Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК: Какви сили стоят зад новия шеф на кабинета на Румен Радев?! Крайнодесни, проруски и националистически кръгове удрят рамо на Калоян Методиев (ФАКСИМИЛЕ)

САМО В ПИК: Какви сили стоят зад новия шеф на кабинета на Румен Радев?! Крайнодесни, проруски и националистически кръгове удрят рамо на Калоян Методиев (ФАКСИМИЛЕ)

на 20.08.2019
89725
42
САМО В ПИК: Какви сили стоят зад новия шеф на кабинета на Румен Радев?! Крайнодесни, проруски и националистически кръгове удрят рамо на Калоян Методиев (ФАКСИМИЛЕ)
Автор: ПИК
20.08.2019
42
89725

Крайнодесни, проруски и националистически кръгове стоят зад новия началник на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев. Юристът и преподавател по Право на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“ Христо Христев коментира, че внимателният преглед на публичния преход на г-н Методиев назад във времето много ясно показва, че "бивш кадър на СДС" може да е бил някога отдавна преди, но от доста години насам е все по-близо да крайнодесните и проруските кръгове и техните тези. 

Румен Радев си назначи политолог за шеф на кабинета

Румен Радев си назначи политолог за шеф на кабинета

Политологът и главен анализатор на Института за...

на 19.08.2019

"Чудесен избор! Мисля, че следващата стъпка на г-н Методиев спокойно може да е към челото на някоя "консервативно-лява" листа на другарката Нинова и винаги съгласните с ръководството другари бесепари", написа той на страницата си във Фейсбук.

Всъщност архивът също е красноречив. През 2007 г. националистите на Боян Расате подкрепяха Калоян Методиев на вота в София

Тогава за София "Гвардия" обяви своята подкрепа за Калоян Методиев (Общество за Нова България), където двете организации участваха с обща листа. За активистите от БНС и "Гвардия", които от 2001 година бойкотират всички избори, това беше първо участие.

Декларираната тогава стратегическа цел на младите националисти беше радикална промяна на политическата система.  

Калоян Методиев бе назначен за началник на кабинета на Румен Радев с указ от 19 август на мястото на избрания за евродепутат от БСП Иво Христов.  Роден е на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и руски език. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност.

Доктор по политология. Автор на монографиите: „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика. Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език. От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 г. е асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Съвременна политическа история на Балканите. От 2015 до 2019 г. е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член на създадения през март т.г. Стратегически съвет към президента на Републиката.

Що се отнася до подкрепящия го Боян Расате, през 2000 г. той е инициатор за създаването на непартийната младежка организация Български национален съюз (БНС) и става негов лидер. Организацията е свързана с европейската крайна десница.  БНС приема за свой символ знака на рода Дуло – IYI, който поставят на знамена и щандарти, и лозунга „Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна“.

Организацията има Хуманитарен корпус и спортна организация, чиято униформа – военни черен панталон и бежова риза – предизвикват много коментари и асоциации с щурмовите отряди на Хитлер.

БНС провежда десетки шествия, чествания и участва в почти всички граждански протести от 2001 г. до 2011 г. БНС възприема себе си като продължител на Съюза на българските национални легиони, а за свой патрон убития през 1943 г. водач на организацията – ген. Христо Николов Луков. Съвременният историк Румен Даскалов определя СБНЛ като първата организация, имаща вече изцяло оформен фашистки характер. 

Името на Расате се свързва със саботирането на традиционното честване на 9. IX. от симпатизантите на БСП на Братската могила в Борисовата градина, с етнически сблъсъци срещу циганите, със създаването на Национална гвардия, милитаризирана групировка, която трябва да защитава българското население от циганите, с протести срещу гей шествията, с арести заради побои. 

Сподели:
Напиши коментар »
(42)
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Във всеки случай не стоят САЩ и ЦРУ, които стоят за ББ.
4
ОТВСЯКЪДЕ Я ПОДКРЕПЯМ!
5
Калоян Методиев е бивш кадър на СДС. Бойко Борисов, бившият охранител на бившия шеф нa БКП,, сега за евроизборите направи коалиция именно със СДС. Нищо чудно Винету и Радев льотчика, да заровят томахавката
6
Сикаджийският престъпник, мутрата от Банкя, която СИК и ВИС назначиха за главен секретар, кмет и премиер, направо се е наПИКал и насрал от страх! Местните избори вече си ги загубилл, Боко! Загубил си ги, куха кратуно банкянска! Загубил си ги, българоубицо!
7
Този коментар не е хубав за герб
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Като видите някой образован и грамотен човек тотално полудявате! Друго си е неграмотните калинки и шуробаджанашките кухи лейки на батеБойко, най-много съмнителна диплома за бакалавър
11
отговор на коментар
Тоя за 5 лева работа не е свършил през жалкия си живот,фамилията му е Лежачо-Лапачев.Всички комуняци сте такива.
12
Расате е същия ДС марионетка ,като НФСБ и ВМРО
13
Радев се разбира с Нинова, сега търси съюз с шефа на бившите комунисти , Бойко.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
То в България крайно десните са леви. Както всъщност и зелените - и те са леви
16
десни -бесни и лъже леви!
17
ne sme chuli kakvo shte se IZOKA po vaprosa vezdesashtia inmformator i donosnik ANTON TODOROV i togava da izraziavame aktualni pozicii,nali taka ???
18
Не му е чист косъма на този политически клоун Калоянчо . За да се съгласиш да станеш член на екипа на този президент , след като си го видял колко струва и каква му е политическата нагласа , а и си разбрал , че в екипа му само дърти шапкари и ченгета -пенсионери , означава , че си брутално безскрупулен или службаш , готов да мине през трупове в името на кариерно издигане . Предварително трябва да знае Калоянчо , че залага на куц кон -- втори мандат не се предвижда за Вожда Му !
19
Според ПИК зад Радев стоят само дяволи, вещици, вампири, върколаци и т.н. Айде спрете се ! Колкото по го плюете, толкова по симпатичен ми става.
20
а авторът не е ли също свързан с Расате нищо че го играе.
21
Да не се окаже внедрен от бат Бойко агент. С основната цел да запише нещо от типа - Ало Ваньо и Ти сам си го избра !
22
Той е прекалено образован и интелегентен. Пишете и хвалете Питека, той е по вашата мяра.
23
Да са живи и здрави.....
24
отговор на коментар
Злобата,която те е обладала ще унищожи малкото човешко,останало в теб.Лекувай се.От толкова злоба и простотия се умира...
25
неудобен според цензора става по легален начин,уж сгрешен код.Понеже ми е често винаги си проверявам дали правилно съм набрал кода.Те така е тука.
26
Както и баба Ива с големите уши и бръчки, оная дето мааструбира, Данка-краварката, и шефа им Педялко!
27
ГАДНИЯ ДЕБЕЛАК МУ ОБЕЩАЛ ЧРЕЗ МЕДИЯТА СИ ДА МУ СЪДЕЙСТВА ЗА СЪБАРЯНЕ НА БОЙКО!....
28
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ВРЕДНО! РАДЕВ Е ПИЧ И НАЗОВАВА НЕЩАТА КАКВИТО СА! С НЕГО СЪМ!
29
С една дума, зад Румен Пъпката стоят тъмносини и червени крадливи комуняци приватизатори и риститути!!!
30
Даден е път нс млад. Човек браво на президента.
31
Дудкккккккк. Урва на Бойкооооооо
32
Интересно ми е кой кукловод го препоръча на Радев.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Г-н Пикалко Пикалков тайно работи за Корнела и е троянския кон на БСП в лагера на Борисов
37
За съжаление, като проявите на президента. Очаквали са хората съвсем друго, но за съжаление следваната политика там е омраза към човека, желание да се контролират хората и да се държат зависими, в менгемето на остарели идеологии с кисел вкус и дъх на консерва.Радвам се, че не дадох отначало моя глас за тази президентска власт.
38
Т,ъпако закръглен,май ти си умрел от страх,че за двайсети път Бойко ще ви размаже като шкембе у дувар!!В сайта на ПИК се говори за друг индивид в момента и за други неща и истини,ама вие го въртите и сучите все Бойко,та Бойко,като Мирча Кришан все за краставицата и за краставицата!!От там се вижда,че вас ви тресе страхът,а не Бойко!!Каквото го изкарвате за “милиардер“ и “мутра“,та тогаз от какво да го е страх един милиардер и една мутра?!С какво ще го уплашите?!Ако е “престъпник“ за какъвто пледирате,мислиш ли,че е толкоз прост,че ще чака един сельо като теб да дойде да го сваля с прашката от поста му!!Ще си бие пръта за където си поиска и ще му пръднете на К,УРА!!Така,че не си хаби злобата и мастилото по адрес на премиерът и не му мисли проблемите,да не ти дойдат на кухата ти кратуна,че да се вайкаш доде си жив,Кьопек!!
39
Още един агент на службите в СДС бе осветен!
40
Не Ви ли писна от този театър? Сини,червени и бомбени всички са от един отбор! Но този отбор не е български,а в сянката на Цион!
41
Не ви ли писна от този театър? Сини,червени,бембени- всички са от един отбор! Но този отбор не е български,а от сянката на Цион!
42
отговор на коментар
Само ако зна ешелон колко си прост тъпунгер едва ли щеше да одрискаш тука всичко.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 15009
архив

Ръководител на катедра в университет:
- Съпругите, уви, остаряват, докато студентките трети курс - не!

няма нови новини
Днес: 273
hot
най-четени новини в момента
сега
2648
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов със знакова реч в Солун
x
ЧУДО ОТ ПРИРОДАТА: Кълновете на броколите убиват клетките на рака
x