Вход
София
Времето в София 3 o C

САМО В ПИК! Корнелия Нинова с правила за увековечаването си в БСП - ето кой е основният й конкурент на горещите избори за лидер на партията

САМО В ПИК! Корнелия Нинова с правила за увековечаването си в БСП - ето кой е основният й конкурент на горещите избори за лидер на партията

на 16.12.2019
114523
26
САМО В ПИК! Корнелия Нинова с правила за увековечаването си в БСП - ето кой е основният й конкурент на горещите избори за лидер на партията
Автор: ПИК
16.12.2019
26
114523

Правилата за пряк избор на председател на партията са абсурдни. Те са написани от Корнелия Ниново с оглед на собственото й увековечаване на поста, а Кирил Добрев и компания използват „Позитано“ 20 като трамплин за собствения си бизнес. Така коментираха пленума на БСП опозиционери на официалния курс на ръководството.

„Като оставим настрана, че бяхме свидетели на поредния фарс по темата с гласуването от парламентарната група на досегашния главен прокурор Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ, само за да има още точки в дневния ред, на пленума в събота действително основният въпрос бе изготвянето на правилата за пряк избор на председател на БСП“, коментираха пред ПИК участници в заседанието.

„Тази сума от 6100 лева като таван за персоналната кампания на всеки претендент не дава нищо. Тя е абсурдно малка. Дори смешна. И това не е направено случайно. Ако искаш реално да се състезаваш за председател, само да отидеш до 30 или 40 по-големи общини в страната, парите няма да ти стигнат. Не е изяснен и въпросът с даренията. Къде са тук условията за равнопоставеност?“, питат от вътрешната опозиция, като изреждат още куп висящи въпроси.

„Как си представяте, че по правилата на Нинова всички ще са поставени на равни нога по отношение на плакати, транспорт и медийно участие? Трудна работа е да пътуваш сам от Видин до Бургас. Тези пари не могат да покрият разходите за командировъчни дори на двама души“, коментират несъгласните с официалния курс.

Изискванията за стаж в партията и в Националния съвет според тях са другата форма на рестрикция и силно редуциране на кандидатите, което работи категорично в полза на сегашната червена прима.

„Този запис всъщност го има в Устава. Дори ги е домързяло да го напишат в правилата. Според него трябва 8 години да си член на БСП и поне един мандат член на национални ръководни органи – Националния съвет и Общопартийната комисия. Така броят на възможните кандидати за председател на партията се свежда до една дузина, в най-добрия случай“, категорични са опонентите на Нинова.

Най-големият препъни камък според тях обаче са т.нар. мобилни секции за „болни хора от отдалечени места“. Тази уж демократична форма всъщност отваря възможността фронтмен да тръгне с една кутия и да обикаля от врата на врата и от човек на човек. „Нали се сещате, че като ги карат да гласуват по този начин от къщите, те лесно ще им кажат и за кого да гласуват“, не крият подозренията и опасенията си нашите източници.  

Друга форма за изкривяване на вота според тях е правото да се гласува на друго място – не по местоживеене. В самия документ дори не е формулирано дали ще има единни избирателни списъци. Това отваря широко вратата за преливане на гласове от едно място на друго, от една община в друга, от Видин в София, от Гоце Делчев в столицата. Без списъци това няма и как да бъде сравнено, категорични са дългогодишните изборджии в БСП, още повече че и сега нямало поименен списък на членския състав в партията, който легитимно да каже колко точно са партийците. И оттук до манипулациите имало само крачка.

Така Нинова определено подготвяла терена да се бетонира на председателския пост.

Дори Красимир Янков в изказването си на пленума публично е заявил, че правилата са направени за Нинова. И въпреки това той щял да играе срещу нея за председател по нейните правила.

Интересен е коментарът на вътрешната опозиция по темата дали в партията има сблъсък на течения по идеологическо или кланово-корпоративно противопоставяне. „Като махнем Гергов, който е реален бизнесмен, опозицията на Нинова е изцяло групирана около идеологическите проблеми на партията, нейната чистота и запазването на БСП в един автентичен вид в лявото. Това е, което опозицията иска. Срещу това имаме едно бизнес направление, което е концентрирано в Изпълнителното бюро. Бриговци, Кирил Добрев, които много интензивно се занимават с бизнес и използват партийното си положение за улесняване, като трамплин за реализиране на собствените си търговски проекти. Това често минава през печелене на обществени поръчки за милиони левове, дори от правителството на ГЕРБ“, казват без грам колебание антининовистите.

