САМО В ПИК! Кметът на Перник отряза пиарските акции на Корнелия Нинова и Мая Манолова: Няма да позволя партизиране и политагитки! Борисов е премиер и може да помогне най-добре

Интервю

САМО В ПИК! Кметът на Перник отряза пиарските акции на Корнелия Нинова и Мая Манолова: Няма да позволя партизиране и политагитки! Борисов е премиер и може да помогне най-добре

115498
на 06.01.2020
САМО В ПИК! Кметът на Перник отряза пиарските акции на Корнелия Нинова и Мая Манолова: Няма да позволя партизиране и политагитки! Борисов е премиер и може да помогне най-добре

Последвайте ни в Google News Showcase

Корнелия Нинова за пореден път се опита да яхне водната криза в Перник. Вместо да предложи помощта си за преодолаване на безпрецедентния проблем на перничани, тя поиска вот на недоверие на правителството. 

препоръчано

Червената лидерка получи два шамара за поведението си. Единият дойде от кмета на Перник Станислав Владимиров, който отказа среща с нея с мотива, че не иска проблемът на града да се партизира. Другият шамар дойде от главния прокурор Иван Гешев. Той също отказа среща на Нинова, след като разбра, че тя планира пресконференция в Перник след разговора си с него.  

Трагедията и мизерията, в която са принудени да живеят перничани, се превърна в повод за цинични политически разпри. Типично по български вместо солидарност, дори в кризата се прояви разделение.

Потърсихме кмета на Перник Станислав Владимиров за коментар.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Наистина ли не приехте на среща вашата партийна лидерка Нинова, г-н Владимиров?

- Да. Не може да се политизира този проблем. Дори по-точната дума е партизиране. Не може и аз отказвам да участвам в сблъсък на партийни агитки на фона на тази голяма криза. Разбирам от заместниците на Нинова, че тя ще идва в Перник. Какво е това?

- Как си обяснявате това поведение?

- Не знам. Не мога да си го обясня. И не е само тя. Мая Маналова идва - щяла да дарява, а тя си прави агиткампания. Защо е необходимо всичко това. Красимир Велчев пък вижда някаква завера срещу правителството. Кому е нужно допълнително насаждане на напрежението. Хората и без това са толкова напрегнати. 

- Предлагал ли ви е някой политик помощ за решение на кризата?

- Точно там е проблемът. Вместо да предложат нещо, да се включат в работата, кой както може, но по-бързо да решим този огромен проблем, те си правят партийни агитки. Това няма да го допусна. За да се стигне до водната криза, има обективно несвършена работа. Аз още на петия ден, в който встъпих в длъжност, сигнализирах прокуратурата. 

- Има ли заговор за сваляне на правителството, както твърди Красимир Велчев?

- Това са небивалици. Велчев е политик с претенции. Нито веднъж не го чух да предложи да бъде мост между нас и правителството. Просто си говори. Няма да участвам в партиен мач. 

- Явно политиците ни за пореден път показват, че са далеч от проблемите на хората?!

- От подобна криза умните хора си извличат поуки. Само глупаците започват отначало. Ето, стана ясно, че имаме проблем във ВиК сектора. Явно е, че не върви. Вместо това да е темата, те се занимават с политическите си надскачания. И така хората се отвращават от всички. Но аз няма да участвам в техните игри. За мене са гласували и червени, и сини, и гербери...  

- Как успявате да устоите на този натиск?

- Ами на такава възраст съм, че имам сили. Опитвам се да балансирам. Ама защо съм бил говорил с Бойко Борисов? Защото той е премиер. И той може да помогне най-добре. А ние по най-бързия начин трябва да преодолеем кризата. Достатъчно е хората да знаят, че сегашният режим ще ни преведе през зимните месеци до пролетното снеготопене. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК