двата външни шамара се добави и втори „автогол“ - Македония.

Всъщност с хлъзгавата си и криволичеща позиция по „историческите спорове“ между нас македонците само доказаха, че са истински българи – непочтени, лъжливи и подли. Какво ли не сторихме за тях след избухването на демокрацията?

Първи признахме независимостта им, после им подарихме танкове, най-накрая подписахме и договор за приятелство. Сиреч наистина се държахме като любящата майка към блудния си син. С тайната надежда, че той все някога ще се вразуми и ще се върне в бащината къща.

Но „синот“ само гледаше лукаво и чакаше американците да му кажат „айде в НАТО“. И когато това се случи, забрави за майка си...

А ние сега, колкото и да се репчим, на 17 октомври кротко ще кажем „да“ на началото на преговорите между ЕС и Северна Македония. И после отново и отново ще казваме само „да“.

За което виновни сме си само ние. Защото старо правило е, че външната политика на една държава е пряка проекция на (или резултат от) това, което става вътре в нея.

А у нас, освен скандали и протести, нещо друго става ли? Аз поне не забелязвам.

Румънката Кьовеши се оказа единствен кандидат за европрокурор. И цялата общност я прие без нито един протест.

У нас обаче някакви платени протестъри тъпо и упорито негодуват срещу единствената кандидатура за национален главен прокурор. И Европа просто ни се чуди, а вероятно и направо ни се смее.

Цигани продават на Запад децата си едва ли не на килограм живо тегло. Но в центъра на столицата ежедневно друга група протестъри реват и се тръшкат „Крадат ни децата!“.

Някакъв самозабравил се чужденец убива хладнокръвно в центъра на София невинно българче, а „нашенският“ Хелзинкски комитет го номинира за „мъж на годината“! Пък съдебната система успява да се раздели по случая не само на прокуратура срещу съд, но и вътре в самата съдийска колегия!

Службите внезапно разкриват „крупна шпионска афера“, защото някой иска да прави русофилска партия и „да обърне геополитическата ориентация на България на изток“. Е, по-голяма нелепост не бях чувал. А си представям как се кикотят в т.нар. „партньорски служби“.

Ами ако някой може да ми обясни как при това положение отвън ще гледат сериозно на България, ще бъда любопитен да го разбера...

Още по-любопитен обаче ще бъда, ако пък друг се опита да ми подскаже какво ще бъде България след местните избори. Една разпиляна територия, съставена от над 200 местни „феодални княжества“ (пардон, кметства), чиято цел е главно „да усвояват“ еврофондовете и да ги делят с „тези нагоре“, една парализирана, но паразитираща върху гражданите държавна структура или просто страна, в която всеки гледа да не се мине, като мине другарчето...

Е, светло бъдеще, няма що.

 

 

 

 

 

 

Сподели:
свързани новини
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Проф. Драгомир Драганов: Не Волен, държавицата ни е болна САМО В ПИК И "РЕТРО"! Проф. Драгомир Драганов: Не Волен, държавицата ни е болна
Не е болен Волен. Болни са Националното радио (БНР) и...
на 12.10.2019
Напиши коментар »
(54)
1
За Коя Комунистическа К-УРВА ще Гласувате ? Мая Манолова Или Йорданка Фандъкова ? Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.gа
2
И двете другарки са от един дол дренки !
3
Мая Манолова: Аз съм Трето Поколение Комунистка, Тоест ТЕРОРИСТКА и се Гордея с Това ! К-УРВАТА Мая Манолова е Вносител на чл. 417 от ГПК Който Приравни Правата на Банките с Тези на Държавата и Отне Домовете на Хиляди Българи ! АЗ КАЗАХ ЛИ ? Не е Толкова Важно да УБИЕШ Комунист или Милиционер, Колкото да ИЗБИЕШ Потомството му, За да не се Възпроизвеждат ИЗРОДИ ! Семейство Изсрало КОМУНИСТ или МИЛИЦИОНЕР е Бракувано Семейство, Некачествено СЕМЕ, от Него Нищо не Става и Трябва да се ЛИКВИДИРА за да не ИЗСЕРЕ Същото Л-АЙНО ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
4
Да този Другар Е от отряд ''Чавдар"как прочувствено пише със сигурност е на малко питиета и затова така се разчувства та чак ще заплаче.Абе Аланкоулу....пий по малко за да си спомниш повече неща.....и да разкажеш как Държавна сигурност ти дадоха печеливш билет от Държаната лотария та ''спечели'' апартамента си А другия Печеливш билет за КАКВО беше и сега недей да плюеш статуквото защото си техен продукт.....Ѝ ако не бяха те сега какъв професор щеше да бъдеш....А ..товарищ......Ако си натискаше парцалите щяха да те направят Академик по ти приляга....но сам си изпи късмета.......????
5
Сравнението между Кьовеши и Гешев е безумно. В Румъния от вкараните в затвопа политици могат да си изберат Министерски съвет, Парламент, Местни орагани на властта и т.н. А в България „0съден пoлитик” е най- краткияt виц. Цaцаров си затваряше очите за кopyпцията по високите етажи, а Гeшев му „помагаше”.
6
точно в това ни е грешката- че няма протести и стачки в България.И си го набий в главата,,РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ПЪРВО ОТ ГЛАВАТА"
7
Грешката ни е че не можем да намерим новия ТОДОР ЖИВКОВ за да си дойде всичко на място !!!
8
А Тиквата се вмирисва откъм задника! Не знам кога тази подпухнала Фандъчка намира време да почине от неграмотното управление и кръшния и престой в ложето на Негово Тиквено Величество?!
9
май е гербераст силно повлиятн от елементарния език герберастките тролове из форумите
10
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ПРОФЕСОРЕ !!!
11
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ПРОФЕСОРЕ !!!
12
За много неща е прав, но след като се е докарал дотам, че да има репутация на селска к...а , то по-добре да не се обажда .
13
Достатъчно! Ще крадат, много са гладни комунистите. Манолова им е заложник.
14
отговор на коментар
Шорошоидният съд на Пантофф-Калтакчиефф вкарва корумпираните в затвора,другарю.Борис Велчев през 2006-та също беше единствен кандидат за главен прокурор,но той тържествено беше обещал да не пипа крадеца и убиец Прокобиефф и затова драгалевските комуняци си траехте.
15
Отдавна не бях чела нещо смислено и верно.Браво, Професоре!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
ИМАМЕ ДВЕ КАЗАРМИ ПОНЕ С ТАКИВА ПРОФЕСОРИ КАТО ТЕБ... И ТЕ САМИТЕ ТЕ НЕЗНАЯТ ПО КАКВО СА ПРОФЕСОРИ... ЗА ТОВА ДО 2008год. БЯХМЕ НА НИВОТО НА МОЛДОВА....
18
Дааа, някой пият, други като дантеления neдepac или cвuнятa Спас искат известност, дeбилът крадлив XарEзанов e подобен, а малката cBuHя Пuдялко заработва за да гледа грозната си жена, може би. Всекиму своето.
19
Наглоста на мутрата стигна до там, че за тлъсти пачки прие отровните боклуци на други държави да гори в собствената си държава и да трови собствения си народ! Няма такава лакомия и цинизъм!
20
Защо ли не си гледа в чашката? Какви ги ръси, нещо смислено да е направил?
21
2007год. СПИРАТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ ....СТАНИШЕВ КУПУВА ИЗЛИШНИ ВЪРТОЛЕТИ И МОТРИСИ, НЕК ФАЛИРВА--- И ОТГОРЕ НА ВСИЧКО СТАНИШЕВ ДАВА НЕРАЗЧЕТЕНО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 150лв. ----- 2008год. ЗАПОЧВА СВЕТОВНАТА КРИЗА... ПО ТОВА ВРЕМЕ БЯХ ШЕФ НА ПЕНСИОНЕН ФОНД И АЗ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАМ КАК ГУБЕХМЕ ПАРИТЕ И ДОХОДНОСТА НА ХОРАТА.... ВЪПРЕКИ ВСИЧКО БОЙКО БОРИСОВ НАПРАВИ ЧУДЕСА И В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ОБЛИГ..
22
За 10-15 г управление Борисов успя да промени ценностната с-ма на хората, унищожи образование и здравеопазване, отклони десетки милиарди от бюджет, еврофондове и програми, оставя дългове на бедните българи за още няколко десетки милиарди, унижи и обиди народа си с слугинажната и мазна политика с некадърните и неграмотни калинки на всякъде около него!!! Най-бедната държава, с най-бързо измиращата нация и на последно място по всички показатели Това е изключително цинично и престъпно.....
23
ЛАЯ КОСТИНБРОДСКА АУТ.... САМО ПОДКРЕПАТА И ОТ БСП(ДС) Я ПРАВИ НЕИЗБИРАЕМА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БОГАТОТО И КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО......
24
ДРУГАРЮ ПИЯНИЦА, ТИ ОТ КОЯ ПАРТИЯ БЕШЕ? НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ ТАЯ ДЕТО ИСТЕРИЧНО ПРОВАЛЯ НАПРЕДЪКА И ВСЕ НИ ВРЪЩА КЪМ ПЕЩЕРНИЯ КОМУНИЗЪМ? НЕ БЕШЕ ЛИ ТВОЙТА ПАРТИЯ КОЯТО ОБЯВИ МАКЕДОНЦИТЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ И ГИ ПРЕСЛЕДВАШЕ КАТО ТАКИВА? НЕ ПОДАРИХТЕ ЛИ КОСТИТЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НА ТОГАВА, ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА? КАКВО ПРАЗНУВАТЕ НА БУЗЛУДЖА? ЗАЩО ТОЛКОВА ИСКАХТЕ ГРИПЕН? МАЙ ВИНАГИ СТЕ БИЛИ АНТИ БЪЛГАРИ?
25
устата на професорина ДрагоПИЛ ДраКанов.?
26
браво на 24 браво на25 .Такива лъжци като Драганов "професора" не трябва да бъдат преподаватели. На какво ли ще научат децата ни?
27
МАЯ е фаворит за кмет, защото ще обере гласовете на всички , които са против статуквото.За Фъндъкова са тези, които по някакъв начин се облагодетелстват от средствата разпределяни от нея...
28
Този ако го бяха направили професор по-рано сега всички техноимпекси щяха да са в кадърни ръце и работещи на пълни обороти.
29
Драгинко мамин, защо чеденце пак си пропуснал да си пиеш хапченцата? Докога бе мами, пак ли искаш да ни излагаш с това пусто пиене? Не кандиса ли бре мама?
30
Драгинко мамин, защо чеденце пак си пропуснал да си пиеш хапченцата? Докога бе мами, пак ли искаш да ни излагаш с това пусто пиене? Не кандиса ли бре мама?
31
ДО 18г КОЙТО НЕ СПОДЕЛЯ СОЦ. ИДЕИ,НЯМА СЪРЦЕ НО СЛЕД ТОВА,ТОЙ НЯМА УМ(АКЪЛ)...... ЖАН ПОЛ САРТЪР- СОЦИАЛИСТ
32
Борисов откраднал, милиярди!!! -Др.!!!- Дайте черно на бяло?-Съдете го в България в Европа ?ЕС има прокурор !?? Стига с тия легенди и митове, КАК!!!!-„НАЙ простия “ българин е направил най гениалните кражби в света и никой не може да го докаже и хване!!!-Само Бабикян, срещу феникйски знаци, раздува сапунени мехури а Вие като папагали ги повтаряте!
33
галеваааааа.....да го ....д ...у...хаш ...но оня от кЮСТЕНДИЛЬ ! ....чу ли ...ГАД ..!
34
шамшала от Кюстендил ....съм ....алоуу....Майче ...кажи как се скрихме в гората и ...после знайш ...мъжо ти са прибра по рано и ти беше цялата в тръни !
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Браво професоре! Като четем колко от тук пишещите и можещите се гаврят с вас, бъдете сигурен, че бръкнахте в гнездото на осите, на лапачите, на платените протестъри, чираците на прокопиев и сие. Гледайте напред, не обръщайте внимание на подлите и купени лумпени!
37
фанДУПКОВА- изящно попадение
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
От 1944г. българския народ е разделен на две комунистите и другите управляващите и управляваните и така до днес и така ще бъде докато съществува БКП с мимикрията си БСП Животът е този който ни променя поднасяйки ни изненади но преди всичко е необходимо да запазим достойнството си на човеци и да не се приравняваме с животински прояви на жестокост а да ползваме мозъка си за разсъждения и от там за съждения Всуе на теорията когато делата я компроментират А в България дори и църквата се компроментира поставяйки вярата в услуга на властта.За политиците нямам думи Помежду си българската интелигенция води война заради историята от близкото минало заради дадените жертви на нацията ни подчинена на идеология претендираща за най справедлива но дошла отвън Враждата е огромна и пречи на народа отблъсква го от Родина и той се спасява с емиграция.Когато на върха на държавата има разнобой тя е обречена на обезлюдяване а тъкмо това щат чужди съветници за да ни завладеят и затрият нацията ни За това е необходимо да се свика Велико Народно събрание на което да се определи най вече стойността на думата НЕЗАВИСИМОСТ ЧРЕЗ СОБСТВЕНИ СИЛИ ДА ГРАДИМ ЖИВОТА СИ БЕЗ ВМЕШАТЕЛСТВО НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ В ГОЛЕМИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ КЪМ КОЙТО БЕЗСПОРНО ПРИНАДЛЕЖИМ
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Не съм сигурен дали ще получи 20 лева за статията, тъй като на места се е отпускал. А това в този сайт не бива да става. Както се казва - кyp за Heдялкoвицa.
42
ЩЕ ВИ ВЪРНА В СОЦИАЛИЗЪМА ДА КЛЕЧИТЕ ЗА 100 ЛЕВА ЗАПЛАТА И ДА ПЛАЧЕТЕ ЗА ИЗХОДНА ВИЗА
43
PEDJLKO PEDJLKOV e GROS PEERAST!
44
DANKA RUSKATA SRESHTI MAICHETO !!!!! gOLIAM SMIAH..S TEB SME MAICHE,TA DANA RUSKATA DA SE PUKNE OT IAD...
45
Ех, Драго, Драго, веднъж те оставиха без "силни капки"и таратор и взе за отмъщение че написа такива стряскащи неща/не че не са верни/,ама "Мюрето-Слънце"като ги прочете и особено за яловите си напъни като автомобилостройтел, доста ще ти се обиди! Недей така поставя в неудобно положение главаначетата от порно-саътчето ПИК, те сега толкова се стараят да му се харесат отново след като бяха наритани след гадните парно снимки,а ти им мъчиш водата! Осъзнай се!
46
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
47
Когато се пише за пик , цензурира се , ех мишки ???
48
отговор на коментар
Бай Драго-това е другото лице на "демокрацията". Все едно ти да станеш Драгo Таратора, вместо Драго Водката- двете страни на една и съща монета, пак ще си същото пиянде, готов за 30 лева хонорар да напише какъвто искат пасквил- ще има за шише водка, кисело мляко, краставици за таратор, а може и да артисат и за парче салам "народен". Наздраве!
49
Костинбродската уруспия с московска диплома за шафрантия, със специалност как да задоволя устно дърт партиен член от политбюро, беше разбита от моралната и трудолюбива Фандъкова. Не мисля, че софиянци са дебили, както се изказа съветника на Румен Пъпката и, че ще гласуват за сестра Галева, Фози, братя Диневи и куп БСПеерадски олигарсиолигарси. С една дума, работен кон за червена кокошка няма как да стане...
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
отговор на коментар
Георги ,като ти се иска Т.Живков има лесно -самолета и Северна Корея или Венецуела .Там всичко си е на мястото.И при нас има един ама не му е изтекъл президентския мандат и ще трябва да почакаш.
52
Този трябва да е на няколко водки, след като е написал този пасквил......
53
Този трябва да е на няколко водки, след като е написал този пасквил......
54
Един общо взето точен анализ - а коментарите след него доказват, че по отношение на това, че за да не ни чака нищо добро сме си виновни всички ние. При нас няма нищо - ама абсолютно нищо, което би могло да ни обедини, като нация. Повечето от нас са едни дървени философи за които няма нищо по-важно от това да са против всичко и всички - без значение дали е добро или лошо.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16892
архив

Само Чък Норис може да победи рисунка на състезание по взиране.

няма нови новини
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
сега
3175
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за понеделник - Овните да внимават, проблеми тормозят Близнаците
x