Те потвърждават информациите на ПИК за печелене на поръчки за доставяне на горива на териториите на общините. Срещу милионите на Кирил Добрев са хората, които не са съгласни с превръщането на БСП във фирма.

Безспорна в този контекст според опозицията е пряката договорка за партийното субсидиране с 8 лева на глас. „Старите“ дори изключват възможността зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ от патриотите Валери Симеонов да е играл ролята на посредник.             

Сподели:
свързани новини
ПОРЕДЕН ИНФАРКТЕН ПЛЕНУМ НА БСП: Нинова изправя на другарски съд гласувалите за Цацаров ПОРЕДЕН ИНФАРКТЕН ПЛЕНУМ НА БСП: Нинова изправя на другарски съд гласувалите за Цацаров
БСП ще потърси лична отговорност от депутатите,...
на 14.12.2019
Напиши коментар »
(26)
1
бсп и КОРНЕЛИНА СА В ТЯХНОТО СИ БЛАТО ...И СЕ КЪПЯТ В СОБСТВЕН СОС....ПАРИ ИМАТ - МИЛИОНИ ...НЕ ИМ ПУКА НИТО ЗА ИЗБОРИ - НИТО ЗА НИЩО ...НО ИНАК ТОРМОЗЯТ ОБЩЕСТВОТО С МАРГИНАЛНОТО СИ ПОВЕДЕНИE , КОЕТО УВЛИЧА РОЗКОЛА В ОБЩЕСТВОТО ..!
2
ЩОМ КОРНЕЛИЯ Е НАЧЕЛО, ЗНАЧИ БОРИСОВ ЩЕ ИЗКАРА ПОНЕ КОЛКОТО ТОДОР ЖИВКОВ....
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Пред@телството към БСП върви по наследство от баща и син. Николай Добрев прОдаде БСП, заедно с Първанов на Иван Костов, сега синчето му милионер Кирчо Добрев се мъчи дори да ликвидира БСП.
5
БСП ПОСЕГНАХА И НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩАТА ...КАКТО И ПИШМЯН “ МАЙКИТЕ “ , КОИТО ИЗПОЛЗВАХА ДЕЦАТА СИ ЗА КОРИСТНИ ЦЕЛИ ...СЕГА КОРНЕЛА Е С НОВА МАНТРА ...- “ ДЪРЖАВАТА НАТИСКАЛА БИЗНЕСМЯНИ “.....АМА КОРНЕЛО , КОГА В БСП Е ИМАЛО ЧЕСТНИ БИЗНЕСМЕНИ .....А ..!? КОТРОЛА И МЕРКИТЕ КОИТО ПРИЛАГАТ ДЪРЖАВАТА ЗА ИЗСВЕТЛЯВАНЕТО НА БИЗНЕСА , БСП ГО ПРИЕМАТ КАТО НАТИСК ....ЕМИ ТЕ ТАКА СА СВИКНАЛИ БИЗНЯСмЯните ОТ БСП - НИКОЙ ДА НИ ГИ ПОРВЕРЯВА И ЗАКАЧА ....И ТАКА ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА ДВА ПЪТИ ...ДОРИ И ТРИ ...С КТБ ..!
6
По времето на Соца, бедни нямаше, защото всички бяха бедни, без шумкарите и техните наследници, разбира се. По времето на Соца, престъпност и крадци нямаше, защото крадливите убийци в лицето на шумкарите, бяха на власт и с народни привилегии. По времето на Соца, вода и ток имаше винаги макар, че приличахме на дискотека, поливането бе забранено, а глобите бяха огромни! По времето на Соца, въздуха над София беше кристално чист и нямаше мъгли. Всичко беше на газ и ток, а ауспусите на трабантите и варбурзите, кадяха със чист пролетен въздух. Помним как и комините на Кремиковци, бълваха райски газ, и чист кислород. Затова народа ни беше щастлив и упоен от идеите на комунизма, и никой не вярваше, че въздуха ни е пълен, с тежки метали и олово най вече, които доведоха нацията ни до полуда, и на първо място по онкоболни в Европа...
7
Не пипайте Нинова , защото с нея си имаме общо офшорка и нейна е заслугата аз да съм Евродепутатка . Другари ама как ви пре......бах та гласувахте с мен . Много сте ми лековерни таваришчи мои
8
Този Позитански столетен бардак отдавна не ме интересува! Още откакто са излезли от землянките, и докопали властта с чужда армия , все се държаха ,сякаш другите са им длъжни! Преди обираха мандри , сега направо банки , пък ако им падне ...и цялата държава! Столетницата е в сигурни ръце, и въпреки че агонията и циркът тепърва предстоят, хич не ме интересуват! Те от нас също не се интересуват, освен от тези , които все още могат да излъжат!
9
.....................КВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖУ ГЕИ И ГЕИША ?................. ................................А МЕЖУ ВИНЕТУ И ГРИНГО ?.............................
10
На кака Курнела ,много и се услади Боековото еване ! Сака още !
11
........................БЕЗ КУРНЕЛЕИ БАЦО Е КОТУ БЕЗ УИ !.................. .......КООЛКУ Е ГАЛЯМА ПУДКАТА НА ТАЯ ?......СПАСИБА ГАЛЯМА !......
12
Проамериканска псевдодемокрация, без бюджет(6100лв), няма представителство за кандидата. Сега разбирам защо трябваше да се гласува 8лв на глас в парламента, след като не успяха да ги унищожат с 1лв глас за изборите,американците са подшушнали, че Корни ще се катурне и няма как да остане послушна бсп. Как позволиха на толкова много отлюспени сдс-ари да влезнат в управленшето на бсп, не го разбирам.
13
Да се чудиш как 100 години е просъществувала без бюджети за кандидатите.
14
Докъде стигнахме...КОРУПЦИЯ,НАГЛОСТ,ИЗЧЕЗНАЛИ 25-МИЛ и всичко при Корнелия ! И какво??? Пълен провал за БСП ! Вероятно има в БСП 1-во посредствени и 2-ро -лично заинтересовани членове на тази партия, да бъдат облагодетелствани С НЯКОЙ ДРУГ ЛЕВ/както изчезнаха 25 мил./ и както Нинова ликвидира ТЕХНОИМПЕКС в симбиоза с Ив.Костов.Подкрепям коментар 13 !
15
Редови член не може да стане лидер. Трябва да е бил член на национален ръководен орган един мандат поне. Тъпи КРАТУНИ, добре ги работи Нинова.
16
Абе комунисти смотани ще търпите смрадлива до живот...и слава богу...не много дълго.....отивате в историята,
17
А,какво друго да направи другарката Нинова? Да се обърне към "услугите" на "математика","професора" Константинов ли?! Българиоооооооооооо!!! НАРОДЕ????
18
отговор на коментар
Ами точно за това такива като теб ви приемаха на времето в партията-"произхождам от селско-работническо семейство" и само ще слушкам и изпълнявам иначе трябва овцете да паса на село а сега веки съм граждане:))))))))
19
Как така изведнъж Нинова се отказа от машинното гласуване!? Няма ли така изборите за председател да се окажат нелигитимни и манипулирани!
20
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
21
В интерес на Евро-атлантическа България е Нинова отново да остане начело на про-кремълската колониална партия БСП. Това единственият начин тази престъпна партия на кремълските шпиони да бъде разтурена веднъж-завинаги...
22
новите правилата за избор в БСП са както в БФС! Един познат, отдааавна поясни как Б М е преизбиран , толкова години поред за председател. Прави се конгрес на които от се довеждат сульо и пульо с единственото условие ,че ще гласува за конкретния човек. Два ден ядене и пиене и се гласува!
23
Не искам моят глас и гласовете на такива като мен, да и по-стари и болни, щом като ще ги обикалят по домовете, да решават съдбата на БСП. Това е позор за председателката. Нечестно и безсъвестно. Ако не е съгласна с това мнение - нека каже защо. Погледнете какво става във Финландия.
24
ОБЯВЕТЕ ИМЕНАТА на тези от БСП, които ПОДМЕНИХА листата за Евровота и ИСТИНАТА за случващото се ТАМ, ЩЕ ЛЪСНЕ!!! КОЙ и ЗАЩО не иска да стори ТОВА????!!! НАРОДЕ????
25
Партията бсп няма ПОИМЕНЕН списък на членовете си, а Нинова постоянно реве за актуализация на списъците при избори в държавата. Безсрамна жена?
26
" Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете.".. Кире Контрабандата може да брои НЕ САМО ВАЛУТА, но и "ГЛАСОВЕ". Все пак- интересно е дали ще има чуждестранни НАБЛЮДАТЕЛИ като КИМ ЧЕН УН, МАДУРО, РЕШЕТНИКОВ и пр.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6858
архив

Любовта е като ток. За жените - постоянен, а за мъжете - променлив.

няма нови новини
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
сега
2849
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена: Ново начало за Раците, без прекалени емоции за Лъвовете на работното място
x