САМО В ПИК: Комисия "Антимафия" сезирана за имотите на Румен Радев - антикорупционните органи трябва да проверят произхода на парите му за евтините апартаменти (ДОКУМЕНТИ)

Политика

САМО В ПИК: Комисия "Антимафия" сезирана за имотите на Румен Радев - антикорупционните органи трябва да проверят произхода на парите му за евтините апартаменти (ДОКУМЕНТИ)

189243
на 09.04.2019
САМО В ПИК: Комисия Антимафия сезирана за имотите на Румен Радев - антикорупционните органи трябва да проверят произхода на парите му за евтините апартаменти (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е сезирана за евтините апартаменти на президента Румен Радев и трябва да провери не само начина на закупуване на по-ниски от пазарните цени, но и евентуалното спестяване на данъци.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Разследването на комисия "Антимафия" ще обхване и произхода на средствата, тъй като по време на сделката с жилище за 168 хил. лв. в София Радев е военен и трябва да се изясни, откъде се е сдобил с въпросната сума за жилище от 143 кв. м., за което е платил средно по около 600 евро на квадрат. 

Припомняме, че ПИК направи разкрития за двата евтини апартамента, купени от президента, като до момента той не е дал отговори за сделките. Затова медията ни сезира органът, който по закон трябва да разследва имотите и начина им на придобиване на хора във властта, както и произхода на средствата.

Разследващите от КОНПИ са сигнализирани и за проверка на конфликт на интереси от страна на Румен Радев. Както и за евентуална злоупотреба със служебно положение по времето, когато е командир на ВВС. Тези два сигнала са във връзка с факта, че е назначил неправомерно на два щата днешната си съпруга и тогавашна любовница Десислава Радева, чиито наем е плащан с държавни пари. Антикорупционният орган разполага и с всички налични по случаите документи, приложени от медията ни в сигнала. 

Припомняме, че президентът Румен Радев се уплаши от КПКОНПИ след разкритията за имотите му и отказа участие на разследващите в свикания от него консултативен съвет именно за борба с корупцията, като прати писмо да не идват в президентството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ПО СКАНДАЛНАТА АФЕРА В ПИК! 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП питаха Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП питаха Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК