Вход
София
Времето в София 1 o C

САМО В ПИК! Кибер метеж срещу кабинета на Борисов по поръчка на Цветан Василев. Отзад - сянката на медии и "Демократична България"

САМО В ПИК! Кибер метеж срещу кабинета на Борисов по поръчка на Цветан Василев. Отзад - сянката на медии и "Демократична България"

на 23.07.2019
195549
58
САМО В ПИК! Кибер метеж срещу кабинета на Борисов по поръчка на Цветан Василев. Отзад - сянката на медии и "Демократична България"
23.07.2019
58
195549

Осуетен е кибер преврат срещу кабинета на Бойко Борисов. 

Остриета на метежа са хакерът Кристиян Бойков и колегите му от фирма "Тад груп", която официално се занимава с етично хакерство. Неофициално - изнудва държавни и частни институции с информация, за да ги привлече за клиенти.

Поръчители на престъплението са активисти на "Демократична България" и близки до подсъдимите олигарси Цветан Василев и Иво Прокопиев.

Около тази основна версия работят разследващите по тъй наречената афера НАП-лийкс, източването на данни от масивите на данъчната служба, научи ексклузивно ПИК.

Информацията се потвърди индиректно и от изявления на номинирания за главен прокурор Иван Гешев.

Според оперативни данни са похитени файлове не само от НАП, но и от други ключови ведомства, министерства, репресивни служби, застрахователи. Данните са открити в единия от иззетите от Кристиян Бойков компютри, който вече е разкодиран. Смята се, че информацията е предоставена на медия, която е трябвало да я тиражира "на парчета", седмица след седмица, в периода до местните избори през октомври.

Ровено е персонално за министър-председателя Бойко Борисов, депутата Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров. Засечени са контакти на служители от фирма "Тад груп" с представители на избягалия банкер Цветан Василев. Срещите са били осъществявани в Белград.

Предполага се, че тогава е постъпило и част от плащането по поръчката. Финансовата част от схемата все още не е изяснена напълно.

В същото време е установено, че шефовете на Кристиян Бойков и самият той са общували активно с двама юристи, свързани с "Демократична България". 

Може да се предполага, че атаката е била насочена както към правителството на Борисов, така и към евентуално осуетяване на процедурата по избор на нов главен прокурор, сочат източниците на ПИК.

ОЧАКВАЙТЕ ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ!

Сподели:
Напиши коментар »
(58)
1
МЕТЕЖ ! Йончева беше се изцъклила преди 2 дни при ХИКИ МАУС и ревеше че заради “ корупцията “ държавата е ХАКНАТА ..и се радваше буквално !
2
келеша Кристиян и “ фирмата “ му са рекетьори ..сега ще предлагат пакети за защита и други такива “ аксесоари “
3
Не ме удудва, че Демократична България се занимава с тези неща. Отаката срещу Цветанов преди европейските избори пак от тях дойде.
4
Прокуратурата работи по поръчка. Удря неудобни фирми и кметове.Дотук добре.Да се очаква обаче, че при такива условия фирми като Фолксваген ще кацнaт у нас e oбикновена лудост......
5
ЧАКАМ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА АРЕСТУВАТ ЦЯЛАТА ФИРМА,ЗАЩОТО ПРИ ТЕЗИ РАЗКРИТИЯ МОГАТ ДА СЕ ПОКРИЯТ ЗА ОКОЛО 25год НА СЕЙШЕЛСКИТЕ ОСТРОВИ ПРИ БРАТЯ ГАЛЕВИ...
6
Търсили компромати срещу Борисов, Цацаров и Пеевски по ЕГН в архивите на НАП. Страшна кибер атака. Тази теза е несъстоятелна дори за шахматист като Гешев.
7
ЧЕСТИТО НА БИВОЛА И НА КАТЪРА САШО ДИКОВ.
8
Демократична България нещо взе много да ви боде в ... Значи са на прав път.
9
НЯМА , ДА ИМ МИНЕ ХОМЕРЪТ ! НАРОДЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ГЛУПАВ ! ОЛИГАРСИТЕ НА ДРЪВНИКА !!! ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАГОРЕ И НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ С КОМПРОМАТИ И ПОМИЯ ДА Я ТЕГЛИ В ТИНЯТА ! БЪЛГАРИ , БЪДЕТЕ ЕДИННИ !
10
"Дай България" и Слави събират материали за есента, за издигането на сестра Галева за кмет на София!
11
Комунистите реститути от партията на Прокобата Дай България и Гнома и Рада Дълбоката, с дявола и Импексовите БСПеерасти, ще с коалират, само и само да се докопат до властта, и Цв. Василев, Прокобата, кучката Йо както и Румен Пъката и Импексовата му крадлива господарка, да отърват затвора!!!
12
Мафията е оглупяла от страх. Да ви имам и кадрите, и медиите и теориите. Съвсем взехте да се еб.а.вате с народа. Завършил милиционерския ВУЗ е кандидат за Главен прокурор. Смях в залата. Ама що не, след като "Калинка" стана нарицателно за 10 годишното ви управление . България има нужда от истински обвинител и съд, който за гони всички, без оглед на партия и приятелства. Тоест и Цв. Василев, и Пее.вски, и Прокопиев, и Цветанов, и Борисов да се събудят в затвора Гешев определено не е този човек.
13
Това криминале се оказа с неочакван край. Датата 10-11-1989 означава, че някой напомня, че вече не е комунизъм и че има частна собственост, която е нарушена. Тоест има краден софтуер - първият дигитален "преврат" беше срещу правителството на Жан Виденов. Тогава датата 10-11-1989 беше близо и на другарите трябваше да им се обяснява какво е частна собственост. Краденият софтуер беше разпространен в цялата администрация, всички общински фирми като парно, ток, вода и последва невиждан краш. Много вероятно е нещата да се повтарят, защото хората са същите и практиките им да крадат са същите, а целият цирк може да е оправдание защо са затрили данните по регистрите. Затриването може да няма общо с кражби на софтуер, а може да трябва да се прикрият други кражби и връзки. Някой от сценаристите може да се е сетил какво се случи на държавата 1995-1996 и сега да го прожектира за достоверност на прикритието. И в двата случая имаме страшно за държавата състояние на държавните системи.
14
Нали УЖ щяха да заменят ЕГН-тата с нови лични номера, какво стана? Това го говориха още преди две години и все още никакво развитие по въпроса. И докага ще се позволява навсякъде да ти изискват нещо толкова лично, което носи толкова информация? Кога най-после ДЕЙСТВИТЕЛНО ЩЕ ГИ ЗАМЕНЯТ С НОВИ НОМЕРА? Защо България е единствената страна в която не е разрешена смяна на имената, по каквато и да било причина - лична, религиозна и т.н.? КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ НАПРАВИ НЕЩО В ТАЗИ ПОСОКА?
15
НЯМА , ДА ИМ МИНЕ НОМЕРЪТ ! НАРОДЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ГЛУПАВ ! ОЛИГАРСИТЕ НА ДРЪВНИКА !!! ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАГОРЕ И НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ С КОМПРОМАТИ И ПОМИЯ ДА Я ТЕГЛИ В ТИНЯТА ! БЪЛГАРИ , БЪДЕТЕ ЕДИННИ !
16
Абе, дано най-сетне окошарят някой за държавна измяна, защото тия врътки ще продължават безкрай!
17
Слабия туристически сезон? Задръстванията към Гърция? Ремонтите на ремонтите? Членът на СЕМ? Битката срещу машините за гласуване? Голямо клатене пада! Колегите ви от БКП на това му викаха - "Враг с партиен билет" ! Търсете ! И да не забравите, Вожда е невинен, а всички други - може.
18
Ако в САЩ някой като Цветан Василев беше окрал 4 милиарда и се укриваше примерно в Мексико , нямаше да го търпят да клати правителството а щяха да пратят специални части за да го върнат у дома.
19
ама много РАЗВИНТЕНА ФАНТАЗИЯ ИМАШ, откакто избяга от Карлуково, Ма. :-) Службите(ако изобщо ги има) нямат такава информация, която е НЕВЪЗМОЖНО да БЪДЕ СЪБРАНА за ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ, Нооооо Данка "Я ИМА"........хахахахахаха, EБATИ TAШAKA......xaxaxaxaxaxa.....
20
ЗАТОВА, КОЙ Е ВИНОВЕН ИМА РАЗСЛЕДВАЩИ ОРГАНИ! НО МИНАЛАТА СЕДМИЦА ,КОГАТО ГРЪМНА СКАНДАЛА, ПО ЕДНА ОТ ВОДЕЩИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ СИ ПОЯВИ ТЪРГОВСКИЯ ДИРЕКТОР НА ФИРМАТА, КЪДЕТО РАБОТИ ТОВА, ТАКА НАРЕЧЕНО ХАКЕРЧЕ! СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ТОВА ,ЧЕ ГОСПОДИНА БЕ СЪС СИЛЕН КРЪВОИЗЛИВ НА ЕДНО ОТ ОЧИТЕ, НАДУТ КЛЕПАЧ И НЕРВНО ТРЕПЕРЕЩА РЪКА ,КОЯТО ДЪРЖЕШЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА !...ТОВА С ОКОТО СЕ ПОЛУЧАВА ПРИ СИЛЕН СТРЕС ИЛИ ВИСОКО КРЪВНО! ....ЗА МЕН Е ЯСНО ,ЧЕ ЯВНО НЕЩАТА В ТАЗИ ФИРМА НЕ СА СЪВСЕМ ЧИТАВИ И СЕГА БАЯ БАКИИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ!
21
Ако е така значи и Сърбия е в кюпа.
22
Това за ДБ го вярвам на 100 процента.Да не забравяме, че пишман блогърът Ал.Николов с фалшивите билети също беше тяхно производство...Въобще не са спирали с гей интригите си
23
Данс пак ли са проспали всичко
24
Да се изземат всичките компютърни конфигурации на фирмата и други неща ще намерят сигурно.
25
чорапчето започна да се разплита,май?!
26
Който набеждава без доказателства - плаща за нематериални загуби. ПИК, ще ви скъсат май?
27
Който набеждава без доказателства - плаща за нематериални загуби. ПИК, ще ви скъсат май?
28
Тази сага с хакерчето много намирисва на Костинбродската афера! Мая Манолова не може да не е намесена! На нея тези работи много и лепнат.
29
Топ полицая от пред 1944 год. Никола Гешев се прероди в Иван Гешев.Треперете комуняги,сега олигарси,милиардери и милионери,"честни" бизнесмени.
30
Познайте до три пъти,защо мангалът Цветан Василев избяга точно в Сърбия,а не в Южна Африка например?!Ами щото сърбите са ляв сол ташак на Путин и на руснаците изобщо,от възстановяването на шибаната им държава от мюсюлманското владичество,та и до ден днешен!!Винаги са били маши на руския империализъм и винаги са ни творили мръсотии!!На думи уж са за доброто комшийство,но на дела са по зли и от най злите ни душмани!!Външният им министър реагира остро и без основание на една две думи на Борисов,неправилно разбрани и интерпретирани от тях,и газ пикаят!А какво биха правили,ако един сръбски цветан мангалов се беше пренесъл с накрадени от Сърбия милиарди и работеше в продължение на години против тях,да ги рути и да създава интриги и клатене на правителството им?!Сигурно щяха да ни обявят война!!Ама сега се правят на големи дружки на Бойко и го прегръщат,а зад гърбът му ,му забиват ножът!!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Какви глупости още ще пускате за да се надупвае на властващите???? Дали гешевия ще плати обезщетението което ще ни се наложи пак ние да плащаме заради поредните му обвиненя???? Ако беше поне малко читав и честен както се напъва да се изкара сам щеше да заяви че всички обезщетения примерно по делото Иванчева ще ги плати от собствения си джоб а не да се крие зад закона че няма такова разпореждане там, понеже мнозинството ''законотворци'' няма как да си бъркат в собствения джоб
33
Гешев въведе болшевишките репресии, обвинения без доказателства - скоро и и затвор без съд и присъда, идиоти......
34
Да им скъсат задниците на тия от фирмата,100% имат връзка с ония криминални от "Да България" И се чудя как успяха да вкарат " Бай ...х...й " в Евро парламента". Няма ли кой да разнищи фамилията на Радан и неговия тъст бизнесмен от Добрич???
35
С източването на данните от НАП гей групичката си го вкара (ножа щото другото щеше да им хареса) много на дълбоко!
36
Тъпи парчета , като комунисти да не пишат тука... Като са толкова отворени , да пишат коментари в КНДР...Да ги видя тогава... Против политиката на Ким Чен Ун ! Ама няма да посмеят ! Че после - разстрел ! Иначе тука в БГ ви е много лесно да да пишат глупости и да обиждат Бойко Борисов и правителството ! Прости и тъпи комунисти !
37
Данке, дреме ми за кабинета! Що не ревеш за хакнатия цял народ и последствията за тези мачкани и унизително мизерни европейски поданици?! Некадърност, безхаберие и безскрупулност....това ли е ЕС държава?!
38
Cамо ако ти дадат един автомат, а... от тебе по заблуден сърп и чук едва ли има.
39
Непрекъснато и все по-големи скандали и афери?! Това си е направо национална катастрофа, имаме ли изобщо държава..?!
40
ФИРМАТА СЪБИРА ДАННИ КОИТО ПРОДАВА НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА. ПОСЛЕ СЛЕДВАТ ЗАЕМИ БЕЗ ДА ЗНАЕ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ, ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИМОТИ, КРАЖБА НА ФИРМИ, ИЗНУДВАНИЯ И ДРУГИ ТАКИВА.
41
https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/07-23-2019.jpg?itok=Vx7h11AF
42
Абе,чакайте бе хора!Довчера се радвахте на хачерчето,след думите на премиера,че такива хора "образовани" му трябват в държавната администрация!Днес друга песен запяхте!Що тъй?!?
43
Познавам те и ще ти се.@ в устата гнусен трол.
44
отговор на коментар
Да та ева в тъпото парче
45
А тези от МОСАД или КГБ въобще нямаше да го връщат, ако ме разбираш.
46
отговор на коментар
Ние имаме държава , но материала е калпав.
47
Щом в текста има думата "преврат" значи автор е Heдялко. Той е специалист по държавните преврати и по кървавите метежи. Миналата година този тъпанар написа 28 публикации в които предвиждаше държавни преврати и 12 статии кървави метежи. Тогава тези преврати според пyтьoтo Heдялко трябваше да бъдат организирани от президента Радев. Колко е страхлив завалията, каква пyткa непоръбена е само, нали ? А питеците само това чакат, веднага започват да сричат коментари, вместо да ходят да нaeбaт майките си в гъзовете.
48
Трябваше едно време да го абортираме, а не сега, на стари години, да ни срами, като се прави на жена... Дaнka...
49
отговор на коментар
Кой е този човек, бе цървул? Ти ли?!!!
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
"Да, България!" и ДСБ са от ЛГБТ. Гей парадите са тяхна надежда за успех!?!?!?!?
53
отговор на коментар
Кaк ти е името? Като гледам, мaй си си го писaл на бpайл
54
Направо във затвора този 20 г боклук и тем подобни банкерски отрепки..за певеца го гепят като щраус от сърбия този мизерник василев и доживотен тук
55
Веднага шефа нс сайта да организира група от типа Неуловимите отмъстители и да започне ликвидирането на членовете на хакерската глупа. Ще ги води Обърсалко, с черна кърпа на главата и кухненски нож в ръката. Баба Ивче ще носи знамето, Данка лък и стрели, а МастияОбаркова котел а врящ катран, ще залива метежниците. Ужас, тези гадове от фирмата си позволили да ровят егенето на двете свинки които управляват държавата, плюс още две, на Цацатуров и Емчо, всички овъртяни в далавери за милиони!! Мръсни хакери, защо смущавате кражбите на прасетата, защо нарушавате спокойствието им вечер когато броят открафнатото през деня? Да им се режат тези работи и да се покаже, че всеки опитал се да попита дори, колко пари имат в офшотки, да получават същото наказание!
56
ЯКО ГИ ПРЕЦАКА ТИЯ ОТ ТАЯ БЯЛА ХАК.ФИРМА.....ПОХВАЛИ ПИШМАН ХАКЕРЧЕТО,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ КАДЪРНИ МОЗЪЦИ.ТЕ СЕ ХВАНАХА НА ВЪДИЦАТА НАЙ-БАЛЪШКИ И СЕГА ХОП В ЗАТВОРА.ЯЗЪК ЗА ТЪПОТО МЛАДО МОМЧЕ,АМА НЕГОВИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ЩЕ ГРИЗНАТ ДРЪВЦЕТО.
57
А КОГА ЩЕ СПРЕ МЕТЕЖЪТ ОТ МЕТЕЖНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ - ОПРОСТАЧВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - СМЪРТ НА КУЛТУРАТА - ЯКО КРАДЕНЕ -ГАЗЕНЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - ПОДИГРАВАНЕ С КОНСТИТУЦИОННИЯ РЕД - СЛУГУВАНЕ НА ОЛИГАРСИ И МАФИОТИ - ПРЕДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ - ПОБЕДЕНИ И ОТ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ
58
НЕ НА УДОБЕН ПОРЕДЕН ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА ГЕРБ-ШАЙКАДЖИИ И ОЩЕ 7 ГОДИНИ АЙДУЦИТЕ ДА СА БЕЗНАКАЗАНИ И ДА РУТЯТ БАНКИ И ДЪРЖАВА!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24693
архив

Две блондинки си говорят: - Муцка, много съм притеснена - бях с негър и сега ако взема да родя черно бебе... - Що, бе муцка? Твоят Пешо да не е расист?

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1698
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Полицията обяви резултатите от акциите срещу джигитите на пътя
x
АРГУМЕНТИ И ФАКТИ: Грубият секс е... комплимент за жената
x