САМО В ПИК: Капан за ГЕРБ! Вижте кой манипулира Борисов за съюз с Просто Киро

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Капан за ГЕРБ! Вижте кой манипулира Борисов за съюз с Просто Киро

295616
на 01.08.2022
САМО В ПИК: Капан за ГЕРБ! Вижте кой манипулира Борисов за съюз с Просто Киро

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Одиозният социолог на целия преход Андрей Райчев вече бабува на новата следизборна коалиция ГЕРБ - ПП.

препоръчано

Това според него било единственият изход за затъваща България - да плеснат с ръце двете големи партии и да се прегърнат. Напук на здравия разум и морала.

Райчев не обяснява защо нарича ПП "партия". Туй нещо, което прилича на онуй нещо, дори няма съдебна регистрация. Няма програма, няма управителни органи, няма ръководство. На каква база тогава системната партия ГЕРБ трябва да се коалира с тях? Заради поредната смешна правителствена коалиция, която ще изтрае от ден до пладне?

Райчев не казва. Той действа императивно, като комисар на американското посолство, което всъщност стои зад тази тъпотия, която ще отврати и електората на ГЕРБ, и електората на ПП.

Няма по-голяма глупост от това да сватосваш несъпоставими политически формации, изгарящи от взаимна ненавист, в името на клишето "национален интерес". Това е доказвано многократно в историята и винаги приключва печално. Последен пример - съюзът на инат между ПП и ИТН, докарал до разпада на Четворната коалиция. 

Слави Трифонов, Кирил Петков и Асен Василев не можеха да се гледат още от миналото лято и си разменяха публични обиди. Накрая безпринципно се сродиха, уж заради България.

Видяхме докъде доведе това - вместо да спасят България, й разказаха играта, хвърлиха я в още по-голям хаос.

Тъй наречените "Кънчовци" са странни птици. Преди месец и нещо нахлуха при Бойко Борисов във Варна и сякаш обърнаха позицията му за Македония. С какво го притиснаха, с какво го излъгаха, остава загадка. Факт е, че Борисов наистина клекна и вдигна ветото, наложено от собственото му правителство. В резултат електоралният процент на ГЕРБ замръзна, а ПП почнаха да катерят нагоре.

Да се довериш на "Кънчовци", означава ритуално да самоубиеш партията си. Борисов не е научил този урок. И сякаш е забравил, че техният "Галъп", който не е съвсем "Галъп", се е провалил в прогнозите при всички изборни кампании.

Доскоро Андрей Райчев лобираше за ИТН и ги славословеше. Даже вреди дъщеря си кандидат-депутат при тях. Далаверата се разсъхна и сега се е преориентирал при новите "силни", пак визионерства, пак чертае хоризонти и перспективи. Същият въздухар като Иван Кръстев, който обаче действа на международно ниво, а Борисов го нарича "Конфуций". 

Е, с подобно конфуцианство опозицията ще я докара до кривата круша.

Ако ГЕРБ се коалира с ПП, това означава да припознае радикалната левица като допустим и приемлив партньор. Да я легитимира на европейско ниво. 

ПП е левица, защото управляваше в съюз с комунистическата партия БСП и нейния розов комсомол ДБ. Уж антипутински партии, обаче подконтролни на русофилката Корнелия Нинова. Нещо като нищо на света, перверзия по български. 

Сега "Кънчовци" и други видни екземпляри от менажерията на "Капитал" опитват да вкарат в подобен капан и ГЕРБ. Целта е политическият ни живот съвсем да се обезличи и размие откъм ценности и идеи. Да няма алтернативи, а прословутият слугинаж на чуждите посолства да се превърне в управленски норматив. Няма по-добър сценарий за господарите от чужбина, които гледат на страната ни като на плантация: големите съставят "програмно" правителство, няма опозиция, няма коректив, няма кой да гъкне...Чудесно за елитите, лошо за народа, който още се лъже да им гласува.

Анонсът на Андрей Райчев е тест за Борисов и хората му. Тест за автентичност и принципност. Ако го издържат, имат всички шансове да спечелят изборите толкова убедително, че да не им се налага да колаборират с имагинерни партии на каишка при олигархията.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК